ADVOCATENKANTOOR SALAETS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR SALAETS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.461.801

Publication

23/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13308050*

Neergelegd

19-12-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0543461801

Benaming (voluit): ADVOCATENKANTOOR SALAETS

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3910 Neerpelt, Toekomstlaan 2

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit de akte verleden voor notaris Wendy GEUSENS te Hamont-Achel (Hamont) op elf december tweeduizend en dertien, blijkt dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht waarvan hierna een uittreksel van de statuten overeenkomstig artikel 69 van het Wetboek van Vennootschappen:

Oprichter

Mevrouw SALAETS Katrijn Lucie Bertine, geboren te Neerpelt op vier november negentienhonderd eenenzeventig, ongehuwd, wonende te 3910 Neerpelt, Herent 94.

Rechtsvorm en naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Zij verkrijgt de naam «ADVOCATENKANTOOR SALAETS».

Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3910 Neerpelt, Toekomstlaan 2.

Doel van de vennootschap

De vennootschap heeft als doel:

- de uitoefening uitsluitend in haar naam en voor haar rekening door de vennoot/vennoten van het beroep van advocaat en het verrichten van alle activiteiten die daarmee verband houden zoals onder meer het verstrekken van juridisch advies, het pleiten, het opstellen en afsluiten van overeenkomsten, het optreden als scheidsrechter, als sekwester of curator, gerechtelijk mandataris, syndicus. Deze opsomming is louter exemplatief en niet limitatief;

- de uitoefening van alle opdrachten en het stellen van alle handelingen die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, met de wettelijke en deontologische bepalingen, met de reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, van de Orde van Vlaamse Balies en van de balie van Hasselt, met de Europese gedragscode en desgevallend met de reglementen van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties;

- alle activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals bijvoorbeeld het publiceren van artikels en boeken, het geven van privaatcursussen of schriftelijke cursussen voor algemene, beroeps- of technische vorming, enzovoort;

- het verwerven, aankopen, verkopen, verhuren en beheren van eigen onroerende goederen in het kader van haar maatschappelijk doel;

De vennootschap mag optreden als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen met een gelijkaardig doel.

De vennootschap mag samenwerkingsverbanden tot stand brengen met individuele advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden en andere samenwerkingsverbanden of mag bij wijze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

van inbreng in speciën of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Daartoe kan de vennootschap alle rechtshandelingen stellen en verbintenissen aangaan voor zover zij verenigbaar zijn met de wettelijke en deontologische bepalingen, met de reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, van de Orde van Vlaamse Balies en van de Balie van Hasselt, met de Europese gedragscode en desgevallend met de reglementen van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

De vennootschap zal bij de uitvoering van haar activiteiten rekening houden met de wettelijke en deontologische bepalingen, met de reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, van de Orde van Vlaamse Balies en van de balie van Hasselt, met de Europese gedragscode en desgevallend met de reglementen van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties. Ingeval van samenloop zullen de meest restrictieve regels, van toepassing op gelijk welk onderdeel van de overeenkomst of statuten, gelden.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris volgens de regels van het Wetboek van Vennootschappen.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Bedrag en samenstelling van het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twintigduizend euro (20.000 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die elk een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Het is gedeeltelijk volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), zodat nog een bedrag van zevenduizend zeshonderd euro (¬ 7.600,00) dient volstort te worden.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die vennoot moeten zijn, en die bijgevolg ook de hoedanigheid moet(en) hebben van advocaat, ingeschreven op tableau.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om ernstige redenen.

Bevoegdheden zaakvoerder

De enige zaakvoerder of elke zaakvoerder afzonderlijk zo er meerderen zijn, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Iedere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Begin en einde van het boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend en veertien.

Controle

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meerdere commissarissen zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

Luik B - Vervolg

Iedere commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissarissen wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Reserves  winstverdeling  verdeling vereffeningssaldo

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat. De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdeelt/verdelen de vereffenaar(s) het netto-actief in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet/moeten de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

Jaarvergadering

Ieder jaar, de derde vrijdag van juni om twintig uur moet een jaarvergadering gehouden worden, die verplicht gehouden wordt in de gemeente van de zetel van de vennootschap. Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden de derde vrijdag van juni van het jaar tweeduizend en vijftien.

Benoeming zaakvoerder

Wordt aangesteld als niet-statutaire zaakvoerder: mevrouw SALAETS, Katrijn, geboren te Neerpelt op vier november duizend negenhonderdeenenzeventig, Belgische nationaliteit, met woonplaats te 3910 Neerpelt, Herent 94.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Wendy Geusens

Samen hiermee neergelegd: de expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 31.08.2015 15506-0019-014
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 31.08.2016 16517-0214-014

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR SALAETS

Adresse
TOEKOMSTLAAN 2 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande