ADVOCATENKANTOOR STIJN GEUKENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR STIJN GEUKENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 563.614.639

Publication

07/10/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Neergelegd

03-10-2014

Griffie

*14309020*

0563614639

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ADVOCATENKANTOOR STIJN GEUKENS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte, verleden op drie oktober tweeduizend veertien, nog te registreren, voor mij, Meester Stefan D'HUYS, notaris met standplaats te Kortessem, dat de hierna vermelde persoon een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht als volgt :

De heer GEUKENS, Stijn Marie Jeroom, geboren te Hasselt op zevenentwintig januari negentienhonderd zevenentachtig, rijksregisternummer 87.01.27 323-22, identiteitskaart nummer 591-8932904-82, echtgenoot van mevrouw COENEN Niké Jessica, wonende te 3740 Bilzen, Cuvelierstraat 2/C.

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichter ingeschreven a pari in speciën. De honderd zesentachtig (186) aandelen werden als volgt onderschreven:

1. De heer GEUKENS Stijn, wonende te 3740 Bilzen, Cuvelierstraat 2/C, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen

Totaal : honderd zesentachtig (186) aandelen.

De oprichter verklaart en erkent dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Een bankattest, gedateerd op 12 september 2014, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

STATUTEN

Artikel één - NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt ADVOCATENKANTOOR STIJN GEUKENS.

Artikel twee - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3740 Bilzen, Cuvelierstraat 2/C.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen en bekend te maken in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland. Artikel drie - DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de activiteit van advocaat, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het geven van onderwijs, het

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Cuvelierstraat 2 Bus c 3740 Bilzen

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

publiceren van artikels en boeken, het uitoefenen van externe consultancy-activiteiten, het organiseren van seminaries, studiedagen, conferenties, werklunchen, lunchcauseriën, recepties, diners en soortgelijke activiteiten ten behoeve van cliënten, potentiële cliënten, en andere relaties van de vennootschap.

Het optreden als bestuurder en vereffenaar, en het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten.

De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijke doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken. De vennootschap zal onder meer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende activa en dit roerend en/of onroerende vermogen beheren op alle wijzen en manieren, die zij het meest geschikt zou achten.

Voor eigen rekening, het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen van derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen voor derde personen aangaande die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en Koninklijke Besluiten op het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap kan eveneens belangen hebben door middel van inbreng, afstand, samensmelting of op gelijk welke andere manier in andere vennootschappen of gelijkaardige ondernemingen die van aard zijn om rechtstreeks of onrechtstreeks de ontwikkeling der zaken te bevorderen.

Alle opsommingen zijn van beschrijvende en niet van beperkende aard.

Alleen de algemene vergadering der vennoten heeft de bevoegdheid het maatschappelijk doel te interpreteren en toe te lichten.

Alle voornoemde activiteiten kunnen uitgeoefend worden zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, op de wijze die haar het meest geschikt lijkt.

De vennootschap mag samenwerkingsverbanden tot stand brengen met individuele advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden en andere samenwerkingsverbanden, of mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Daartoe kan de vennootschap alle rechtshandelingen stellen en verbintenissen aangaan.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

De vennootschap mag alle financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De vennootschap zal bij de uitvoering van haar activiteiten rekening houden met de wettelijke en deontologische bepalingen, met de reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, van de Orde van Vlaamse Balies en van de Balie waar de vennootschap is ingeschreven, met de Europese gedragscode en desgevallend met de reglementen van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties.

Ingeval van samenloop zullen de meest restrictieve regels, van toepassing op gelijk welk onderdeel van de overeenkomst of statuten, gelden.

In het algemeen mag de vennootschap alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris volgens de regels van het Wetboek van Vennootschappen.

De beroepsaansprakelijkheid van de advocaat-vennoot blijft steeds ten persoonlijke titel.

Artikel vier - DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Artikel vier bis:

De enige vennoot respectievelijk vennoten zijn slechts verbonden door de schulden van de vennootschap ten belope van hun inbreng.

De burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid zowel van de vennootschap als van de enige vennoot zal verzekerd worden en de dekking in aanvulling van de door de Orde afgesloten verzekering zal in een redelijke verhouding staan tot de aard van de praktijk van de verzekerde advoca(a)t(en).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel vijf - KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale

waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de bepalingen van de wet.

Artikel zes - AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn steeds op naam.

Zij kunnen slechts door advocaten, ingeschreven op het tableau, verworven worden. Stagiairs en

niet-advocaten kunnen slechts toegelaten worden mits goedkeuring van de Raad van de Orde der

Advocaten.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin worden

aangetekend:

1° nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2° de gedane stortingen;

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en

ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door

de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Overeenkomstig artikel 234 van het Wetboek van Vennootschappen kan het bestuursorgaan

besluiten tot splitsing van het aandelenregister in twee delen.

Artikel zeven - ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn ondeelbaar. Indien er meerdere eigenaars zijn van een aandeel, wordt het hieraan

verbonden stemrecht geschorst totdat één enkel persoon aangeduid wordt als zijnde de eigenaar

van dit aandeel ten aanzien van de vennootschap.

De lidmaatschapsrechten worden, bij gebreke van afwijkende overeenkomst, uitgeoefend door de

vruchtgebruiker.

Artikel negen - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer al dan niet statutaire zaakvoerders, die vennoot

moeten zijn, en die bijgevolg ook de hoedanigheid van advocaat, ingeschreven op het tableau,

hebben.

Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten,

met inbegrip van de zaakvoerder zelf.

Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit

van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel tien - BEVOEGDHEDEN

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij het college der zaakvoerders. Dit college kan

slechts geldig beraadslagen indien de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen met de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden, en bij onthouding van één of meerdere onder hen met de meerderheid van de andere

zaakvoerders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel verworpen. Iedere zaakvoerder mag

volmacht geven aan een andere zaakvoerder om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats

rechtsgeldig te stemmen op een vergadering van dit college.

Artikel elf - CONTROLE

Elke vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, zolang

de vennootschap niet gehouden is een commissaris te benoemen overeenkomstig de wet.

Artikel twaalf - ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op laatste vrijdag van maart om 19 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de

eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de vergadering bijeenroepen telkens het belang van de

vennootschap dit vereist.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere

plaats aangeduid in de oproeping.

Artikel dertien - AANTAL STEMMEN

a) Indien er meerdere vennoten zijn, kan ieder vennoot zelf of bij volmachtdrager, die al dan niet vennoot is, stemmen.

Een stem kan tevens schriftelijk uitgebracht worden. Elk aandeel geeft recht op één stem. De aandeelhouder die meerdere aandelen heeft, beschikt over hetzelfde aantal stemmen als zijn aantal aandelen.

b) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering

zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Artikel veertien - BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering mag beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, tenzij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

alle personen die opgeroepen dienen te worden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de volmacht dit

toelaat en de beslissing wat deze punten betreft met unanimiteit van stemmen genomen wordt.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden

verleden.

Artikel zestien - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgend jaar.

De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde

wettelijke bepalingen.

Artikel zeventien - VERDELING

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de

vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds

één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij

meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

Artikel achttien - ONTBINDING

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden

bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

In geval van vereffening wordt deze gedaan door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik, of

door de zorgen van één of meerdere vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering, en dit

tengevolge van een besluit van de algemene vergadering.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden,

zoals bepaald in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de

vereffenaar(s).

De benoeming van de vereffenaars en de vereffening gebeurt onder toezicht van de rechtbank van

koophandel conform de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de

rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op dertig september tweeduizend vijftien.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien, overeenkomstig de statuten.

SLOTBEPALINGEN

- De comparant heeft bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie: De heer GEUKENS Stijn Marie Jeroom, echtgenoot van Mevrouw COENEN Niké Jessica, wonende te 3740 Bilzen, Cuvelierstraat 2/C.

die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d. het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden.

e. geen commissaris te benoemen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Stefan D Huys, Notaris, getekend.

Neergelegd : uitgifte van de akte.

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR STIJN GEUKENS

Adresse
CUVELIERSTRAAT 2, BUS C 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande