AMORANDA

Association sans but lucratif


Dénomination : AMORANDA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.194.429

Publication

04/07/2011
ÿþ.~., 01111F9 bdr MOD22

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

1H11! ff111 ff11111111 111ff 111111 1ff 11ff 1111111

*11100370*

Voor-behoude aan het Belgisci Staatsblz

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te Tr N'3.pr. p,j

2 1 -06- 2011

FDeHoofdg riffier, Griffie %

J

Ondernemingsnr :

Benaming 0 8 3 7. 1 9 b, L 2 9

(voluit) : Amoranda

(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw in oprichting

Zetel : Hoger-opstraat 5, 3700 Tongeren

Onderwerp akte : oprichting vzw

Amoranda vzw in oprichting

Hoofdzetel:

Hoger-opstraat 5

3700 Tongeren

Identificatienummer:

Ondememingsnummer:

De ondergetekenden:

Schoefs Jana, Hoger Opstraat 5, 3700 Tongeren

Nassen Ilse, Koninksemsteenweg 160, 3700 Tongeren

Gysen An, Glycinestraat 12 bus 1.3, 3960 Bree

Cloosen Kathleen, Wellenstraat 35, 3840 Borgloon

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

§1. De vereniging draagt de naam "Amoranda"

§2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§3.De zetel is gevestigd op Hoger-opstraat 5, 3700 Tongeren, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. Binnen het werkingsgebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering.

§4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

§1. De vereniging heeft enerzijds tot doel een "licht°centrum te zijn voor liefdevolle zelfontplooiing in elke fase van het leven, waarbij uit deze liefdevolle benadering van het individu een nieuwe verbinding kan ontstaan, tussen mensen die liefde doet primèren op angst. En waarbij er terug een nieuwe respectvolle relatie kan ontstaan met de aarde en al haar rijkdommen en met de bron van al het leven. Het centrum wordt de veilige uitgangsbasis waarbij er ook initiatieven zullen groeien ter ondersteuning van andere reeds bestaande instanties. Het is haar doel om zich te richten tot het kwetsbare in ieder mens en niet op een specifieke kwetsbare doelgroep.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

En anderzijds heeft de vereniging als doel vanuit een intense samenwerking verschillende vormen van therapie en recreatie aan te bieden die door hun complementariteit een meerwaarde kunnen bieden aan de innerlijke groei en welzijn van ieder individu. Zo kan het centrum ook andere jonge ondernemers ondersteunen in hun initiatief om een vernieuwende kijk op onze wereld te promoten, waarin het nemen van beslissingen veeleer gebaseerd zal zijn op het gevoel dan op de ratio en mensen terug leren leven vanuit liefde in plaats van uit angst.

§2. Deze doelstelling omvat:

-het creëren van een plek waar mensen zichzelf kunnen herontdekken en zijn. Een plek waar groei op een liefdevolle manier mogelijk is. Er is ruimte voor ontspanning en zelfreflectie waardoor mensen in contact komen met hun ware kern.

- Mensen de kans bieden tot bewustzijnsverruiming en groei op mentaal, psychisch, emotioneel en spiritueel gebied. Dit gezien vanuit een holistische visie waarin de mens gezien wordt als een zelfstandig individu, dat zelf verantwoordelijk is voor het in balans brengen van zijn eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid.

-Er wordt vertrokken van een basis van eenvoud en we benaderen via talenten en via wat wel aanwezig is en niet via tekorten en leed...

-Door speelsheid, lichtheid, recreatief zelf tot antwoorden laten komen door de juiste setting

-Bedoeling is levensvreugde weer aanwakkeren, waar mensen zich kunnen herkennen zonder zware energie

-Een ander beeld van liefde aanleren

-Een mini-wereld creëren waarin mensen kunnen oefenen om op liefdevolle authentieke manier te "zijn", om het nadien naar buiten te kunnen uitdragen. Het is geenszins de bedoeling een subcultuur te creëren!

-Een thuis bieden aan mensen

-Groepslessen bieden als de mensen er aan toe zijn om deze liefdevolle sfeer weer zelf te creëren en zo verder te zetten en uit te dragen naar anderen...

-Op liefdevolle wijze kan er via recreatieve, educatieve, preventieve of therapeutische middelen aan dit doel gewerkt worden.

-Het creëren van een plek waar het kind centraal staat,de manier waarop we met onze kinderen omgaan en het beeld van de wereld dat ze meekrijgen zal bepalend zijn voor de toekomst van morgen. Er wordt aandacht besteed aan het verspreiden van informatie over Nieuwe tijdskinderen en promoten zo het begrip op het anders zijn van de kinderen van nu. Zonder weer een label te willen gaan plakken. Zowel het kind in leeftijd als het innerlijke kind worden gezien en gewaardeerd.

-Een plek creëren waar je met het hele gezin terecht kan. De visie wordt doorgetrokken van tijdens de zwangerschap, tot na de geboorte, kindertijd, jeugd, volwassen leven ( met uitdagingen en veranderingen), tot aan de laatste tijd van het leven in voorbereiding naar de dood.

-Een alternatief en of compensatie bieden voor de drukte in het alledaagse leven.

Er worden gevarieerde, leuke, gezonde alternatieven aangeboden zodat ieder zijn eigen rustige plekje terug mag ervaren.

-Er wordt ook een nadruk gelegd op voorlichting en onderricht over de "andere" (hoopvolle, vertrouwensvolle ,...) kijk op het leven die we willen promoten. Er wordt informatie verschaft over verschillende thema's die een nieuwe kijk aanbieden op alledaagse dingen ( ziekte, emoties, kinderen,verlies...)

-Een tegengewicht vormen (gevoed door liefde) om het leven te zien door een bril van liefde ipv bril van angst ( vaak door media en andere bronnen,...)

-Er wordt zeker niet alleen aandacht besteed aan de persoonlijke groei van het individu, maar er wordt vooral gewerkt aan het samenbrengen van gelijkgezinde mensen (met hun onderlinge verschillen), door hen in contact te brengen met datgene wat ons met elkaar verbindt en wat we gemeen hebben met elkaar. Het groepsgevoel wordt gestimuleerd om de individualisering binnen onze maatschappij wat te ontkrachten.

-Vanuit deze verbinding van mensen die hetzelfde doel beogen, terug sterker staan in de maatschappij en van hieruit weer een steentje bijdragen naar buiten toe. Deze visie helpen integreren in onze maatschappij.

-Een sfeer creëren van onvoorwaardelijke liefde waar iedereen zichzelf kan zijn met zijn sterke en ook mindere kantjes.

-Openheid creëren om terug te leren van de verschillen tussen elkaar en zo elkaar tot groei te stimuleren. Er wordt dan een gezond evenwicht gecreëerd waarbinnen de positieve kant van ieders schaduwzijde tot groei kan worden gestimuleerd.

-Mensen terug vertrouwen helpen krijgen in hun eigen goedheid en kracht, en ook deze van de maatschappij waarin we leven.

-Steun aanbieden bij het omgaan van veranderingen, loslaten van oude vastgeroeste ideeën, patronen en pijnen die niet meer passen.

-Stimuleren van het nemen van de eigen verantwoordelijkheid over het eigen leven, helpen om echt het leven te leiden dat bij je past. En zo eigen (genezende) kracht terug opnemen

-mensen bewust willen maken van het feit dat ze een keuze hebben. Met name mensen bewust maken van het collectieve bewustzijn en of ze wel of niet nog blindelings mee willen lopen in dat massa bewustzijn of durven in hun kracht te staan en hun eigen bewuste keuzes durven maken

-Gelijke kansen aanbieden voor iedereen, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging,ouderdom... kunnen zijn wie je wil zijn. En geaccepteerd en gewaardeerd worden binnen de groep. Hierdoor kunnen mensen in een veilige omgeving terug leren hun eigen kracht op te nemen en dit nadien ook weer uit te dragen naar de samenleving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Re-integratie in de maatschappij bevorderen voor minderheidsgroepen of mensen die om de een of andere manier hun plek niet volwaardig kunnen opnemen ( ouderen, mindervaliden, mensen met minder financiële kansen,...)

-Labels helpen overbodig te maken door te benadrukken dat iedereen uniek is en dat we uiteindelijk allemaal 1 grote behoefte hebben, (over)leven in liefde...

-Contactmogelijkheden vergroten tussen verschillende lagen van de bevolking ongeacht cultuur, geloof, ouderdom, ...

-Tolerantie en begrip vergroten naar alles en iedereen, leren luisteren naar verschillen en hieruit groeien en minder oordelen.

-Nadruk verleggen naar mens "zijn" en minder aandacht besteden aan beperkingen en prestaties.

-Kracht van positief denken benadrukken, en liefde de overhand op angst helpen krijgen. Van daaruit besef vergroten dat we ons eigen leven creëren.

-Stimuleren tot vertragen en genieten en besef vergroten dat iedereen toegang kan hebben tot geluk

-Bewustmaking van een eigen verantwoordelijkheid bij het omgaan met natuur, milieu, en bijdragen aan herstel van een gezonder leefmilieu (via beperken afval door recyclage, bewustmaken van kinderen, ...) contact vergroten met de aarde en al haar rijkdommen.

-Verschuiving stimuleren van ratio naar gevoel

-Venster openen naar spiritualiteit en ontastbare waarden in het leven

-Terug leren vertrouwen op een verbinding die groter is dan elk individu apart, "ik als individu maar in verbinding met anderen en met hierboven en onder..."

-Mensen leren zelf terug verbinding te ervaren en leggen naar dat hogere, zodat ze hun eigen energielekken zelf terug leren herstellen en bijtanken. In eerste instantie in begeleiding door deze setting van lichtere energie binnen de vzw ,maar nadien ook weer volledig zelfstandig uit eigen kracht.

- gewoon "zijn" en (voor)leven niet propaganda voeren tegen iets... Vanuit de ingesteldheid van " duisternis verdrijf je niet door haar te bestrijden maar door er licht in te brengen" en zo alles te leren integreren en heel wordenl

-Mensen bewust maken dat ze een vrije keuze hebben in hun leven...

-Goede doelen steunen met een deel van de opbrengsten van de vzw

§3 De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door.

-Een gevarieerd aanbod van activiteiten te organiseren waarin de doelstellingen worden beoogd. Deze

activiteiten kunnen zowel individueel als in groep zijn, zowel recreatief, preventief, educatief als therapeutisch.

In de vorm van cursussen, workshops, lezingen, individuele sessies, ...en dit op dagelijkse, wekelijkse,

maandelijkse of jaarlijkse basis. Er wordt ook een scholing aangeboden op verplaatsing. Er wordt gebruik

gemaakt van creativiteit, beweging, ontspanning, kennisoverdracht, zang,contact met natuur...

-Doelgroep is zeer ruim: zwangerschap en geboorte, peuters/kleuters, lagere school kinderen, pubers,

volwassenen in fleur van hun leven, bejaarden, stervenden met de nadruk op begeleiding van overgangen of

veranderingen.

-Ontmoetingsplaats te voorzien waar mensen kunnen samenkomen

-Ruilsysteem van overtollige maar goede herbruikbare spullen waardoor mensen elkaar weer kunnen helpen

zonder het gebruik van geld

-Ruildiensten

-Meerdaagse workshops met overnachting

-Verkoop van producten die ons doel kunnen dienen

-Publicatie en uitgeven van tijdschriften

-Opleiding van medewerkers

-Catering

-Verhuur van boeken

-Uitnodigen van gastsprekers

-Verenigen van verschillende vzw's, uitbrengen van eigen label

-Uitlenen van verkleed kleren zodat iedereen feesten kan organiseren zonder te hoge kosten.

-Organiseren van feestjes,evenementen en gelegenheidsactiviteiten in de geest van de visie van het

centrum.

§4.De vereniging kan met alle wettelijke middelen de nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren,

onder meer door.

-rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

-het realiseren van projecten en campagnes en het uitwerken van studies en publicaties;

-het voeren van perscampagnes;

-het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

-de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg;

-het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen.

§5. Deze opsomming geldt enkel als voorbeeld , zonder beperkend te willen zijn. De vereniging mag alle handelingen welke in verband staan met haar maatschappelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 22

doel of van welke aard deze ook moge zijn om de verwezenlijking ervan te bevorderen, stellen en dit zowel in binnenland als in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden.

§6.Daamaast kan de vereniging alle (types) rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit....).

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

ART. 3. Sectie 1. Werkende Leden

§1. Er zijn minstens 3 Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de Verenigingen en Stichtingenwet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, afgekort V&S-wet.

§2. De volgende oprichters zijn de eerste Werkende Leden:

Schoefs Jana,Hoger-Opstraat 5, 3700 Tongeren

Nassen lise, Koninksemsteenweg 160, 3700 Tongeren

Gysen An, Glycinestraat 12 bus 1.3, 3960 Bree

Cloosen Kathleen,Wellenstraat 35, 3840 Borgloon

§3.Daamaast kan iedere natuurlijke persoon zich kandidaat stellen als Werkend Lid op voorwaarde dat hij of zij de doeleinden zoals omschreven in artikel 2, genegen is en bereid is mee te werken vanuit een geest van deze nieuwe tijd waarin het nemen van beslissingen veeleer gebaseerd zal zijn op het gevoel dan op de ratio. Hij of zij is dan ook bereid om zich te laten leiden door liefde in plaats van door angst.

§4. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. De Algemene Vergadering zal, op voordracht van de Raad van Bestuur, beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais Werkend Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Werkende Leden.

§6.De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend Lid.

§7.Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet, deze statuten en in het Huishoudelijk Reglement worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering.

ART. 3. Sectie 2. Ontslag

§1.Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Voorzitter van het Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering. Het vrijwillig ontslag als werkend lid moet verplicht worden ingediend ter attentie van de raad van bestuur.

ART. 3. Sectie 3. Beëindiging van lidmaatschap

§1. Als een Werkend Lid in strijd handelt mei de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

§2. Het Werkend Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ART. 3. Sectie 4. Rechten

§1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ART. 3. Sectie 5. Steunende Leden (nl. Dit zijn niet-Werkende Leden die jaarlijks lidgeld betalen, maar die je niet wenst stemrecht toe te kennen in de vereniging)

§1.leder natuurlijk persoon evenals de personen die in gezinsverband met hem onder hetzelfde dak samenwonen, die voeling hebben met en interesse tonen voor het onderwerp en die een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage aan de vereniging betaalt en niet verzoekt om Werkend Lid te worden, wordt beschouwd als Steunende Lid van de vereniging. De lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks vastgelegd door de Algemene Vergadering.

§2. Indien ze hun lidgeld niet meer betalen , of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden , worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgelegd door het huisreglement.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

§2. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft een stem.

ART. 4. Sectie 2. Bevoegdheden

§1.De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en het bepalen van diens bezoldiging

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden;

-de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

-de algemene vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

ART. 4. Sectie 3. Vergaderingen

§1. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§2.Een Werkend Lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander Werkend Lid van de vereniging. Elk Werkend Lid kan ten hoogste één volmacht dragen.

§3. De vergaderingen warden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

§4. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders als ook op verzoek van minstens 1/5 van de Werkende Leden moet er zo een bijzondere bijeenkomst worden samengeroepen. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst heeft opge-'ge-'ven aan de VZW. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de Werkende Leden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

§5. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien. Beslissingen over punten die niet op de agenda vermeld zijn kunnen alleen maar genomen worden als alle leden fysiek aanwezig zijn en dat iedereen hier mee akkoord gaat.

ART. 4. Sectie 4. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§2. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hiema bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

§3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 113 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§5. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging werk- en studiegroepen op te richten. Ze stelt daarbij een Werkend Lid aan als voorzitter van de werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de algemene vergadering.

§8.De Algemene vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden.

§7. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten. Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering door contact op te nemen met de voorzitter.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw meer dan drie leden zijn.

§2. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden voor onbepaalde duur.

§3. De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

§4. De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige werkende leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§5. Voor het ontslag en de ambtsbeëindiging van de voorzitter geldt de zelfde regel als vermeld onder paragraaf 4 van dit artikel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

11002.2

ART. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig. De besluiten warden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4. Er worden notulen, opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

ART. 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogens-rechtelijke aard heeft dal strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

ART. 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Deze bevoegdheden kunnen enkel worden overgedragen aan een werkend lid met toestemming van alle bestuursleden en voor een duur bepaald door alle bestuursleden. Het werkend lid dat hiermee instemt zal zijn bevoegdheid uitoefenen op de wijze waarop het bestuurslid zijn bevoegdheid uitoefent. De uitoefening van de bevoegdheid wordt van rechtswege beëindigd wanneer de afgesproken termijn verstreken is of wanneer de taak niet overeenkomstig de afspraak wordt uitgeoefend. Dit wordt door alle leden van het bestuur bekrachtigd.

ART. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door één bestuurder

die handelt in naam van heel het bestuur en in overeenstemming met de gemaakte afspraken van het bestuur.

§2. Voorzitter en bestuurders kunnen bij oprichting van de vereniging een gemachtigde aanstellen die hen en de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigt. Dit voor een periode van 3 jaar. Deze aanstelling gebeurt met goedkeuring van alle bestuursleden. Indien deze machtiging wordt overgedragen zal hiervoor goedkeuring via stemming van tweederde meerderheid van de algemene vergadering vereist zijn. De gevolmachtigde kan zijn / haar ontslag schriftelijk indienen aan het bestuur en zal de taak blijven uitoefenen tot er in vervanging wordt voorzien. De raad van bestuur kan een einde maken aan het mandaat wanneer de afgesproken termijn verstreken is of wanneer de taak niet overeenkomstig de afspraak wordt uitgeoefend. Dit wordt door alle leden van het bestuur bekrachtigd en met tweederde meerderheid van stemmen van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

M0o22

ART. 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART. 6. Eerste lid. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. ART. 6. Tweede lid. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 7. ONTBINDING

§1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 115 van alle Werkende Leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Akte I

Bestuurders:

Voorzitter:

Schoefs Jana

Hoger opstraat 5

3700 Tongeren

Geboorteplaats: Bonheiden

Geboortedatum: 08110/1974

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

AQOD 22

Secretaris:

lise Nassen

Koninksemsteenweg 160

3700 Tongeren

Geboorteplaats: Tongeren

Geboortedatum: 02/04/1974

Penningmeester.

Gysen An

Glycinestraat 12 bus 1.3

3960 Bree

Geboorteplaat: Bree

Geboortedatum: 28/03/1980

Samenstelling Raad van Bestuur

-De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er opnieuw meer dan drie leden zijn.

- De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden voor onbepaalde duur.

- De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, secretaris en penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

- De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige werkende leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

- Voor het ontslag en de ambtsbeëindiging van de voorzitter geldt de zelfde regel als vermeld onder paragraaf 4 van dit artikel.

Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

- De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

- De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

- De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

-Er worden notulen, opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van

" Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

Tegenstrijdig belang

- Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

- De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Intern bestuur Beperkingen

- De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

- Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders) in het gedrang.

-De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Deze bevoegdheden kunnen enkel worden overgedragen aan een werkend lid met toestemming van alle bestuursleden en voor een duur bepaald door alle bestuursleden. Het werkend lid dat hiermee instemt zal zijn bevoegdheid uitoefenen op de wijze waarop het bestuurslid zijn bevoegdheid uitoefent. De uitoefening van de bevoegdheid wordt van rechtswege beëindigd wanneer de afgesproken termijn verstreken is of wanneer de taak niet overeenkomstig de afspraak wordt uitgeoefend. Dit wordt door alle leden van het bestuur bekrachtigd.

Externe vertegenwoordigingsmacht

- De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en één bestuurder

die gezamenlijk handelen.

Bekendmakingsvereisten

-De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Akte Ii:

Functieverdeling:

Voorzitter.

Schoefs Jana

Hoger opstraat 5

3700 Tongeren

Geboorteplaats: Bonheiden

Geboortedatum: 08/10/1974

Secretaris:

Ilse Nessen

Koninksemsteenweg 160

3700 Tongeren

Geboorteplaats: Tongeren

Geboortedatum: 02/04/1974

Penningmeester

Gysen An

Glycirtestraat 12 bus 1.3

3960 Bree

Geboorteplaats: Bree

Geboortedatum: 28/03/1980

Gemachtigde:

Kathleen Cloosen

Wellenstraat 35

3840 Borgloon

MM 2.2

Luik B - Vervolg

Geboorteplaats:Tongeren

Geboortedatum:24 oktober 1972

-De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door één bestuurder die handelt in naam van heel het bestuur en in overeenstemming met de gemaakte afspraken van het bestuur.

- Voorzitter en bestuurders kunnen bij oprichting van de vereniging een gemachtigde aanstellen die hen en de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigt. Dit voor een periode van 3 jaar. Deze aanstelling gebeurt met goedkeuring van alle bestuursleden. Indien deze machtiging wordt overgedragen zal hiervoor goedkeuring via stemming van tweederde meerderheid van de algemene vergadering vereist zijn. De gevolmachtigde kan zijn I haar ontslag schriftelijk indienen aan het bestuur en zal de taak blijven uitoefenen tot er in vervanging wordt voorzien. De raad van bestuur kan een einde maken aan het mandaat wanneer de afgesproken termijn verstreken is of wanneer de taak niet overeenkomstig de afspraak wordt uitgeoefend. Dit wordt door alle leden van het bestuur bekrachtigd en met tweederde meerderheid van stemmen van de algemene vergadering.

Gedaan te Tongeren op 21 juni 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMORANDA

Adresse
HOGER-OPSTRAAT 5 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande