ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 442.282.386

Publication

26/11/2013
ÿþ4 Mod Word 11.1

I : I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

H11lflh1I I I317 I II VIII Illlhn II

*16996*

II III

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

11t-11-2013

HASSELT

ri ie

Ondernemingsnr : 0442.282.386

Benaming

(voluit) : ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Kraaibosstraat 9, 3900, Overpelt

(volledig adres)

Onderwerp akte : OMZETTING IN EEN BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM

VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Uit een akte verleden voor ANITA INDEKEU, notaris met standplaats Neeroeteren (Maaseik), op 31 oktober 2013, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK'; met zetel te 3900 Overpelt, Kraaibosstraat 9, volgende beslissingen genomen heeft met éénparigheid van stemmen;

A. AFSTAND VAN DE FORMALITEITEN TOT BIJEENROEPING. De vennoten deden ieder afzonderlijk afstand van de formaliteiten tot bijeenroeping.

B. VOORLEGGING VERSLAGEN EN STAAT VAN ACTIEF EN PASSIEF.

De vennoten namen kennis van het verslag van de raad van bestuur, naar aanleiding van de voorgestelde omzetting, opgemaakt overeenkomstig artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen op acht oktober tweeduizend dertien, en keurden het goed.

Tevens werd de staat van activa en passiva voorgelegd, die afgesloten werd per dertig september tweeduizend dertien.

Vervolgens legde de voorzitter het verslag voor opgesteld door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid HUBERT VENCKEN, met maatschappelijke zetel te 3960 Bree, Millenstraat 34, vertegenwoordigd door de heer Hubert Vencken, bedrijfsrevisor, welk opgesteld werd met betrekking tot deze omzetting. Dit verslag is opgesteld op negen oktober tweeduizend dertien en de besluiten luiden als volgt: "Mijn werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de tussentijdse staat van activa en passiva per 30.09.2013 die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit mijn werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad. lk dien een voorbehoud te formuleren over de inbaarheid van de handelsvorderingen ten bedrage van ¬ 256,59, over de inbaarheid van de rekening-courant ten bedrage van ¬ 945,91 en over de volledigheid van de schulden ten opzichte van de schuldeisers. De controle werd uitgevoerd onder de vorm van een beperkt nazicht. Het netto-actief volgens deze tussentijdse staat van ¬ 12.833,50 is ¬ 5.716,50 kleiner dan het minimumkapitaal vereist voor de omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid van ¬ 18.550."

De vennoten namen inzage in voormeld verslag en ontsloegen de voorzitter de voorlezing ervan.

C. ONTSLAG VAN DE HUIDIGE BESTUURDER.

De vergadering der vennoten ontsloeg de heer VANHERCK Kristof, voornoemd, als bestuurder in de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid. Het ontslag gebeurde onder de opschortende voorwaarde van omzetting van de vennootschap in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en goedkeuring van de nieuwe statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

D. OMZETTING VAN DE VENNOOTSCHAP.

De vergadering der vennoten besliste overeenkomstig artikel 774 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen onderhavige Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid om te zetten in een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Deze omzetting brengt geen verandering in de rechtspersoonlijkheid van de vennootschap, die onder de nieuwe vorm blijft bestaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering der vennootschap besliste dat het maatschappelijk kapitaal van de omgezette vennootschap zal behouden blijven.

De vergadering der vennoten besliste dat het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigd zal worden door zevenhonderd vijftig (750) aandelen,

De activiteiten en het maatschappelijk doel blijven onveranderd.

Het kapitaal en de reserves blijven dezelfde, zo ook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en -vermeerderingen, en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de boeken en de comptabiliteit die door de Burgerlijke vennootschap onder de vomi van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werden gehouden voortzetten.

De omzetting geschiedt op basis van het actief en passief van de vennootschap afgesloten per dertig september tweeduizend dertien. Alle verrichtingen die sedert deze datum werden gedaan door de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid worden verondersteld verricht te zijn voor de burgerlijke vennootschap onder de vomi van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, inzonderheid voor wat betreft het opmaken van de maatschappelijke rekeningen.

E. GOEDKEURING VAN DE STATUTEN.

De vergadering der vennoten besliste de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid als volgt vast te leggen:

A. Naam - Duur - Zetel  Doel

Artikel 1. Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: "ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK". Artikel 2. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden.

Artikel 3. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3900 Overpelt, Kraaibosstraat 9.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoer(d)(st)er(s) kan de zetel naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel-hoofdstad worden overgebracht zonder dat dit een statutenwijziging vereist.

De vennootschap kan bijhuizen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en/of in het buitenland.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België ais in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Neargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en het voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden,

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in aile belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

B. Kapitaal en aandelen

Artikel 5. Kapitaal  aandelen

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD TWEEËNNEGENTIG EURO ÉÉN CENT (18.592,01 EUR),het is verdeeld in zevenhonderd vijftig (750) gelijke ondeelbare aandelen op naam zonder vermelding van waarde en die elk één zevenhonderd vijftigste (11750ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen hebben stemrecht.

Artikel 6. Register van aandelen

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden overeenkomstig artikel 233 van het Wetboek van Vennootschappen. Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen wordt aan de vennoot een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd, dit in toepassing van artikel 235 van het Wetboek van Vennootschappen.

ArtiKel 7. Enige vennoot - verlies voordeel beperkte aansprakelijkheid

In geval van een eenhoofdige B.V.B.A. zijn artikets 212 en 213 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing.

ArtiKel 8. Niet volgestorte aandelen  Stortingsplicht

Elke inschrijver op aandelen is verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen, niettegenstaande elke hiermee strijdige bepaling.

Behoudens in geval van geldige vermindering van het kapitaal kan hij niet ontheven worden van zijn stortingsplicht.

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen,

Bijstorting of volstorting worden door de zaakvoer(d)(st)er(s) opgevraagd op een door hem (haar) (hen) te bepalen tijdstip. Aan de vennoot wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een girorekening waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet. Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoer(d)(st)er(s) worden gedaan.

ArtiKel 9. Overdracht van aandelen onder levenden en overgang van aandelen ten gevolge van overlijden

;.. r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wat de overdracht van aandelen onder levenden en de overgang van aandelen ten gevolge van overlijden betreft, dienen de voorschriften van artikels 249, 250, 251, 252 en 344 van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

Bovendien is de instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld, eveneens vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of van de erflater of aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn,

Artikel 10. Verplichte vertegenwoordiging van eigenaars van aandelen in onverdeeldheid

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel 11. Vrucht . ebruik o. aandelen

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, onverminderd de regel bepaald in artikel 14 van deze statuten omtrent het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging.

De blote eigenaar kan zich verzetten, bij aangetekende brief aan de vennootschap gericht alsmede aan de vruchtgebruiker, tegen de deelneming door de vruchtgebruiker aan de beraadslaging over de door hem aangewezen agendapunten. In dat geval wordt over die punten tweemaal gestemd achtereenvolgens dcor de vruchtgebruiker en de blote eigenaar. Op verzoek van de meest gerede partij waaronder de vennootschap zelf, met dagvaarding van de andere betrokken partijen, beslist de bevoegde rechter over de uitvoering van het ene of het andere besluit.

Artikel 1 . Verkri' " in . van el. en aandelen of certificaten

De vennootschap mag haar eigen aandelen of certificaten die daarop betrekking hebben niet verkrijgen noch in pand nemen dan na vervulling van de voorwaarden voorgeschreven door artikels 321, 322 en 330 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap mag geen middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door derden of met het oog op de verkrijging of inschrijving door een derde van certificaten die betrekking hebben op haar aandelen.

Artikel 13. Verlies van het maatschappeliik kapitaal

Ingeval van aanmerkelijke verliezen dienen de voorschriften van artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

Artikel 14. Verhoging en vermindering van het kapitaal

Ingeval van een verhoging of een vermindering van het kapitaal dienen de voorschriften van artikels 302 tot en met 318 van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd. Artikel 309 van het Wetboek van Vennootschappen is evenwel niet van toepassing indien de vennootschap slechts één vennoot telt en waarbij die vennoot besluit tot kapitaalverhoging.

Bovendien gelden volgende regels:

Voorkeurecht bil kapitaalverhoging met inbreng in geld in geval van vruchtgebruik op aandelen

1.1s het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij tussen blote eigenaar en vruchtgebruiker anders is overeengekomen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Evenwel is hij ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik waarmee het voorkeurrecht is bezwaard.

2.Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Evenwel is hij ertoe gehouden de blote eigenaar te vergoeden voor de waarde van de blote eigendom van het voorkeurrecht.

Verhoging van het kapitaal door omzetting van reserves

De buitengewone algemene vergadering kan volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten besluiten tot verhoging van het kapitaal door omzetting van reserves.

Verhoging van het kapitaal door omzetting van schulden

De buitengewone algemene vergadering kan met instemming van haar schuldeisers die als vennoot worden toegelaten met toepassing van artikel 9 van deze statuten, besluiten tot verhoging van het kapitaal door omzetting van schulden, met toekenning aan die schuldeisers van nieuwe aandelen naar evenredigheid van de nominale waarde van hun schuldvorderingen.

De regels omtrent kapitaalverhoging bij wijze van inbreng in natura, zijn van overeenkomstige toepassing, inzonderheid met betrekking tot de verslagen voorgeschreven door artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen.

C. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 15. Benoeming en ontslag van een zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, natuurlijke - of rechtspersonen. Wanneer een rechtspersoon wordt aangewezen als zaakvoerder benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

, . 4;,...-',.p3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een zaakvoerder wordt door de algemene vergadering benoemd bij meerderheid van stemmen hetzij voor onbepaalde duur, hetzij voor bepaalde " duur. In dit laatste geval kan hij slechts ontslagen worden mits een opzegging van drie maanden.

Een zaakvoerder kan ten alle tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan voorzien worden.

Bij ontstentenis van enige zaakvoerder is artikel 36 van het Wetboek van Vennootschappen van overeenkomstige toepassing.

Artikel 16. Zaakvoer(ast)er  Opvolger

Bij ontslag, overlijden, onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen van de enige zaakvoer(d)(st)er zal deze van rechtswege in dezelfde hoedanigheid worden opgevolgd door de zaakvoer(d)(st)er-opvolg(st)er voor zover de algemene vergadering er reeds één heeft aangesteld.

Treedt de opvolg(st)er werkelijk in functie, dan wordt zulks openbaargemaakt door neerlegging van een verklaring van de bevoegde organen in het vennootschapsdossier.

Artikel 17. Werkwijze van de zaakvoer(d)(stler(s1

De zaakvoer(d)(st)er, indien er slechts één is, maakt notulen op waarin zijn (haar) beslissingen worden aangetekend in de gevallen waarbij dit door de wet vereist is.

Indien er meer zaakvoerders zijn besturen zij in college. Van de besluiten van het college worden notulen gehouden, die worden ingeschreven in een bijzonder register.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de bevoegde organen van vertegenwoordiging.

Artikel 18. Vergoeding zaakvoer(d)(stler(s)

Ambtshalve wordt voor de uitoefening van de opdracht van zaakvoer(d)(st)er geen bezoldiging toegekend en evenmin voordelen in natura,

De algemene vergadering kan, benevens eventueel toegekende tantièmes aan de zaakvoer(d)(st)er(s) een presentiegeld toekennen, te boeken als bedrijfskosten. Daarenboven kan, bij beslissing van de algemene vergadering waarbij duidelijk bepaald wordt voor welke periode, onverminderd de vergoeding van zijn (haar) (hun) kosten en/of van speciale opdrachten of taken, aan (een) bepaalde zaakvoer(d)(st)er(s), een (vaste) bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat bij de bedrijfskosten van de vennootschap wordt geboekt.

Artikel 19. Intern bestuur

ledere zaakvoerder kan alle handelingen van intern bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurszaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 20. Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is. De onbevoegdheid van de zaakvoer(d)(st)er(s) die uit deze bepaling voortvloeit kan door de vennootschap aan derden worden tegengeworpen.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoer(d)(st)er(s), zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 21. Bijzondere volmachten

De zaakvoer(d)(st)er(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoer(d)(st)er(s) in geval van overdreven volmacht,

Artikel 22. Onderzoeks- en controlebevoegdheid

De onderzoeks- en controlebevoegdheid dient te gebeuren overeenkomstig artikels 130 tot en met 171 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 23. Tegenstrijdig belang

De voorschriften van artikels 259, 260 en 261 van het Wetboek van Vennootschappen dienen te worden nageleefd.

D. Algemene vergaderins

Artikel 24. Gewoner bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden

bijeengeroepen op vijftien juni om twintig uur (20u00).

Indien dit een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Inzake de gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering dienen de voorschriften van artikels

266 tot en met 288 van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

E. Maatschappelijke bescheiden

Artikel 25. Boeklaar - Inventaris - Jaarrekening  Jaarversla

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoer(d)(st)er(s) de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en de boekhouding afgesloten. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormen één geheel. De zaakvoer(d)(st)er(s) schat (schatten) alle bezittingen, roerende en onroerende goederen en

~.s, I,Sg

. ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

waarden, evenals de verbintenissen die in de rekeningen voorkomen. In het belang van de vennootschap en om haar toekomst veilig te stellen legt (leggen) de zaakvoer(d)(st)er(s) de nodige voorzieningen vast voor belastingen, voor eventuele verliezen en voor andere te verwachten uitgaven en bepaalt (bepalen) hij (zij) de wenselijk geachte afschrijvingen.

In het jaarverslag geeft (geven) de zaakvoer(d)(st)er(s) rekenschap over het gevoerde beleid, ten minste indien wettelijk verplicht.

Artikel 26. Aanleg reserves - Verdeling winst

De netto-winst wordt als volgt verdeeld, respectievelijk gereserveerd:

1)tenminste vijf procent (5 %) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve, totdat die één tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2)over de bestemming van het saldo wordt door de jaarvergadering op voorstel van de zaakvoer(d)(st)er(s) beslist met inachtneming van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

F. Ontbinding e vereffenin

Artikel 27. Onthtndlnq

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De zaakvoer(d)(st)er(s) verantwoord(t)(en) zijn (haar) (hun) voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld op de zetel van de vennootschap.

Wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd Euro (¬ 6 200), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Ingeval van ontbinding bij beslissing van een buitengewone algemene vergadering, worden er één of meer vereffenaars benoemd, is daaromtrent niets beslist, dan word(t)(en) de zaakvoer(d)(st)er(s) van rechtswege als vereffenaar(s) beschouwd. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontstaan. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

Artikel 28. Vereffenin

De vereffenaar(s) is (zijn) bevoegd tot alle verrichtingen door het Wetboek van Vennootschappen voorzien, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

De vereffenaar(.) moet(en) in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening overzenden aan de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient deze omstandige staat slechts eens per jaar aan de griffie te worden overgemaakt.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leg(t)(gen) de vereffenaar(s) het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

G. Diverse.

Artikel 29. Keuze van woonplaats

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun aile dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 30. Geschillen

Alle geschillen ter zake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar vennoten, of zaakvoerders en gewezen zaakvoerders, tussen de zaakvoerders en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door arbitrage. Het geschil wordt geregeld daaromtrent door één enkele scheidsrechter aangewezen door de partijen. Zijn de partijen daaromtrent niet eens dan wijst elke partij één scheidsrechter aan. Deze scheidsrechters kiezen een derde scheidsrechter die als voorzitter zal optreden. Zijn de scheidsrechters het dienaangaande niet eens, dan benoemt de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is op verzoek van de twee scheidsrechters de derde scheidsrechter.

Artikel 31. Verwijzing wetgeving

Tekstgedeelten in de statuten die, thans of in de toekomst, tegenstrijdig (zullen) zijn met de inhoud van het Wetboek van Vennootschappen, zo ook foutieve verwijzingen naar wetsartikels, dienen ais niet gelezen te worden, Dienaangaande, zo ook voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de vigerende vennootschapswetgeving van toepassing.

F. BENOEMING VAN EEN NIET STATUTAIRE ZAAKVOERDER.

De vergadering der vennoten besliste tot nieuwe niet-statutaire zaakvoerder te benoemen: de heer VANHERCK Kristof, voornoemd, die verklaarde dit mandaat te aanvaarden onder de bevestiging niet getroffen te zijn door enige maairegel die zich daartegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

G. VASTSTELLING DAT DE OPSCHORTENDE VOORWAARDE VERVULD IS.

De vergadering der vennoten besliste dat de opschortende voorwaarden vermeld in agendapunt C vervuld zijn, zodat het ontslag van de bestuurder in de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid definitief is.

H. MACHTIGING.

De vergadering der vennoten gaf aan de zaakvoerder de nodige machten om de genomen beslissing uit te

voeren en machtigde ondergetekende notaris om over te gaan tot coördinatie van de statuten,

STEMMING

De beslissingen werden achtereenvolgens en afzonderlijk met eenparigheid van stemmen genomen.

Voor ontledend uittreksel:

(Get.) Anita Indekeu, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: gezegeld afschrift der akte - 2 verslagen van de bestuurder - verslag bedrijfsrevisor





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 18.06.2013, NGL 05.08.2013 13398-0211-011
16/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.06.2012, NGL 08.08.2012 12400-0524-010
22/11/2011
ÿþ Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor behour

aan h

Belgis Staatst

1II1 llhI 1111 iii ~i iui ii

*iii~ssas"

Ondernemingsnr : 0442.282.386 Benaming

(voluit) : KV ADVIES

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 9 -11- 2011

HASSELT

Griffie

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Zetel : 3900 Overpelt, Kraaibosstraat 9

Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE BENAMING - WIJZIGING MAATSCHAPPELIJK DOEL - WIJZIGING STATUTEN

Uit een akte verleden voor ANITA INDEKEU, notaris met standplaats Neeroeteren (Maaseik), op 21 oktober 2011, geregistreerd te Maaseik op 24 oktober 2011, twaalf bladen, geen verzendingen, boek 543, blad 7, vak 1, ontvangen vijfentwintig euro, de Ea. Inspecteur (get.) J. Haeldermans, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "KV ADVIES", met zetel te 3900 Overpelt, Kraaibosstraat 9, volgende beslissingen heeft genomen:

BESLISSINGEN

1) Wijziging van de maatschappelijke benaming

De algemene vergadering besloot de maatschappelijke benaming te wijzigen in "ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK".

2-a) Goedkeuring van het verslag van de bestuurder

De algemene vergadering verklaarde kennis te hebben van en keurde goed het verslag van de bestuurder, opgesteld naar aanleiding van de voorgestelde doelswijziging. Bij dit verslag werd een staat van activa en passiva gevoegd, welke werd vastgesteld op éénendertig juli tweeduizend en elf.

b) Wijziging van het maatschappelijk doel

De algemene vergadering besloot het maatschappelijk doel te wijzigen als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en het voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

- 3° bat Ve d#.egenwonr-dig an _van kelastiogplinhiigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van liet koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast."

3) Wijziging van de statuten

Om de statuten in overeenstemming te brengen met ondermeer:

- de eerder genomen beslissingen;

- het Wetboek van Vennootschappen;

- de Wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen;

- het Koninklijk besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, aangepast ingevolge het KB van zestien oktober tweeduizend en negen;

" het Koninklijk besluit van vijfentwintig februari tweeduizend en drie tot wijziging van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen;

- het Koninklijk besluit van negentien november tweeduizend en negen tot wijziging wat de erkenning van sommige beroepskwalificaties betreft, van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen;

- de Wet van achttien januari tweeduizend en tien betreffende de uitoefening van een vrij en gereglementeerd cijferberoep door een rechtspersoon,

besloot de algemene vergadering de statuten volledig te herschrijven, te hernummeren en te coördineren als volgt:

RECHTSVORM: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

NAAM: ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK.

ZETEL: 3900 Overpelt, Kraaibosstraat 9.

De vennootschap heeft tot DOEL de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2011- Annexes du Moniteur belge

negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en het voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

10 het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

" Voôr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Het maatschappelijk KAPITAAL is onbeperkt en bestaat uit een vast en een variabel gedeelte. Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR). Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Behoudens het geval wanneer er slechts één bestuurder wordt benoemd, wordt de vennootschap BESTUURD door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste twee leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, benoemd voor onbepaalde duur door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten. De bestuurders vormen een college.

De meerderheid van de bestuurders, al dan niet vennoten, moet de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot bestuurders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer de raad van bestuur slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van accountant of accountant en belastingconsulent; de andere mag:

" een belastingconsulent zijn,

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van tweeëntwintig juli negentienhonderd drieënvijftig houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van vijftien februari tweeduizend en vijf betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Behalve indien de vennootschap slechts één bestuurder telt, moet minstens één lid van de raad van bestuur de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één lid van de raad van bestuur de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één bestuurder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze bestuurder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

Het BOEKJAAR begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

De GEWONE ALGEMENE VERGADERING vindt plaats op vijftien juni om twintig uur. Als die dag een zaterdag, zondag en/of een wettelijke feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag.

Voor ontledend uittreksel:

(Get.) Anita lndekeu, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: gezegeld afschrift der akte - verslag bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 21.06.2011, NGL 29.08.2011 11486-0404-010
24/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 15.06.2010, NGL 19.08.2010 10424-0537-009
09/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 16.06.2009, NGL 30.06.2009 09354-0071-008
05/12/2008 : HA092499
04/08/2008 : HA092499
29/08/2007 : HA092499
08/09/2006 : HA092499
30/08/2005 : HA092499
11/08/2004 : HA092499
16/07/2003 : HA092499
29/06/2002 : HA092499
26/08/1999 : HA092499
01/01/1995 : AN280498
10/01/1991 : AN280498

Coordonnées
ACCOUNTANTSKANTOOR VANHERCK

Adresse
KRAAIBOSSTRAAT 9 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande