AQUASORB

Société en commandite simple


Dénomination : AQUASORB
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 633.895.691

Publication

28/07/2015
ÿþVoor-

behoude aan hel Belgisc:

Staatsbit

Med Wera 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

i ô lI1L1 2015

Griffie

11lIlU1UUl1lII108767* I IIIV I UIA*15

Q G33 $DS G~~

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Klein-Eikhoutstraat 25 te 3800 Sint-Truiden

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit de notulen van de algemene vergadering van 04/05/2015 blijkt wat volgt

Op datum van 04/05/2015 richten volgende partijen de gewone commanditaire vennootschap Aquasorb op door middel van een onderhandse akte

- AO Consulting s-bvba, 0565.970.155, Klein Eikhoutstraat 25, 3800 Sint-Truiden, hier vertegenwoordigd door de Heer Adel Oueslati, benoemd tot beherend vennoot - ook gecommancilteerde genoemd - met een inbreng van 990,00 euro en ontvangt hiervoor 99 aandelen en

- Mevrouw Vandevordt Sandra, wonende Klein Eikhoutstraat 25, 3800 Sint-Truiden wordt benoemd tot stille vennoot - ook commanditair genoemd - met een inbreng van 10,00 euro en ontvangt hiervoor 1 aandeel.

De statuten van deze vennootschap zijn als volgt

Art. 1 Naam en maatschappelijke zetel

De vennootschap heeft als rechtsvorm de GCV met als naam "AQUASORB".

De zetel van de vennootschap is gevestigd; Klein-Eikhoutstraat 25 te 3800 Sint-Truiden

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad.

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur

Art. 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland:

Alle mogelijke handelingen als zelfstandige vertegenwoordiger voor de promotie en verkoop van goederen en diensten voor rekening van derden.

Het verrichten van alle mogelijke vervoer en verzending voor eigen rekening en/of van derden.

Hot verrichten van alle mogelijke vervoer en verzending voor eigen rekening en/of van derden.

Het verrichten van alle mogelijke daden van reclame, marktonderzoek en marketing met inbegrip van ontwerpen, drukken en verspreiden van folders, reclameteksten en publiciteitscampagnes voor eigen rekening of voor rekening van derden.

Het verrichten van alle mogelijke taken van administratieve aard, met inbegrip van typen, vertalen, corrigeren en verwerken van brieven, rapporten en administratieve stukken voor rekening van derden. Alle handelingen en verrichtingen van onroerende en roerende goederen en gedeelten ervan, met inbegrip van de aankoop, verkoop, productie, bouw, verbouwing, afwerking, verfraaiing en inrichting, het ruilen, huren en verhuren, en aile handels- en financiële verrichtingen die hiermee verband houden, met inbegrip van het ontlenen en uitlenen van kapitalen, het financieren van ondernemingen, hetzij personen of vennootschappen; het verstrekken en ontvangen van borgen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Aquasorb

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

m.a.w.alles wat direct of indirect in verband staat met de activiteiten van een aannemings-, immobiliën-, en/of financiële vennootschap.

Het verhuren van kantoorruimten, vergaderruimten, brievenbussen, al dan niet met eigen of gemeenschappelijk personeel, meubilair en bureelapparatuur, en het exploiteren van meldcentrales, met inbegrip van het opnemen en doorsturen van alle mogelijke administratie van klanten aan derden.

Het patrimonium, gevormd door de opbrengsten en verwerving, zowel van roerende ais onroerende goederen, te behouden, te beheren, te beleggen en oordeelkundig uit te breiden.

De aankoop, verkoop, verhuur, onderverhuur, leasing, renting, productie, handel, groothandel, herstelling, levering, plaatsing, montage, demontage, integratie, ontmanteling, vervoer, invoer, uitvoer, export, hoofdaanneming en onderaanneming, reiniging, renovatie, vernieuwing, afbraak, opbouw, terbeschikkingstelling, onderzoek, advies, ontwikkeling, management, public relations, doceren, onderwijs, opleiding en dienstverlening van volgende activiteiten:

-groot- en kleinhandel, import en export van elektriciteitsinstallaties, elektrische machines, elektrische apparaten en aanverwante toestellen en materieel, alsook het plaatsen, onderhouden, herstellen, creëren, vervaardigen en inbedrijfstellen van alles wat te maken heeft met het voornoemde_  technische ondersteuning bieden naar bedrijven en aannemers op gebied van verschillende technieken en het uitwerken van elektrische en technische sturingen  de technische en financiële advisering bij in- en verkoop van duurzame energie zowel in België als het buitenland. De productie, installatie, plaatsing, beheer en verhuur van zonnecollectoren, zonneboilers, zonnecellen, zonnepanelen, allerhande toepassingen van zonne-energie, windenergie en allerhande hernieuwbare energie en aanverwante systemen in milieutechnologie.

De commercialisering, verhuur, installatie, verkoop en beheer van deze systemen aan zowel particulieren, ondernemingen en andere instellingen. Het coördineren van werken uitgevoerd docr onderaannemers met betrekking tot de installatie van allerhande hernieuwbare energie, zonne- en windenergiesystemen en milieutechnologiën.

Het verstrekken van diensten, zoals het verlenen van managementadvies, juridisch advies, het verrichten van consultingwerkzaamheden en projectmanagement en in het algemeen alle daarmee verbonden administratieve taken en hulpverlening.

Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vorm aan welkdanige derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of éénmanszaken en dit op vlak van beheer, controle, toezicht, organisatie, management, enz.

Het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm dan ook van benodigdheden, modellen, materiaal, voertuigen en gebouwen, instrumenten, hard- en software al dan niet in eigen ontwikkeling, het uitvoeren in verband met wat voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meest verschillende wetgevingen, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening ais voor rekening van of deelneming met derden van handels-, nijverheids- of andere ondernemingen bestaande onder om het even welke vorm en dat zonder enige beperking.

Het verlenen van bijstand aan en prospectie voor ondernemingen voor het verwerven van contracten vcor levering van goederen en/of diensten.

De studie, de redactie van en medewerking aan het tot stand brengen, door uitgeven en verspreiden van werken, onder welke vorm dan ook, met inbegrip van de geïnformatiseerde vorm van juridische, sociale, fiscale en wetenschappelijke aard, alsmede het sluiten van overeenkomsten voor de uitgave, verspreiding en de informatisering ervan.

Tevens kan de vennootschap aan wetenschappelijk onderzoek doen, op welk vakterrein dan ook. De vennootschap kan optreden als makelaar, zelfstandig vertegenwoordiger, commissionair, publiciteitsbureau, bureau voor databeheer, raadgevend bureau in sociale, juridische en fiscale aangelegenheden.

De vennootschap kan eveneens volgende zaken verwezenlijken:

Organisatie van workshops, meetings, congressen en seminaries, inclusief catering en standenbouw. Interactie bij het uitschrijven van allerhande aanbestedingen, het opmaken en indienen van aanbesteding-dossiers in naam van derden en aile consultancy dienaangaande en dit alles in de breedste betekenis. Groot- en kleinhandel in materialen voor brandbeveiliging, brandwering en beveiliging tegen wateroverlast. Het verrichten van consultancy-activiteiten naar andere bedrijven en/of particulieren toe, het aanbieden van dienstverlening en management, het geven van allerhande opleidingen aan derden. Groot- en kleinhandel in medische, chirurgische en verpleegkundige artikelen.

Consultancy en ondersteuning voor alle medische en paramedische beroepen. Training van het medische corps in de breedste zin van het woord.

Het geven van opleiding en assistentie bij het gebruik van medische materialen.

Uitbating van alle zaken betreffende Horeca-aangelegenheden en alle aan- en verkoop hieromtrent. Groot-en kleinhandel in textielwaren.

Uitbating van detailhandelszaken.

ior

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Organisatie van sportwedstrijden, festivals en allerhande evenementen aangaande het entertainmentsegment.

Elke commerciële en handelsactiviteit niet vermeld hierboven in het algemeen en in de breedste zin van het woord.

Geen enkele van de voorgaande opsommingen of aanduidingen is beperkend, doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland: aile handels- en nijverheidsdaden stellen, aile financiële transacties uitvoeren en alle roerende en onroerende verrichtingen realiseren, dit alles zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn om de verwezenlijking van haar maatschappelijk doei rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen.

De vennootschap mag met aile middelen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, in België of in het buitenland die een gelijkaardig, eenzelfde of aanverwant doel nastreven of die van die aard zijn het maatschappelijk doel te bevorderen,

Ait 4 Kapitaal

Het geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 euro en is vertegenwoordigd door 100 gelijke aandelen aangeven, die elk één/honderdste van het kapitaal. Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en volstort bij de oprichting.

Art. 5 Wijziging van het maatschappelijk kapitaal.

Enkel de Algemene Vergadering kan beslissen tot een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dit gebeurt in overeenstemming met de bepalingen voorzien door het Wetboek van vennootschappen.

Art. 6 Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden. In geval van overgang wegens overlijden gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden.

Het eigendom van een aandeel op naam kan worden bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

De aandeelhouders beschikken over inzagerecht in de registers dat op hun effecten betrekking hebben.

ledere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Art. 7 Meerdere rechthebbende op een aandeel

De vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten.

Zijn er meerder eigenaars van een aandeel, dan zijn deze gehouden zich tegenover de vennootschap te laten vertegenwoordigen door één enkele onder hen of door een mandataris, ai dan niet vennoot, die ten opzichte van de vennootschap als eigenaar wordt beschouwd. De uitoefening van de eraan verbonden rechten mag door de vennootschap geschorst worden totdat één enkele persoon is aangeduid als eigenaar van de titel tegenover de vennootschap_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8 Voorkeurrecht

Bij elke kapitaalverhoging in geld worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de aandeelhouders naar evenredigheid met het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigt.

Art, 9 Overdracht en overgang van de aandelen Instemming van de vennoten

WETTELIJKE REGELING

De aandelen mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder de levenden, noch overgaan

wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde

van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld,

Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan aan:

1.de afstammelingen in rechte fijn van de vennoten;

2.de echtgeno(o)t(e) van de vennoten;

3.medevennoten;

Rechten van erfgenamen en legatarissen

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overige vennoten. De overgang van aandelen ten gevolge van het overlijden van een vennoot zal steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring door de overige vennoten.

De erfgenamen en de legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet toegelaten werden als dusdanig, hebben recht op de (afkoop)waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop daarvan vragen via een per post aangetekende brief die gericht wordt aan het bestuursorgaan van de vennootschap en waarvan die onmiddellijk een afschrift aangetekend toezendt aan de onderscheiden vennoten.

Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen of van statutaire bepalingen worden de prijs en de voorwaarden vastgesteld door de bevoegde rechtbank zonder dat er rekening mag worden gehouden met de schattingen van het testament, op verzoek van de meest gerede partij en na behoorlijke dagvaarding van de tegenpartij. De gekochte aandelen zijn niet vatbaar voor overdracht zolang de prijs niet volledig betaald is,

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden is geschied, hebben de erfgenamen of de legatarissen het recht om de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen,

Art. 10 Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten. Zaakvoerders

kunnen natuurlijke of rechtspersonen zijn.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering, die tevens de duur van hun opdracht bepaalt.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders heeft de uitgebreidste macht om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor, ingevolge de wet, de Algemene Vergadering der vennoten bevoegd is.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachthebbers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen,

Art. 11 Vertegenwoordiging

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij de vennootschap in en buiten rechte elk afzonderlijk.

Art. 12 Benoeming en ontslag

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersonen.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDERS

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd:

AO Consulting s-bvba, 0565.970.155, wettelijk vast vertegenwoordigd door de heer Adel Ouesiati

Een zaakvoerder kan slechts worden afgezet:

-hetzij door beslissing van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals voor een statutenwijziging; -hetzij om zwaarwichtige redenen, door beslissing van de algemene vergadering beraadslagend bij volstrekte meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Het ongevraagde ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft slechts gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Art. 13 Vrijwillig ontslag van een zaakvoerder

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder heeft pas enig gevolg nadat de algemene vergadering van het ontslag er kennis van heeft genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd.

In het geval er meer dan één zaakvoerder is het ten alle tijden mogelijk dat één van deze aftreed mits hij minstens één maand op voorhand de ander zaakvoerders kennis geeft van dit aftreden bij wijze van gewone brief. Hij is evenwel verplicht zijn taken te blijven vervullen tot er redelijkerwijze in zijn vervanging voor zien kon worden.

Art. 14 Tegenstrijdigheid van belangen

Indien een zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die door de zaakvoerders) voor de vennootschap genomen moet worden, moet de procedure voorzien (art, 259) in het Wetboek van Vennootschappen gevolgd worden.

Art. 15 Individueel recht van toezicht

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. ledere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

Art. 16 algemene vergadering

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op de derde donderdag van januari om 9.00 uur. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst, de kwijting aan de zaakvoerders.

Het bestuursorgaan kan de algemene vergadering steeds bijeenroepen . Zij zijn verplicht een dergelijke vergadering te beleggen op aanvraag van één of meer vennoten die ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden op de plaats, de dag en het uur aangeduid in de bijeenroeping.

De zaakvoerders roepen de vennoten op tot een algemene vergadering ten minste vijftien dagen voor de vergadering. Deze oproepingen vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. De bijeenroeping gebeurt door middel van een aangetekende brief verzonden naar het adres dat in het aandelenregister is vermeld, tenzij de vennoten daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hun toestemming hebben gegeven, kunnen deze ook opgeroepen worden door middel van een gewone brief, een e-mail of een fax, verzonden naar het adres dat met de betrokken vennoten is afgesproken.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken die ze krachtens de wet ter beschikking moeten worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Over niet in de agenda inbegrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien er geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Vo5r-behouden Art. 17 Stemrecht en meerderheden

aan het Belgisch Staatsbiad

Elk aandeel geeft recht op één stem,

Behoudens in de gevallen voorzien door de wet en de statuten, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aanwezige of het vertegenwoordigde deel van het maatschappelijk kapitaal.

Art. 18 Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op 01 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Het eerste verlengde boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2016«

Art. 19 Winstbestemming

De algemene vergadering beslist over de aanwending van het saldo, mits de wettelijke beperkingen ter zake in acht genomen worden,

Het deel van de winst dat de Algemene Vergadering bestemd heeft voor uitkering zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 20 Vrijwillige ontbinding en vereffening

De algemene vergadering kan besluiten tot ontbinding van de vennootschap volgens de regels voor de wijziging van de statuten. In geval van vrijwillige ontbinding zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt bij gewone meerderheid.

De vereffenaars beschikken over de wettelijk voorziene bevoegdheden, tenzij de algemene vergadering die ze benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de vereffenaars.

Het batig saldo van de vereffening zal-onder de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectieve aandelen zodanig dat ledcir aandeel over dezelfde rechten beschikt.

AO Consulting s-bvba, 0565.970.155 ais zaakvoerder

met vast vertegenwoordiger de heer Adel Oueslati

Tegelijk hiermee neergelegd volledige akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
AQUASORB

Adresse
KLEIN-EIKHOUTSTRAAT 25 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande