ACCORDEONCLUB ADVENTURA, AFGEKORT : ACC. ADVENTURA

Association sans but lucratif


Dénomination : ACCORDEONCLUB ADVENTURA, AFGEKORT : ACC. ADVENTURA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.235.592

Publication

03/02/2015
ÿþM0D 2.2

É ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

y. koophandel

Ondernemingsnr: 0461.235.592

Benaming

(voluit) : Accordeonclub Adventura vzw

(verkort) : Acc. Adventura vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Houwstraat 96, 3680 Maaseik

Onderwerp akte : Vernieuwing van de statuten

Heden 10 december 2014 is er overeengekomen door de ondergetekenden en door de algemene vergadering dat er wordt overgegaan tot een vernieuwing van de statuten van onze vereniging zonder winstoogmerk, genaamd Accordeonclub "Adventura" vzw, opgericht op 16 mei 1997. Tevens beschikken wij vanaf heden over een nieuw bestuur, de wijzigingen zijn als volgt gebeurd:

Mevr, Vandersteegen Eliane neemt onslag ais voorzitter en bestuurslid, dhr. Venken Louis neemt ontslag als ondervoorzitter en bestuurslid, dhr. Dirckx Joseph neemt ontslag als lste commissaris en bestuurslid, dhr. Berben Guillaume neemt onslag als bestuurslid.

Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld:

Dhr. Brouns Dirk, wonende Hagendorenstraat 28 te 3640 Kinrooi krijgt de functie van voorzitter en bestuurslid.

Dhr. Severijns Jorg, wonende Hoogbaan 79 te 3650 Dilsen-Stokkem krijgt de functie van ondervoorzitter en bestuurslid.

Mevr. Brouns Inge, wonende Hagendorenstraat 26 te 3640 Kinrooi behoudt de functie van secretaris en bestuurslid.

Mevr. Severijns Tine, wonende Houwstraat 96 te 3680 Maaseik behoudt de functie van penningmeester en bestuurslid,

De ondergetekenden zijn allen van Belgische nationaliteit,

1. Brouns Dirk, Hagendorenstraat 28, 3640 Kinrooi (voorzitter)

2. Severijns Jorg, Hoogbaan 79, 3650 Dilsen-Stokkem (ondervoorzitter)

3, Brouns Inge, Hagendorenstraat 26, 3640 Kinrooi (secretaris)

4. Severijns Tine, Houwstraat 96, 3680 Maaseik (penningmeester)

De statuten worden als volgt opgesteld:

HOOFDSTUK 1: Naam, zetel, doei, duur

Art. 1: De vereniging wordt Accordeonclub "Adventura" vzw, vereniging zonder winstoogmerk, genoemd.

Art. 2: De zetel van de vereniging wordt gevestigd op de Houwstraat 96, te 3680 Maaseik, gelegen in he gerechterlijk arrondisement Limburg. De keuze viel op Maaseik omdat deze gemeente centraal gelegen is voo de verschillende muzikanten.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel: buiten aile politieke en godsdienstige strekking

1. De accordeonmuziek in de meest gunstige zin te bevorderen.

2. Haar spelende leden de grootst mogelijk kennis te geven op muzikaal gebied.

3. Het stimuleren van de belangstelling voor de accordeonmuziek.

Art. 4: De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te verwerven en ook om aile andere persoonlijke en zakelijke rechten te verwerven. Bovendien is de vereniging bevoegd om aile schenkingen of mildadigheden te ontvangen, mits te voldoen aan de wettelijke voorwaarden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Inua1iwW1i(1.110uNi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vzw kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel.

Art. 5: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, met de beperking dal zij ten alle tijden kan worden ontbonden mits de beslissing van de algemene vergadering, te nemen volgens de regels bepaald in artikel 18 dezer statuten.

HOOFDSTUK 2: Deelgenoten, aanneming, ontslag, plichten

Art. 6: het aantal der deelgenoten is onbeperkt, doch moeten er ten minste drie deelgenoten zijn. De deelgenoten worden onderverdeeld in leden en toegetreden leden. De leden zijn de deelgenoten ouder dan achttien jaar en lid van de Algemene vergadering, de toegetreden leden zijn de deelgenoten onder de achttien jaar en zijn om juridische reden geen lid van de Algemene vergadering.

De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat-deelgenoten bij meerdereid bepaald in artikel 12. ledere weigering dient echter gemotiveerd te zijn.

Art. 7: Benevens de eigenlijke deelgenoten kan de raad van bestuur om diverse redenen zekere personen als ereleden tot de vereniging toelaten, Deze ereleden hebben in de algemene vergadering enkel een adviserende stem, zij kunnen niet verkozen worden om in de raad van bestuur te zetelen. Indien zij de vergaderingen van de raad van bestuur toch zouden bijwonen, hebben zij enkel een adviserende stem.

De door de deelgenoten verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de raad van bestuur en is opeisbaar na verloop van veertien dagen. Tot nader order is dit vastgesteld op maximum honderdvijftig euro per jaar.

Art. 8: Iedere deelgenoot van de vereniging staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Dit ontslag kan zowel mondeling ais schriftelijk geschieden.

De uitsluiting van een deelgenoot kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde der stemmen worden uitgesproken. Bovendien moet de helft van de deelgenoten aanwezig zijn, tenzij een tweede vergadering betreffende hetzelfde punt wordt samengeroepen op wijze voorgeschreven door artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. De oproeping tot de beide vergaderingen moet uitdrukkelijk de uitsluiting van het met naam genoemd deelgenoot vermelden ais punt van de agenda.

Het ontslagnemend of uitgesloten deelgenoot kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit. Het ontslagnemen of uitgesloten deelgenoot kan evenmin de plaatsing van zegels of het opstellen van een inventaris eisen.

HOOFDSTUK 3: Bestuur, dagelijks beheer

Art. 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie leden met beslissende stem door de algemene vergadering verkozen bij de gewone meerderheid der stemmen overeenkomstig artikel 13 dezer statuten. De functies die door de bestuurders dienen vervuld te worden, worden in samenspraak met de bestuurders onderling verdeeld. Deze functies worden uitgeoefend in collegiaal verband en in onderling vertrouwen.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, welke tegelijkertijd fungeert ais voorzitter der algemene vergadering. Bij verhindering wordt de voorzitter vervangen door de ondervoorzitter of door de oudste der beheerders. De bestuurders worden verkozen voor een duur van zes jaar. Allen zijn onmiddelijk herkiesbaar. Elke bestuurder aangesteld om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat dit mandaat nog duurt, Elke verandering van een mandaat in de raad van bestuur wordt binnen één maand bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch staatsblad,

Tot bestuurders met beslissende stem in de raad van bestuur worden thans voorlopig benoemd voor de duur van zes jaar, ais:

Voorzitter: Brouns Dirk

Ondervoorzitter: Severijns Jorg

Secretaris: Brouns inge

Penningmeester: Severijns Tine

Hoger genoemde personen ondertekenen de Statuutwijzigingen voor hun aanvaarding van hun mandaat als lid van de raad van bestuur.

Binnen de vereniging kunnen leden die samen onder één dak wonen, samen geen bevoegde functie bekleden in de raad van bestuur,

~ t M0o2.2

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art, 10; De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen zijnde de organisatie, benoeming, het ontslag, de bezoldiging van het personeel en het aanvaarden van het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur beslist in alle handelingen die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de bevoegdheid van de algemene vergadering worden uitgedragen.

De raad van bestuur is tevens bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, zoals het afsluiten van contracten en dergelijke,

De raad kan zo nodig op eigen verantwoordelijkheid bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden.

Art. 11: De voorzitter is ambtshalve gelast met het dagelijks bestuur van de vereniging.

Art, 12: De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, beslissend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de verslagen van de vergaderingen.

Alle financiële verrichtingen worden door de penningmeester in het kasboek ingeschreven en aan iedere vergadering van de raad van bestuur voorgelegd.

HOOFDSTUK 4: Algemene vergadering der leden

Art. 13: De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Zij heeft exclusieve bevoegdheid in volgende zaken;

Wijzigingen der statuten;

Benoemingen en afzitting van de bestuurders en/of commissarissen;

Bepalen van bezoldigingen;

Goedkeuring van begroting en rekening;

Vrijwillige ontbinding van de vereniging;

Uitsluiting van deelgenoten;

Omzetting vennootschap met sociaal oogmerk.

Alle beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke en stautaire bevoegdheid van de raad

van bestuur.

Art. 14: Er wordt ten minste elk jaar één algemene vergadering gehouden. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dit eist.

Zij moet in ieder geval gehouden worden indien ten minste één vijfde van de leden het vraagt,

Elke vergadering wordt gehouden ter plaatse van de zetel der vereniging op de dag en het uur in de

bijeenroepingsbrief vermeld.

Aile leden van de algemene vergadering moeten uitgenodigd worden en zijn stemgerechtigd in de algemene

vergadering.

Art. 15: De bijeenroeping geschiedt door de raad van bestuur per gewone brief, kaart of e-mail aan elk lid gericht ten minste acht dagen voor de vergadering en wordt ondertekend door de voorzitter of door ten minste twee bestuurders.

De secretaris van de raad van bestuur is tevens secretaris van de algemene vergadering.

De voorzitter duidt voor de stemopneming twee stemopnemers aan. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, tenzij vervanging overeenkomstig artikel 9, tweede lid.

Art. 16: Het bericht van bijeenroeping vermeldt de dagorde. De vergadering kan echter beslissen omtrent punten welke niet op de dagorde vermeld stonden, op voorwaarde dat de helft van aile deelgenoten aanwezig zijn, mits eenparige goedkeuring door alle aanwezige leden en mits de beslissing niet betrekking heeft op de bevoegdheden vermeld in artikel 13,

Art. 17: Elk lid heeft het recht om aanwezig te zijn op en om deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van een volmachtdrager naar zijn keuze, gekozen onder de overige deelgenoten.

Alle leden hebben gelijk stemrecht. Ieder beschikt over één stem, mits de beperking dat eventuele ereleden enkel maar over een adviserende stem beschikken.

Geen lid mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 18: De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Voor-

beïlau$en"

aan het

Belgisch

staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

Uitstuiting van leden, wijzigingen aan statuten of vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts worden beslist mits een meerderheid van twee derde der stemmen bij twee derde aanwezigheid, tenzij er een tweede vergadering wordt belegd overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art, 19: De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de verslagen van de algemene vergadering.

Deze uittreksels worden afgeleverd aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt en van een wettig belang doet blijken.

Art. 20: Elk jaar wordt op 31 december de rekening van het verlopen dienstjaar afgesloten en wordt een

begroting opgesteld voor het volgende dienstjaar.

Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 5: Ontbinding, vereffening

Art. 21: In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 22: In geval van ontbinding, gerechterlijk of vrijwillig, op welk ogenblik en voor welke oorzaak dan ook, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een liefdadigheidsinstelling, welke wordt bepaald door de meerderheid van stemmen in de algemene vergadering.

Art. 23: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk.

Alles opgemaakt te Maaseik, op 12 december 2014, in zeven exemplaren.

Alle leden van de beheerraad verklaren een exemplaar ontvangen te hebben.

Brouns Dirk Severijns Jorg

Voorzitter Ondervoorzitter

Brouns Inge Severijns Tine

Secretaris Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ACCORDEONCLUB ADVENTURA, AFGEKORT : ACC. ADV…

Adresse
HOUWSTRAAT 96 3680 OPOETEREN

Code postal : 3680
Localité : Opoeteren
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande