AGRO MOORS

Divers


Dénomination : AGRO MOORS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 827.880.053

Publication

08/05/2012
ÿþ Mod 2.1

' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1111',Itillj,1111191,j111111

bel a, BE sta

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v, koophandel te TONGERBN

2 5 -011- 2012

IIe HootdgriffierPriffie

Ondernemingsnr : 0827.880.053

Benaming

(voluit) : Agro Moors

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : 3770 Riemst, Helleweg 10

Onderwerp akte : Kapitaalsverhoging - statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de landbouwvennootschap "Agro Moors", met zetel te 3770 Riemst, Helleweg 10, gehouden voor Notaris Bram VUYLSTEKE ter standplaats Riemst (Zichen-Zussen-Bolder), op 18 april 2012, nog te registreren, dat de regelmatig samengestelde vergadering met eenparigheid van stemmen onder andere volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING

De voorzitter verklaart dat aile vennoten kennis hebben genomen van:

-het voornoemde verslag inzake waardeschatting opgesteld door bedrijfseconomisch adviseur Kurt:

JANSSENS de dato 22 maart 2012;

-het verslag van de beherende vennoten de dato 1 februari 2012, waarin de redenen worden vermeld

waarom zowel de inbreng in natura als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de

vennootschap.

De aandeelhouders/vennoten verklaren een afschrift van voormelde verslagen te hebben ontvangen.

Annexes du Moniteur belge

Op de laaistc

TWEEDE BESLISSING

De echtgenoten MOORS-HAESEN, beiden voornoemd, na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat, verklaren volledig kennis te hebben van de statuten en van de financiële toestand van deze vennootschap en inbreng te doen van de nagemelde onroerende goederen en alle zich daarin bevindende roerende goederen, hetgeen de vergadering éénparig goedkeurt.

DE CONSTRUCTIES OP NAGEMELDE GOEDEREN, MET UITSLUITING VAN DE GROND DOCH MET INBEGRIP VAN ALLE ZICH DAARIN BEVINDENDE ROERENDE GOEDEREN:

GEMEENTE RIEMST/ DERDE AFDELING (VLIJTINGEN)

Een loods met aanhorigheden, gelegen ter plaatse genaamd "Helleweg +10" en "Het Doelveld", bekend volgens titel sectie C nummer 274/E, 2741F en deel van nummer 2741D en volgens huidig kadaster sectie C: nummers 2741E, 274/F en 274/K met een respectievelijke oppervlakte van 48a18ca, 39a13ca en 04a07ca.

Blokvorm end palend of gepaald hebbende, benevens aan voormelde straat, aan de inbrengers, aan de consoorten Kerkhofs te Modave, aan mevrouw Anna Vanweert te Riemst, aan de consoorten Moors en aan de heer en mevrouw Henri Moors-Cielen te Riemst.

WAARDERING

Comparanten erkennen door ondergetekende notaris te zijn gewezen op de bepalingen van artikel 800 van het Wetboek van vennootschappen, dat stelt dat, niettegenstaande elk andersluidend beding de beherende vennoten, ingeval van kapitaalverhoging, jegens aile belanghebbenden hoofdelijk gehouden zijn, ondermeer voor de schade die het gevolg is van een kennelijke overschatting van een inbreng in natura. Hierna verklaren zij dat deze inbreng door de beherende vennoten wordt geschat op TWEE DUIZEND EURO (2.000,00 EUR).

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Toebehorende aan de echtgenoten MOORS-HAESEN, beiden voornoemd, ingevolge:

*nummers 2741E ene 274/F: akte van aankoop verleden voor ondergetekende notaris op 19 oktober 2009, van de consoorten CORTLEVEN, te weten: 1) Elisabeth, Maria, Louisa en 2) Willem, Jozef, Albert, overgeschreven op het eerste Hypotheekkantoor te Tongeren op 9 november erna, formaliteit nummer 74-T09/11/2009-07343.

*nummer 274/K: akte van aankoop verleden voor notaris Arnold VUYLSTEKE, verbleven hebbende te zithen-Zussen-Bolder op 7 februari 1986, van de consoorten CORTLEVEN, te weten: 1) Joseph, Albert, 2) Willem, Jozef, Albert en 3) Elisabeth, Maria, Louisa, overgeschreven op het eerste Hypotheekkantoor te Tongeren op 6 maart erna, boek 1829 nummer 4.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG  OPSTAL:

blz. van Duik 3 vermelden : Recto : Naam en lire: danighekd van de Instrumenterende notaris, hel.r,j yen ele peRso(o)n(en) bevoegd de rGrhtspersuen ten aanzien van derden te verlegenweordigen

Naaai cri handiep ening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Door deze inbreng wordt er een horizontale splitsing van de eigendom tot stand gebracht, in die zin dat de constructies eigendom zullen zijn van de vennootschap, terwijl de grond eigendom blijft van de Inbrengers. Partijen bevestigen dat de inbrengers een opstalrecht verlenen aan de vennootschap, enerzijds om de voormelde horizontale eigendomssplitsing mogelijk te maken en anderzijds om de vennootschap het recht te geven en voor de toekomst voor de duur van het recht van opstal, gebouwen en aanplantingen aan te brengen, die haar zullen toebehoren voor de duur van het recht van opstal.

Dit recht van opstal wordt gevestigd en aanvaard, onder de volgende voorwaarden:

1,Termijn: twintig (20) jaren ingaande vanaf heden.

Evenwel zal het recht van opstal eindigen wanneer de opstalhouder of één van de genieters van het opstalrecht failliet verklaard wordt of onderworpen wordt aan een andere insolventieprocedure zoals een vereffening in het kader van de wet op de contiinusteit van ondernemingen of een collectieve schuldenregeling.

2.Opstalvergoeding: het opstalrecht wordt toegestaan en aanvaard mits betaling van één symbolische euro per jaar.

3.De opstalhouders zullen de goederen nemen in de staat en de gelegenheid waarin ze zich bevinden, zonder enige waarborg vanwege de opstalgever.

4.Overeenkomstig de wet hebben de opstalhouders het recht gebouwen, aanplantingen en andere werken op gemeld perceel op te richten, welke tijdens de duur van dit opstalrecht de uitsluitende eigendom van de opstalhouder zullen zijn.

5.Erfdienstbaarheid:

Zolang het recht van opstal duurt wordt door de echtgenoten MOORS-HAESEN, beiden voornoemd, kosteloos een erfdienstbaarheid van recht van doorgang en doorvaart toegestaan ten laste van de grond en ten voordele van het recht van opstal (inclusief de nog te bouwen constructies), om de opstalhouders de door hun opgerichte of nog op te richten constructies op de voormelde gronden te kunnen bereiken vanaf de straat, voor de normale bedrijfsactiviteiten die In de constructies, voorwerp van het recht van opstal worden gevoerd.

Eventuele kosten voor aanleg, onderhoud of herstelling zullen geheel ten laste zijn van de eigenaars/gebruikers van het heersend erf.

6.Bij beëindiging van het opstalrecht zullen deze gebouwen, aanplantingen en gelijk welke verbeteringen aan deze eigendom aangebracht, de eigendom worden van de eigenaarlopstalgever. Partijen zullen bij beëindiging van de overeenkomst in onderling overleg bepalen of er al dan niet een vergoeding dient betaald te worden

7,Verzekering. De opstalhouders zijn verplicht aile gebouwen voor een voldoende waarde verzekerd te houden tegen alle gevaren van brand en aanverwante risico's en de premies ervan te betalen. Zij zullen verplicht zijn op elk verzoek van de eigenaar de betaling van de premies te bewijzen.

Dit alles op straf van verbreking van het contract en onmiddellijke overgang van de eigendom van de gebouwen en welkdanige werken aan de eigenaarlopstalgever.

8. Alle belastingen van welke aard ook, bestaande of te vestigen op de percelen en de gebouwen zijn ten uitsluitende laste van de opstalhouder.

...(Men slaat over) ...

Vaststelling kapitaalverhoging

Deze inbreng werd in voormeld verslag van de heer Kurt JANSSEN, voornoemd, gewaardeerd op vijfennegentig duizend driehonderddrieëndertig euro (95.333,00 EUR); deze inbreng wordt vergoed door enerzijds een overname van de bestaande schuld bij de KBC Bank met nummer 726-3262179-52 ten belope van drieënnegentig duizend driehonderddrieëndertig euro (93.333,00 EUR), dewelke de vennootschap volledig ten laste neemt, ter volledige ontlasting van de inbrengers en anderzijds de toekenning van twintig aandelen voor een waarde ten belope van twee duizend euro (2.000,00 EUR), te weten als volgt

-door toekenning van tien aandelen aan de heer MOORS Bertho, voornoemd: 10

-door toekenning van tien aandelen aan mevrouw HAESEN Marie, voornoemd: 10

Hetzij, in totaal: twintig aandelen 20

Bijgevolg wordt aan de echtgenoten MOORS-HAESEN, voormeld, in totaal twintig nieuwe volstorte aandelen van de vennootschap toegekend, van hetzelfde type als de bestaande en rechtgevende op deelname in de winst vanaf heden. De aandelen zijn genummerd 5.483 tot en met 5.502.

De vergadering wordt voortgezet met toevoeging van de twintig nieuwe aandelen, zonder uitgiftepremies of reserves.

Vaststelling.

De vergadering der aandeelhouders stelt vast dat op de kapitaalsverhoging volledig ingeschreven werd en dat het geplaatst maatschappelijk kapitaal aldus vijfhonderdvijftig duizend tweehonderd euro (550.200,00 EUR) bedraagt, welk kapitaal volledig volstort is.

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist bovendien om de tweede alinea van artikel 19 van de statuten aan te passen als

volgt:

"Elk van de beherende vennoten is bevoegd om afzonderlijk de vennootschap te vertegenwoordigen jegens

derden en in rechte."

VIERDE BESLISSING

. I *

ls'

l y "boom j1j]aan het

Betgisch Staatsblad

De vergadering beslist tot aanpassing van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de hiervoor genomen beslissingen en met het Wetboek van Vennootschappen, in werking getreden op zes februari tweeduizend en één, als volgt, te weten:

-de tekst van artikel 5 wordt vervangen door volgende tekst:

"Het totale bedrag van de inbrengen in geld en goederen waardoor het kapitaal is samengesteld bedraagt de som van VIJFHONDERDVIJFTIG DUIZENDTWEEHONDERD EURO (550200,00 EUR).

Dit kapitaal is verdeeld in vijf duizend vijfhonderdtwee (5502) aandelen op naam zonder nominale waarde." -de tekst van artikel 19 wordt vervangen door volgende tekst:

"Elk van de beherende vennoten is bevoegd om afzonderlijk de vennootschap te vertegenwoordigen jegens derden en in rechte."

VIJFDE BESLISSING

De vergadering verleent alle machten aan de raad van bestuur om de coördinatie en de getroffen

beslissingen uit te voeren.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd;

Uitgifte akte - Gecoördineerde statuten - Verslag beherend vennoot - Waardeschatting

Bram VUYLSTEKE, notaris.

Op de laakstc=. blz. van Luik `3 vermelden " n ^!atc% î lnarn en hoedanigheid in3trumwnterc,rrde (1 :é0iis, hwt?íj van de 13e.r.,w(r,)n(ani)

bevoegd de rcciitspersoon ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

~la;sis

Naam handtekeuing

06/01/2011
ÿþOndernemingsnr : 0827.880.053

Benaming

(voluit) : Agro Moors

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : 3770 Riemst, Helleweg 10

Onderwerp akte : Kapitaalsverhoging - statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de landbouwvennootschap "Agro Moors", met zetel te 3770 Riemst, Helleweg 10, gehouden voor Notaris Bram VUYLSTEKE ter standplaats Riemst (Zichen-Zussen-Bolder), op 17 december 2010, nog te registreren, dat de regelmatig samengestelde vergadering met eenparigheid van stemmen onder andere volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING

De voorzitter verklaart dat alle vennoten kennis hebben genomen van:

-het voornoemde verslag inzake waardeschatting opgesteld door bedrijfseconomisch adviseur Kurt

JANSSENS;

-het verslag van de beherende vennoot de dato 17 december 2010, waarin de redenen worden vermeld

waarom zowel de inbreng in natura als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de

vennootschap.

De aandeelhoudersvennoten verklaren een afschrift van voormelde verslagen te hebben ontvangen.

TWEEDE BESLISSING

De heer MOORS Bertho, voornoemd, na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat, verklaren volledig kennis te hebben van de statuten en van de financiële toestand van deze vennootschap en inbreng te doen van de nagemelde onroerende goederen en alle zich daarin bevindende roerende goederen, hetgeen de vergadering éénparig goedkeurt.

DE CONSTRUCTIES OP NAGEMELDE GOEDEREN, MET UITSLUITING VAN DE GROND DOCH MET INBEGRIP VAN ALLE ZICH DAARIN BEVINDENDE ROERENDE GOEDEREN:

GEMEENTE RIEMST/ DERDE AFDELING (VLIJTINGEN)

Een landgebouw met aanhorigheden, gelegen ter plaatse genaamd "Helleweg +10" en "Het Daelveld", bekend volgens titel sectie C nummers 273/K en 273/N met een globale oppervlakte van één hectaar negentien aren eenendertig centiaren (1ha19a31ca) en volgens huidig kadaster sectie C nummers 273/S, 273/T en 273N met eenzelfde globale oppervlakte.

Blokvormend palend of gepaald hebbende, benevens aan voormelde straat, aan de inbrengers, aan de consoorten Kerkhofs te Modave, aan mevrouw Anna Vanweert te Riemst, aan de consoorten Moors, aan de heer en mevrouw Henri Moors-Cielen te Riemst, aan de heer Joannes Haezen-Neven te Riemst en aan de heer Nicolas Haesen te Riemst.

WAARDERING

Comparanten erkennen door ondergetekende notaris te zijn gewezen op de bepalingen van artikel 800 van het Wetboek van vennootschappen, dat stelt dat, niettegenstaande elk andersluidend beding de beherende vennoten, ingeval van kapitaalverhoging, jegens alle belanghebbenden hoofdelijk gehouden zijn, ondermeer voor de schade die het gevolg is van een kennelijke overschatting van een inbreng in natura. Hierna verklaren zij dat deze inbreng door de beherende vennoten wordt geschat op VIJFHONDERDTWEEËNVEERTIG DUIZEND EURO (542.000,00 EUR).

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Toebehorende aan de heer MOORS Bertho, voornoemd, ten persoonlijke titel, ingevolge akte van schenking-deling en verzaking erfrechtelijk vruchtgebruik verleden voor notaris Arnold VUYLSTEKE, voornoemd, op 3 augustus 1984, tussen de consoorten VANWEERT-MOORS, overgeschreven op het eerste Hypotheekkantoor te Tongeren op 3 september 1984, boek 1678 nummer 14.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG  OPSTAL:

Door deze inbreng wordt er een horizontale splitsing van de eigendom tot stand gebracht, in die zin dat de constructies eigendom zullen zijn van de vennootschap, terwijl de grond eigendom blijft van de inbrengers.

Op de kaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

LmUW

Mad 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NpPrgnlegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

De Hoofdgriffier,

Griffie

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla

*11003276*

u

iu

II

I

10111

lllI

lli

lI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

I N_. s. ,!

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Partijen bevestigen dat de inbrengers een opstalrecht verlenen aan de vennootschap, enerzijds om de voormelde horizontale eigendomssplitsing mogelijk te maken en anderzijds om de vennootschap het recht te geven en voor de toekomst voor de duur van het recht van opstal, gebouwen en aanplantingen aan te brengen, die haar zullen toebehoren voor de duur van het recht van opstal.

Dit recht van opstal wordt gevestigd en aanvaard, onder de volgende voorwaarden:

1.Termijn: twintig (20) jaren ingaande vanaf heden.

2.Opstalvergoeding: het opstalrecht wordt toegestaan en aanvaard mits betaling van één symbolische euro. 3.De opstalhouders zullen de goederen nemen in de staat en de gelegenheid waarin ze zich bevinden, zonder enige waarborg vanwege de opstalgever.

4.Overeenkomstig de wet hebben de opstalhouders het recht gebouwen, aanplantingen en andere werken op gemeld perceel op te richten, welke tijdens de duur van dit opstalrecht de uitsluitende eigendom van de opstalhouder zullen zijn.

5. Erfdienstbaarheid:

Zolang het recht van opstal duurt wordt door de heer MOORS Bertho, voornoemd, kosteloos een erfdienstbaarheid van recht van doorgang en doorvaart toegestaan ten laste van de grond en ten voordele van het recht van opstal (inclusief de nog te bouwen constructies), om de opstalhouders de door hun opgerichte of nog op te richten constructies op de voormelde gronden te kunnen bereiken vanaf de straat, voor de normale bedrijfsactiviteiten die in de constructies, voorwerp van het recht van opstal worden gevoerd.

Eventuele kosten voor aanleg, onderhoud of herstelling zullen geheel ten laste zijn van de eigenaars/gebruikers van het heersend erf.

6.Bij beëindiging van het opstalrecht zullen deze gebouwen, aanplantingen en gelijk welke verbeteringen aan deze eigendom aangebracht, de eigendom worden van de eigenaarlopstalgever. Partijen zullen bij beëindiging van de overeenkomst in onderling overleg bepalen of er al dan niet een vergoeding dient betaald te worden.

7.Verzekering. De opstalhouders zijn verplicht alle gebouwen voor een voldoende waarde verzekerd te houden tegen alle gevaren van brand en aanverwante risico's en de premies ervan te betalen. Hij zal verplicht zijn op eik verzoek van de eigenaar de betaling van de premies te bewijzen.

Dit alles op straf van verbreking van het contract en onmiddellijke overgang van de eigendom van de gebouwen en welkdanige werken aan de eigenaar/opstalgever.

8. Alle belastingen van welke aard ook, bestaande of te vestigen op de percelen en de gebouwen zijn ten uitsluitende laste van de opstalhouder.

Men slaat over "..."

Vaststelling kapitaalverhoging

Deze inbreng werd in voormeld verslag gewaardeerd op VIJFHONDERDTWEEËNVEERTIG DUIZEND

EURO (542.000,00 EUR) en wordt vergoed als volgt, te weten:

- door toekenning van vijf duizend vierhonderdtwintig aandelen aan de heer MOORS Bertho,

voomoemd:5.420

Hetzij, in totaal: vijf duizend vierhonderdtwintig aandelen 5.420

Bijgevolg wordt aan de heer MOORS Bertho, voormeld, in totaal vijf duizend vierhonderd twintig (5.420)

nieuwe volstorte aandelen van de vennootschap toegekend, van hetzelfde type als de bestaande en

rechtgevende op deelname in de winst vanaf heden. De aandelen zijn genummerd 63 tot en met 5.482.

De vergadering wordt voortgezet met toevoeging van de 5.420 nieuwe aandelen, zonder uitgiftepremies of

reserves.

Vaststelling.

De vergadering der aandeelhouders stelt vast dat op de kapitaalsverhoging volledig ingeschreven werd en

dat het geplaatst maatschappelijk kapitaal aldus VIJFHONDERDACHTENVEERTIG DUIZEND

TWEEHONDERD EURO (548.200,00 EUR) bedraagt, welk kapitaal volledig volstort is.

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist om te benoemen tot beherend vennoot van de vennootschap:

De heer MOORS Bertho, voornoemd, hier aanwezig en aanvaardend.

De heer MOORS Bertho, voormeld, verklaart arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan ten minste vijftig komma nul ten honderd (50%) van zijn arbeidstijd te besteden teneinde daarmede tenminste vijftig komma nul ten honderd (50%) van zijn arbeidsinkomen te verdienen en indien hij als zodanig aangenomen worden met toestemming van alle vennoten.

VIERDE BESLISSING

De vergadering beslist tot aanpassing van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de

hiervoor genomen beslissingen en met het Wetboek van Vennootschappen, in werking getreden op zes februari

tweeduizend en één, als volgt, te weten:

-de tekst van artikel 5 wordt vervangen door volgende tekst:

"Het totale bedrag van de inbrengen in geld en goederen waardoor het kapitaal is samengesteld bedraagt

de som van VIJFHONDERDACHTENVEERTIG DUIZENDTWEEHONDERD EURO (548.200,00 EUR).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Dit kapitaal is verdeeld in vijf duizend vierhonderdtweeëntachtig (5.482) aandelen op naam zonder

nominale waarde."

-de tekst van artikel 6 wordt vervangen door volgende tekst:

"De beherende vennoten zijn voor de duur van de vennootschap:

-de heer MOORS Bert, wonende te Riemst, Helleweg 10;

-de heer MOORS Bertho, wonende te 3770 Riemst, Helleweg 10."

VIJFDE BESLISSING

De vergadering verleent alle machten aan de raad van bestuur om de coordinatie en de getroffen

beslissingen uit te voeren.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte akte - Gecoördineerde statuten - Verslag beherend vennoot - Waardeschatting

Bram VUYLSTEKE, notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AGRO MOORS

Adresse
HELLEWEG 10 3770 RIEMST

Code postal : 3770
Localité : RIEMST
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande