A EN B

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : A EN B
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 563.656.112

Publication

08/10/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*14309101*

Neergelegd

06-10-2014

Griffie

0563656112

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

A en B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Eric Gilissen te Hasselt op 30 september 2014, vóór registratie, dat de volgende Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheidis opgericht :

I.OPRICHTERS

1) De heer STOUTEN Guido Marino Johannes, geboren te Genk op zes september negentienhonderd zeventig, nationaalnummer 70.09.06-191.95, wonende te 3620 Lanaken, Roemerstraat 2, echtgenoot van mevrouw EURLINGS Daisy Anna Hubertina, geboren te Genk op zeven december negentienhonderd tweeënzeventig.

Gehuwd te Lanaken op twintig maart negentienhonderd negenennegentig onder het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris BOES Emmanuël op negen maart negentienhonderd negenennegentig.

Welk stelsel gewijzigd werd met behoud van het wettelijk stelsel bij akte verleden voor notaris VANGRONSVELD Joel op negentien december tweeduizend dertien.

Welk stelsel volgens verklaring van comparant sindsdien niet meer gewijzigd werd.

2) De heer KELLERS Guy Joseph Clement, geboren te Hasselt op vier november negentienhonderd drieënzestig identiteitskaart 591-6430894-90, nationaalnummer 63.11.04-227.83, ongehuwd, wonende te 3500 Hasselt, Heidestraat 96.

II.OPRICHTING

Die mij, Notaris, hebben verzocht de authentieke akte te verlijden van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid die zij oprichten onder de naam "A en B".

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie.

Voor het verlijden van deze akte hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd, door hun ondertekend. Dit stuk wordt door mij, Notaris, in ontvangst genomen om bewaard te worden volgens het voorschrift van de wet.

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Heidestraat 96 3500 Hasselt

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

III.PLAATSING VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

De oprichters verklaren dat het maatschappelijk kapitaal van twintigduizend euro (20.000,00 EUR)

volledig geplaatst is als volgt:

" de heer STOUTEN Guido, voornoemd: honderd en vijf (105) aandelen of voor de prijs van tienduizend vijfhonderd euro (10.500,00 EUR), gedeeltelijk volstort ten belope van drieduizend vijfhonderd zeventig euro (3.570,00 EUR);

" de heer KELLERS Guy, voornoemd: vijfennegentig (95) aandelen of voor de prijs van negenduizend vijfhonderd euro (9.500,00 EUR), gedeeltelijk volstort ten belope van drieduizend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

tweehonderd dertig euro (3.230,00 EUR).

Totaal: twintigduizend euro (20.000,00 EUR).

Het kapitaal is verdeeld in tweehonderd (200) aandelen zonder aanduiding van een nominale waarde elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigend en het kapitaal is door hen volstort ten belope van zesduizend achthonderd (6.800,00 EUR).

Deze som is gedeponeerd op een bijzondere rekening, bij de bank ARGENTA op rekening nummer BE02 9731 2057 1640, geopend ten name van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  A en B in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 16 september 2014, dat mij is overhandigd om te worden bewaard overeenkomstig de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

IV.STATUTEN

Titel I.Naam - Zetel - Doel  Duur

Artikel 1.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam  A en B".

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Heidestraat 96.

Hij mag elders overgebracht worden in hetzelfde taalgebied of het tweetalig gebied Brussel,

hoofdstad van België, krachtens eenvoudige beslissing van de zaakvoerders, bekend gemaakt in de

bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag in België of in het buitenland bijhuizen of agentschappen oprichten door

eenvoudige beslissing van de zaakvoerders mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de

exploitatiezetels.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel:

" het verlenen van advies in verband met boekhouding en organisatie van boekhoudingsdiensten voor rekening van derden;

" het openen, het houden, het centraliseren van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

" het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekeningen in de door de wet bepaalde vorm;

" het invullen van aangifteformulieren voor de loon- en inkomstenbelasting van particulieren en bedrijven;

" het verlenen van de adviezen en het vertegenwoordigen (met uitzondering van de wettelijke vertegenwoordiging) van cliënten voor belastingautoriteiten;

" overig adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en beheer;

" het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz;

" het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz;

" het invullen van aangifteformulieren voor de loon- en inkomstenbelasting, btw, successie- en registratierechten van particulieren en bedrijven.

De vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep boekhouder.

Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap mag, zowel voor zichzelf, zowel als voor verbonden vennootschappen, zich borg stellen, aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere roerende en onroerende zekerheden en waarborgen verstrekken.

Artikel 4.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

De artikels 39, paragraaf 5 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel II. Kapitaal  Aandelen

Artikel 5.

Het geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op twintigduizend euro (20.000,00 EUR), vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde. Bij kapitaalverhoging door geldelijke inbreng, hebben de bestaande vennoten de voorkeur om in te tekenen naar verhouding van het aantal aandelen dat zij reeds bezitten.

De wijze waarop dit voorkeurrecht zal worden uitgeoefend, zal door de algemene vergadering bepaald worden.

Artikel 6.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering, behoudens strengere bepalingen in de statuten, bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder of raad van zaakvoerders verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder of raad van zaakvoerders voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Dat verslag wordt in de agenda vermeld.

Aan iedere aandeelhouder wordt, tegen overlegging van zijn effect, vijftien dagen voor de vergadering kosteloos een exemplaar van de verslagen verstrekt.

Een afschrift ervan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de houders van aandelen op naam.

Er wordt ook onverwijld een afschrift gezonden aan degenen die voldaan hebben aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het geplaatste maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derde geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Artikel 7.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het minimumbedrag zoals gesteld in de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in het wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Titel III. Aandelen op naam - Register  Overdracht

Artikel 8.

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden, waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend

door de overdrager in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de

rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Artikel 9.

Indien een of meerdere aandelen aan verschillende eigenaars in onverdeeldheid toebehoren, kunnen

alle rechten.

daaraan verbonden slechts uitgeoefend worden door één persoon, daartoe schriftelijk gemachtigd

door de onverdeelde eigenaars.

Zolang niemand gemachtigd werd, kunnen die rechten, aan de aandelen verbonden, opgeschort

worden.

Kan geen overeenstemming bereikt worden tussen de eigenaars, dan kan de meest gerede partij de

rechter om de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder verzoeken.

Artikel 10.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, oefent de vruchtgebruiker de rechten verbonden aan het aandeel uit.

Artikel 11.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Onder voorbehoud van de wettelijke bepalingen zoals opgenomen het Wetboek van Vennootschappen en behoudens andersluidende bepalingen in de statuten worden, tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Bij ontstentenis van erfgerechtigden vervalt de nalatenschap aan de Staat en wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden.

In dat geval wijst de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, op verzoek van iedere belanghebbende een vereffenaar aan.

De artikelen 1025 tot 1034 van het Gerechtelijk Wetboek zijn van toepassing.

Artikel 12.

De erfgenamen van een overleden vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de goederen, waarden of andere voorwerpen en bezittingen van de vennootschap, noch het opmaken van een inventaris vorderen.

Voor de uitoefening van hun rechten, zijn zij gehouden zich te steunen op de rekeningen en inventarissen van de vennootschap alsook op de beslissingen van de algemene vergadering. De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de interdictie, het faillissement of de staat van bekend onvermogen van een vennoot.

Artikel l3. Procedure afstand aandelen onder levenden en overlijden

Geen aandeel mag worden afgestaan onder levenden ten kosteloze of bezwarende titel, noch overgedragen worden bij overlijden aan een persoon die geen vennoot is, dan met toestemming van alle medevennoten, op straffe van nietigheid van de afstand of overdracht.

Op deze regel wordt uitzondering gemaakt ten gunste van de erfgenamen in rechte lijn van de vennoten.

Deze worden van rechtswege vennoten bij het overlijden van hun rechtsvoorganger, echter mits naleving van het voorschrift in conform onderhavige statuten.

Artikel 14. Afstand en overdracht van aandelen

Voor overdracht en afstand van aandelen waarvoor de goedkeuring vereist is, geldt ook het hierna vermelde voorkooprecht.

1. In geval dat de vennootschap één aandeelhouder telt wordt:

a) Tot de overdracht van een geheel of gedeelte van zijn aandelen door de enige vennoot alleen beslist.

b) Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, de vennootschap van rechtswege ontbonden en worden de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

2. Ingeval de vennootschap twee leden telt, en zo hieromtrent geen andere schikking genomen wordt door de vennoten, moet de vennoot die één of meerdere aandelen wil afstaan, zijn voornemen laten kennen bij aangetekende brief aan zijn medevennoot, met aanduiding van naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen dat hij zinnens is af te staan.

De medevennoot zal, bij uitoefening van zijn voorkooprecht, alle of een deel van de aangeboden aandelen persoonlijk mogen aankopen of laten kopen door een door hem gekozen derde persoon, voor wie hij solidair borg staat, en die evenwel moet aanvaard worden door de overdrager, indien deze laatste, wanneer hij niet al zijn aandelen afstaat, deel blijft uitmaken van de vennootschap. Binnen veertien dagen na toezending van de brief van de eventuele overdrager, moet de andere vennoot hem een aangetekende brief sturen, waarin hij zijn beslissing laat kennen, te weten: ofwel dat hij zijn voorkooprecht uitoefent; ofwel dat hij genoemd recht niet uitoefent en met de overdracht instemt.

De reden waarop de beslissing steunt dient niet te worden vermeld.

Bij gebreke zijn antwoord binnen de hierboven vastgestelde termijn en op de hierboven voorgeschreven wijze te sturen, wordt de medevennoot geacht in te stemmen met de overdracht. Tenzij overeenkomst tussen beide vennoten, zal de prijs bepaald worden door een expert aan te duiden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel.

3. Indien de vennootschap meer dan twee leden telt en zo hieromtrent geen andere schikking genomen wordt door alle vennoten, zullen de hiernavolgende regelen worden toegepast. De vennoot die één of meerdere aandelen wil afstaan moet zijn voornemen aan de vennootschap laten kennen bij aangetekende brief waarin alle inlichtingen worden verstrekt waarvan spraken voormeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Binnen acht dagen na bepaling van de prijs door de expert, waarvan spraken hierna, moeten de zaakvoerders aan de verschillende vennoten een aangetekende brief sturen waarin de ontworpen overdracht wordt bekend gemaakt, met aanduiding van naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen dat de overdrager zinnens is af te staan, en waarin aan iedere vennoot wordt gevraagd of hij bereid is alle of een deel van de aangeboden aandelen aan te kopen en of hij, bij gebreke zulks te doen, de overdracht toelaat aan de voorgestelde overnemer(s) door de eventuele overdrager.

Binnen veertien dagen na de toezending van dit bericht moeten de verschillende vennoten aan de zaakvoerders een aangetekende brief sturen waarin zij hun beslissing laten kennen, te weten: ofwel dat zij hun voorkooprecht uitoefenen; ofwel dat zij genoemd recht niet uitoefenen en instemmen met de overdracht; De reden waarop de beslissing steunt dient niet te worden vermeld.

Bij gebreke hun antwoord binnen de hierboven vastgestelde termijn en op de hierboven voorgeschreven wijze te sturen, worden zij geacht in te stemmen met de overdracht.

De zaakvoerders moeten de uitslag van de raadpleging van de vennoten bekend maken aan de eventuele overdrager alsmede aan iedere vennoot die verklaard heeft zijn voorkooprecht te willen uitoefenen, en zulks bij aangetekende brief binnen drie dagen nadat de termijn, waarin de vennoten hun beslissing moesten laten kennen, verstreken is.

Het voorkooprecht van de vennoten zal slechts dan daadwerkelijk en definitief worden uitgeoefend, wanneer: l) de algeheelheid van de aangeboden aandelen het voorwerp heeft uitgemaakt van het voorkooprecht, zodat de overdrager zeker is dat door de uitoefening van het voorkooprecht al deze aandelen overgedragen worden; ofwel; 2) de overdrager zich ermede akkoord verklaart hun voorkooprecht gelijktijdig uit te oefenen, en voor zover zij geen andere schikking treffen onder hen, zullen de aan te kopen aandelen verdeeld worden naar verhouding van het aantal aandelen die zij reeds bezitten.

Indien, na deze proportionele verdeling zekere, onder de aan te kopen aandelen, niet konden worden toegekend, dan zullen deze aandelen door de zaakvoerders worden verloot onder de vennoten die het voorkooprecht hebben uitgeoefend.

De loting zal geschieden in aanwezigheid van de betrokkenen of nadat deze laatsten tot de loting werden uitgenodigd bij aangetekende brief.

De prijs waarop de aandelen zullen overgenomen worden door uitoefening van het voorkooprecht zal deze zijn vastgesteld door een expert aangeduid in gemeen overleg tussen zaakvoerders en verkoper en bij gebrek aan overeenkomst door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel. Bovenstaande bepalingen zijn toepasselijk op alle overdrachten van aandelen, ook dan wanneer zij geschieden bij openbare toewijzing bij aanbod, vrijwillig of krachtens een gerechtelijke beslissing. In dit geval, wordt het bericht van overdracht uitgangspunt van de hierboven bepaalde termijnen, hetzij het door de overdrager, hetzij het door de koper bij toewijzing gegeven wordt.

Bij openbare toewijzing zal vanzelfsprekend de tussenkomst van een expert overbodig zijn. Artikel 15. Schenking van aandelen

In geval van schenking van maatschappelijke aandelen onder levenden wordt (worden) de begiftigde(n) enkel venno(o)t(en) na goedkeuring door de medevennoten van de schenker, overeenkomstig bovenstaande bepalingen betreffende de vrijwillige overdracht onder levenden ten bezwarende titel.

Er kan evenwel geen voorkooprecht worden uitgeoefend door de medevennoten van de schenker. Artikel 16. Toestand van de erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot

In geval van overlijden van de enige vennoot zullen de rechten met betrekking tot zijn aandelen worden uitgeoefend door de erfgenamen en de rechtstreekse of in het bezit gestelde legatarissen, verhoudingsgewijs met hun rechten in de nalatenschap, tot op het ogenblik van verdeling van voormelde aandelen of tot de afgifte van legaat met betrekking tot deze aandelen.

Zijn er verschillende vennoten en bij overlijden Van één van hen, zijn de erfgenamen en legatarissen van de overleden vennoot er toe gehouden, binnen de kortst mogelijke termijn, aan de andere vennoot (of indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt: aan de zaakvoerder(s) hun naam, voornamen, beroep en woonplaats te laten kennen, hun erfrechten, hetzij ten algemene titel, hetzij ten bijzondere titel, te doen blijken door regelmatige akten, en eventueel deze erfgenamen aan te duiden die hen als gemeenschappelijke lasthebber zal vertegenwoordigen, zoals voorzien in onderhavige statuten.

Zolang de rechtverkrijgenden van de overledene niet hebben doen blijken van hun rechten, zoals hierboven bepaald, zullen zij tegenover de overlevende vennoten der vennootschap geen recht mogen uitoefenen dat aan de overledene toebehoorde.

De vennootschap zal namelijk de betaling schorsen zowel van dividenden op aandelen van de overledene als van intresten der schuldvorderingen van deze laatste jegens de vennootschap. De erfgenamen en vertegenwoordigers van de overleden vennoot mogen zich onder geen voorwendsel inlaten met daden van maatschappelijk beheer.

Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten houden aan jaarrekening en de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De erfgenamen en legatarissen die geen vennoten van rechtswege zouden worden krachtens deze statuten, zijn er toe gehouden de toestemming van de medevennoten van de overledene te vragen mits naleving van de vormen en termijn voorgeschreven in onderhavige statuten.

Artikel 17. Vereniging van alle aandelen in een hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van een persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in deze hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Titel IV. Bestuur en Toezicht

Artikel 18.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere deelhebbende of niet-deelhebbende zaakvoerders, aangesteld door de algemene vergadering die hun mandaat kan herroepen of vernieuwen.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Het mandaat van de statutaire zaakvoerder kan slechts geheel of gedeeltelijk worden herroepen om reden van ernstige nalatigheid in het bestuur of wanneer hij niet meer in staat is dit op degelijke wijze uit te oefenen, of uit reden van onbekwaamheid, van ziekte of uit een welkdanige andere reden van ernstige aard.

Een niet-statutaire zaakvoerder kan ten alle tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

Het ongevraagd ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering .

De algemene vergadering kan elk jaar een vergoeding toekennen aan de zaakvoerders.

Artikel 19. Tegenstrijdig belang

1. Het lid van een college van zaakvoerders dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap is gehouden de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

2. Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de verrichting mag slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan.

3. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 20.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in en buiten rechte. Artikel 21. Bijzondere volmachten

De zaakvoerders kunnen de gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht. Artikel 22.

Toezicht Het toezicht over het bestuur van de vennootschap wordt uitgeoefend door de aandeelhouders.

Daartoe kunnen zij op de zetel van de vennootschap inzage nemen van alle geschriften van de vennootschap.

De aandeelhouders hebben een onbeperkt recht van toezicht en controle op al de handelingen, boeken en geschriften van de vennootschap en zij kunnen zich hierbij laten bijstaan door een accountant.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige

vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in onderhavige statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen

controle in de vennootschap.

De voorgaande paragra(a)f(en) zijn slechts van toepassing in zoverre de vertegenwoordiging van de

vennootschap betreffende boekhoudwerkzaamheden voor derden, zoals opgenomen in artikel 49

van de Wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de

boekhoudkundige en fiscale beroepen, enkel worden toegekend aan één of meerdere personen die

gerechtigd zijn om de boekhoudactiviteiten uit te oefenen.

Titel V. Algemene Vergadering

Artikel 23.

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten.

Haar beslissingen worden getroffen bij meerderheid van stemmen telkens wanneer de wet of deze

statuten, er niet anders over beschikken.

Artikel 24.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen.

Hij kan die bevoegdheden niet overdragen van de besluiten van de enige vennoot worden notulen

gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de

zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de

algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag

op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen,

zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen.

Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met

opgaaf van de agenda.

Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de

vergadering deel te nemen.

Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen.

In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting verleend worden.

Artikel 25.

Elk aandeel geeft recht op een stem.

Artikel 26.

Jaarlijks zal een algemene vergadering gehouden worden op de tweede vrijdag van de maand juni

om twintig uur, de plaats vermeld in de oproepingsbrief, indien die dag een zondag of een wettelijke

feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Het bestuursorgaan en de commissarissen, indien die er zijn, kunnen de algemene vergadering

bijeenroepen.

Zij moeten die bijeenroepen wanneer de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal

vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen

onderwerpen.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de

vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden

uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de

commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken die hen krachtens dit

wetboek ter beschikking moeten worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere

opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 27.

De vennoot die niet persoonlijk op een algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn

stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

De lasthebber moet zelf vennoot zijn en mag slechts voor één vennoot als volmachtdrager optreden.

Artikel 28. Besluiten buiten de agenda - Amendementen

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de

aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin niet impliciet zijn vervat, onverminderd de

mogelijkheid om de samenstelling van de vergadering en het verloop van de werkzaamheden te

bepalen in overeenstemming met de wet en de statuten.

De zaakvoerders en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle

punten van de aangekondigde agenda.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt.

De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de

vergadering.

Titel VI. Jaarrekening - Winstverdeling

Artikel 29.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheid uit die aan de

algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering,

worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 30.

Het boekjaar begint met een januari en eindigt met eenendertig december.

Artikel 31.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en zal het bestuur de

inventaris en de jaarrekening moeten opmaken en deze stukken ten minste één maand voor de

algemene vergadering aan de vennoten overmaken.

In de algemene vergadering zullen deze bescheiden besproken worden en, na aanmaning, ontlasting

geven aan de zaakvoerders.

Artikel 32.

Het batig slot, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, algemene onkosten en afschrijvingen zijn

afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt vooreerst vijf procent afgetrokken tot het vormen 'van het wettelijk

reservefonds, tot dit fonds één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het overschot van de winst wordt beslist door de algemene vergadering; het

wordt eenvoudig naar het volgende boekjaar overgedragen, wanneer geen beslissing kan getroffen

worden.

Titel VII. Ontbinding Vereffening

Artikel 33.

De vennootschap zal op ieder ogenblik kunnen ontbonden worden bij beslissing van de algemene

vergadering statuerend als voor statutenwijziging.

Artikel 34.

In geval van ontbinding wordt de zaakvoerder van rechtswege vereffenaar.

Artikel 35.

Het batig saldo van de vereffening zal uiteindelijk onder de vennoten verdeeld worden naar

verhouding van hun wederzijds aantal aandelen, in zover ze volgestort zijn.

Titel VIII. Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts een vennoot telt

Artikel 36.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één

vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de

éénhoofdigheid.

Artikel 37. Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot

alleen beslist.

Artikel 38. Overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de

vennootschap van rechtswege ontbonden en worden de wettelijke bepalingen van het Wetboek van

Vennootschappen toegepast.

Artikel 39. Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang

van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan conform de wettelijke bepalingen zoals

opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking

tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig

in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun

rechten in de nalatenschap, Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot

oefent de eraan verbonden rechten uit.

Artikel 40. Vruchtgebruik op aandelen

De overgang van het vruchtgebruik op aandelen na overlijden van de enige vennoot is niet beperkt

door de voorschriften die bepaald zijn door of confonn de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in

het Wetboek van Vennootschappen.

De rechten van de vruchtgebruiker worden geregeld in onderhavige statuten.

Artikel 41. Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 6 van deze statuten niet van

toepassing.

Artikel 42. Zaakvoerder - Benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en

verplichtingen van een zaakvoerder.

Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 43. Ontslag

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van de duur,

kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot, tenzij hij benoemd is voor een

bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 44.

Tegenstrijdig belang In geval een derde tot zaakvoerder benoemd werd dan zijn de bepalingen zoals

opgenomen in onderhavige statuten van toepassing.

Wanneer er meerdere zaakvoerders benoemd zijn waaronder de enige vennoot dan zijn de

bepalingen van onderhavige statuten toepasselijk.

Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder dan kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover

bijzonder verslag uitbrengen.

in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de

schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou

hebben bezorgd.

Artikel 45. Controle

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige

vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen

controle in de vennootschap.

Artikel 46. Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen.

Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend

en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de

algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag

op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen,

zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen.

Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met

opgaaf van de agenda.

Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de

vergadering deel te nemen.

Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen.

In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Artikel 47. Kwijting

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting verleend worden.

Artikel 48. Algemene bepaling

Alles wat in deze statuten niet voorzien is, zal beheerd worden door de bepalingen zoals opgenomen

in het Wetboek van Vennootschappen.

V.OVERGANGSBEPALINGEN

ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de oprichting hebben de vennoten, in algemene vergadering, volgende beslissingen

genomen:

A) Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en

wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend vijftien.

B) Eerste jaarlijkse algemene vergadering

De eerste algemene jaarvergadering heeft plaats op de tweede vrijdag van de maand juni

tweeduizendzestien.

C) Niet-statutaire zaakvoerders

Het aantal zaakvoerders wordt bepaald op drie (3).

Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur, aanvangend op de datum van

oprichting van de vennootschap, ten bezoldigde titel:

1) de heer STOUTEN Guido, voornoemd;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

2) de heer KELLERS Guy, voornoemd;

3) de heer VANBRABANT Marc Joseph, geboren te Hasselt op een november negentienhonderd drieënzestig, nationaalnummer 63.11.01-159.47, echtgenoot van mevrouw SMOLDERS Kathleen Vicky Mariet, geboren te Hasselt op vier juli negentienhonderd zeventig, nationaal nummer 70.07.04256.76.

Gehuwd te Alken op vier december tweeduizend en tien onder het stelsel van zuivere scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Jean-Luc Snyers te Alken, welke stelsel volgens verklaring van comparant sindsdien niet meer wijzigde.

De voornoemden verklaren gezegde functie van niet-statutair zaakvoerder te aanvaarden en niet getroffen geweest te zijn door een gerechtelijke beslissing die het opnemen van dergelijk mandaat onmogelijk maakt.

D) Commissaris

De comparanten besluiten geen commissaris aan te stellen, aangezien uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens welke een commissaris verplicht dient te worden aangesteld.

E) Herneming van de verbintenissen onderschreven namens de vennootschap in oprichting.

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen herneemt de vennootschap de

verbintenissen namens haar aangegaan zolang zij in oprichting was.

De comparanten verklaren hieromtrent geen enkele verbintenis te zijn aangegaan voor de

vennootschap in oprichting voor dewelke bijzondere publiciteitsvoorwaarden zijn voorzien.

F) Verplichting tot het opstellen van een jaarverslag overeenkomstig artikel 94 van het wetboek van vennootschappen.

Aangezien uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens welke een jaarverslag verplicht dient te worden opgesteld, besluiten de comparanten dan ook dat geen jaarverslag zal opgesteld worden.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Eric Gilissen.

Tegelijk hiermee neergelegd : een uitgifte van de nog niet geregistreerde akte

Coordonnées
A EN B

Adresse
HEIDESTRAAT 96 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande