ADVOCAAT MIEKE LIESENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT MIEKE LIESENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.303.656

Publication

05/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 28.05.2013, NGL 30.08.2013 13508-0258-010
27/03/2012
ÿþMod Word 11.1

is I"î, := ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0842.303.656

Benaming

(voluit) : Advocaat Mieke Liesens BVBA

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgelijke Vennootschap onder de vorm van een BVBA

Zetel : Kolonel Dusartplein nr. 3411, 3500 Hasselt

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het proces-verbaal van de zaakvoerder van 31 januari 2012 blijkt

- de verplaatsing van de maatschappelijke zetel per 1 februari 2012 van Kolonel Dusartplein nr, 34/1, te 3500 Hasselt naar Manteliusstraat 37, te 3500 Hasselt.

Voor eensiuitend verklaard afschrift

Hasselt, 15 februari 2012

Mieke Liesens

Zaakvoerder

RECHTBANKVAN KOOPHANDEL_

15 -03- 2012

HASSELT

Griffie

*12063724*

Op de patste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/01/2012
ÿþ Mod Won' 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i~u~~i~umuwuwoMONm

*iaouaai*

Rechtbank van koophendel

0 2 JAN. 2012

te HASS~,E-L~T~ie

Ondel-rtemingsnr : O L( 2 3c3_ (5 G Senarniirtc-

Ivoltaitj ADVOCAAT MIEKE LIESENS (verkort. :

Annexes du Moniteur belge

-7

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA

Zete; : 3500 Hasselt, Kolonel Dusartplein 34/1

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bert VRANCKEN te As op 27 december 2011 dat er een vennootschap werd opgericht ais volgt:

OPRICHTER:

Mevrouw LIESENS Mieke, advocaat, geboren te Lommel op 15 maart 1983, (rijksregistemummer 83.03.15250.94), ongehuwd, wonende te 3500 Hasselt, Manteliusstraat 37.

Art. 1: Rechtsvorm - benaming: een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als benaming AVOCAAT MIEKE LIESENS

Art. 2: Zetel: 3500 Hasselt, Kolonel Dusartplein 34/1.

Art. 3: De vennootschap heeft tot doel:

- De uitoefening uitsluitend in haar naam en voor haar rekening door de ven-noot/vennoten van het beroep van advocaat, alsook het verrichten van alle aan-verwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, zoals het verstrekken van juridisch advies, het geven van onderwijs, het schrijven en publi-ceren van artikels en het schrijven van boeken, het optreden ais bestuurder en vereffenaar, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten en het optreden als scheidsrechter, als sekwester of curator. Deze opsomming is niet limitatief.

- de uitoefening van aile opdrachten en het stellen van alle handelingen die vere-nigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals dit in België en binnen de Europese Gemeenschap omschreven is.

- de vennootschap zal ondermeer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende activa en dit roerend of onroerend vermogen beheren op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten in het kader van het maatschappelijk doel.

De vennootschap kan, rechtstreeks of onrechtstreeks, autonoom of in samen-werking met anderen, in België of in het buitenland, alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakke-lijken, voor zover die deelneming verenigbaar is met de regels van de Orde van Advocaten bij de Balie te Hasselt en deze van de Orde van Vlaamse Balies.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen, eigen aan het beroep van advocaat zoals vastgesteld door de bevoegde instanties, eerbiedigen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en Koninklijke besluiten op het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap mag samenwerkingsverbanden tot stand brengen met indivi-duele advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden en andere samenwerkingsverbanden of mag bij wijze van inbreng in geld of in natura, fusie, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in ande-re bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel analoog is met het hare of van aard is haar maatschappelijk doel te bevorderen, met inachtname van de terzake geldende bepalingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waar-borg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan leningen toestaan.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel, uitoefenen.

In dat opzicht kan de vennootschap alle rechtshandelingen stellen en verbinte-nissen aangaan. Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

Art. 4 : Duur : opgericht voor een onbepaalde duur.

Oz de watste t)z. ver, Liik B verrnalc"3' F.'ac."^ ' l':Ee - c noeaa -prei: ''2' . '+1st;ui-crue7enze. nct2'l'_ leve' va- oeíst :^i, ai

._VvcJ: e'

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5 : Maatschappelijk kapitaal : bedraagt vijfentwintigduizend euro (25.000,00 EUR). Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde.

Inschrijving afbetaling : Op het maatschappelijk kapitaal werd in speciën ingeschreven als volgt:

-Door mevrouw LIESENS Mieke die eik van deze aandelen volledig heeft onderschreven à rato van 250,00 euro per aandeel, doch ieder aandeel slechts heeft volstort voor minimum twee/derde, zijnde voor een totaal bedrag van twintigduizend vijfhonderd negentig euro zevenentwintig cent (¬ 20.590,27) dat vanaf heden ter beschikking van de vennootschap is op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap.

Art 7.

Eenhoofdige vennootschap

De vennoot beslist vrij over de afstand van aandelen onder levenden of de over-dracht van aandelen bij overlijden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de lega-ten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot, oefent de daaraan verbonden rechten uit.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopige bewindvoerder be-noemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Ingeval een of meer erfgenamen of rechtsverkrijgenden van de overleden enige vennoot uitgesloten worden van deelneming in de vennootschap doordat zij geen vennoot kunnen worden, hebben zij niettemin recht op de tegenwaarde van de aandelen die hen zouden zijn toegekomen. Deze waarde wordt bij gemeen akkoord bepaald tussen diegenen aan wie de vennootschapsrechten toekomen krachtens de statuten en die de tegenwaarde moeten uitkeren enerzijds en anderzijds diegenen die krachtens dezelfde statuten niet aanvaard werden als vennoot en aan wie de tegenwaarde van de aandelen zal worden vergoed.

Kan geen overeenstemming bereikt worden over de waarde dan wordt deze be-paald door de stafhouder van de betreffende Orde. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

Diegenen aan wie de vennootschapsrechten toekomen moeten zich binnen de drie maanden na de definitieve vaststelling van de vergoeding jegens de uitgesloten erfgenamen of rechtverkrijgenden verbinden tot vereffening van het verschuldigde, zoniet kunnen deze laatsten de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat zij deze eis instellen binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De vergoeding van de tegenwaarde van de aandelen, in gemeen akkoord, of na expertise bepaald, zal moeten betaald zijn binnen de vijf jaar na het verstrijken van de termijn bedongen in de aanmaning door de uit de vennootschap gesloten partij strekkende tot vergoeding door de aangewezen vennoten van de tegenwaarde van de aandelen en indien zij niet meteen volledig wordt gekweten moet zij worden vereffend in jaarlijks betaalbare fracties van ten minste een/vijfde per jaar.

Vanaf de vervaldag bedongen in gezegde aanmaning is er van rechtswege op deze vergoeding of op het schuldig blijvend saldo een intrest verschuldigd berekend tegen de wettelijke rentevoet en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag

Bij ontstentenis van erfgerechtigden is de vennootschap echter van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344, tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen toegepast.

Meerhoofdige vennootschap

Wat de overdracht van een geheel of een gedeelte van de aandelen onder le-venden betreft, is de afstand van aandelen onder levenden vrij aan een mede-vennoot, die dient te voldoen aan de vereisten van artikel 8.

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de andere vennoten kennis geven, bij een aangetekende brief of bij voor ont-vangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun toegezonden bij aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat beroep bij de rechter open, bij de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de ze-tel van de vennootschap.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het ver-langt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aan-delen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende ven-noten de aandelen zelf te kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

Indien de vennoot geen kandidaat-overnemer kan voorstellen en zijn aandelen toch wenst over te dragen zijn de andere vennoten verplicht de aandelen over te nemen rekening houdend met het recht van voorkeur.

De verkoopprijs zal gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de over-dracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen paratijen, zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen of bij gebrek aan overeenkomst door de Stafhouder van de betreffende Orde. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van recht.

De afstand of overdracht van aandelen waarvoor géén goedkeuring vereist dient ook ter kennis te worden gebracht van het bestuursorgaan van de vennootschap bij aangetekend schrijven of een ander wettelijk toegestaan communicatiemiddel, en zal slechts zijn uitwerking verkrijgen de eerste van de zesde maand volgend op de datum van deze kennisgeving, behoudens unaniem akkoord van alle vennoten.

De bepalingen van dit artikel zijn van toepassing op elke overdracht onder le-venden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel vrijwillig als ge-dwongen (uitsluiting en uittreding) zowel in vruchtgebruik, blote eigendom als voile eigendom, van aandelen of enige andere effecten die recht geven op de verwer-ving van aandelen.

Art. 8.

Alleen advocaten, ingeschreven bij een Belgische balie of door hen opge-richte professionele vennootschappen kunnen vennoot zijn.

Zodra een vennoot deze hoedanigheid verliest moet hij zijn aandelen afstaan aan de medevennoten of, indien hij enige vennoot is, aan een of meer personen die voldoen aan de vereisten om vennoot te worden.

Inmiddels dient hij elke activiteit als werkend vennoot of vennoot-zaakvoerder ogenblikkelijk te staken. De verplichting voor de vennoot als advocaat te zijn inge-schreven is een essentieel onderdeel van de vennootschapsakte waarvan niet kan worden afgeweken, om het even door welk vennootschapsorgaan ook, tenzij het doel van de vennootschap dermate wordt gewijzigd dat de vennootschap geen ac-tiviteiten meer kan voeren die eigen zijn en exclusief verbonden zijn aan de advo-catenpraktijk.

Ingeval een vennoot geschorst wordt als advocaat moet hij zich onthouden van de uitoefening van zijn rechten als werkend vennoot voor de duur der schorsing.

In tegenstelling tot hetgeen hiervoor werd bepaald zullen de erfgenamen of rechts-verkrijgenden van de enige vennoot, die niet de vereiste hoedanigheid hebben om krachtens deze statuten vennoot te worden, de rechten verbonden aan de aandelen toch zelf kunnen uitoefenen om het doel van de vennootschap zo te wijzigen dat de vennootschap niet meer tot doel heeft het uitoefenen van het beroep van advocaat voor rekening van de vennootschap, zodat ze enkel nog activiteiten zal uitoefenen die voor deze (nieuwe) vennoten toelaatbaar zijn. In afwachting daarvan zal de bedrijvigheid van de vennootschap beperkt blijven tot het beheer en de instandhouding van haar goederen.

Art 9.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng, onverminderd evenwel de specifieke beroepsaansprakelijkheid voor de verrichtingen die de vennoot namens en voor rekening van de vennootschap heeft gesteld als advocaat. De vennoot, belast met een dossier, is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten opzichte van de cliënt. Zo het niet duidelijk en ondubbelzinnig blijkt welke vennoot of vennoten een bepaalde zaak exclusief behandelde(n), zijn voor die zaak alle vennoten hoofdelijk aansprakelijk.

De beroepsaansprakelijkheid van zowel de vennoten als de vennootschap dient te worden verzekerd. De beroepsaansprakelijkheid van zowel de vennoten als de vennootschap is evenwel beperkt tot het bedrag waarvoor de beroepsverantwoor-delijkheid verzekerd is, voor zover dit bedrag niet lager is dan het maximumbedrag van de basispolis onderschreven door de Orde van Advocaten te Hasselt

Het louter optreden als organieke vertegenwoordiger van de vennootschap ver-bindt slechts de vennootschap en niet de vertegenwoordiger indien de gestelde verrichting buiten de sfeer van de specifieke beroepsaansprakelijkheid.

Art 10.

In geval van een meerhoofdige vennootschap geldt:

a) Bij elke kapitaalsverhoging in geld, genieten de eigenaars van de op de dag der uitgifte bestaande aandelen, een evenredig voorkeurrecht met het oog op de on-derschrijving van de nieuwe aandelen.

Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van vijftien da-gen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

b) Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in punt a) hier-voor, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249, tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen, genoemde personen, mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten.

c) Nochtans, met inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerder-heid vereist voor de statutenwijziging, kan de algemene vergadering die over de kapitaalsverhoging moet beslissen, het voorkeurrecht beperken of opheffen, in het belang van de vennootschap.

d) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude aandelen. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigen-dom.

Art 11.

De vennootschap erkent slechts één enkel eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten.

Indien meerdere personen eigenaar van een titel zijn, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon is aangeduid als eigenaar van het effect ten overstaan van de vennootschap.lndien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in blote eigendom en behoudens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

afwijkende overeenkomst tussen partijen, zal de blote eigenaar door de vruchtgebruiker ver-tegenwoordige! worden. Voor deze alinea geldt natuurlijk dat artikel 8 dient geres-pecteerd te worden.

DERDE HOOFDSTUK BESTUUR, TOEZICHT.

Art 12.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, eventueel hun bevoegdheden. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De zaakvoerder(s) is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, niet uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Een niet-statutair zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering. Het ongevraagde ontslag van een niet-statutair zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen.

Indien een rechtspersoon wordt benoemd als zaakvoerder, dient deze conform het Wetboek van Vennootschappen onder zijn vennoten, zaakvoerders of werk-nemers een natuurlijke persoon als "vaste vertegenwoordiger" te benoemen, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de op-dracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. indien de vennootschap zelf tot bestuurderizaakvoerder wordt benoemd in een vennoot-schap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat, brengt van rechtswege de verplichting met zich mee om ais zaakvoerder terug te treden en om zijn aandelen en rechten over te dragen, hetzij aan de andere vennoten, hetzij aan de vennootschap, hetzij aan een ander advocaat, binnen de voorwaarden door de statuten bepaald.

Ingeval van een meerhoofdige vennootschap kan een niet-statutair zaakvoerder te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met een-voudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

Art 13.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzon-derlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Indien deze zaakvoerders rechtspersonen zijn, dienen zij, zoals voormeld, op hun beurt vertegenwoordigd te worden door de aangestelde "vaste vertegenwoordiger".

Art 14.

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kosteloze titel wordt uitgeoefend. Indien het mandaat van de zaakvoerder be-zoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoe-ding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele repre-sentatie-, reis- en verplaatsingskosten.

Art 15.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd.

Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden, mits hij zijn voornemen tenminste één maand vooraf bij gewone brief ter kennis brengt van de andere zaakvoerders.

De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art 16.

Eenhoofdige vennootschap

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarre-kening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Meerhoofdige vennootschap

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het college van zaakvoerders, is gehouden artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen na te komen. Is er géén college en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de verrichting mag slechts worden genomen of de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Art 17.

Eenhoofdige vennootschap

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoot.

Indien de wet daartoe verplicht of bij gebreke aan wettelijke verplichting, indien de algemene vergadering ertoe beslist, wordt de controle over de verrichtingen der vennootschap opgedragen aan één of meer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaren en wordt hun vergoeding vastgesteld door de algemene vergadering. Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de com-missaris uit zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten.

Meerhoofdige vennootschap

Het toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrich-tingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan door een accountant, zoals wettelijk voorzien.

Art 18.

De algemene vergadering kan, mits inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging, overgaan tot uitgifte van obligaties op naam, onder de voorwaarden die zij vrij bepaalt.

VIERDE HOOFDSTUK ALGEMENE VERGADERING.

Art 19.

Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap op de laatste dinsdag van de maand mei om 19.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders.

Art 20.

Eenhoofdige vennootschap

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De formaliteiten van bijeenroeping en bekendmaking dienen door de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voor-schriften van de wet.

Meerhoofdige vennootschap

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met éénparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Algemeen:

a) Elk aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.

b) De vennoot die niet persoonlijk op de algemene vergadering zal kunnen aan-wezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke aandeelhouder op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, en drager van een schriftelijke volmacht, die ook kan worden ge-geven bij wettelijk toegestaan elektronisch bericht, telefax of elk ander fototelegra-fisch communicatiemiddel.

Bij betwisting van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemkracht wordt over alle punten van de agenda tweemaal gestemd met inachtneming eerst van het ene en dan van het andere standpunt.

c) Indien dit in de oproeping voor de algemene vergadering voorzien is, kunnen de aandeelhouders overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van Vennoot-schappen, schriftelijk en met éénparigheid alle besluiten nemen die tot de be-voegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

d) Elke gewone of buitengewone algemene vergadering kan door de zaak-voerders tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging an-nuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Het bureau der algemene vergadering bestaat uit de oudste zaakvoerder, een secretaris en twee stemopnemers.

Zolang evenwel de vennootschap minder dan zes (6) vennoten telt, zal er geen bureau gevormd worden; de oudste zaakvoerder zal alleen als voorzitter optreden.

De notulen van de algemene vergadering of van de enige vennoot worden neer-gelegd in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de aanwezige vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

De zaakvoerders zijn verplicht een buitengewone algemene vergaderingen te beleggen op aanvraag van de vennoten die minstens één/vijfde van het maat-schappelijk kapitaal bezitten.

De bijeenroepingen geschieden bij een door de wet voorzien communicatiemid-del, tenminste vijftien dagen vooraf en vermelden de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaatshebben; indien de oproeping gebeurt op een an-dere wijze dan per aangetekende zending, dient de bestemmeling daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk zijn toestemming gegeven te hebben.

VIJFDE HOOFDSTUK - JAARREKENING, WINSTVERDELING.

Art 21.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijke boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Art 22.

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. Die jaar-rekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

De zaakvoerders stellen bovendien een jaarverslag op, waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Indien evenwel de vennootschap voldoet aan de vereisten van artikel 15 §1 van het Wetboek van Vennootschappen vervalt de verplichting tot het opstellen van het jaarverslag.

Art 23.

Jaarlijks wordt op de zuivere winsten een bedrag van tenminste één/twintigste voorafgenomen voor de vorming van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

ZESDE HOOFDSTUK - ONTBINDING.

Art 24.

De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergade-ring daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt. De vereffenaars worden desgevallend aangeduid of goedgekeurd door de Stafhouder van de betreffende Ode. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de be-vestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergade-ring. Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De algemene vergadering bepaalt de mo-daliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen. Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmer-king voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

De vereffenaar(s) moet(en) in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over-zenden aan de griffie van de rechtbank van Koophandel. Vanaf het tweede veref-feningsjaar moet deze omstandige staat nog slechts jaarlijks aan de griffie

worden overgezonden. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars of de vereffenaar

het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

ZEVENDE HOOFDSTUK -ALGEMENE BEPALINGEN

Art 25.

De zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats niet in België hebben, worden geacht voor de volledige duur van hun opdracht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar alle dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door derden mogen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de aansprakelijkheid voor hun bestuur en toezicht.

Dadelijk na ontvangst, zullen deze dagvaardingen, oproepingen, betekeningen door de zorgen van de zaakvoerder of zijn volmachtdrager, aan de belanghebben-den doorgezonden worden.

Deze woonstkeuze geldt niet voor oproepingen, dagvaardingen, betekeningen en alle andere briefwisseling die uitgaat van de vennootschap zelf.

Art 26.

Door zijn inschrijving in het register als aandeelhouder verbindt de vennoot zich de statuten van de vennootschap en de eventueel door de algemene vergadering goedgekeurde interne reglementen na te leven en zich te schikken naar de richtlijnen en voorwaarden die de bevoegde Beroepsorde van advocaten oplegt met betrekking tot de uitoefening van het beroep van advocaat.

De vennoten mogen niet toetreden tot een andere professionele vennoot-schap. Zij mogen als advocaat geen professionele activiteiten verrichten bui-ten de vennootschap en zij mogen nooit tegenstrijdige belangen behartigen.

Zij verplichten zich alle geschillen die tussen hen zouden ontstaan uitstuf-tend ter beslechting voor te leggen aan de stafhouder van de Orde.

Zij moeten hun adres, en elke latere adreswijziging, in het aandelenregister laten aantekenen.

Art 27.

De vennoot zal zich gedragen naar de dwingende, wettelijke vennootschaps-rechtelijke bepalingen en de dwingende bepalingen in bijzondere wetten.

TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting, doch omvat de verrichtingen ge-steld namens en voor rekening van de vennootschap in oprichting sedert 1 juli 2011 en zal worden afgesloten op 31 december 2012. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op dinsdag 28 mei 2013 om negentien uur.

Benoeming

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht, heeft de oprichter, in haar hoedanigheid van algemene vergadering besloten het aantal zaakvoerders voor de eerste maal vast te stellen op één, en vooralsnog geen commissaris aan te stellen.

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de thans opgerichte vennootschap, wordt tot niet-statutaire zaakvoerder be-noemd:

- Advocaat LIESENS Mieke, voornoemd.

VOOR ONTLEDEND AFSCHRIFT, afgeleverd voor registratie en uitsluitend dienend voor de neerlegging en de publicatie in het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de oprichtingsakte;

Notaris Bert Vrancken

A,.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.05.2015, NGL 30.09.2015 15611-0215-012

Coordonnées
ADVOCAAT MIEKE LIESENS

Adresse
MANTELIUSSTRAAT 37 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande