APRES - SKI TEAM VLIJTINGEN, AFGEKORT : APRES - SKI TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : APRES - SKI TEAM VLIJTINGEN, AFGEKORT : APRES - SKI TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.298.701

Publication

07/11/2013
ÿþV bel aa Be Sta;

C

11li

111

i

31691

AONiTEUR

30-10-

! GiSCN STi

MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

3ELG ivcciyc,cyu wi griiuc uci

2013 rechtbank y, koophandel te TONGEREN

ATSQ

21 -10- 2013

Ae~ oofdgriffier, Griffie



Ondernerningsnr:O 5~fl í~ D " 1o/ ' Benaming

(voluit) : Après - ski team Vlijtingen (verkort) : Après - ski team

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Jodenstraat 59,3/ Riemst Onderwerp akte : Après-ski team Vlijtingen

3770 Vlijtingen

Statuten

Oprichting d.d loktober 2013

De ondergetekenden:

Moerman, Frank, wonende Jodenstraat 59, 3770 Riemst (Vlijtingen).

Bruggen, Erwin, wonende Burgemeester Coenegrachtslaan 5, 3770 Riemst (Vlijtingen)

Houben, Annick, wonende Rosmeerstraat 50/1, 3770 Bilzen (Rosmeer)

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 .

TITEL 1 Benaming, maatschappelijke zetel, voorwerp, duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam : Après-ski team Vlijtingen

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en alle andere stukken uitgaande van de v.z.w. moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de volgende leesbaar geschreven woorden: 'Vereniging zonder winstoogmerk' of v.z.w.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M01] 2.2

Art.2 De vereniging is gevestigd te 3770 Riemst (Vlijtingen), Jodenstraat 59, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren, doch kan te allen tijde door beslissing van de raad van bestuur warden gewijzigd.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 4 Het algemeen doel van de vereniging is het inrichten van een jaarlijkse skireis en inrichten van oefenstages in binnen- en buitenland.

Daarnaast kan de v.z.w. alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen (zoals fuiven, sportmanifestaties & bijeenkomsten), met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

TITEL 2 _ Leden, toetreding, uittreding, utsluiting, inkomsten

Art. 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar mag nooit minder dan drie zijn. De leden moeten in België resideren en er gevestigd zijn.

Zijn Lid: de comparanten dezer akte en al de personen die later in deze hoedanigheid overeenkomstig de in de huidige statuten voorziene vooraarden zullen aangenomen worden.

De comparanten bij de akte oprichting zullen het nodige doen om een eerste raad van bestuur samen te stellen.

Art. 6 Nieuwe leden die wensen toe te treden moeten:

a) Een fysieke of morele persoon zijn die een duidelijk belang vertonen bij het verwezenlijking van het doel van de vereniging.

b)Zonder voorbehoud de statuten en reglementen van de vereniging onderschrijven. c)Een verzoek tot toetreding indienen bij de raad van bestuur.

d)Met volstrekte meerderheid van stemmen aanvaard worden door de raad van beheer die over de eventuele toetreding beslist zonder dat deze beslissing met redenen omkleed moet zijn of zonder dat er verhaal tegen bestaat .

Art. 7 Leden kunnen vrijwillig uittreden op eender welk moment en dit zonder motivatie. Leden die vrijwillig uittreden maken geen aanspraak op het niet- gebruikte deel van het lidgeld. Nog verschuldigde bedragen van het uitgetreden lid, blijven door deze persoon verschuldigd aan de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 22

Art. 8 De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden door een beslissing van de algemene vergadering met een twee/derde meerderheid der uitgesproken stemmen. Het lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen.

Art 9 Noch ontslagnemende of uitgesloten leden, noch hun erfgenamen en andere rechtverkrijgenden kunnen hun recht doen gelden op de fondsen van de vereniging. Zij kunnen noch rekening, noch verantwoording, nog zegellegging noch inventaris vorderen.

Art. 10 Elk lid moet jaarlijks een bijdrage betalen beperkt tot 5,00 euro.

Art. 11 De inkomsten van de vereniging bestaan uit:

Betaalde lidgelden.

Eventuele sponsoring; financieel hetzij in natura.

TITEL 3  beheer en dagelijks bestuur

Art. 12 de raad van beheer die door de algemene vergadering benoemd wordt is samengesteld uit tenminste drie leden en maximum 7.

De beheerders worden voor onbepaalde duur verkozen, en kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden.

Het mandaat van beheerder is niet bezoldigd.

De uittredende bestuurders zijn steeds herkiesbaar. Zij worden benoemd door de jaarvergadering, met een eenvoudige meerderheid van stemmen

Daalt het aantal beheerders onder het minimum van drie, dan zal de raad door coöptatie aangevuld worden.

Aldus gecoöpteerde beheerders blijven tot de eerste algemene vergadering in functie.

Art. 13 De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter een secretaris en een penningmeester.

In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis of afwezigheid van de ondervoorzitter, door de oudste beheerder.

Art. 14 De raad van beheer vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of, in geval van verhindering, van de beheerder die hem vervangt, zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen en minstens eenmaal per jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD22

De beslissingen van de raad van beheer zijn slechts geldig indien alle beheerders uitgenodigd worden, de helft van de beheerders aanwezig of vertegenwoordigd is en de beslissing getroffen wordt bij gewone meerderheid van stemmen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezigen of door een schriftelijke volmacht, afgegeven aan een andere beheerder, vertegenwoordigde beheerders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger beslissend.

De notulen van de vergadering zullen worden opgemaakt en zullen ondertekend worden door de voorzitter, of de beheerder die hem vervangt, en de secretaris evenals door alle aanwezige leden.

De notulen worden aan alle beheerders toegezonden.

Art. 15 De raad van beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheden tot het stellen van alle daden van beheer, bewaring of beschikking die de vereniging aanbelangen.

All daden van beheer, bewaring of beschikking die niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering worden voorbehouden, behoren tot de bevoegdheid van de raad van beheer.

Art. 16 De raad van beheer kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening met betrekking tot dat bestuur, aan een afgevaardigd beheerder, waarvan de raad van beheer de macht bepaalt.

De raad van beheer of de afgevaardigd beheerder kan eveneens machten overdragen of verlenen aan elk lid van de vereniging.

Voor verbintenissen lager dan vijfhonderd euro (EURO 5000,00 ¬ ) is de penningmeester bevoegd alleen op te treden en de vereniging rechtsgeldig te verbinden.

De penningmeester kan alle nodige financiële transacties uitvoeren, ook alle bankverrichtingen via internet of op de wijze die hij zelf verkiest. Voor verandering van financiële instelling is de goedkeuring van twee derde van de raad van bestuur vereist.

Voor verbintenissen ten belope van een bedrag hoger dan vijfduizend euro (EURO 5.000,00) is altijd de handtekening vereist van twee beheerders, zoals hierna vermeld.

De met het dagelijks bestuur van de vereniging belaste persoon zal de wettelijke formaliteiten vervullen .

Art. 17 Niet afgezien van de gedelegeerde bevoegdheden, waarvan sprake in art.16 hierboven, zal de vereniging te allen tijde geldig vertegenwoordigd zijn ten aanzien van derden door de samengevoegde handtekeningen van twee beheerders, die daarvoor niet van enige beslissing, toestemming of bijzonder volmacht zullen moeten laten blijken.

Art 18. De vereniging zal als eiser of als verweerster vertegenwoordigd worden door twee beheerder ofwel de raad van bestuur bij alle gerechtelijke en

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

.

buitengerechtelijke handelingen. Deze personen beslissen ook over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

TITEL 4  Algemene vergadering

Art 19. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging.

Aan haar bevoegdheid wordt expliciet voorbehouden

1.Het wijzigen van de maatschappelijke statuten

2.0e benoeming en afzetting van de beheerders

3.De goedkeuring van de begrotingen en rekeningen

Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen:

1.De goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter

2.De goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de raad van Beheer.

3.0e aanvaarding van nieuwe werkende leden

4.De vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

5.0e verkiezing van de Voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester en secretaris.

Art 20. De gewone algemene vergadering wordt door de raad van beheer bijeengeroepen door middel van mail 3 weken op voorhand die de dag, uur, plaats en agenda van de vergadering vermeldt. De gewone algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeen geroepen voor goedkeuring van begroting en jaarrekening

Fen buitengewone algemene vergadering kan door de raad van beheer bijeengeroepen worden telkens het maatschappelijk belang dit vergt. Tevens dient de raad tot een bijeenroeping over te gaan wanneer minstens één vijfde van de leder er schriftelijk om verzoekt en wel binnen twee maanden na het indienen van het verzoek

Art 21. Geen enkele algemene vergadering mag beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan. Elk voorstel dat door tenminste één twintigste van de leden ondertekend is, dient op de agenda te staan. De leden kunnen zich bij de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits dit lid in bezit is van een algemene of speciaal schriftelijke volmacht.

Art 22. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, of bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatste door de

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

ondervoorzitter, bij afwezigheid of ontstentenis van deze laatst door de oudste van de aanwezige beheerders.

Art 23. Ieder lid beschikt over één stem en heeft het recht zich door een ander lid te laten vertegenwoordigen. Een lid mag echter niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Beslissingen betreffende wijzigingen aan de statuten, uitsluitingen van een deelgenoot of vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen slechts worden getroffen wanneer twee derde van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Er kan niet tot statutenwijzigIng worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Een doelwijziging kan echter slechts worden goedgekeurd met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige leden. Zijn twee derde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden: deze kan beraadslagen, welk aantal aanwezige leden ook zij: deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Art 24. De beslissingen van de gewone of buitengewone algemene vergaderingen, die een bijzondere interesse voor het geheel der leden bieden, zullen aan de leden per mail bekendgemaakt worden. De beslissingen die derden aanbelangen worden hen per uittreksel medegedeeld.

Wijziging van statuten evenals benaming, ontslag of afzetting van een beheerder moeten binnen de maand in de bijlagen tot het Belgische staatsblad bekendgemaakt worden.

Art 25. Van de beraadslagingen en beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opgesteld en bewaard. Deze worden ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering, evenals door de secretaris en de leden die daartoe de wens uitdrukken. De notulen worden in de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden ze kunnen inkijken.

Uittreksels die worden uitgereikt worden ondertekend door de voorzitter, bij gebrek door de afgevaardigd beheerder of door een beheerder.

TITEL 5  beheer, begroting en duur.

Art 26. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Art 27. Op het einde van ieder boekjaar wordt de activa- en passivastaat van het maatschappelijk jaar afgesloten en wordt de begroting van het volgend maatschappelijk jaar opgesteld. Deze activa- en passivastaat rekeningen geheten, alsook de begroting zullen voor goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgesteld.

De goedkeuring van de rekeningen ontlast de beheerders.

r I,

[ . 1 MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 6  Ontbinding en vereffening.

Art 28. De vereniging mag op elk ogenblik ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering wanneer twee derde van haar leden aanwezig zijn. Wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, welk het aantal aanwezige leden ook zij. Geen beslissing wordt aangenomen, indien zij niet de meerderheid van twee derden der aanwezige leden verenigt.

Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet twee derden van de leden van de vereniging aanwezig zijn, moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Art 29. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die deze beslissing getroffen heeft één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheid bepalen.

Art 30. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, op gelijk welk ogenblik en om gelijk welke reden, zullen de vereffenaars de nodige maatregelen nemen voor de eerbiediging van de rechten verworven door de aangeslotenen.

Het netto saldo van het maatschappelijk actief dat overblijft, na betaling van de schulden en de aanzuivering van de lasten, zal een bestemming krijgen overeenkomstig het doel van de vereniging.

TITEL 7 -- Diversen

Art 31. Voor al wat de uitvoering van deze statuten betreft en in hun betrekkingen tot de vereniging dienen leden, beheerders, directeurs, vereffenaars en om het even wie de vereniging rechtsgeldig kan vertegenwoordigen, woonst te kiezen in België. Bij ontstentenis van woonstkeuze wordt deze geacht gedaan geweest te zijn op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle kennisgevingen en dagvaardingen rechtsgeldig zullen geschieden.

Art 32. Voor de niet in deze statuten vermelde bepalingen dient naar de wetgeving op de v.z.w's verwezen te worden. De wet 2 mei 2002 & 16 januari 2013 .

Art. 33.

De bestuurders of leden zijn niet aansprakelijk voor schulden aangegaan door de vzw. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. In geen geval zijn de bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Slotbepalingen

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Art 33. De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot beheerders benoemd:

Moermans Frank, voornoemd

Bruggen Erwin, voornoemd

Houben Annick, voornoemd

Art 34. De beheerders hebben aangesteld als: Voorzitter: Moermans Frank

Ondervoorzitter: Bruggen Erwin

Penningmeester : Houben Annick

Secretaris: Houben Annick

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 35. Het eerste boekjaar begint op heden en eindig op eenendertig december tweeduizend en dertien .

Art 36. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweedzuidend en veertien .

ovit de4 V0D02z2'62- cn

Bruggen Erwin

Houben Annick

b

Getekend. Moermans Fr

ekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening

Coordonnées
APRES - SKI TEAM VLIJTINGEN, AFGEKORT : APRE…

Adresse
JODENSTRAAT 59 3770 RIEMST

Code postal : 3770
Localité : RIEMST
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande