ADVOCAAT DASCHA MENGELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT DASCHA MENGELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.870.871

Publication

05/07/2012
ÿþMW 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernerningsnr : 3' S O. e4

Benaming

(voluit) : ADVOCAAT DASCHA MENGELS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Hoelbeekstraat 41 - 3740 BILZEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

Blijkens akte verleden voor notaris Jean-Marie THIJS te Tongeren op 20-06-2012, blijkt dat er door Mevrouw MENGELS Dascha Lucienne Anne-Marie, advocate, geboren te Bilzen op zes februari negentienhonderd eenentachtig, nationaal nummer 810206-072-08, wonende te Bilzen, Hoelbeekstraat 41, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, onder de naam "Advocaat Dascha Mengels" met maatschappelijke zetel te Bilzen, Hoelbeekstraat 41, waarvan het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00-) bedraagt en' verdeeld is in honderd (100-) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, en volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00-) door inbreng in speciën, verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, welke worden toegekend aan Mevrouw MENGELS.

Voormeld bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00-) werd volstort door comparanten, zoals; blijkt uit een bankattest hiervan afgeleverd door Dexia Bank de dato 15-05-2012, rekening nummer 5E03 0688950732-84, welk attest bewaard zal worden door ondergetekende notaris.

Voor het verlijden van de oprichtingsakte en na uitleg verkregen te hebben over de eis van toereikend: kapitaal, heeft de oprichter een financieel plan overhandigd, ondertekend door de oprichter, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden.

Dit stuk wordt door de ondergetekende notaris, bewaard, overeenkomstig de voorschriften van het wetboek der vennootschappen.

STATUTEN

A - IDENTIFICATIE VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1.Naarrm:

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als naam "ADVOCAAT DASCHA MENGELS".

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Burgerlijke vennootschap met', de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "Burg. Venn. onder de vorm van een B.V.B.A.".

Artikel 2. Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3. Zetel.

De vennootschap is gevestigd te Bilzen, Hoelbeekstraat 41.

De zetel van de vennootschap kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de enige, zaakvoerder of door alle zaakvoerders samen overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofd-stad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal be-kendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en be-drijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

Artikel 4, Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de activiteit van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijke mandataris, bestuurder, vereffenaar of curator. Het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het, geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit,

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de reglementen opgelegd door de balie van Hasselt en van de Orde van Vlaamse Balies eerbiedigen.

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v koophandel te TONGEREN

2 6 -06- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac





*iziiesa4*





Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Y~ De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende en onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel en die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te verge-makkelijken. De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de deontologie en de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van Advocaat, zoals vastgelegd door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door associatie, inbreng, fusie, financiële tussenkomst of op gelijk welke andere wijze, in alle vennootschappen, verenigingen of ondernemingen met een identiek, gelijklopend of samenhangend doei met het hare, of die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen of een brcn van afzetten te vormen.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.

Enkel de zaakvoerders zijn bevoegd om de aard en de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren, evenwel steeds in over-eenstemming met de bestaande reglementen van de Orde van Advocaten.

B - KAPITAAL - VOLSTORTING - AANDELEN

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00-).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, maar met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal.

Artikel 6. Opvraging van de stortingen.

De zaakvoerder doet opvraging van de stortingen op de aandelen die bij hun intekening niet volledig afbetaald werden.

Hij bepaalt de tijdstippen van de stortingen en stelt het bedrag vast in een bericht dat minstens dertig dagen voor het tijdstip, vastgesteld voor de storting, per aangetekend schrijven wordt verzonden. De vennoot die, na het verstrijken van deze opzegging, nalaat elke op de aandelen gevraagde storting te doen, moet aan de vennootschap intresten vergoeden die, vanaf de dag van de opeisbaarheid van de storting, berekend worden tegen de wettelijke intrestvoet vermeerderd met drie ten honderd (3%).

Daarenboven mag de zaakvoerder, nadat een tweede bericht gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, de vennoot vervallen verklaren en zijn effecten doen verkopen, onverminderd het recht het verschuldigd gebleven bedrag en elke schadevergoeding en gebeurlijke intresten van hem te vorderen.

De zaakvoerder mag de vennoten toelating geven hun aandelen ver-vroegd te volstorten; in dit geval bepaalt hij de voorwaarden onder dewelke de vervroegde stortingen toegelaten zijn.

Het uitoefenen van de rechten, verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden verricht, wordt opgeschort zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en opeisbaar, niet gedaan wer-den.

Artikel 7. Bescherming van het kapitaal.

Ingeval het netto-actief daalt tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet overeenkomstig artikel 332 wetboek van vennootschappen een bijzondere algemene vergadering binnen de twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vast-gesteld worden, bijeenkomen - na oproeping door de zaakvoerders - om te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerders zullen overeenkomstig het wetboek van vennoot-schappen een bijzonder verslag opstellen dat aan de vennoten vijf-tien dagen op voorhand ter beschikking wordt gesteld, met een mo-tivering van hun voorstellen.

Wanneer het netto-actief gedaald is beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200 EUR) kan iedere belanghebbende de ontbinding voor de rechtbank vorderen.

Artikel 8. Aandelen en aandelenregister.

Alle aandelen zijn op naam en zijn voorzien van een volgnum mer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend: 1.nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2.de gedane stortingen;

3.de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang we-gens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de op-richtingsakte en de akte van kapitaalverhoging alsmede, na overdracht of overgang, door de inschrijving in voormeld register.

De overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennoot-schap en van derden vanaf de datum van inschrijving in het register van de aandelen. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen.

Alleen advocaten die op het tableau ingeschreven zijn of hun professionele vennootschap kunnen aandeelhouder zijn.

Artikel 9. O ndeelbaarheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Indien een aandeel aan verscheidene personen toebehoort, is de uit-oefening van de eraan verbonden rechten geschorst, totdat een enkele persoon schriftelijk aangewezen is als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minnelijk akkoord van de gemeenschappelijke lasthebber, dan wordt deze op verzoek van de meest gerede partij aangewezen door de Stafhouder van de Balie van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, komt het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echt-genoot, gehuwd onder het stelsel van gemeenschap van goederen, uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

In geval van overlijden van de enige vennoot worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten daarentegen uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen en legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Artikel 10. Vervreemding van de aandelen.

Behoudens hetgeen bepaald is ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden volgende regels:

-Indien de aandelen op naam van meerdere vennoten zijn ingeschreven, gebeurt elke overdracht van aandelen onder levenden of wegens uittreding, uitsluiting of overlijden van een vennoot met een bijzondere meerderheid van tenminste twee/derden.

-De toetreding van een nieuwe vennoot of de overdracht van aandelen onder de levenden of wegens overlijden ten gunste van een advocaat die geen vennoot is, kan slechts plaatsvinden met instemming van alle vennoten.

-Indien de vooropgestelde overdracht van aandelen bij overlijden, uitsluiting of uittreden van een vennoot, om welke reden ook, wordt geweigerd door de overige vennoten, hebben deze laatsten de verplichting de aandelen ofwel zelf over te nemen ofwel over te gaan tot gedeeltelijke vereffening.

Indien de partijen niet minnelijk overeenkomen over de overname vergoeding, dan wordt deze vastgesteld door een deskundige, aangewezen door de Stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de vennoot behoort. Bij betwisting zal arbitrage in laatste aanleg plaatsvinden door de Stafhouder van de Balie.

De erfgenamen van de overleden vennoct hebben recht op vergoeding van de vermogenswaarde van diens aandelen.

Artikel 11. Vruchtgebruik op aandelen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoe-fend door de vruchtgebruiker.

Bij een kapitaalverhoging met uitoefening van voorkeurrecht komt het voorkeurrecht aan de vruchtgebruiker toe. De door hem ingetekende aandelen horen hem in volle eigendom toe.

C - BESTUUR VENNOOTSCHAP 

MACHTEN ZAAKVOERDERS

Artikel 12. Statuut van de zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke- of rechtspersonen, al dan niet vennoten en al dan niet bezoldigd. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur. De zaakvoerders die door de vennoten zonder beperking van duur zijn benoemd in de akte van oprichting (en enkel in die akte), worden geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap. Hun opdracht kan enkel worden herroepen ofwel met een meerderheid zoals vereist bij statutenwijzigingen ofwel met een gewone meerderheid maar dan slechts om gewichtige redenen.

Iedere zaakvoerder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het college van zaakvoerders of als er maar één zaakvoerder is aan de algemene vergadering, Hij is wel verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De omvang van de bevoegdheden van de zaakvoerders is geregeld bij artikel 13 en volgende van on-derhavige statuten.

Alleen advocaten die op het tableau ingeschreven zijn of hun professionele vennootschap kunnen zaakvoerder zijn.

Artikel 13. Omvang bevoegdheden zaakvcerders

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ten overstaan van derden zal de vennootschap verbonden zijn door de enkele handtekening van één zaakvoerder.

Artikel 14. Vergoeding van de zaakvoerder.

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders en volmachtdragers vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen.

De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering.

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders toestaan om tijdens het lopende boekjaar voorschotten op hun bezoldiging op te nemen.

Artikel 15. Verantwoordelijkheid van de zaakvoer-ders.

De zaakvoerders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenis-sen van de vennootschap. Zij zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk vcor de vervulling van hun taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij zijn jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aan-sprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van het wetboek van vennootschappen of van de statuten.

In geval van faillissement van de vennootschap kunnen de zaakvoer-ders -overeenkomstig de wet-persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk worden verklaard voor het geheel of een deel van de schulden indien komt vast te staan dat een door hen begane, kennelijk grove fout, heeft bijgedragen tot het faillissement.

Artikel 16. Tegenstrijdig belang.

Wanneer een zaakvoerder bij een voorgenomen verrichting een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met de belangen van de vennootschap, moet hij ofwel de overige zaakvoerders ofwel pij ontstentenis de vennoten er-van in kennis stellen, waarna de beslissing enkel kan worden geno-men overeenkomstig artikel 259 en volgende van het wetboek van vennootschappen.

D-ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17. Jaarlijkse algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten, jaarvergade-ring genoemd, moet elk jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de maatschappelijke ze-tel, of, in dezelfde gemeente op een andere plaats aangeduid in de bijeenroeping. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schrif-telijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 21 van deze statu-ten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meerdere zaakvoerders. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden op plaats, dag en uur aangeduid in de bijeenroeping.

Artikel 18. Voorwaarden tot toelating en uitoefe-ning van stemrecht op de jaarvergadering

De oproepingen voor de algemene vergadering worden vijftien dagen op voorhand toegezonden aan de vennoten, zaakvoerders en eventueel aangestelde commissarissen. De oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemiddel te ontvangen.

De oproeping bevat de agenda van de vergadering en de krachtens de wet aan voormelde personen mee te delen documenten (jaarre-kening, eventueel jaarverslag en verslag commissaris).

De vennoten, die aan de vergadering wensen deel te nemen, moeten vijf dagen voor de vergadering hun voornemen met gewone brief, aan de zetel van de vennootschap gericht, bekend maken, op voor-waarde dat de bijeenroeping deze voorwaarde uitdrukkelijk vermeldt.

De zaakvcerders en commissarissen zijn vrijgesteld van deze formali-telt,

Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de verga-dering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet ver-eist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en hierover met de vereiste meerderheid besluiten.

Artikel 19. Notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notu-len opgemaakt. De notulen bevatten een beknopt verslag van het verloop van de vergadering.

De notulen worden aan het einde van de vergadering ondertekend door de voorzitter en de vennoten die het vragen.

Van elke buitengewone algemene vergadering, die voor notaris wordt gehouden, wordt een authentiek proces-verbaal opgemaakt.

Elke algemene vergadering, gewone, bijzondere of buitengewone, kan door de enige zaakvoerder dan wei alle zaakvoerders tesamen één enkele maal drie weken uitgesteld worden, zelfs indien geen uit-spraak over de jaarrekening moet gedaan worden.

Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen, tenzij de enige zaakvoerder dan wel alle zaakvoerders tesamen hierover uitdrukkelijk anders beslissen.

Op de tweede vergadering wordt de agenda van de eerste vergade-ring geheel afgehandeld voor alle verdaagde punten.

Artikel 20. Vertegenwoordiging.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten verte-genwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, en drager van een schriftelijke volmacht waarvan de vorm door de zaakvoerders bepaald wordt. Minderjarigen en rechtspersonen wor-den door hun voogden of wettelijke vertegenwoordigers vertegenwoordigd.

Artikel 21. Schriftelijke algemene vergadering

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schrifte-lijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

Daartoe zal door de zaakvoerder(s), een rondschrijven, hetzij per brief, fax e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op cor-recte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennoot-schap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeu-ring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voor-gestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben ge-kregen van de vennoten.

Artikel 22. Stemkracht.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing van stem-recht en behoudens wettelijke bepalingen.

De besluiten worden met eenvoudige meerderheid van stemmen (meer voor- dan tegenstemmen) genomen, behoudens de wettelijke beschikkingen ter zake toepasselijk op bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voor-stel verworpen.

Artikel 23. Oproeping algemene vergadering.

Wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk éénfvijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen, moeten de zaakvoerders een algemene vergadering samenroepen, met minstens de aangevraagde onderwerpen als agendapunten.

E- RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN VENNOTEN

Artikel 24. Minderheidsvordering.

Een vordering tegen de zaakvoerders van de vennootschap kan voor rekening van de vennootschap door minderheidsvennoten worden ingesteld, wanneer die op de dag waarop de algemene vergadering zich uitspreekt over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting, ef-fecten bezitten die ten minste tien procent vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de op die dag bestaande effecten. Die vordering kan enkel worden ingesteld door personen die de kwijting niet hebben goedgekeurd en door personen die de kwijting wel hebben goedgekeurd maar waarvan blijkt dat zij ongel-dig is.

Artikel 25. Uitsluiting en uittreding van vennoten

Uitsluiting: Eén of meer vennoten die gezamenlijk aandelen bezitten die dertig procent van de stemmen of dertig procent van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen om gegronde re-denen in rechte vorderen dat een vennoot zijn aandelen aan de ei-sers overdraagt.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over de opneming of uitsluiting van vennoten.

Uittreding: ledere vennoot kan om gegronde redenen in rechte vor-deren dat zijn aandelen worden overgenomen door de vennoten op wie deze gegronde redenen betrekking hebben.

Elke vennoot kan uit de vennootschap treden mits hij de ande-ire vennoten hiervan tenminste zes maanden op voorhand per aange-tekend schrijven in kennis stelt.

ln alle gevallen van uittreding of uitsluiting van vennoten zal de ver-deling van dossiers uitsluitend geregeld worden naar de wens van de cliënt.

Artikel 26. Individueel controlerecht.

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria bepaald in het wet-boek van vennootschappen betreffende de boekhouding en de jaar-rekening, heeft elke vennoot individueel de controlebevoegdheid zo-als omschreven in het wetboek van vennootschappen.

De vennoot kan zich hierbij laten vertegenwoordigen door een ac-countant, zoals wettelijk voorzien.

Zodra de vennootschap de drempelbedragen vermeld in paragraaf 1 van dit artikel overschrijdt, of indien de algemene vergadering daar-toe onverplicht besluit, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en cp de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het wetboek van vennootschappen en van de statuten, van de ver-richtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer ccm-missarissen opgedragen. De commissaris wordt benoemd door de al-gemene vergadering van vennoten onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Artikel 26bis: Aansprakelijkheid van de vennoten en zaakvoerders

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng onverminderd evenwel de specifieke beroepsaansprakelijkheid voor de verrichtingen die de vennoot of zaakvoerder namens en voor rekening van de vennootschap heeft gesteld als advocaat, waarvoor hij ten volle en persconlijk professioneel aansprakelijk is ten opzichte van de cliënt voor de in het kader van die opdracht door hem gestelde verrichtingen en af-'gelegde verklaringen.

De vennoten moeten er voor zorgen dat de vennootschap haar aan-sprakelijkheid wegens professionele fouten van haar vennoten doet verzekeren.

Deze verzekering moet minstens dezelfde dekking verlenen als deze geldend voor de advocaten van de balie krachtens de collectieve po-lis, afgesloten door de Orde van Advocaten.

De beroepsaansprakelijkheid van de vennoten zelf dient eveneens verzekerd te zijn.

Indien een dossier niet exclusief door één vennoot wordt behandeld, zijn voor die zaak, benevens de vennootschap zelf, alle behandelende vennoten onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van de cliënt. Indien niet duidelijk en ondubbelzinnig blijkt welke vennoot of vennoten een bepaalde zaak exclusief behandelen, zijn voor die zaak alle vennoten hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van de cliënt.

Het louter optreden als organiek vertegenwoordiger van de ven-nootschap, verbindt slechts de vennootschap en niet de verte-genwoordiger, indien de gestelde verrichting buiten de sfeer valt van de specifieke beroepsaansprakelijkheid.

F - BOEKJAAR  WINSTVERDELING  RESERVES

Artikel 27. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder kalenderjaar.

Artikel 28. Bestemming van de winst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het batig slot dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, de al-gemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrok-ken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen tot dat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over de reservering of uitkering van het saldo beslist de algemene vergadering.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaar-rekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen bene-den het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het op-gevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

De zaakvoerders bepalen het tijdstip en de wijze waarop de dividen-den zullen warden uitbetaald. De uitbetaling moet geschieden binnen het jaar na de algemene vergadering waarop het bedrag is vastge-steld. De dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijf jaren.

Artikel 29. Jaarrekening.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en ma-ken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. De jaarrekening wordt door de al-gemene vergadering goedgekeurd.

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening, en ten laatste zeven maanden na de datum van afsluiting van het boek-jaar, leggen de zaakvoerders overeenkomstig het wetboek van ven-nootschappen de jaarrekening en de andere door het wetboek van vennootschappen vereiste documenten neer bij de plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België.

Artikel 30. Kwijting.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting voor hun bestuursdaden van het afgelopen jaar.

G - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31. Ontbinding

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslis-sing van de algemene vergadering beslissende in de vormen vereist overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 32. Vereffenaars

De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s), mits toe-stemming van de Stafhouder van de Balie waartoe de enige vennoot behoort. In geval beroep gedaan zou worden op één of meer veref-fenaars, zullen die door de Stafhouders van de betrokken Balies aan-geduid worden of, in geval van meningsverschil, door de Voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies. Vereffenaars worden aangesteld voor onbepaalde duur en worden niet bezoldigd.

De verdeling van de dossiers zal uitsluitend geregeld worden naar de wens van de cliënt.

Artikel 33. Verdeling netto-actief na ontbinding.

Na aanzuivering van alle kosten, lasten en schulden der vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto-actief onder de vennoten verdeeld. Hierbij wordt in voorkomend geval re-kening gehouden met de verschillende mate van volstorting van de verschillende aandelen.

H- WOONSTKEUZE

Artikel 34. Woonstkeuze.

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris en vereffenaar is gehouden een woonplaats te kiezen en die aan het college van zaakvoerders of aan de enige zaakvoerder ter kennis te brengen.

Bij verandering van woonst wordt het college van zaakvoerders of de enige zaakvoerder hiervan op de hoogte gebracht, zo niet wordt ge-acht woonstkeuze gedaan te zijn op de vorige woonplaats. Hij wiens woonplaats in het buitenland is, wordt geacht woonplaats in de zetel van de vennootschap te kiezen, tenzij hij een andere in België gele-gen woonplaats heeft bekendgemaakt aan de zaakvoerders.

I- ENIGE VENNOOT

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 35. Zaakvoerder - benoeming - ontslag.

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 36. Algemene vergadering.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen,

Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden onder-tekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden na-geleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te stellen en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voor-schriften van de wet.

Is een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeen-geroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht om de zaak-voerder op te roepen met opgave van de agenda.

" . a,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Laatstgenoemde formalifeif moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Artikel 37. Kwijting.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting verleend worden volgens het wetboek van vennootschappen.

Artikel 38. Tegenstrijdig belang.

Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder dan kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 39. Overdracht en overgang aandelen

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist. Hij is vrij zijn aandelen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan de persoon die hij wenst, op voorwaarde dat deze persoon eveneens het beroep van advocaat uitoefent en voldoet aan alle voorwaarden voorgeschreven door de Orde der Advocaten bij de bevoegde Balle.

Behoudens uitdrukkelijk afwijkend beding, gaan de aandelen bij overlijden van de enige vennoot in volle eigendom over op zijn erf-genamen die voldoen aan de voorwaarden van artikel 6.2 van deze statuten, eventueel mits vergoeding van de vermogenswaarde van deze aandelen aan de overige erfgenamen ten belope van het meer-dere boven het evenredig gedeelte van hun rechten in de nalaten-schap, berekend volgens de van toepassing zijnde regels die de erf-rechtelijke devolutie dienen te regelen.

Voldoen geen van de erfgenamen aan de bedoelde voorwaarden om vennoot te kunnen worden, zullen de erfgenamen hetzij de aandelen kunnen overdragen aan een persoon naar hun keuze en te-'gen de voorwaarden naar hun keuze, hetzij de vennootschap in ontbinding stellen. De lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen zullen, vanaf het overlijden van de enige vennoot tot wanneer de aandelen zullen zijn overgenomen door een persoon die krachtens de statuten en de regels eigen aan de uitoefe-ming van het beroep van advocaat vennoot kan worden of tot wanneer de vereffening afgesloten is, worden uitgeoefend door één of meerdere personen aangewezen als bewindvoerder ofwel door de vennoot bij statutaire regeling of bij testament, of-'wel door de erfgenamen bij gemeen akkoord. Indien zulke aanwijzing niet is geschied door de enige vennoot, wordt zij ge-'daan door de Stafhouder van de Orde van Advocaten waartoe de enige vennoot behoort, ingeval de erfgenamen het niet eens zouden geraken.

Indien de enige vennoot bij leven één of meerdere personen zou aanwijzen als toekomstige vennoten, hebben de erfgenamen recht op de vermogenswaarde van de aandelen.

J. OVERNAME WETTELIJKE BEPALINGEN 

DEONTOLOGISCHE BEPALINGEN

Artikel 40. Overname wettelijke bepalingen

Alle clausules in bovenvermelde statuten die naar de inhoud wettelijke voorschriften hernemen, zijn opgenomen ten titel van informatie zonder het karakter van statutaire bepalingen te vertonen.

Artikel 41. Overige deontologische bepalingen

1.Elke vennoot verplicht zich door zijn toetreding tot de vennootschap niet alleen tot strikte naleving van de vennootschapsrechtelijke verplichtingen opgelegd door de wet, de statuten en de eventuele interne reglementen van de vennootschap, doch tevens tot naleving van de beroepsregels en de plichtenleer opgelegd door de Orde van Advocaten.

2.De regels van het Reglement van de Orde van Advocaten van de Balie waartoe de enige vennoot behoort zijn van toepassing, onverminderd de toepasselijkheid van de Europese gedragsco-de, de reglementen van de Algemene Raad van de Orde van de Vlaamse Balies en van de betrokken andere Balies of erkende wettelijke professionele organisaties. In geval van samenloop zullen de meest restrictieve regels van toepassing op gelijk welk onderdeel van de statuten gelden en minstens de regels van het reglement van de Balie waartoe de enige vennoot behoort.

3.De vennoten van de vennootschap mogen geen belangen behartigen die met elkaar tegenstrijdig zijn.

4.Indien een vennoot geschorst wordt, zal hij zich moeten ont-houden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot of partner voor de duur van de schorsing, onverminderd de rechten van de overige vennoten om de geschorste advocaat uit te slui-ten. Indien een vennoot bij beslissing van de overheid van de Orde het bevel ontvangt uit de vennootschap te treden, houdt hij van rechtswege op er deel van uit te maken.

5.Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de inter-prefatie en de uitvoering van onderhavige statuten, zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplicht geregeld moeten worden door arbitrage. Elke partij die een van de andere partijen ver-schillend standpunt heeft zal een scheidsrechter aanduiden. De-ze zullen gebeurlijk een bijkomende scheidsrechter kiezen, zodat er een college gevormd wordt dat uit een onpaar aantal le-den bestaat. In geval van onenigheid over deze aanduiding, zal de laatste scheidsrechter gekozen worden door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft. Hetzelfde zal geschieden op aanvraag van de meest gerede partij, als een der partij-en haar scheidsrechter niet gekozen zou hebben binnen een termijn van tien dagen na de aanzegging van het beroep erop. Hun opdracht zal erin bestaan de geschillen te beslechten, evenals aile punten die er rechtstreeks verband mee hebben, en welke de partijen zullen gemeend hebben te moeten voor-leggen. Bij het ontstaan van het geschil en na de aanstelling van de scheidsrechters kunnen de partijen aan de scheidsrech-ters de opdracht verlenen om als bemiddelaars op te treden. De uitspraak zal moeten bekendgemaakt worden binnen de twee maanden na de samenstelling van het scheidsrechterscollege. Nochtans, ingeval het nodig is, en op beslissing

van de meer-derheid van de leden van dit college, zal de bovengenoemde termijn met ten hoogste een maand verlengd worden. De beslissing zal aan de partijen door een aangetekende brief moeten betekend worden; deze beslissing geldt als uitspraak. Zij zal tussen partijen met een in laatste aanleg uitgesproken vonnis gelijk staan. De kosten van de arbitrage zullen door de verlie-zende partij gedragen worden. Ingeval één der partijen zich niet naar de uitspraak gedraagt, zal deze voor exequatur neer-gelegd worden, overeenkomstig de voorschriften van artikel vijfhonderd zesentachtig van het gerechtelijk wetboek, en alle onkosten, voor registratie , taksen en andere, zullen moeten worden gedragen door de partij die de neerlegging van de beslissing zal nodig gemaakt hebben. Geschillen van deontologische aard worden voorgelegd aan de Raad van de Orde van Advocaten, van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

6.In geval van ontbinding van de vennootschap, uittreden of uit-sluiting van een vennoot, zal de verdeling van de dossiers uit-sluitend geregeld worden naar de wens van de cliënt.

III- OVERGANG- EN SLOTBEPALINGEN.

De comparanten, handelend als algemene vergadering van de voor-noemde vennootschap, nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste jaarvergadering - Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31-12-2013.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.

2. Overname van verbintenissen.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van het wetboek van vennootschappen de

verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sinds 10 januari 2012.

3. Benoeming van zaakvoerders.

De algemene vergadering beslist aan te stellen tot zaakvoerder voor de onbepaalde duur, Mevrouw Dascha

MENGELS voornoemd, welke verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd, behoudens anderslui-dende beslissing van de algemene

vergadering.

4. Volmachten.

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigde met macht van indeplaatsstelling, Boekhoudkantoor Confira, Stati-onslaan 47 te Bilzen, evenals haar bedienden, aangestelden en last-hebbers, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formalitei-ten te vervullen inzake inschrijving, wijziging of stopzetting, van de vennootschap, bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen alsmede bij de Administratie voor de Belastingen over de Toegevoegde Waarde (B.T.W.), de sociale kas, het sociaal se-'cretariaat en andere overheidsdiensten, alle verplichtingen te ver-vullen bij het Ministerie van Financiën, de Administratie van de Direc-te en Indirecte Belastingen, Registratie en Domeinen, en te dien ein-de ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde do-cumenten en formulieren jegens de bevoegde instanties van de Rechtbank van Koophandel.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uit-voering van het mandaat waarmee hij gelast is.

(Get.) NotarisJean-Marie THIJS

Voor eensluidend afschrift.

Tegelijk neergelegd uitgifte van de akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCAAT DASCHA MENGELS

Adresse
HOELBEEKSTRAAT 41 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande