ARCHITECTENBUREAU ARCHIPAL

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU ARCHIPAL
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 885.498.746

Publication

06/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 19.09.2014, NGL 30.09.2014 14625-0485-013
31/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 20.09.2013, NGL 25.10.2013 13641-0321-013
23/10/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 21.09.2012, NGL 15.10.2012 12611-0039-013
06/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 16.09.2011, NGL 30.09.2011 11569-0162-013
27/04/2011
ÿþ ,LIJil N o Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

{

0885.498.746

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"11063935

Architectenbureau ARCHIpai

Burgerlijke velnoatschap cnder de vorm van een

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Hoekstraat 23, 3910 Neerpelt

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit een akte verleden voor Meester Ghislain EERDEKENS, Notaris met standplaats te Neerpelt, Groenstraat 13, op 7 april 2011, dragende volgende melding : "Geregistreerd zeven bladen, geen verzendingen, te Neerpelt op 8 april 2011, boek 543, blad 84, vak 3. Ontvangen vijfentwintig euro. De E.a. Inspecteur (getekend) M. PIRARD.", houdende de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ARCHIpai", met maatschappelijke zetel te 3910 Neerpelt, Hoekstraat 19. Gekend bij de Kruistpuritbank voor ondernemingen onder nummer 0885.498.746.

Zijnde een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ARCHIpai", met zetel te 3910 Neerpelt, Hoekstraat 19, met ondememingsnummer B.T.W. BE 0885.498.746.

Blijkt dat volgende besluiten en/of vaststellingen werden geakteerd, hier bij uittreksel weergegeven:

EERSTE BESLUIT - DOELSUITBREIDING - STATUTENWIJZIGING

a) De vergadering neemt kennis van het vereiste verslag van de zaakvoerder inhoudende een verantwoording van de geplande doelsuitbreiding, zoals hierna weergegeven, en van de staat van activa en passiva die niet meer dan drie maand voordien werd opgemaakt:

" -het uitvoeren van consultancy opdrachten in elke vorm en op elke wijze dan ook mogelijk is, zonder dat deze opdrachten onverenigbaar mogen zijn met de functie of het beroep van architect.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, mits deze verhandelingen gebeuren op een niet commerciële wijze, volgens het

beheer van een goed huisvader behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Het beheer van onroerende goederen zonder een agentschap of zakenkantoor te zijn.

De vennootschap mag op eendere welke wijze samenwerken met andere architecten of andere beroepbeoefenaars, natuurlijke of rechtspersonen, waarvan de activiteit verenigbaar is met deze van architect.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap kan rechtstreeks of onrechtsreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden opdrachten verwerven en uitvoeren betreffende grafische- en reclamevormgeving, illustratief ontwerp alsook typografische en andere grafische verwante opdrachten.

De vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke vennootschappen en verenigingen. De vennootschap mag seminaries en lezingen geven, optreden als deskundige, alsook zetelen in jurypanels van welke aard ook verband houdend met en niet onverenigbaar met het beroep van architect.

De vennootschap mag investeringen en beleggingen doen zo onder meer de aankoop, de verhuring, het in leasing nemen en geven, bouwen en verbouwen van allerhande onroerende goederen en rechten als bouwheer, dan wel als mandataris, alsook het beleggen in en alle handelingen stellen met betrekking tot roerende goederen in de ruimste zin van het woord, volgens het beheer van een goed huisvader en zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen."

De vergadering aanvaardt het verslag van de zaakvoerder en sluit zich aan bij de hierin vervatte verantwoording.

b) De vergadering besluit de statuten aan te passen conform de wet Laruelle van 15 februari 2006, met uitbreiding van het doel zoals vermeld in navermeld artikel 4 (oud artikel 3 der statuten), waarna de volledige statuten worden weergegeven als volgt:

Artikel 1 - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar maatschappelijke benaming luidt: "Architectenbureau ARCHIpaI".

Enkel deze naam mag gebruikt worden. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid'.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gelegen te 3910 Neerpelt, Hoekstraat 19.

Alle vennotenarchitecten moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest, overgebracht worden.

Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten, nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten toelating verleend is, mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van dit architectenbureau wordt gemeld aan de Provinciale Raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de Provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

De vennootschap is opgericht vanaf de neerfegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel, hetzij op 7 december 2006.

Artikel 4 - Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband slaan met haar maatschappelijk doel.

- het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken.

- het uitvoeren van expertisen.

- het uitvoeren van consultancy opdrachten in elke vorm en op elke wijze dan ook mogelijk is, zonder dat deze opdrachten onverenigbaar mogen zijn met de functie of het beroep van architect.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, mits deze verhandelingen gebeuren op een niet commerciële wijze, volgens het beheer van een goed huisvader en behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Het beheer van onroerende goederen zonder een agentschap of zakenkantoor te zijn.

De vennootschap mag op eendere welke wijze samenwerken met andere architecten of andere beroepbeoefenaars, natuurlijke of rechtspersonen, waarvan de activiteit verenigbaar is met deze van architect.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap kan rechtstreeks of onrechtsreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden opdrachten verwerven en uitvoeren betreffende grafische- en reclamevormgeving, illustratief ontwerp alsook typografische en andere grafische verwante opdrachten.

De vennootschap mag een bestuursmandaat opnemen in soortgelijke vennootschappen en verenigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag seminaries en lezingen geven, optreden als deskundige, alsook zetelen in jurypanels van welke aard ook verband houdend met en niet onverenigbaar met het beroep van architect.

De vennootschap mag investeringen en beleggingen doen zo onder meer de aankoop, de verhuring, het in leasing nemen en geven, bouwen en verbouwen van allerhande onroerende goederen en rechten als bouwheer, dan wel als mandataris, alsook het beleggen in en alle handelingen stellen met betrekking tot roerende goederen in de ruimste zin van het woord, volgens het beheer van een goed huisvader en zonder dat dit de vomi van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Artikel 5 - Bezit aandelen

Minstens zestig ten honderd van de aandelen, alsook van de stemrechten, moet rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van een natuurlijke perso(o)n(en) die ertoe gemachtigd is/zijn het beroep van architect uit te oefenen én ingeschreven is/zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals blijkt uit het aandelenregister.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot rechtspersoon dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder/bestuurder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering warden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van het beroep van architect is te aanzien.

Kapitaal - Aandelen.

Artikel 6 - Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt éénenzestig duizend

tweehonderd euro (E 61.200,00). Het is verdeeld in zes duizend honderd twintig (6.120) gelijke

stemgerechtigde aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder één/zesduizend honderd twintigste (1/6.120ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris en met inachtname van de bepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

vervat in het Wetboek van Vennootschappen, hierbij rekening houdend met de bijzondere bepalingen zoals voorzien in huidige statuten

Artikel 7 - Aandelen

De aandelen zijn van rechtswege op naam. Zij worden ingeschreven in een register van vennoten dat, overeenkomstig de wettelijke voorschriften, wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap. De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van de eigendom van een aandeel.

De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door een daartoe aangewezen lid van de raad van zaakvoerder, aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Artikel 8- Stemrechten

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, zullen de eraan verbonden rechten geschorst zijn totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker mits aan de voorwaarde gemeld in alinea 1 wordt voldaan.

Artikel 9 - Daling netto-actief

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vast-gesteld of krachtens wettelijke of onderhavige statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voor-komend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap wordt gedeponeerd voor inzage door de aandeelhouders. Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Artikel 10 - Lidmaatschaprechten

Wanneer de aandelen op grond van het huwelijksvermogensrecht van één der vennoten in het gemeenschappelijk vermogen vallen, mogen de lidmaatschapsrechten alleen uitgeoefend worden door wie ingeschreven is op een tabel van de Orde der Architecten of op een lijst van stagiairs.

Artikel 11 - Overdracht van aandelen

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaande toestemming van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten. Nieuwe architecten vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het als volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten vennoten die minstens drie/vierde van de architecten aandelen bezitten. Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan zestig ten honderd van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten. Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts aanvaard worden indien zij opgenomen zijn op de tabel.

Rekening houdend met hetgeen hiervoor vernield is, gelden bij overdracht van aandelen de volgende regels.

A. Overdracht van de aandelen onder levenden:

De aandelen van een vennoot mogen vrij overdragen worden tussen alle medevennoten van de vennootschap of aan diegene die vennoot kunnen worden.

In alle andere gevallen mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid niet overgedragen worden onder levenden, dan met de toestemming van ten minste van de helft van de architecten vennoten die minstens drie/vierde van de architecten aandelen bezitten. De vennootschap dient zich uit te spreken over het voorstel van de overdracht binnen de twee maanden na de in ontvangstneming van het voorstel, in een aangetekende brief, gericht aan de vennootschap en de vennoten. Zo niet wordt de vennootschap geacht met het voorstel in te stemmen.

Wanneer de vennootschap niet instemt met het voorstel en geen van de vennoten bereid is om de aandelen over te nemen binnen de zes maanden na het verwerpen van het voostel, dient de vennootschap de waarde van de aandelen uit te betalen aan de vennoot die de aandelen wenst over te dragen en haar vermogen met eenzelfde bedrag te verminderen. De waarde van de aandelen kan in onderling overleg bepaald worden. Bij gebrek aan overeenstemming wordt de waarde bepaald door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen of door de voorzit-ter van de bevoegde rechtbank van het ambtsgebied waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Zijn uitspraak is bindend voor de vennoten en overdragers. Hij zal zich dienen te steunen op de balansen en de stukken van de vennootschap.

~ B. De overdracht of overgang van aandelen wegens overlijden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge Bij overlijden van een vennoot dient de vennootschap niet ontbonden te worden, maar de lidmaatschapsrechten die verbonden zijn aan de aandelen van de overlevenden moeten geschorst worden tot een overdracht van aandelen door de vennootschap of vereniging is aanvaard.

De rechtsopvolgers kunnen wel onmiddellijk de rechten verkrijgen op deelneming in de winst die aan de aandelen verbonden zijn.

De erfgenamen die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden, zoals voorzien in artikel 5 van onderhavige statuten, kunnen vragen om toegelaten te worden volgens de proce-dure zoals voorzien voor de overdracht van aandelen onder levenden.

De erfgenamen kunnen de aandelen vrij overdragen aan één van de vennoten. Ze kunnen ook voorstellen om de aandelen over te dragen aan derden volgens de voormelde procedure van over-dracht van aandelen onder levenden.

Van iedere overdracht van aandelen zal onmiddellijk met aangetekend schrijven aan de bevoegde Raad van de Orde kennis gegeven worden.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, hetzij omdat zij niet tot een hoger opgesomde categorie behoren, hetzij omdat zij onder hen geen akkoord bereiken, hebben recht op de waarde van de overgelaten aandelen. De waardebepaling zal gebeuren zoals voormeld bij de overdracht van aandelen onder levenden.

C. De vereffening van de overgenomen aandelen:

Deze zal in alle gevallen contant dienen te geschieden. Indien evenwel de ovemameprijs hoger ligt dan tienmaal de nominale waarde, zal deze prijs betaalbaar zijn bij jaarlijkse schrijven van minstens één/vierde van de totale som, verhoogd met de wettelijke intrest vanaf de overnamedatum.

Artikel 11 bis. Bepaling van toepassing wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt

Tot de overdracht van aandelen onder levenden van een gedeelte of van het geheel van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist, rekening houdende met hetgeen bepaald is in artikel 5 van onderhavige statuten.

A. Overlijden van een vennoot zonder overgang van aandelen:

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Alleen diegene die voldoen aan de voorwaarden vervat in artikel 5 van de statuten kunnen vennoot worden van de vennootschap.

De erfgenamen kunnen de aandelen vrij overdragen aan derden die aan de gestelde voorwaarden voldoen om vennoot te worden. Van iedere overdracht van aandelen zal onmiddellijk met aangetekend schrijven aan de bevoegde raad van de Orde kennis gegeven worden.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, hetzij omdat zij niet tot een hoger opgesomde categorie behoren, hetzij omdat zij onder hen geen akkoord bereiken, hebben recht op de waarde van de overgelaten aandelen. De waardebepaling zal gebeuren zoals bepaald in artikel 11 van de statuten.

Zaakvoerders - Vertegenwoordiging - Controle.

Artikel 12 - Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door minstens één zaakvoerder al dan niet vennoot. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen. De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité zo er één is en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij de ondertekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te stellen. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechstpersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van

. "

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door haar zaakvoerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kan iedere zaakvoerder individueel alle handelingen stellen welke noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn mandaat.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Artikel 12 bis - Statutaire zaakvoerder

De heer PALMERS, Roeland voornoemd is zaakvoerder en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van zijn mandaat.

Algemene Vergadering

Artikel 13 - Bijeenkomst

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand september om achttien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De algemene vergadering moet bijeenkomen op verzoek van elke architect vennoot, die zelf de agendapunten van die algemene vergadering bepaalt.

De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap is gevestigd, aangewezen in de oproeping.

De buitengewone algemene vergadering wordt gehouden ten overstaan van een notaris, in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, vermeld in de oproeping.

Artikel 14 - Één vennoot

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Wanneer de enige vennoot zelf geen zaakvoerder is, zal hij worden opgeroepen overeenkomstig de regels voor de bijeenroeping van de algemene vergadering.

Artikel 15 - Bijeenroeping

De bijeenroepring van de algemene vergadering gebeuren overeenkomstig de bepalingen voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 16 - Verloop algemene vergadering

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of door de voorzitter van het college van zaakvoerders; bij zijn onstentenis, door de oudste zaakvoerder en bij onstentenis van deze laatste door de oudste vennoot of de door de vergadering aangestelde vennoot.

De notulen worden ondertekend door diegene die de vergadering voorzit en door de vennoten die het verlangen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Behalve bij uitzonderingen door de wet voorzien, worden de beslissingen genomen bij de meerderheid van de uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal aandelen zij dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is; bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. Onthoudingen worden niet meegeteld voor de berekening van de meerderheid.

De vennoten mogen hun stem schriftelijk uitbrengen.

Elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag, staande de vergadering, met drie weken verdaagd worden door de voorzitter van de vergadering, zelfs wanneer het er niet om gaat te beraadslagen over de balans. Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen.

De handtekening van allen van het proces-verbaal van algemene vergadering geldt als bijeenroeping voor de nieuwe vergadering, wanneer de datum in het proces-verbaal al vastgesteld wordt, althans in de mate dat alle aandeelhouders aanwezig zijn.

Boekjaar - Winst - Vereffening.

Artikel 17 - Boekjaar

Bijl geii bij liet BèIgïschstaatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

_ " ~t

- °

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Het maatschappelijk boekjaar begint op één april en eindigt op éénendertig maart van het daarop volgende " jaar.

Artikel 18 - Winst

Het batig saldo der balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten, de nodig geachte delgingen en provisies, vormt de netto-winst van de vennootschap. Op deze winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer vereist wanneer het reservefonds ééntiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 19 - Ontbinding-vereffening

Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten

en van de architectuuropdrachten in uitvoering. _

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Vereffening

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de Tabellen van de Orde van Architecten, kunnen benoemd worden tot vereffenaar. Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het wetboek van vennootschappen, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Artikel 20 - Schorsing-schrapping

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Diverse bepalingen.

Artikel 21 - Wijziging van de statuten

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Artikel 22 - Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

Artikel 23 - Briefpapier

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. Artikel 24 - Deontologie

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven. De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

TWEEDE BESLUIT - OPDRACHT EN VOLMACHT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

De algemene vergadering machtigde de instrumenterende notaris om de statuten te coördineren.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Ghislain EERDEKENS, te Neerpelt.

Tegelijkertijd neergelegd ter eifrie : de gecci-3rdirteerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/11/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 17.09.2010, NGL 25.10.2010 10592-0338-013
07/10/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 18.09.2009, NGL 02.10.2009 09799-0145-013
07/11/2008 : ME. - JAARREKENING 31.03.2008, GGK 19.09.2008, NGL 30.10.2008 08801-0087-013
19/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 18.09.2015, NGL 12.10.2015 15647-0122-013

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU ARCHIPAL

Adresse
HOEKSTRAAT 19 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande