ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.127.454

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 10.06.2014, NGL 22.07.2014 14334-0436-010
27/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 10.06.2013, NGL 24.06.2013 13209-0141-010
14/03/2012
ÿþ :-il~~:< Mod 11.1

L - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

rRECHTBe IdK V4iV KOOPIiAnlDEL

0 2 -03- 2012

mem______ rt~---_____..

Voor I II IIII I1I1I I I1I III

behouc *12056386*

aan hi

Belgis

Staatsti





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : * ~ dl u ~ y

Benaming (voluit) :ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS

(verkort): *

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel :3890 Gingelom, Regentwijk 64

(volledig adres)

Onderwerpen) akte :OPRICHTING

Tekst

OPRICHTING

ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET

BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

TE 3890 GINGELOM, REGENTWIJK 64

Het jaar tweeduizend en twaalf.

Op één maart.

Voor mij, Meester Philip Odeurs, notaris met standplaats te Sint-Truiden. IS VERSCHENEN:

Meester BIETS, Narine Rita, Advocaat, geboren te Leuven op één juli negentienhonderd zesenzestig, nationaal nummer 66.07.01 230-11, ongehuwd en verklarende geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 3890 Gingelom, Regentwijk 64.

Ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de identiteit van de partijen aan de hand van opzoekingen in het rijksregister. De rij ksregisternummers werden vermeld met uitdrukkelijke instemming van de betrokkenen.

Voornoemde verschijner wordt verder genoemd "DE OPRICHTERS", ook indien dit er maar één is.

Welke oprichters de ondergetekende notaris, verzocht hebben de statuten authentiek vast te stellen van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid die zij verklaren op te richten onder de naam: ADVOCATENKANTOOR NARINE BIETS.

A. VOORAFGAANDE UITEENZETTING.

FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van deze akte heeft de oprichter mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op heden en door hem ondertekend waarin hij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt,

Dit stuk wordt door ondergetekende notaris in ontvangst genomen en voor "ne varietur" ondertekend om te worden bewaard door ondergetekende notaris.

Bijlagen bij bel Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor. Luik B - vervolg

behouden

aan hbt

Belgisch

Staatsblad

Ondergetekende notaris waarschuwt de oprichter:

-dat bij faillissement binnen de drie jaar na oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank;

-voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke aansprakelijkheid van de oprichters ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid.

KAPITAAL - ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

De oprichter verklaart dat het maatschappelijk kapitaal van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) volledig geplaatst is. Het kapitaal is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volstort zijn ten belope van twee/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (E 12.400,00)

De honderd zesentachtig (186) aandelen werden als volgt onderschreven:

Mevrouw BIETS Karine, wonende te 3890 Gingelom, Regentwijk(Gin) 64, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen

Totaal : honderd zesentachtig (186) aandelen.

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij AXA bank nr 751-2058290-87 geopend op naam van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS in oprichting, zoals blijkt uit een bankattest, afgegeven door voornoemde instelling op heden dat mij is overhandigd.

OVERNAME - BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS.

Vooreerst heeft de Notaris de oprichter gewezen op het feit dat de uitoefening van bepaalde handelsactiviteiten en van bepaalde dienstenverstrekkingen onderworpen zijn aan bijzondere wetgevingen, welke zekere toestemmings- en vestigingsvereisten vooropstellen.

De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf de oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een vennoot of een zaakvoerder.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

De oprichters erkennen te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten die ten laste van de vennootschap komen bij benadering duizend dertig euro (BTW inbegrepen) (E 1.030,00) bedraagt.

B. STATUTEN_



Luik B - vervolg

Na voorgaande verrichtingen besluit de comparant tot lezing en bekrachtiging van de door hem opgestelde statuten, zoals ze hierna in extenso worden weergegeven.

HOOFDSTUK I.- RECHTSVORM - NAAD! -- ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1.- Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Zij draagt de naam "ADVOCATENKANTOOR KARINS BIETS".

Artikel 2.- Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3890 Gingelom, Regentwijk 64. Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving. De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3.- Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

- het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij samen met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het optreden als scheidsrechter, schuldbemiddelaar, voorlopig bewindvoerder, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit;

- de vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals vastgelegd door de bevoegde instanties, eerbiedigen; ondermeer de deontologische regels opgelegd door de Orde van de Vlaamse Balies;

- het ter beschikking stellen van al de nodige middelen aan de advocaat-vennoot;

- het inrichten van de algemene diensten, en een secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de hoofdactiviteit van de vennootschap;

- de aankoop, het huren en invoeren van alle apparatuur en begeleidende accomodatie voor voornoemde activiteiten;

- het scheppen van mogelijkheden om de advocaat-vennoot toe te laten zich bij te scholen en zich verder te bekwamen;

- het aanleggen en oordeelkundig beleggen van reserves, met het oog op het vrijwaren van het verworven vermogen ter verwezenlijking van het statutair doel op korte, middellange en lange termijn, onder meer om de nodige roerende en onroerende goederen aan te schaffen, nodig of nuttig om het doel van de vennootschap te verwezenlijken.

Het beheer van deze reserves of het veilig stellen ervan als een goed huisvader.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen die haar het meest geschikt voorkomen, zowel in binnen- als

in het buitenland. Zij mag alle beheers-, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich erbij rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten of die van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel

De vennootschap kan ook de functie van vereffenaar van een andere

Voor behouden

" aan I?at Belgisch ` Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du monieuf r bï1

Voorbehouden Luik B - vervolg

aan htt

Belgisch Staatsblad

vennootschap uitoefenen.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, participeren

in vennootschappen, die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel

hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk

welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen

die de verwezenlijking van het statutair doel van de vennootschap kunnen

bevorderen (zoals samenwerken met advocatenkantoren of advocatenassociaties

door middel van een E.S.V., een E.E.S.V. of een ander

samenwerkingsverband), en ook alle verbintenissen aangaan, voor zover

verenigbaar met het statuut van advocaat.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of

onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van

aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4.- Duur.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II.- KAPITAAL EN AANDELEN.

Artikel 5.- Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬

18.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen op

naam, zonder nominale waarde, die ieder één honderdzesentachtigste (1/186)

van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6.- Winstbewijzen.

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal

niet vertegenwoordigen, uitgeven.

Artikel 7.- Aandelen in onverdeeldheid of bezwaard met

vruchtgebruik.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Zij kunnen slechts verworven worden door advocaten, ingeschreven op het

tableau bij een Nederlandstalige Orde

van Advocaten.

De advocaten-stagiair kunnen enkel met voorafgaande toelating van de Raad

van de Orde vennoot zijn.

Onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één

enkele persoon -advocaat ingeschreven op het tableau bij een

Nederlandstalige Orde van Advocatenlaten vertegenwoordigen; zolang dit niet

gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn,

opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt

worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest

gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de

betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de

gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en

vruchtgebruikers worden alle rechten, het stemrecht

inbegrepen, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), met

uitzondering van het hierna aangehaalde voorkeurrecht naar

aanleiding van een kapitaalverhoging, dat in voorkomend

geval door de blote eigenaar(s) zal uitgeoefend worden. De

aldus door de blote eigenaar(s) verkregen aandelen zullen

weliswaar op dezelfde wijze met vruchtgebruik bezwaard zijn

als de oorspronkelijke aandelen.

Artikel S.- Overdracht of overgang van de aandelen.

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/0372012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het



Belgisch Staatsblad overgedragen onder levenden, noch overgaan wegens

overlijden dan aan een advocaat ingeschreven op het tableau

bij een Nederlandstalige Orde van Advocaten, en dit met de

unánieme goedkeuring van alle vennoten.

Deze toestemming blijft vereist wanneer de aandelen worden

overgedragen of overgaan aan een vennoot, aan de echtgenoot

van een vennoot-overdrager of -erflater of aan de

bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte

nederdalende lijn van de vennoot-overdrager of -erflater.

Op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te

dragen of -in geval van overgang ingevolge overlijden- op

verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), zal

één der zaakvoerders de vennoten in algemene vergadering

samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht

te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal

de voorwaarden en de prijs waartegen deze zal gebeuren

dienen te omvatten.

Tegen een eventuele weigering staat geen rechtsmiddel open.

In dat geval zullen de vennoten die zich tegen de

overdracht verzet hebben weliswaar binnen de zes maanden na

deze weigering één of meerdere overnemers -advocaten

ingeschreven op het tableau bij een Nederlandstalige Orde

van advocaten- moeten voorstellen die bereid zijn de aandelen over te nemen

aan dezelfde voorwaarden en prijs

als voorgesteld door de persoon aan wie de goedkeuring

geweigerd werd, en aan wie de overdracht van de aandelen

wel met de vereiste unanimiteit wordt goedgekeurd.

Bij gebrek aan goedkeuring van de overdracht aan de ene of

de andere kandidaat-overnemer binnen de termijn van zes

maanden, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen

deze termijn van zes maanden zelf de bedoelde aandelen over

te nemen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij

reeds bezitten, behoudens onderling akkoord over een andere

verdeling en onder voorbehoud van de rechten van de

vennoten die zich niet verzet hadden, welke alsdan kunnen

opteren om eveneens naar evenredigheid van hun

aandelenbezit deel te nemen aan de overname. In dit geval

zal de overnameprijs in gemeen overleg tussen betrokken

partijen worden vastgesteld op basis van het eigen vermogen

van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste door de

vennoten goedgekeurde balans. Indien geen akkoord kan

bereikt worden tussen de vennoten, zal de overnamewaarde

bepaald worden door een accountant of een bedrijfsrevisor,

aangesteld in gezamenlijk overleg tussen de Stafhouders van

de Orden waarvan zij deel uitmaken, of, ingeval van

meningsverschil, door het hoofd van de overkoepelende

professionele organisatie waarvan de Orde van Advocaten te

Hasselt of de Orde waarbij de advocaten zijn aangesloten,

deel uitmaken.

De aandelen die binnen de zes maanden van de weigering tot

goedkeuring niet door de bedoelde vennoten of door de

derde(n)-koper(s) zouden zijn overgenomen overeenkomstig de

regeling die voorafgaat, worden geldig overgedragen aan de

door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen

de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot



nnexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

overdracht waren opgenomen, onverminderd het recht de

ontbinding van de vennootschap te vorderen overeenkomstig

artikel 251 of 252 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 9.- Register van aandelen.

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1° de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke

vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende

aandelen;

2° de gedane stortingen;

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun

datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en

de overnemer in geval van overdracht onder levenden en

door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval

van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de

inschrijving in het register van aandelen. Van die

inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders

van de aandelen.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten

aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de

datum van inschrijving in het register van aandelen.

HOOFDSTUK III.- ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

AFDELING 1.- ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 10.- Jaarvergadering - Buitengewone algemene

vergadering.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede maandag van juni om

twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de

jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van

vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang

van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden

door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten

bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één

vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel

van de vennootschap of op iedere andere plaats in de

oproepingsbrief medegedeeld.

Artikel 11.- Stemrecht - Vertegenwoordiging.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per fax volmacht geven,

aan een andere vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Om als vennoot (of diens gevolmachtigde) tot de vergadering

te worden toegelaten en om stemrecht te kunnen uitoefenen,

dient men (of de lastgever in kwestie) vennoot te zijn op

datum van de vergadering/besluitvorming. Deze hoedanigheid

wordt bewezen aan de hand van de voormelde inschrijving in

het register van aandelen.

Artikel 12.- Samenstelling van het bureau - Notulen.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten

door die zaakvoerder die het langst staat ingeschreven bij

de Orde van Advocaten en in geval van gelijkheid van

anciënniteit, door de oudste onder hen.

Voor,

behouden

aan het

~eTgià" Fi"

Staatsblad

Luik B - vervolg

Indien het aantal aanwezige personen het vereist, duidt de

voorzitter van de vergadering een secretaris aan en duidt

de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de

voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen

worden ondertekend door de leden van het bureau en de

vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een

speciaal register bijgehouden.

Artikel 13.- Antwoordplicht zaakvoerders/commissarissen.

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden

gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of

tot de agendapunten voor zover de mededeling van de

gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig

nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of

het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen

worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun

verslag.

Artikel 14.- Beraadslaging -- Aanwezigheidsquorum.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die

niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle

aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van

stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen,

onverschillig welk het aantal aanwezige en

vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen

waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 15.-- Meerderheid.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de

beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering

aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij

meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt

deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem

beschouwd.

AFDELING 2.- BESTUUR.

Artikel 16.- Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, dewelke

vennoot -en derhalve advocaat- moeten zijn.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de

tijdsduur door hen vast te stellen.

Artikel 17.- Bestuursbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die

nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel,

behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van

vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk

het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een

college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt

zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen een bijzondere volmacht geven aan

een derde aangestelde van de vennootschap, teneinde

bepaalde handelingen te stellen, in zoverre deze geen

betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van

advocaat. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze

volmacht _gezamenlijk gegeven te worden.

Bijlage-n bij het Belgisch Staatsblad - 14/1f3 211 nnexes uMoniteur beige

Voorbehouden aan het ~élg~sc Staatsblad

"

Voorbehouden ' aan het Belgisch Staatsblad Luits B - vervolg

De zaakvoerders regelen onder elkaar de uitoefening van de

bevoegdheid.

Artikel 18.- Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere

zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in

rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de

bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde

vertegenwoordiger.

AFDELING 3.- CONTROLE.

Artikel 19.- Controle.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening

en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven

in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen

opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de

algemene vergadering van vennoten, onder de leden,

natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut

der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd

voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van

schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om

wettige reden door de algemene vergadering worden

ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling

voorzien bij artikel 141, 2° van het

Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform

artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel

de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Desalniettemin heeft de algemene vergadering van vennoten

steeds het recht een commissaris te benoemen en dit

ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris

werd benoemd kan iedere vennoot zich laten

vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van

de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij

met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze

vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke

beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen

van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

HOOFDSTUK IV.- BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 20.- Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op

eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een

inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de

balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze

documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en

neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging

geldig ondertekend door een zaakvoerder.

In zoverre vereist krachtens de bepalingen van het Wetboek

van vennootschappen, stelt het bestuursorgaan bovendien

jaarlijks een verslag op overeenkomstig de bepalingen van

zelfde wetboek.

Artikel 21.- Winstverdeling.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar

tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de



iiijlagen bij het iseigisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge



l

Voor- Luik B - vervolg

behouden

' aan het

`Belgisch Staatsblad

wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht

van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal

bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene

vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK V.-- ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 22.- Ontbinding.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door

besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de

wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon

heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn

inbreng.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief

gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk

kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen

een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies

is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire

bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend

geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging

zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de

ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in

de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een

bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene

vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking

van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort

te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van

de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van

de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag

wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt,

samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269

van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief

tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan

één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien

verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt

goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering

uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden de

zesduizend tweehonderd euro (B 6.200,00), kan iedere

belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de

rechtbank vorderen.

Artikel 23.- Ontbinding en vereffening.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer

vereffenaars benoemd door de algemene vergadering dewelke

allen advocaat moeten zijn. Is daaromtrent niets beslist,

dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege

11

als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen

en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap

daadwerkeli`k te vereffenen, en niet alleen ten overstaan





Bijlageirbithet Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge





Luik B - vervolg

van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Bij

gebrek aan andersluidende bepalingen in hun akte van

benoeming, beschikken de vereffenaars over alle machten

welke hen dienaangaande krachtens de artikelen 186 en

volgende van het Wetboek van vennootschappen worden

toegekend, onder de voorwaarden aldaar bepaald.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij

de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden

volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij

door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door

voorafgaandelijke betalingen te doen.

Het na vereffening overblijvend saldo zal worden aangewend

op de door de algemene vergadering te bepalen wijze.

Artikel 24.- Arbitrage.

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de

interpretatie en de uitvoering van onderhavige statuten,

zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen deze

laatsten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van

een overleden vennoot, zullen verplicht geregeld moeten

worden door arbitrage.

Elke partij zal een scheidsrechter-advocaat aanduiden. Deze zullen

gebeurlijk een bijkomende scheidsrechter kiezen, zodat er een college

gevormd wordt dat uit een onpaar aantal leden bestaat. Ingeval van

onenigheid over deze aanduiding zal de laatste scheidsrechter gekozen

worden door de Stafhouder van het arrondissement waar de vennootschap haar

zetel heeft.

Hetzelfde zal geschieden op aanvraag van de meeste gerede

partij, als een der partijen haar scheidsrechter niet

gekozen zou hebben binnen een termijn van tien dagen na

aanzegging van het beroep erop.

Hun opdracht zal erin bestaan de geschillen te beslechten,

evenals alle punten die er rechtstreeks verband mee hebben,

en welke de partijen gemeend hebben te moeten voorleggen.

Bij het ontstaan van het geschil en na de aanstelling van

de scheidsrechters kunnen de partijen aan de

scheidsrechters de opdracht verlenen om als bemiddelaars op

te treden.

De uitspraak zal moeten bekendgemaakt worden binnen de twee

maanden na de samenstelling van het scheidsrechterscollege.

Nochtans, ingeval het nodig is, en op beslissing van de

meerderheid van de leden van dit college, zal de

bovengenoemde termijn met ten hoogste een maand verlengd

worden.

De beslissing zal aan de partijen door een aangetekende

brief moeten betekend worden; deze betekening geldt als

12

uitspraak. Zij zal tussen partijen met een in laatste

aanleg uitgesproken vonnis gelijk staan.

De kosten van de arbitrage zullen door de verliezende

partij gedragen worden.

Ingeval éígin der partijen zich niet naar de uitspraak

gedraagt, zal deze voor exequatur neergelegd worden,

overeenkomstig de voorschriften van artikel 586 van het

Gerechtelijk Wetboek, en alle hoe.enaamde onkosten, voor

de

. " 1 s ij se ;e gisc i aas' as - I I nnexes su ` omteur se ge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

V

Voorbehouden ' aan het Luik B - vervolg

Staatsblad registratie, taksen en andere, zullen moeten gedragen

worden door de partij die de neerlegging van de beslissing

zal nodig gemaakt hebben.

Geschillen van deontologische aard worden voorgelegd aan de

Raad van de Orde van Advocaten, van het arrondissement waar

de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

HOOFDSTUK VI.- BIJZONDERE BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL

DE VENNOOTSCHAP SLECHTS ÉÉN VENNOOT TELT.

Artikel 25.- Algemene bepaling

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk

wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zowel bij

de oprichting als bij de vereniging van alle aandelen in

één hand, in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna

gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 26.- Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon

heeft niet voor gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn

inbreng.

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en indien

binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is

opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot

geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen

van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle

aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de

vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van

haar ontbinding.

Artikel 27.- Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van aandelen onder levenden van een

gedeelte of van het geheel van zijn aandelen wordt door de

enige vennoot alleen beslist.

Artikel 28.- Overlijden van de vennoot zonder overgang van

aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen

enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van

rechtswege ontbonden en zijn voor het overige de bijzondere

bepalingen zoals voorzien in het wetboek van

vennootschappen van toepassing.

Artikel 29.- Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet voor gevolg

dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige

13

vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de

beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom

bepaald of toegestaan in het wetboek van vennootschappen of

in deze staturen niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op,

onverminderd hetgeen hiervoor is bepaald met betrekking tot

de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de

onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat er

één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar

van het aandeel te aanzien van de vennootschap. Kan er

tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden,

dan kan de rechter, op verzoek van de meest gerede partij











Luik B - vervolg

een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken

rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke

gerechtigden.

De erfgenamen van de enige vennoot die niet toegelaten zijn als vennoot omdat zij geen advocaat zijn, kunnen binnen de maand na het overlijden van de advocaat-vennoot:

- hetzij de procedure aanvatten om de naam van de vennootschap te wijzigen zodanig dat dit geen

uitstaans meer heeft met de uitoefening van het beroep

van advocaat;

- hetzij de procedure aanvatten om de aandelen over te

dragen aan één of meerdere advocaten.

C. OVERGANGSMAATREGELEN.

Eerste boekjaar -- jaarvergadering.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de

vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op

éénendertig december tweeduizend twaalf

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien,

overeenkomstig de statuten.

Benoeming van de zaakvoerder.

De algemene vergadering beslist vervolgens met éénparigheid van stemmen om

als zaakvoerder te benoemen en om in deze functie aan te duiden:

het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

te benoemen tot deze functie:

Meeester BIETS Karine Rita, ongehuwd, wonende te 3890 Gingelom,

Regentwijk 64 die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet

getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur. Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel gaat de vennootschap over tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte, hetzij vanaf één januari tweeduizend en twaalf.

Te nemen beslissing aangaande de bezoldiging van de zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Benoeming van een commissaris.

Er wordt beslist geen commissaris te benoemen, gezien uit de cijfers van het financieel plan blijkt dat de onderneming de criteria tot benoeming van een commissaris niet overschrijdt.

Volmacht.

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsmede alle formaliteiten inzake aansluiting van de vennootscha en haar vennoten bij

a.

b.

de

statuten

en

lijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan Flet

ÈïéIg iar" St

aatsb

lad

Luik B - vervolg

de sociale verzekeringskas te vervullen en te dien einde ook alle stukken

en akten te tekenen, met name de hierna volgende medewerkers van Kristy

POLISSET bvba te Gingelom, Katseistraat 1 of zijzelf.

BEVESTIGING VAN IDENTITEIT

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd

aangetoond aan de hand van hun identiteitskaart.

TANS OP GESCHRIFT

Betaald vijfennegentig euro (E 95,00) op aangifte van notaris Philip Odeurs

te Sint-Truiden.

WAARVAN AKTE

verleden te Sint-Truiden, datum als voormeld.

Na integrale voorlezing van huidige akte evenals van haar eventuele bijlagen, en nadat de notaris de inhoud van de akte en van haar eventuele bijlagen in bevattelijke taal heeft toegelicht, hetgeen de comparanten erkennen, hebben de comparanten samen met mij, notaris, getekend.

Samen neergelegd: afschrift van akte

Voor-

behouden

`aan het

Belgisch Staatsblad

~.

14/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 08.06.2015, NGL 08.07.2015 15285-0566-010

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR KARINE BIETS

Adresse
REGENTWIJK 64 3890 GINGELOM

Code postal : 3890
Localité : GINGELOM
Commune : GINGELOM
Province : Limbourg
Région : Région flamande