ADD TONGEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : ADD TONGEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.150.796

Publication

31/12/2012
ÿþ ivtOD 2.2

-

L tr ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel ta TONGEREN

7 -12- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

1IIII II 1111 II llI1 I1I1 I II 11111 II II

*12209621*

Ondernemingsnr : 0835.150.796 Benaming

(voluit) ; ADD TONGEREN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: Sint-Geertruistraat 158, 3700 Tongeren

Onderwerp akte: aanpassing boekjaar ontslag en benoeming bestuurders

Uit de notulen van een buitengewone algemene vergadering, gehouden op 24 oktober 2012 blijken volgende besluiten unaniem genomen te zijn:

1.Het eerste boekjaar werd verlengd tot 31 december 2011. Voortaan loopt het boekjaar gelijk met een kalenderjaar, zijnde van 1 januari tot 31 december.

2.Het ontslag uit de raad van bestuur van de heren DAENEN Herman en NELISSEN Jean wordt unaniem aanvaard. Dit ontslag gaat In op 31 oktober 2011 De vergadering verleent hun decharge voor hun daden van bestuur tot aan hun ontslag. De vergadering aanvaardt de aanstelling tot bestuurder vanaf 1 november 2011 van Dhr DOURET Marcel, wonende te 3700 Tongeren, Offelkenstraat 44 (geboren te Raeren op 26/01/1952). Er wordt geen ondervoorzitter benoemd. Dhr ALBERT Jonny wordt benoemd tot secretaris.

Oe nieuwe Raad van bestuur is na deze wijzigingen als volgt samengesteld:

" Voorzitter: Rudi FRANCART

" Secretaris: Janny ALBERT

.Penningmeester: Jacques SALMON

" Bestuurders: Luc HENNO, Marcel DOURET

Waarvan akte,

Rudi FRANCART, voorzitter

Jonny ALBERT, Secretaris

Tegelijk hierbij neergelegd: ledenlijst van de effectieve leden per 3111012012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

14/04/2011
ÿþ MOD 2.0

r ,l`=','T In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de-akte

t rf:.;k :rfi te,- c: irb.



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

rey, itbiÿnk v: kooahar,r;=! te 0N~ :r: r) .i i i

:.4,__r

0 4 14-

De Hoofdgriffier,

L. .Gn fee.

11057370"

111

D3 150.796

ADD TONGEREN

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Geertruistraat 158, 3700 Tongeren

Voorwerp akte : Oprichting - benoeming raad van bestuur

STATUTEN

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. - Naam, oprichters en zetel

1.De vereniging wordt genoemd "ADD TONGEREN" en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen

tijde ontbonden worden.

2.De vereniging wordt opgericht door

" ALBERT Jonny, wonende te Riksingenstraat 45, 3700 Tongeren, geboren te Vreren op 20 november 1969,NN 691120/301-43;

" DAENEN Herman, wonende te Meigaar 27, 3800 Sint-Truiden, geboren te Tongeren op 22 juli 1962, NN 6207221053-56;

" FRANCART Rudi, wonende te Sint-Geertruistraat 158, 3700 Tongeren, geboren te Tongeren op 7 september 1968, NN 680907/051-66;

" HENNO Luc, wonende te Sluizerweg 2, 3770 Millen, geboren te Paulis op 7 april 1955, NN 550407/069-31;

" NELISSEN Jean, wonende Eerste Meistraat 13, 3700 Tongeren, geboren te Tongeren op 8 juni 1948, NN 480608/249-76;

" SALMON Jacques, wonende te Offelkenstaat 40, 3700 Tongeren, geboren te Waudrez op 7 juli 1943, NN 430707/051-12.

3.De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sint-Geertruistraat 158, 3700 Tongeren en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2. - Doel

1.De vereniging heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van de atletieksport onder al haar vormen en in de meest ruime betekenis. Ze kan daartoe alle manifestaties, competities, sporttornooien of activiteiten inrichten die bijdragen tot het beoefenen of bevorderen van deze sport.

2.Ze is bevoegd eigendomsrechten of andere zakelijke rechten te bezitten op roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft. De vereniging kan meer algemeen alle: middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De: ' vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is alle eigendommen en zakelijke rechten verwerven, in:

" huur nemen, verhuren personeel aanwerven, werken met vrijwilligers, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten,; fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het; maatschappelijke doel.

Artikel 3. - Leden

1.De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Alle leden van deze vzw zijn ook automatisch lid'

van de vzw ADD (Atletiekclub De Demer 0419.186.983). "

2.De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het, stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn, diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en; waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel waaronder de zetel van de, vereniging ressorteert. Bij wijzigingen in de samenstelling van de algemene vergadering moet een kopie van het':

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de

statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

3.Het aantal effectieve leden is onbeperkt met een minimum van drie.

4.Als effectief lid kunnen toetreden:

" leder natuurlijk persoon die minstens 18 jaar is;

" Ieder rechtspersoon

" Ieder openbaar bestuur

die erom schriftelijk verzoeken, en door minstens 3 bestuurders worden voorgedragen en als zodanig worden toegelaten door de raad van bestuur bij 2/3 meerderheid van de stemmen. De raad van bestuur kan de toelatingsvoorwaarden van effectieve leden omschrijven in een huishoudelijk reglement..

5.Toegetreden leden zijn de beoefenaars van de atletieksport en diegenen die aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die door deze statuten bepaald worden. Deze statuten kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

6.Het maximumbedrag van het lidgeld voor alle leden bedraagt 500,00 euro.

7.0m deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

" het lidgeld jaarlijks betalen;

" de statuten van de vereniging en het huishoudelijk reglement aanvaarden.

8.Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. Zij worden door de vzw afgeschreven.

9.De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

10.1eder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

11.Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

2.Elk effectief lid beschikt over één stem.

3.Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering.

4.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

5.De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

6.Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

7.De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

8.Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

9.Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

10.0e Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

11.Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

12.Behalve wanneer de Wetten van 27 juni 1921, 2 mei 2002 en 16 januari 2003 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

13.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 5. - Raad van Bestuur

1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens vier leden, benoemd door de Algemene Vergadering en verkozen uit effectieve leden van de vereniging.

2.De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

3.De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

4.De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad.

5.De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

6.De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

7.Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

8.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuurder.

9.De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

10.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Bevoegdheden

1.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

2.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

3.De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

4.De vereniging wordt tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

5.De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 7. - Rekeningen

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 november tot 31 oktober.

2.De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

" lidmaatschapsbijdragen;

" de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

" de giften;

" de subsidies;

" de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

3.De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel boekhouden gevoerd te worden.

4.Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het lopend boekjaar ter goedkeuring voor.

5.De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8. - Ontbinding

1.De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

2.In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en

hun bevoegdheden bepalen.

3.De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

MOD 2.a

Luik B - Vervolg

Artikel 9. - Varia

Vooral wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, zijn de Wetten van 27 juni 1921, 2 mei 2002 en 16 januari 2003 toepasselijk.

De Raad van Bestuur is voor de eerste keer als volgt samengesteld:

" Voorzitter: Rudi FRANCART

" Ondervoorzitter: Herman DAENEN

" Secretaris: Jean NELISSEN

-Penningmeester: Jacques SALMON

-Bestuurders: Luc HENNO, Jonny ALBERT

Opgemaakt in 3 exemplaren op 15 maart 2011.

Waarvan akte,

Francart Rudi

voorzitter

Daenen Herman

ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ADD TONGEREN

Adresse
SINT-GEERTRUISTRAAT 158 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande