ALDENEIKER FEESTCOMITE (VERKORT) AFC

Divers


Dénomination : ALDENEIKER FEESTCOMITE (VERKORT) AFC
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 420.653.267

Publication

02/06/2014
ÿþ MOD 2,2

I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

br

St

t!1,11011

' Nai.deslojd ter griffie der rechtbank V. keophare Anlwerpon, akl, Tongeren

....... " " " " " " " " " " " " " " .......geW«1

21 -OS- 2014

-

De fpitif-0 e

Ondernemingsnr : 420.653.267

Benaming

(voluit): ALDENEIKER FEESTCOMITE VZVV

(verkort) : AFC vzw

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER VVINSTOOGMERK

Zetel ALDENEIK 27, 3680 MAASEIK

Onderwerp akte : wijziging statuten en wijziging leden raad van bestuur

Aldeneiker Feestcomité vzw

Aldeneik 27

3680 Maaseik

ondememingsnr. 420.653.267

Akte van statutenwijziging: de algemene vergadering van de Aldeneiker feestcomite Vzw heeft in haar vergadering van 9 mei 2014 haar statuten gewijzigd en rechtsgeldig als volgt vastgesteld:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging wordt genoemd: "Aldeneiker Feestcomité vzw" en is voor onbepaalde tijd aangegaan.

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te Maaseik, Aldeneik 27 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Limburg. Zij kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats binnen het arrondissement Limburg.

ledere wijziging van de zetel moet binnen de maand worden neergelegd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

- het verzekeren en in stand houden van oude gebruiken, festiviteiten en overige sociale en/of sportieve

activiteiten van de Aldeneiker gemeenschap te Aldeneik;

- het in stand houden van historische elementen van of het tot stand brengen van verfraaling van de plaats

Aldeneik;

- het leveren van financiële bijdragen daaraan via de deelnemende verenigingen.

Art. 4, De vereniging heeft toegetreden en effectieve leden.

Art. 5. Toegetreden leden van het Aldeneiker Feestcomité vzw zijn personen die lid zijn van een van de deelnemende verenigingen van het Aldeneiker Feestcomité vzw, te weten de voetbalclub F.C. De Eikel uit Aldeneik, de buurtvereniging Wijk Aldeneik uit Aldeneik, de Watersportclub Aldeneiker Plas Vzw dan wel een andere, door de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen als deelnemende vereniging aangemerkte vereniging. Toegetreden leden zijn gerechtigd de algemene vergadering bij te wonen, zonder stemgerechtigd te zijn.

Art. 6. Effectieve leden worden verkozen uit toegetreden leden. Om als effectief lid van het Aldeneiker Feestcomité vzw toegelaten te warden, dient een toegetreden lid zich, bij schriftelijke kennisgeving gericht aan de raad van bestuur, beschikbaar te stellen ais effectief lid van het Aldeneiker Feestcomité vzw en door de algemene vergadering bij eenparigheid van stemmen aanvaard te worden als effectief lid. Met eenparigheid van stemmen kan de algemene vergadering personen, die niet behoren tot een van de deelnemende verenigingen, toelaten als effectief !id. De vereniging heeft een minimum aantal van 4 effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 7. De effectieve leden zijn vrij op ieder ogenblik hun lidmaatschap van de vereniging te beëindigen. Een aanvraag tot ontslag is schriftelijk en wordt gericht aan de raad van bestuur. Besluiten ter zake worden genomen door de algemene vergadering.

Het ontslagnemend lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

Art. 8. De leden betalen geen enkele bijdrage voor hun lidmaatschap van het Aldeneiker Feestcomité vzw.

Art. 9. De algemene vergadering wordt samengesteld uit aile effectieve leden van het Aldeneiker Feestcomité vzw. De algemene vergadering bestaat uit de leden van de raad van bestuur, vermeerderd met de overige effectieve leden De algemene vergadering kan rechtsgeldig besluiten nemen bij aanwezigheid van de helft van het aantal effectieve leden plus 1, met dien verstande dat het minimum aantal leden het aantal leden van de raad van bestuur overstijgt. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10. De algemene vergadering is bevoegd voor:

-wijziging van de statuten;

-de ontbinding van de vereniging met inachtneming van de wettelijke bepalingen;

-goedkeuring jaarlijks van jaarrekening en de begroting;

-de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur;

-de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. De algemene vergadering vergadert normaliter ten minste eenmaal per jaar en wordt daartoe bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur. Deze jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in het eerste kwartaal na afloop van het voorgaande boekjaar.

De effectieve leden worden op de algemene vergadering per brief uitgenodigd door de secretaris. Een uitnodiging aan de bestuursleden, die in de raad van bestuur één van de verenigingen representeren, geldt daarbij als uitnodiging van effectieve leden van die betreffende vereniging. De uitnodiging wordt gedaan ten minste 8 dagen op voorhand en maakt melding van de agenda.

Art. 12. Alle effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van tegenwoordige stemmen, behalve in de gevallen waarin anders wordt bepaald door de wet of de statuten.

Art. 13. De algemene vergadering kan slechts geldig besllssen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten met eenparigheid van stemmen.

Art, 14. Van de beslissingen van de algemene vergadering wordt melding gemaakt in de verslagen van de algemene vergadering die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Deze verslagen worden bewaard bij de secretaris waar alle leden er inzage van kunnen nemen. De verslagen worden toegestuurd aan alle effectieve leden.

Belanghebbende derden kunnen desgewenst inzage vragen van de beslissingen van de algemene vergadering door een schriftelijk verzoek daartoe te richten aan de secretaris.

Iedere wijziging van de statuten moet neergelegd worden binnen 3 maanden. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van de bestuurders.

Art, 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie effectieve leden. De algemene vergadering benoemt uit de zich daartoe per brief gericht aan de secretaris beschikbaar stellende effectieve leden, met eenparigheid van stemmen de leden van de raad van bestuur.

Het mandaat van een lid van de raad van bestuur is van onbepaalde duur. Een lid van de raad van bestuur kan per brief, gericht aan de secretaris, verzoeken te worden ontslagen van zijn mandaat. Het ontslag wordt verleend door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan uit eigener beweging besluiten, onder opgave van redenen, een lid van de raad van bestuur uit die functie te ontslaan.

De raad beslist geldig zodra de helft plus één van zijn bestuurders aanwezig is.

Oe beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met een meerderheid van stemmen van de tegenwoordige bestuurders. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Alle bevoegdheden die de wet of statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 16. De raad van bestuur treedt op als college en verdeelt onder zijn leden de taken van een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en schatbewaarder.

Luik B - Vervolg

Art. 17, De leden van de raad van bestuur zijn elk gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen in en

buiten rechte, voorzover het betreft handelingen die liggen binnen het kader van de reguliere organisatie van de

Aldeneiker kermis.

Deze vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt uitgeoefend zoals een goed huisvader betaamt.

Buiten dit kader is enkel de voltallige raad van bestuur vertegenwoordigingsbevoegd.

Voor-

behQuden

aàn het

beIgisch

staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ait 18. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het betreffende jaar.

Art. 19. De jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 20. Bij ontbinding van de vereniging wijzen de op dat moment deelnemende verenigingen elk een vereffenaar aan, welke samen het actief van de maatschappelijke bezittingen zullen bepalen. Het netto-actief wordt gedeeld en overgedragen aan de op dat moment deelnemende verenigingen.

Deze beslissingen alsmede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars zullen worden neergelegd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Art. 21. Op het einde van ieder boekjaar wordt het eventuele netto-actief overgedragen aan de deelnemende verenigingen, welke  tenzij door de algemene vergadering anders bepaald - in gelijke mate worden bedeeld. Met eenparigheid van stemmen kan de algemene vergadering bepalen dat rechtstreeks financiële bijdragen worden verfeend aan doeleinden, die passen binnen de statutaire doelomschrijving.

Opgemaakt te Maaseik, 10 mei 2014

Aldeneiker feestcomite vzw

M.G.G. Vandeweert, J.N.B.M. Penders,

Bestuurder Bestuurder

Akte van samenstelling van de raad van bestuur

De huidige samenstelling van de raad van bestuur van het Aldeneiker Feestcomité vzw is als volgt:

Voorzitter:

Vandeweert, Mathieu G. G, 52.11.03-187.19 Geistingen 100, 3540 Kinrool

Ondervoorzitter:

Broeloc, Paule M. J. 58.05.27-150.02 Teelestraat 11, 3960 Bree

Secretaris:

Penders, Jozef N. B. M. 59.06.18-525.22 Aideneik 27, 3680 Maaseik

Schatbewaarder:

Raets, Marcel K. E. G. 50,10.18-179.13 Leeuwerikstraat 35, 3680 Maaseik

Bovenstaande leden van de raad van bestuur zijn bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen in en buiten rechte, voorzover het betreft handelingen die liggen binnen het kader van de reguliere organisatie van de Aldeneiker kermis. Bulten dit kader is enkel de voltallige raad van bestuur vertegenwoordigingsbevoegd.

Opgemaakt te Maaseik, 10 mei 2014

Aldeneiker feestcomite vzw

M.G.G. Vandeweert J.N.B.M, Penders

bestuurder bestuurder

Op de laatste Na. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
ALDENEIKER FEESTCOMITE (VERKORT) AFC

Adresse
Zetel ALDENEIK 27, 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande