AGTEN EN VENNOTEN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : AGTEN EN VENNOTEN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 537.187.681

Publication

08/08/2013
ÿþVoorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbla'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

Ondernemingsnr : , ,7? . 6e4

Benaming

(voluit) : AGTEN EN VENNOTEN

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : Malta 9- 3960 Bree

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Heden 15 juli 2013 is tussen ondergetekenden:

-de heer Marc AGTEN, geboren te BREE op 6 april 1958 (rijksregistemummer 58.04.06-241,49), wonende te 2400 Mol, Hofstraat 47,

En

-de heer Guido AGTEN, geboren te NEERPLET op 9 mei 1951 (rijksregistemummer 51.05.09-211.43), wonende te 3960 Bree, Gerdingerpoort 33.

overeengekomen om een "Vennootschap Onder Firma" op te richten onder de firmanaam "Agten en Vennoten", met zetel te 3960 Bree, Malta 9 waarvan het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op 1.000 ¬ De ondergetekenden verklaren op het maatschappelijk kapitaal in te tekenen ieder voor 50 %

De inschrijvers verklaren en erkennen dat het maatschappelijk kapitaal van 1.000 waarop zij hebben ingeschreven, volledig werd gestort en vanaf heden te beschikking is van de vennootschap.

Zij verklaren de statuten van de vennootschap vast te stellen als volgt:

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Art. 1 Naam en zetel De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma, met ais naam Agten en Vennoten.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3960 BREE - Malta 9.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 2 Duur De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing

HOOFDSTUK Il - DOEL

Art, 3 Doel De vennootschap heeft tot doel:

de uitoefening in samenwerking door de vennoten van het beroep van advocaat en alle aanverwante activiteiten, mandaten en functies die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het publiceren van artikels en boeken en het optreden onder meer ais vereffenaar, curator, bewindvoerder, arbiter, commissaris in opschorting en aanverwanten.

De uitoefening van alle opdrachten en het stellen van alle handelingen die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals dit in België en binnen de Europese Gemeenschap omschreven is.

De vennootschap kan hetzij alleen hetzij in samenwerking met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, elke roerende, onroerende, financiële of diverse verrichting doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de uitoefening van het beroep of die zou kunnen bijdragen tot de verdere ontwikkeling ervan.

De vennootschap mag met inachtneming van de ter zake geldende reglementaire bepalingen samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden of een ander samenwerkingsverband.

Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze dan ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Zij kan daartoe samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va

DM«

*13124937*

11111111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan. Zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

De vennootschap zal zich onderwerpen aan de deontologische regels van de advocatuur.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit .

HOOFDSTUK III - VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Art. 4 Vennoten De vennoten zijn:

de heer Marc AGTEN, geboren te BREE op 6 april 1958 (rijksregistemummer 58.04.06-241.49), wonende te 2400 Mol, Hofstraat 47.

en

de heer Guido AGTEN, geboren te NEERPLET op 9 mei 1951 (rijksregisternummer 51.05.09-211.43), wonende te 3960 Bree, Gerdingerpoort 33.

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprake-'Iijk voor alle vennootschapsschulden.

De vennoten verbinden zich ertoe geen zelfstan-idige activi-hteiten uit te oefenen die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Art. 5 Kapitaal Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1.000 euro.

Art. 6 Aandelen Het kapitaal is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van de no-~mi~na-ele wa-'arde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Art. 7 Aandelenregister De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat::

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-ger en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Het eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

Overdrachten en overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Art. 8 Overdracht van aandelen Zolang het doel van de vennootschap niet gewijzigd is mogen de aandelen alleen aan een advocaat overgedragen worden.

Indien er echter meerdere vennoten zijn, dan kunnen zij, op straf van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle medevennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een natuurlijke persoon zijn die het beroep van advocaat uitoefent.

De vennoot die aldus één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van eerste aanleg van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld, zo-miet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De overnameprijs zal moeten betaald worden binnen de vijf jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten; indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één/vijfde per jaar.

Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag. HOOFDSTUK IV - BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art, 9 Zaakvoerders De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot dienen te zijn van de vennootschap.

Alle zaakvoerders dienen ten alletijden de hoedanigheid van advokaat te hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat, brengt van rechtswege de verplichting met zich om ais zaakvoerder terug te treden en dus met onmiddellijk ingang ontslag te nemen in die hoedanigheid.

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden onder de bevestiging zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene onkosten van de vennootschap.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art, 10 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrich-'ten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte, Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij gezamenlijk met als college optredend de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

Art. 10.1  Keuze van woonplaats. De zaakvoerders die hun woonplaats in het buitenland hebben worden geacht voor de duur van hun mandaat woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid van hun bestuur.

Artikel 10.2  "Netting"-overeenkomst. Alle vorderingen die over en weer bestaan tussen de vennootschap en haar aandeelhouders, maken het voorwerp uit van een "netting"-overeenkomst in de zin van de wet betreffende financiële zekerheden van 15 december 2004.

HOOFDSTUK V - TOEZICHT

Art. 11. Controle De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Het hoofdstuk betreffende de controle op de jaarrekening is niet van toepassing op de kleine vennootschappen in de zin van artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen.

Indien geen commissaris moet worden benoemd heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant of erkend boekhouder.

HOOFDSTUK VI - ALGEMENE VERGADERING

Art. 12 Bijeenroeping en agenda De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de 5de dag van de maand juni, om 17 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerst-+volgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de estemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadsla-igen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief en wordt toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering..

Art. 13 Besluitvorming Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich niet door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

HOOFDSTUK VII - BOEKJAAR, JAARREKENING

Art. 14 Boekjaar Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Art. 15 Jaarrekening De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

HOOFDSTUK VIII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 16 Ontbinding Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit [van stemmen anders besluit.

Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Artikel 17. Overlijden van een vennoot De aandelen kunnen bij overlijden uitsluitend overgaan aan erfgenamen die tevens de hoedanigheid hebben van advocaat.

Bevinden zich onder zijn erfgenamen geen advocaten, dan kunnen deze:

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



ofwel de door hen geërfde aandelen overdragen aan een derde die de hoedanigheid van advocaat wel bezit.

ofwel het doel van de vennootschap wijzigen, zodat het geen verband meer heeft met de uitoefening van het beroep van advocaat. Dit met instemming van alle vennoten.

De erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen.

Heeft een erfgenaam wel de hoedanigheid van advocaat, dan wordt hij ven-'noot indien alle vennoten daarmee instemmen.

Art. 18 Verlies van hoedanigheid van advocaat Het verlies van de hoedanigheid van advocaat brengt voor de betrokkene van rechtswege de verplichting met zich om zijn aandeel in de vennootschap over te dragen, hetzij aan één of meerdere van meerderen van de andere vennoten, hetzij aan de vennootschap via inkoop eigen aandelen of kapitaalvermindering met vernietiging van de aandelen, hetzij aan een andere advokaat, binnen de voorwaarden die de statuten bepalen.

HOOFDSTUK IX OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar  Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar neemt aanvang op datum van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte en wordt afgesloten op 31 december 2014. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2015. Benoemingen

De comparanten beslissen dat het aantal zaakvoerders wordt bepaald op twee en tot niet-statutaire zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde duur:

1.VOF Marc Agten, vertegenwoordigd door de heer Marc AGTEN, geboren te BREE op 6 april 1958 (rijksregistemummer 58.04.06-241.49), wonende te 2400 Mol, Hofstraat 47.

2.VOF Guy Agten, vertegenwoordigd door de heer Guido AGTEN, geboren te NEERPLET op 9 mei 1951 (rijksregistemummer 51.05.09-211.43), wonende te 3960 Bree, Gerdingerpoort 33.

De aldus benoemde zaakvoerders evenals de vaste vertegenwoordigers, hier aanwezig of vertegenwoordigd als gezegd, verklaren uitdrukkelijk het hen toegekende mandaat te aanvaarden.

Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 maart 2013. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eenmaal de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd.

HOOFDSTUK X  SLOTBEPALINGEN.

Bekwaamheid.

Alle verschijnende partijen verklaren bevoegd en bekwaam te zijn tot het stellen van de bij deze akte vastgestelde rechtshandelingen en niet getroffen te zijn door enige maatregel die een onbekwaamheid daartoe in het leven zou kunnen roepen zoals faillissement, collectieve schuldenregeling, aanstelling voorlopige bewindvoerder, enzovoort.

Volmacht

De zaakvoerders, beiden voormeld, hier aanwezig, handelend in hun hoedanigheid van zaakvoerders (onder voorbehoud van de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en de daaruit voortvloeiende verkrijging van rechtspersoonlijkheid voor de bij deze opgerichte vennootschap), verklaart bij deze volmacht te verlenen, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Brecht & Dieltiens Accountants en Belastingconsulenten" te 2350 Vosselaar, Antwerpsesteenweg 202 om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (aanvraag van een ondememingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (aangifte van aanvang van activiteit).

De lastgever verklaart bovendien dat hij voldoende werd ingelicht over de prijs van de dienstverlening, voorwerp van voorgaande volmacht.

Opgemaakt te Bree, in exemplaren op 15 juli 2013.

Dieltiens Mark

Gevolmachtigde



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van - uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AGTEN EN VENNOTEN

Adresse
MALTA 9 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande