ADVOCAAT ANITA VAN DEN WOUWER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT ANITA VAN DEN WOUWER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.954.545

Publication

17/01/2013
ÿþ Mod ii.i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



*i3oiosaa=

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Sc.)8 B5t4 Su5

Benaming (voluit) :ADVOCAAT ANITA VAN den WOUWER

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP

MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

(verkort):

Rechtsvorm ; BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel :3800 SINT-TRUIDEN, TONGERSESTEENWEG 30

(volledig adres)

Onderwerp(en1 akte :OPRICHTING

Tekst

Het jaar tweeduizend en twaalf.

Op zevenentwintig december.

Voor mij, Meester Philip Odeurs, notaris met standplaats te Sint-Truiden.

IS VERSCHENEN:

Meester VAN de WOUWER (soms ook geschreven VAN den WOUWER) Anita Maria Elisabeth Leontine Denise, geboren te Sint-Truiden op twintig december negentienhonderd zevenenveertig, nationaal nummer 47.12.20 042-41, ongehuwd en verklarende geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 3800 Sint-Truiden, Tongersesteenweg 30.

Ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de identiteit van de partijen aan de hand van opzoekingen in het rijksregister. De rij ksregisternummers werden vermeld met uitdrukkelijke instemming van de betrokkenen.

Voornoemde verschijner wordt verder genoemd "DE OPRICHTERS" of "DE COMPARANTEN", ook indien dit er maar één is.

Welke oprichters de ondergetekende notaris, verzocht hebben de statuten authentiek vast te stellen van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid die zij verklaren op te richten onder de naam: ADVOCAAT ANITA VAN den WOUWER.

A. VOORAFGAANDE UITEENZETTING.

FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van deze akte heeft de oprichter mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op heden en door hem ondertekend waarin hij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt.

Dit stuk wordt door ondergetekende notaris in ontvangst genomen en voor "ne varietur" ondertekend om te worden bewaard door ondergetekende notaris.

Ondergetekende notaris waarschuwt de oprichter:

a T

Luik B - vervolg

-dat bij faillissement binnen de drie jaar na oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank;

-voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke aansprakelijkheid van de oprichters ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid.

KAPITAAL - ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

De oprichter verklaart dat het maatschappelijk kapitaal van ACIITTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (£ 18.600,00) volledig geplaatst is.

Het kapitaal is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen

De oprichter verklaart en erkent dat de aandelen volstort zijn.

De honderd zesentachtig (186) aandelen worden onderschreven door Meester Anita VAN den WOUWER voornoemd, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen

Totaal : honderd zesentachtig (186) aandelen.

Deze inbreng omvat alle bestanddelen van wat in het verslag van de bedrijfsrevisor wordt genoemd; "de werken in uitvoering", hierna ook genoemd "de goederen", zoals deze opgesomd worden in nagemeld verslag van de bedrijfsrevisor, met een netto-inbrengwaarde op datum van 31 december 2012 van 51.300,00 Euro.

De inbrenger plaatst van deze som een volstort kapitaal ten belope van 18.600,00 Euro.

Het saldo van de inbreng wordt vergoed door inschrijving van een som van 32.700,00 Euro op de rekening courant van de inbrenger.

VERGOEDING VOOR DE INBRENG

Aan de inbrenger wordt toegekend,

Alle honderd zesentachtig (186) aandelen worden toegekend aan Meester Anita VAN den WOUWER voornoemd.

flet bedrag gebracht in rekening-courant is een saldo, dat de inbreng die door aandelen wordt vergoed, overtreft.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE INBRENG

1. De inbrenger, voornoemd, verklaart dat de door haar ingebrachte "werken in uitvoering" vrij zijn van enige inschrijving.

2. De vennootschap zal geacht worden de eigendom te hebben van de ingebrachte goederen en rechten vanaf 1 januari 2013 op last er vanaf zelfde datum alle belastingen, taksen en andere genotslasten van te dragen.

De wijzigingen aangebracht aan de inbrengstaat door de verdere uitbating van de onderneming, zijn voor rekening van de vennootschap.

De goederen en rechten worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden op gezegde datum, met de wijzigingen er tot dan aangebracht, zonder waarborg wat betreft zichtbare of onzichtbare gebreken.

3. Onderhavige vennootschap wordt in de plaats gesteld van de inbrenger, te rekenen vanaf 1 januari 2013 wat betreft het overgenomen passief, en zal vanaf zelfde datum alle verplichtingen en verbintenissen met de eraan verbonden intresten en lasten dragen.

4. De netto--inbrengwaarde van de ingebrachte goederen wordt volgens de staat van activa en passiva opgemaakt op 20 december 2012 geschat op 31 december 2012 te vergoeden als volgt :

- door toekenning van 186 aandelen op de wijze als voormeld.

- en door creatie van een rekening-courant op naam van de inbrenger ten bedrage van 32.700,00 Euro.

Deze rekening courant is contant betaalbaar op eenvoudig verzoek van de inbrenger, mits rekening te houden met de financiële mogelijkheden van

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de vennootschap.

5. De inbrenger bedingt dat de vennootschap jegens een schuldeisers van de ingebrachte goederen verbonden is tot nakoming van haar schulden en verplichtingen, en de comparant aanvaardt dit beding.

De vennootschap zal jegens Meeester VAN den WOUWER voornoemd, gehouden zijn tot vrijwaring tegen iedere vordering vanwege die schuldeisers.

6. De vennootschap zal alle verzekeringscontracten tegen

beroepsaansprakelijkheid, brand of andere risico's betreffende de ingebrachte goederen moeten voortzetten, en de premies en bijdragen ervan betalen vanaf 1 januari 2013.

Zij kan ook nieuwe contracten afsluiten zonder nadelige gevolgen voor de inbrenger.

BESLUITEN VAN DE BEDRIJFSREVISOR

De heer Jo FRANCOIS bedrijfsrevisor te Sint-Truiden aangeduid overeenkomstig artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft een verslag opgesteld betreffende voormelde inbreng en de waardering ervan, de dato 20 december 2012 waarvan het besluit luidt als volgt :

" V. BESLUITEN

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel, dat :

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3. de voor de inbreng in natura door partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden ongeveer overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, samen met de te verstrekken voordelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 186 aandelen van de vennootschap BV BVBA ADVOCAAT ANITA VAN den WOUWER, voornoemd, zonder vermelding van nominale waarde, maar met een fractiewaarde van e 100,00 per aandeel samen met een als bijzonder voordeel toegekende schuldvordering voor Mevrouw Anita Van den Wouwer, voornoemd, ten belope van e 32.700,00.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Opgemaakt te

Sint-Truiden, 20 december 2012

Jo François Bedrijfsrevisor."

VERSLAG VAN DE OPRICHTER

De oprichter heeft het belang van de inbreng in natura uiteengezet in

een bijzonder verslag de dato 20 december 2012, opgesteld in toepassing van

artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen.

Beide voormelde verslagen blijven aan deze gehecht.

OVERNAME - BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane

verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans

door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van

Voor-'

behouden

aan het

FPegíf scíh

Staatsbad

Luik B - vervolg

de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS.

Vooreerst heeft de Notaris de oprichter gewezen op het feit dat de uitoefening van bepaalde handelsactiviteiten en van bepaalde dienstenverstrekkingen onderworpen zijn aan bijzondere wetgevingen, welke zekere toestemmings- en vestigingsvereisten vooropstellen.

De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf de oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een vennoot of een zaakvoerder.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

De oprichters erkennen te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten die ten laste van de vennootschap komen bij benadering 1.500,00 E bedraagt.

B. STATUTEN

Na voorgaande verrichtingen besluit de comparant tot lezing en bekrachtiging van de door hem opgestelde statuten, zoals ze hierna in extenso worden weergegeven.

HOOFDSTUK I.-- RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEI, - DUUR.

Artikel 1.- Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Zij draagt de naam "ADVOCAAT ANITA VAN den WOUWER".

Artikel 2.- Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3800 Sint-Truiden, Tongersesteenweg 30.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3.- Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

-het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij samen met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het optreden als scheidsrechter, schuldbemiddelaar, voorlopig bewindvoerder, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit;

-de vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals

Voorbehouden aan het Bee g'isc ï Staatsblad

Luik B - vervolg

vastgelegd door de bevoegde instanties, eerbiedigen; ondermeer de deontologische regels opgelegd door de Orde van de Vlaamse Balies;

-het ter beschikking stellen van al de nodige middelen aan de advocaat-vennoot;

-het inrichten van de algemene diensten, en een secretariaat in bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de hoofdactiviteit van vennootschap;

-de aankoop, het huren en invoeren van alle apparatuur en begeleidende accomodatie voor voornoemde activiteiten;

-het scheppen van mogelijkheden om de advocaat-vennoot toe te laten zich bij te scholen en zich verder te bekwamen;

-het aanleggen en oordeelkundig beleggen van reserves, met het oog op het vrijwaren van het verworven vermogen ter verwezenlijking van het statutair doel op korte, middellange en lange termijn, onder meer om de nodige roerende en onroerende goederen aan te schaffen, nodig of nuttig om het doel van de vennootschap te verwezenlijken.

Het beheer van deze reserves of het veilig stellen ervan als een goed huisvader.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen die haar het meest geschikt voorkomen, zowel in binnen- als in het buitenland. Zij mag alle beheers-, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich erbij rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten of die van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij mag alle zaken verrichten rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap kan ook de functie van vereffenaar van een andere vennootschap uitoefenen.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, participeren in vennootschappen, die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Daartoe kan de gelijk welke wijze, ondernemingen die de

vennootschap kunnen bevorderen (zoals samenwerken met advocatenkantoren of advocatenassociaties door middel van een E.S.V., een E.E.S.V. of een ander samenwerkingsverband), en ook alle verbintenissen aangaan, voor zover verenigbaar met het statuut van advocaat.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Axtikel 4.- Duur.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II.- KAPITAAL EN AANDELEN.

Axtikel 5.- Kapitaal .

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (E 18.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen op naam, met elk nominale waard van honderd euro per aandeel.

Artikel 6.- Winstbewijzen.

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, uitgeven.

Artikel 7.- Aandelen in onverdeeldheid of bezwaard met

vruchtgebruik.

het de

die

vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of

rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen

verwezenlijking van het statutair doel van

op

in

de

Voorbehouden aan het "Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Zij kunnen slechts verworven worden door advocaten, ingeschreven op

het tableau bij een Nederlandstalige Orde

van Advocaten.

De advocaten-stagiair kunnen enkel met voorafgaande toelating van de

Raad van de Orde vennoot zijn.

Onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkele persoon -advocaat ingeschreven op het tableau bij een Nederlandstalige Orde van Advocatenlaten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, het stemrecht inbegr epen, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), met uitzondering van het h ierna aangehaalde voorkeurrecht naar aanleiding van een kapitaalverhoging, dat in voorkomend geval door de blote eigenaar(s) zal uitgeoefend worden. De aldus door de blote eigenaar(s) verkregen aandelen zullen weliswaar op dezelfde wijze met vruchtgebruik bezwaard zijn als de oorspronkelijke aandelen.

Artikel 8.- Overdracht of overgang van de aandelen.

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, noch overgaan wegens overlijden dan aan een advocaat ingeschreven op het tableau bij een Nederlandstalige Orde van Advocaten, en dit met de unanieme goedkeuring van alle vennoten.

Deze toestemming blijft vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan aan een vennoot, aan de echtgenoot van een vennoot-overdrager of --erflater of aan de

bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn van de vennoot-overdrager of -erflater.

Op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of -in geval van overgang ingevolge overlijden- op verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), zal één der zaakvoerders de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waartegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

Tegen een eventuele weigering staat geen rechtsmiddel open.

In dat geval zullen de vennoten die zich tegen de overdracht verzet hebben weliswaar binnen de zes maanden na deze weigering één of meerdere overnemers -advocaten ingeschreven op het tableau bij een Nederlandstalige Orde van advocaten- moeten voorstellen die bereid zijn de aandelen over te nemen aan dezelfde voorwaarden en prijs als voorgesteld door de persoon aan wie de goedkeuring geweigerd werd, en aan wie de overdracht van de aandelen wel met de vereiste unanimiteit wordt goedgekeurd.

Bij gebrek aan goedkeuring van de overdracht aan de ene of de andere kandidaat-overnemer binnen de termijn van zes maanden, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen deze termijn van zes maanden zelf de bedoelde aandelen over te nemen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, behoudens onderling akkoord over een andere verdeling en onder voorbehoud van de rechten van de vennoten die zich niet verzet hadden, welke alsdan kunnen opteren om eveneens naar evenredigheid van hun aandelenbezit deel te nemen aan de overname. In dit geval zal de

Voor-

behouden

aan het

-ëigiscri

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

overnameprijs in gemeen overleg tussen betrokken partijen worden vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste door de vennoten goedgekeurde balans. Indien geen akkoord kan bereikt worden tussen de vennoten, zal de overnamewaarde bepaald worden door een accountant of een bedrijfsrevisor, aangesteld in gezamenlijk overleg tussen de Stafhouders van de Orden waarvan zij deel uitmaken, of, ingeval van meningsverschil, door het hoofd van de overkoepelende professionele organisatie waarvan de Orde van Advocaten te Hasselt of de Orde waarbij de advocaten zijn aangesloten, deel uitmaken.

De aandelen die binnen de zes maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten of door de derde(n)-koper(s) zouden zijn overgenomen overeenkomstig de regeling die voorafgaat, worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen, onverminderd het recht de ontbinding van de vennootschap te vorderen overeenkomstig artikel 251 of 252 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 9.- Register van aandelen.

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1° de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen;

2° de gedane stortingen;

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

HOOFDSTUK III.- ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

AFDELING 1.- ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 10.- Jaarvergadering - Buitengewone algemene

vergadering.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede maandag van juni om twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de

jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld. Artikel 11.- Stemrecht - Vertegenwoordiging.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per fax volmacht geven, aan een andere vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Om als vennoot (of diens gevolmachtigde) tot de vergadering te

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden aan het Luik B - vervolg

relgisch worden toegelaten en om stemrecht te kunnen uitoefenen, dient men (of de lastgever in kwestie) vennoot te zijn op datum van de vergadering/besluitvorming. Deze hoedanigheid wordt bewezen aan de hand van de voormelde inschrijving in het register van aandelen.

Staatsblad Artikel 12.- Samenstelling van het bureau - Notulen.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door die zaakvoerder die het langst staat ingeschreven bij de Orde van Advocaten en in geval van gelijkheid van anciënniteit, door de oudste onder hen.

Indien het aantal aanwezige personen het vereist, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 13.- Antwoordplicht zaakvoerders/commissarissen.

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen

worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

Artikel 14.- Beraadslaging - Aanwezigheidsquorum.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 15.- Meerderheid.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

AFDELING 2.- BESTUUR.

Artikel 16.- Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, dewelke vennoot -en derhalve advocaat- moeten zijn.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door hen vast te stellen.

Artikel 17.- Bestuursbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel,

behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen een bijzondere volmacht geven aan een derde aangestelde van de vennootschap, teneinde bepaalde handelingen te stellen, in zoverre deze geen betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van advocaat. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.







Luik B - vervolg

De zaakvoerders regelen onder elkaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 18.- Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

AFDELING 3.- CONTROLE.

Artikel 19.- Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd

voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunne n zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene verga dering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Desalniettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

HOOFDSTUK IV.- BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 20.- Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

In zoverre vereist krachtens de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, stelt het bestuursorgaan bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig de bepalingen van zelfde wetboek.

Artikel 21.- Winstverdeling.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK V.- ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 22.-- Ontbinding.

Voorbehouden aan het -Séfgrsci Staatsblad

" "

Voor-

behouden

aan het

--Fëigis~~

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is

tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens

de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking

van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden de zesduizend tweehonderd euro te 6.200,00), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 23.- Ontbinding en vereffening.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering dewelke allen advocaat moeten zijn. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Bij gebrek aan andersluidende bepalingen in hun akte van benoeming, beschikken de vereffenaars over alle machten welke hen dienaangaande krachtens de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen worden toegekend, onder de voorwaarden aldaar bepaald.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen. Het na vereffening overblijvend saldo zal worden aangewend op de door de algemene vergadering te bepalen wijze.

Artikel 24.- Arbitrage.

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de interpretatie en de uitvoering van onderhavige statuten, zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplicht

"

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

geregeld moeten worden door arbitrage.

Elke partij zal een scheidsrechter-advocaat aanduiden. Deze zullen gebeurlijk een bijkomende scheidsrechter kiezen, zodat er een college gevormd wordt dat uit een onpaar aantal leden bestaat. Ingeval van onenigheid over deze aanduiding zal de laatste scheidsrechter gekozen worden door de Stafhouder van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft.

Hetzelfde zal geschieden op aanvraag van de meeste gerede partij, als een der partijen haar scheidsrechter niet

gekozen zou hebben binnen een termijn van tien dagen na de aanzegging van het beroep erop.

Hun opdracht zal erin bestaan de geschillen te beslechten, evenals alle punten die er rechtstreeks verband mee hebben, en welke de partijen gemeend hebben te moeten voorleggen. Bij het ontstaan van het geschil en na de aanstelling van de scheidsrechters kunnen de partijen aan de scheidsrechters de opdracht verlenen om als bemiddelaars op te treden.

De uitspraak zal moeten bekendgemaakt worden binnen de twee maanden na de samenstelling van het scheidsrechterscollege.

Nochtans, ingeval het nodig is, en op beslissing van de meerderheid van de leden van dit college, zal de bovengenoemde termijn met ten hoogste een maand verlengd worden. De beslissing zal aan de partijen door een aangetekende brief moeten betekend worden; deze betekening geldt als uitspraak. Zij zal tussen partijen met een in laatste aanleg uitgesproken vonnis gelijk staan.

De kosten van de arbitrage zullen door de verliezende

partij gedragen worden. Ingeval één der partijen zich niet naar de uitspraak gedraagt, zal deze voor exequatur neergelegd worden, overeenkomstig de voorschriften van artikel 586 van het Gerechtelijk Wetboek, en alle hoegenaamde onkosten, voor registratie, taksen en andere, zullen moeten gedragen worden door de partij die de neerlegging van de beslissing zal nodig gemaakt hebben.

Geschillen van deontologische aard worden voorgelegd aan de Raad van de Orde van Advocaten, van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

HOOFDSTUK VI.- BIJZONDERE BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS ÉÉN VENNOOT TELT.

Artikel 25.- Algemene bepaling

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zowel bij de oprichting als bij de vereniging van alle aandelen in één hand, in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 26.- Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet voor gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 27.- Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van aandelen onder levenden van een

gedeelte of van het geheel van zijn aandelen wordt door de



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

enige vennoot alleen beslist.

Artikel 28.- Overlijden van de vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en zijn voor het overige de bijzondere bepalingen zoals voorzien in het wetboek van vennootschappen van toepassing.

Artikel 29.- Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet voor gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of Legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in het wetboek van vennootschappen of in deze staturen niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen niervoor is bepaald met betrekking tot de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat er één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel te aanzien van de vennootschap. Kan er tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter, op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

De erfgenamen van de enige vennoot die niet toegelaten zijn als vennoot omdat zij geen advocaat zijn, kunnen binnen de maand na het overlijden van de advocaat-vennoot:

-hetzij de procedure aanvatten om de naam en de statuten van de vennootschap te wijzigen zodanig dat dit geen uitstaans meer heeft met de uitoefening van het beroep van advocaat;

-hetzij de procedure aanvatten om de aandelen over te dragen aan één

of meerdere advocaten.

C. OVERGANGSMAATREGELEN.

Eerste boekjaar -- jaarvergadering.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de

vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op 31

december 2013.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2014,

overeenkomstig de statuten.

Benoeming van de zaakvoerder.

De algemene vergadering beslist vervolgens met éénparigheid van

stemmen om als zaakvoerder te benoemen en om in deze functie aan te duiden:

a. het aantal zaakvoerder vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie:

Meester Anita VAN den WOUWER voornoemd die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat zij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel gaat de vennootschap over tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóér de ondertekening van de oprichtingsakte.

Te nemen beslissing aangaande de bezoldiging van de zaakvoerder.

Voor-

behouden

aan het

-`8éigisc íF

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Benoeming van een commissaris.

Er wordt beslist geen commissaris te benoemen, gezien uit de cijfers van het financieel plan blijkt dat de onderneming de criteria tot benoeming van een commissaris niet overschrijdt.

Volmacht.

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsmede alle formaliteiten inzake aansluiting van de vennootschap en haar vennoten bij de sociale verzekeringskas te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, met name de hierna volgende medewerkers van het Accountantskantoor Marc CLAES te 3800 Sint-Truiden, Koningin Astridstraat 33.

BEVESTIGING VAN IDENTITEIT

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd aangetoond aan de hand van hun identiteitskaart.

TAKS OP GESCHRIFT

Betaald vijfennegentig euro (e 95,00) op aangifte van notaris Philip Odeurs te Sint-Truiden.

GEDEELTELIJKE VOORLEZING

De volledige akte werd door de instrumenterende notaris toegelicht en het staat comparanten steeds vrij aan de notaris bijkomende uitleg te vragen over om het even welke bepaling van deze akte, alvorens de akte te ondertekenen.

Comparanten erkennen een volledige voorlezing te hebben gekregen van al hetgeen voorafgaat, en verklaren dat inzonderheid hun hierboven vermelde identiteitsgegevens volledig en correct zijn.

De instrumenterende notaris deelt comparanten vervolgens mede dat de akte integraal zal worden voorgelezen indien minstens één van hen hierop prijs stelt, alsook indien minstens één van hen van oordeel is dat het ontwerp van deze akte hem of haar niet tijdig is meegedeeld voorafgaandelijk het verlijden ervan.

Hierop verklaren alle comparanten dat zij van oordeel zijn dat zij het ontwerp tijdig voór het verlijden van de akte hebben ontvangen, dat zij hiervan kennis hebben genomen, en op een volledige voorlezing van de akte dan ook geen prijs stellen. Alle wijzigingen die werden of nog zullen worden aangebracht aan het ontwerp van de akte worden steeds integraal voorgelezen.

WAARVAN AKTE

Opgemaakt en verleden te Sint-Truiden.

En na toelichting en gehele of gedeeltelijke voorlezing zoals hoger vastgesteld, heeft de comparant deze akte, waarvan zij bevestigt het ontwerp tijdig te hebben ontvangen en hiervan kennis te hebben genomen, getekend met ons, notaris.

Samen neergelegd: expeditie akte met in bijlage verslag bedrijfsrevisor en bijzonder verslag oprichter

Voor-

behouden

aan het

--E~elgisc~i

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ADVOCAAT ANITA VAN DEN WOUWER

Adresse
TONGERSESTEENWEG 30 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande