AMBIANCE IN DE STAD

Divers


Dénomination : AMBIANCE IN DE STAD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.718.191

Publication

30/04/2014
ÿþ Moil 2.2

:~~" ~ :.r" ;.. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto, : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pers o(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van dorden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

17 APR, 2014

4re elinl} He15.5£te .

Griffie " ~~ ~~" " ~

Ondernemingsnr Benaming 5©_~~d~~~

(voluit) : AMBIANCE IN DE STAD

(verkort)

Rechtsvorm ; Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Hasseltsesteenweg 512, 3800 SInt-Truiden

Onrterwertn akte : oprichting

De ondergetekenden :

De heer WtTHOFS Luc, geboren te Sint Trulden op 23 februari 1962 NN 62.02.23 041-03, wonende te 3800 Sint-Truiden, Clockhemstraat 12/201

De heer BRONCKAERTS Philip, geboren te Sint-Truiden op 31 maart 1980 NN 80.03.31 083-29, wonende te 3800 Sint-Truiden, Lulkersteenweg 27

De heer SMETS Karl, geboren te Hasselt op 3 juni 1980 NN 60.06.03-051.94, wonende te 3800 Sint Trulden, Hasseltsesteenweg 512

De heer KOOPMANS Christophe, geboren te Sint-Truiden op 6 september 1974 NN 74.09.06 217-56, wonende te 3800 Sint-Truiden, Gorsemweg 117

STATUTEN

TITEL I : BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Art. 1 : De naam van de vereniging zonder winstoogmerk is : Ambiance in de Stad V.Z.W.

Art. 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3800 Sint-Trulden, Hesseltsesteenweg 612, Het gerechtelijk arrondissement is Hasselt.

Art. 3 : Het doel van de V.Z.W. bestaat uit het volgende: het (mede) organiseren of ondersteunen van evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard om de Stad Sint-Truiden op een positieve manier te promoten of in beeld te brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Art. 4 : De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL II ; DEELGENOTEN, AANVAARDING EN ONTSLAG

Art, 5 : De vereniging bestaat uit effectieve en toetredende leden. Alleen de effectieve leden bezitten het volledig lidmaatschap; zij worden uitgenodigd op de algemene vergadering en zijn er stemgerechtigd. De effectieve leden worden verder kortweg genoemd "leden", Hun aantal is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De toetredende leden mogen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en in het huishoudelijk reglement worden omschreven.

Art. 6 : De algemene vergadering, op voorstel van de bestuurders, beslist zonder enig beroep, noch

rechtvaardiging, over de aanvaarding van nieuwe effectieve leden. De raad van bestuur beslist zonder beroep noch rechtvaardiging over de aanvaarding van nieuwe toetredende leden.

Art. 7 : Het ontslag en de uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

Art. 8 : De ontslaggevende en de uitgesloten leden hebben geen recht op de goederen of een dee! der goederen van de vereniging. Zij kunnen hun bijdragen niet terugvorderen. Zij kunnen noch opgaven of voorlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels noch boedelbeschrijving eisen.

Art. 9 : De raad van bestuur zal de jaarlijkse bijdragen der effectieve en toetredende leden vaststellen. Dit lidgeld mag niet meer dan 250 ¬ bedragen.

Art. 10 ; De effectieve en toetredende leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Het niet betalen van het lidgeld binnen de veertien dagen der eisbaarheid brengt automatisch het ontslag mee.

TITEL III : BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Art. 11 : De vereniging wordt bestuurd door één of meerdere effectieve leden-bestuurders, aangesteld door de algemene vergadering, en dit voor een beperkte of onbeperkte duur, volgens de beslissing van de algemene vergadering.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zo twee of meerdere bestuurders benoemd worden, vormen dezen gezamenlijk de raad van bestuur; de voorzitter door de algemene vergadering benoemd, heeft bij gelijke stemmen doorslaggevende stem.

Art. 12 ; De bestuurders hebben tot hun bevoegdheid alle handelingen van bestuur en beschikking die door de wet of de standregelen niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Zij mogen bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris overdragen.

De bestuurders mogen, en zonder dat deze opsomming beperkend zijn, alle betalingen doen en ontvangen, alle goederen, roerend en onroerend, aankopen en vervreemden; alle giften ontvangen; aile leningen sluiten en ontvangen: alle verzekeringcontracten afsluiten: alle eventuele vergoedingen ontvangen.

Art. 13 : Alle akten worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Art. 14 : De rechtsvorderingen, als eiser of verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

Art. 15 ; De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden ;

a.het wijzigen van de statuten;

b.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

o.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan bestuurders en commissarissen;

e.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

f. de ontbinding van de vereniging;

g. het aannemen en uitsluiten van effectieve leden;

h, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

I. verplaatsen van de maatschappelijke zetel

j. goedkeuring in principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding.

k. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen wanneer het doel of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0p 2,2

het belang van de vereniging zulks vereist.

L alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 16 : De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of ingeval een vijfde van de leden zulks vraagt. Er zal jaarlijks minimum één algemene vergadering gehouden worden, in de maand juni, De vergadering wordt gehouden op dag, plaats en uur vermeld op de bijeenroepingsbrief verzonden door de bestuurder.

Art. 17 : Alle leden worden uitgenodigd op de vergadering. Zij worden acht dagen op voorhand verwittigd. De oproeping bevat de dagorde. Enkel de punten van de dagorde worden behandeld. Elk voorstel ondertekend door Mn twintigste der leden moet op de dagorde ingeschreven worden.

Art. 18 : De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door één bestuurder.

Art. 19 : De vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij. Haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der stemmen der aanwezigen, behoudens bijzondere bedingen voorzien door de wet.

Art. 20 : De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslagboek. Zij worden ondertekend door de voorzitter en één lid. De besluiten van de algemene vergadering kunnen door leden en belanghebbende derden op schriftelijk verzoek bij de voorzitter worden bekomen.

TITEL V : BEGROTING, REKENINGEN

Art, 21 : Elk jaar, op 31 maart, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting van het volgend jaar opgemaakt. Deze stukken worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art 22.: Het boekjaar loopt van 1 april tot en met 31 maart.

Art.23 : Een gedeelte van de eventuele netto baat wordt aan een sociaal of goed doel geschonken. Het huishoudreglement bepaalt de modaliteiten hieromtrent.

TITEL VI : ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 24 : In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering, één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

MQD 2,2

Luik B - Vervolg

Art. 25 : In elk geval van ontbinding wordt het zuiver overblijvend maatschappelijk kapitaal en algemeen actief besteed aan een zo gelijkaardig mogelijke instelling, te beslissen door de algemene vergadering.

TITEL Vil : AANSTELLING VOORZITTER  BESTUURDER  ONTSLAG BESTUURDER

Art. 26 : De raad van bestuur is als volgt samengesteld :

Karl SMETS, voorzitter en secretaris

Luc WITHOFS, ondervoorzitter

Philip 13RONCKAERTS, penningmeester

Christophe KOOPMANS, PR-verantwoordelijke

TITEL VIII : VARIA

Art, 27 : Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk. Het huishoudelijk reglement, opgemaakt door de raad van bestuur, is bepalend voor alles wat niet in de statuten en door Wet geregeld is.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting, zijnde 18 maart 2014 tot en met 31 maart 2015.

Opgesteld te Sint-Truiden op 18 maart 2014.

Smets Karl Withofs Luc Bronckaerts Philip Koopmans Christophe

"

e

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(on(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMBIANCE IN DE STAD

Adresse
Zetel : Hasseltsesteenweg 512, 3800 SInt-Truiden

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande