AKABE

Association sans but lucratif


Dénomination : AKABE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.982.932

Publication

25/03/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 47757*

11111111

V belg

aa

Bel Staf

1111

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 ' il -03- 2013

'HA T

Benaming : AKABE

Rechtsvorm : Verte zcnder. Winstoceerc

Zetel : Hospitaalstraat 5/2 3970 Leopoldsburg

Ondememingsnr : A a.

Voorwerp akte : OPREZONG

-Statuten-

Oprichtingsakte VZW

TITEL 1 De benaming , zeteI , doel , duur

Art.1 Tussen de ondergetekenden DILEKCI All, Victor Lemmenstraat 6814, 3970 Leopoldsburg, AYDEMIR Ramazan, Hospitaalstraat 511, 3970 Leopoldsburg, TOPAL Esref, Nicolaytaan 97, 3970 Leopoldsburg werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming VZW. AKABE

Art.2De zetel van de vereniging is gevestigd te Hospitaalstraat 5/2, 3970 Leopoldsburg, gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art.3De vereniging heeft tot doel :

Educatieve, socio- culturele steun te bieden, en dit in een zo ruim mogelijke context.

* Activiteiten met een sociale actiefunctie; Activiteiten dat gericht is op het organiseren, stimuleren en begeleiden van vormen van maatschappele engagement en sociale actie, het versterken en vernieuwen van het sociale weefsel en de groepsvorming met het oog op een beter functioneren van het concrete samenleven.

*Activiteiten met een culturele zin. Dit zijn activiteiten gericht op het verhogen van de participatie aan cultuur die de samenleving te bieden heeft.

*Activiteiten met een educatieve zin. DH zijn activiteiten gericht op het creëren van mogelijkheden tot het verwerven en bevorderen van kennis, inzicht en vaardigheden

Art.4De vereniging is voor een onbeperkte termijn opgericht , maar kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2 : Lidmaatschap , toetreden , uittreden , uitsluiting .

Art.5De vereniging telt volgende categorieën van leden

Effectieve leden : deze leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld worden op de jaarlijks'neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap. Het aantal effectieve leden is niet beperkt , maar moet ten minste 3 ( drie) bedragen

Toegetreden leden : deze leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Ze mogen de algemene vergadering ook niet bijwonen. Deze leden maken enkel gebruik van de diensten van de vzw.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.6Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toe treden mits zij door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen bekrachtigd werd.

Art.7De uitreding en de uitsluiting van leden geschiedt op de wijze voorzien in artikel 12 van de

wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij deze hoedanigheid verliest.

Het verlies van het lidmaatschap gaat in de dag waarop de raad van bestuur zulks heeft vastgesteld.

De leden die om welke reden ook het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

Art8 De maandelijkse bijdrage van de leden bedraagt (minimum 5E maximum 500¬ ). Zij zijn in geen geval

persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

Niemand kan bezoldigd worden in functie van zijn werking in de vereniging..

TITEL 3: Raad van bestuur.

Art.9De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie

leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering die hen te allen tijde kan afzetten. Het mandaat

van bestuurder is onbezoldigd.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Art.l4De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Put.11De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling.

Art.12De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake bestuur en beschikking.

Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de wet, hetzij door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur en onder meer leden te aanvaarden , het sluiten van aile aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur - en verhuisovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen; dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen en kredietopeningen, langs een bank of op een andere wijze; het verlenen van hypotheek op alle maatschappelijke goederen en het verlenen van alle zakelijke waarborgen en andere; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen verzet.

Art.13 De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het geheel of een gedeelte van zijn

bevoegdheid overdragen aan één of meerdere personen, leden van de raad of van de vereniging, deze mandatarissen aanstellen en ontslaan, alsook de duur van hun mandaat en hun bevoegdheid bepalen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen van die raad of van de vereniging die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen handelen en zich kunnen laten vertegenwoordigen door één of twee gevolmachtigden.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden en in pand geven van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden van zakelijke rechten en huurcontracten van meer dan negen jaar, het aangaan van leningen en kredietopeningen, het optreden in rechte, zowel als eiser dan als verweerder, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, mits voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor het stellen van deze handelingen, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigt zijn tegenover derden.

Art.14De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter. De uitnodiging vermeldt de

agenda. De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer één vijfde van zijn leden het

vraagt.

Behoudens in geval van hoogdringendheid wordt de uitnodiging ten minste acht dagen vóôr de geplande

vergadering verstuurd.

Art.15 De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 1/2 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld. De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige teden erom vraagt.

Elke bestuurder mag schriftelijke volmacht geven aan één der andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De raad van bestuur wordt verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor de duur van 2 jaar en zijn steeds herkiesbaar

Art.16De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door diegenen die hun functies waarnemen. Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen, bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders.

Art.17De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL 4: Algemene vergadering.

Art.18De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Zij beschikt enkel over de bevoegdheid om leden uit te stuiten, de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen en te ontslaan, rekeningen en begrotingen goed te keuren en ontlasting te geven aan de bestuurders, de ontbinding van de vereniging uit te spreken, de vereffenaars te benoemen en het netto - overblijvend maatschappelijk actief na ontbinding en vereffening over te maken zoals voorzien in artikel 26.

Art.19Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering gehouden worden op plaats, dag en uur, te bepalen door de raad van bestuur; aile leden moeten erop uitgenodigd worden. Telkens als het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen; zij moet worden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden zulks aanvraagt.

Art.20De algemene vergadering wordt bijeengeroepen per gewone brief, door de voorzitter of door de secretaris van de raad van bestuur, minstens 15 (vijftien) dagen véér de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda en de vergadering zal slecht beraadslagen over de punten erop vermeld.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art.21 De algemene vergadering is geldig samengesteld,

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 2/3 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld.De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige leden erom vraagt.

De beslissing van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten is er 2/3 meerderheid van de stemmen nodig, uitsluiting van een lid is er 213 meerderheid van de stemmen nodig, voor het wijziging van het doel van de vereniging is er 415 meerderheid van de stemmen nodig, voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging is er 4/5 meerderheid van de stemmen nodig van de effectieve leden, en eventueel gerechtelijke homologatie bepaald door de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.22Eik lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij door een mandataris, zelf lid van de vereniging en voorzien van een geschreven mandaat. Een mandataris kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Alto leden hebben gelijk stemrecht; elk lid heeft recht op één stem.

Art.23De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door diegenen die hun functies waarnemen.

Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders, afschriften of uittreksels worden vertrekt aan elk lid en zij kunnen worden vertrekt aan derden die erom vragen en een wettig belang inroepen.

TITEL 5: Begroting, rekeningen.

Art.241eder jaar, per 31 december, zulten de rekeningen van het verlopen dienstjaar door de raad van bestuur afgesloten worden. Deze rekeningen alsook de begroting voor het volgend jaar zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden door de penningmeester.

Vijftien dagen vóór de jaarvergadering kunnen de teden inzage nemen in de rekeningen en begroting, met bijgaande stukken, ten zetel van de vereniging en zonder verplaatsing.

Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL 6: Ontbinding, vereffening.

Art.25De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgesteld door de wet . Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

Art.26ln elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto -- overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan (vereniging of federatie) of één en meer gelijkaardig doel. Als dit van de huidige verenigingen aan te wijzen , door de algemene vergadering.

TITEL 7: Eindbeschikking.

Art.27Voor al hetgeen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Naar aanleiding van de verkiezingen en bij beslissing van de stichtende leden van de Algemene Vergadering van 03 /03 / 2013 werden de volgende personen verkozen tot bestuursleden en werd besloten om hen te benoemen tot bestuurder.

De volgende bestuursleden werden verkozen en benoemd:

- Dilekci Ali, Victor Lemmenstraat 6814, 3970 Leopoldsburg

- Aydemir Ramazan, Hospitaalstraat 5/1, 3970 Leopoldsburg

- Topa! Esref, Nicolaylaan 97, 3970 Leopoldsburg

De Bestuursraad is aldus, met ingang van heden, samengesteld ais volgt:

- Voorzitter: Dilekci Afi,

- Secretaris : Aydemir Ramazan,

- Penningmeester : Topai Esref

Aldus opgemaakt te Leopoldsburg 03/03 / 2013 in 3 ( drie) oorspronkelijke exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen door de stichtende leden, allen aanwezig, die ondertekenen.

Stichtende leden, De voorzitter, Dilekci Ali

AYDEMIR Ramazan , secretaris

TOPAL Esref, pennirigrreester





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van t_nik B vermelden : Recto ; Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
AKABE

Adresse
HOSPITAALSTRAAT 5, BUS 2 3970 LEOPOLDSBURG

Code postal : 3970
Localité : LEOPOLDSBURG
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande