ADVENTURE SKIOPLEIDING EN KINDERANIMATIE

Association sans but lucratif


Dénomination : ADVENTURE SKIOPLEIDING EN KINDERANIMATIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 471.367.441

Publication

20/02/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

*150 8T19*

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

1 V FEB. 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0471.367.441

Benaming

(voluit) : Adventure Skiopleiding en kinderanimatie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerkt

Zetel : Mezenstraat 21, 3940 Hechtel

Onderwerp akte ; Wijziging naam . Wijziging statuten - Benoeming/Ontslag

Notulen van de algemene vergadering! raad van bestuur van 4 februari 2015:

BESLISSING AGENDAPUNT 1:

Op unanieme wijze beslist de algemene vergadering om de bestaande naam van de VZW, te weten "Adventure Skiopleiding en Kinderanimatie", te wijzigingen naar "Adventure Ski-Vereniging".

BESLISSING AGENDAPUNT 2:

Op unanieme wijze beslist de algemene vergadering tot verlening van het huidige boekjaar tot 31 oktober 2016.

BESLISSING AGENDAPUNT 3:

Op unanieme wijze beslist de algemene vergadering de aangepaste gecoördineerde statuten in bijlagen

goed, ter vervanging van de vorige gepubliceerde statuten.

BESLISSING AGENDAPUNT 4:

Op unanieme wijze beslist de algemene vergadering tot:

-De vaststelling/bevestiging het ontslag van Malamatinis bannis als bestuurder, en dit met ingang vanaf

11/03/2007 ; en

-de herbenoeming van Moors Nancy en Brouns Peter tot bestuurd

Tijdens de onmiddellijk bijeengekomen raad van bestuur (samengesteld Moors Nancy en Brouns Peter)

wordt het volgende beslist:

-Moors Nancy aan te stellen als secretaris en Brouns Peter als voorzitter;

-Brouns Peter te benoemen als dagelijks bestuurder van de VZW.

BESLISSING AGENDAPUNT 5:

Overeenkomstig de wettelijke voorschriften terzake zullen voormelde beslissingen worden neergelegd ter griffie van de rechtbánk van koophandel te Antwerpen, afdeling Hasselt en bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Op unanieme wijze beslist de algemene vergadering om machtiging te verlenen aan Peter Brouns en Moors Nancy om ( beiden met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling) het nodige te doen voor het vervullen van deze formaliteiten, zoals onder meer doch niet beperkt tot de neerlegging ter griffie van de gecoördineerde statuten en het ondertekenen van de publicatieformulieren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

GECOORDINEERDE STATUTEN

TITEL I NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk (oftewel VZW) draagt de naam "Adventure Ski-Vereniging",

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3940 Hechtel, Mezenstraat 21. Deze kan worden overgebracht naar gelijk welke plaats in België, door de raad van bestuur bepaald. De vereniging kan in België meerdere lokalen in gebruik nemen.

Artikel 3. De vereniging heeft als doel bevordering van de skisport in België en Europa in de breedste zin van het woord, inclusief het organiseren van ski- en snowboardlessen, het begeleiden van sneeuwsportbeoefenaars en het organiseren van reizen en stages teneinde de onderlegdheid in de skisport te bevorderen.

De vereniging kan alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Het uitsluiten van winstbejag ontneemt de vereniging niet het recht om materiële voordelen, fundaties, giften, legaten of leningen die noodzakelijk zijn om haar doel te bereiken, te zoeken, te verzamelen en te aanvaarden.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

TITEL li LEDEN

Artikel 5. De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Artikel 6. De leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet, deze statuten en het huishoudelijk regelement. De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd worden zonder inspraak van de toegetreden leden. Onverminderd hetgeen verder in deze statuten wordt bepaald, hebben de toegetreden leden enkel de volgende rechten:

01-let geven en ontvangen van skilsnowboard-opleiding en ski/snowboardlessen.

Q'Het bijwonen van wintersportactiviteiten.

Q'Het begeleiden van sneeuwsportbeoefenaars

Q'Alle activiteiten en nevenactiviteiten in verband met de wintersport,

Artikel 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de raad van bestuur wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen ais lid. Voor de aanvaarding van de leden is een meerder-'heid van twee derden van alle bestuurders vereist.

Ale toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard en een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betaalt. De raad van bestuur behoudt zich het recht voor bepaalde kandidaat-toegetreden leden te weigeren, zonder dit te moeten motiveren,

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage bedraagt maximum EUR 1500 EUR. De toegetreden leden moeten de jaarlijkse lid maatschapsbijdragen betalen, zoals die is vastgelegd door de raad van bestuur.

Artikel 8. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan. de raad van bestuur ter kennis worden gebracht, Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid is slechts voor 1 jaar dat aanvangt per 1 november en automatisch eindigt op 31 oktober van het opvolgend jaar. Het lidmaatschap van een toegetreden lid ontstaat pas door de betaling van de jaarlijkse bijdrage. De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de raad van bestuur zonder dat dit moet gemotiveerd worden.

Artikel 10. Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11. De raad van bestuur bestaat uit ten minste twee leden en wordt voor onbepaalde tijd door de algemene vergadering benoemd, Als er meer dan drie leden zijn, dient de raad van bestuur uit ten minste 3 leden te bestaan. Deze bestuurders kunnen door de algemene vergadering te allen tijde uit hun ambt ontzet worden. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit

Artikel 12. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De agenda voor de vergadering van de raad van bestuur wordt samengesteld door de voorzitter van de raad van bestuur. De agenda wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering. Bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

aanbrengen op de vergadering, kunnen deze brengen als varia. Wanneer dat blijkt dat voor een goede besluitvorming het aangebracht punt meer voorbereidend werk vergt, wordt het punt verwezen naar de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur,

Artikel 13. De uitnodiging voor de bijeenkomst van de raad van bestuur bevatten de agenda en worden  behoudens in hoogdringende omstandigheden  minstens een week op voorhand per gewone brief, fax, of email toegestuurd aan de leden van de raad van bestuur.

Artikel 14.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 15. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur van de vereniging. Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden is door de statuten en de wet aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 16. De raad van bestuur kan uit haar leden een afgevaardigd bestuurder aanstellen die belast wordt met het dagelijkse bestuur van de vereniging. Deze afgevaardigd bestuurder kan de vereniging alleen verbinden in alle rechtshandelingen die tot het dagelijks bestuur behoren.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

pDe wijziging van de statuten;

ODe benoeming en de afzetting van de bestuurders;

Q'Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

pDe kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

pDe goedkeuring van de begroting en van de rekening;

ODe vrijwillige ontbinding van de vereniging;

ODe uitsluiting van een lid;

Q'De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

DAlle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen,

Artikel 18. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen telkens als het doel van of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar ten laatste op 30 april worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op datum door de raad van bestuur te bepalen.

Artikel 19. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Aile leden worden tenminste 8 dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda dient bij de oproeping gevoegd te worden, De toegetreden leden hebben geen recht de algemene vergadering bij te wonen,

Artikel 20, De algemene vergadering is geldig- samengesteld welke ook het aantal aanwezigen zijn en de beslissen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

In afwijking van voorgaande alinea zijn de beslissingen over de verandering van de statuten, en de ontbinding slechts geldig, indien die verandering op de oproeping is vermeld, en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten worden met vier vijfde meerderheid der stemmen.

Artikel 21. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of bij afwezigheid door de secretaris of een bestuurder, en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter, door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijke zetel, inzage van de notulen te vragen, Alle leden kunnen op de zetel van de verenging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL V BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 22, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 november tot 31 oktober. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. TITEL VI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 23. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen zonder afbreuk te doen aan de voorschriften van deze statuten. Dit huishoudelijk reglement zal de werking van de vereniging vastleggen, alsmede de bijzondere of disciplinaire schikkingen voor personeel, de raad van bestuur, de leveranciers en anderen.

Het wordt voorgelegd aan de algemene vergadering en eenmaal goedgekeurd, geldt het als wet voor alle belanghebbende.

TITEL VII VARIA

Artikel 24. Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een andere vereniging, aangeduid door de algemene vergadering, waarvan het doel dat van onderhavige vereniging benadert.

MOQ 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 25. Voor al hetgeen door deze statuten niet wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921 van toepassing zijn.

***

Gedaan op 04 februari 2015

Peter Brouns en Moors Nancy, bestuurders

, '"/dor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luk iB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVENTURE SKIOPLEIDING EN KINDERANIMATIE

Adresse
MEZENSTRAAT 21 3941 EKSEL

Code postal : 3941
Localité : Eksel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande