ARCHITECTENBUREAU HOUBEN PHILIPPE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU HOUBEN PHILIPPE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.578.494

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.05.2014, NGL 30.06.2014 14227-0509-009
17/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.05.2013, NGL 10.06.2013 13170-0354-010
02/05/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*12302459*

Neergelegd

27-04-2012



Griffie

Ondernemingsnr :

0845578494

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): ARCHITECTENBUREAU HOUBEN PHILIPPE (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3700 Tongeren, Romeinse Kassei 201

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

In een proces-verbaal, opgemaakt door Luc TOURNIER, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Tournier &

Despiegelaere, geassocieerde notarissen , met zetel te Beverlo (Beringen), Koolmijnlaan 386 op zevenentwintig

april tweeduizend twaalf, nog te registreren bij het 1ste kantoor te Beringen, staat onder meer het volgende:

Is gekomen:

De heer HOUBEN Philippe Albert (NN 860903-417-04), architect, geboren te Tienen op drie september

negentienhonderd zesentachtig, wonende te 3700 Tongeren, Romeinse Kassei 201.

Hierna ook: "De oprichter .

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam "ARCHITECTENBUREAU

HOUBEN PHILIPPE".

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 3700 Tongeren, Romeinse Kassei 201.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550

EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde.

Op al de kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door de enige oprichter.

Zoals blijkt uit het bankattest is het kapitaal volledig volstort ten belope van achttienduizend vijfhonderdvijftig

euro (18.550 EUR).

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volledig volgestort is.

TITEL II STATUTEN

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid (BV BVBA) is opgericht onder de naam "ARCHITECTENBUREAU HOUBEN PHILIPPE".

Artikel 2 Duur

De venootschap is opgericht een onbeperkte duur.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3700 Tongeren, Romeinse Kassei 201.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap zal voor eigen beheer en voor eigen rekening onroerende goederen mogen aan- en verkopen, huren en verhuren, oprichten en laten oprichten, beheren en renoveren.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders / bestuurders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders / bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder / bestuurder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder / bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en - zo nodig - in vervanging te voorzien.

11.4 Tot statutaire zaakvoerder werd benoemd : de Heer HOUBEN Philippe, voornoemd, die verklaart de opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder / de raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 Iedere zaakvoerder /de raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) / de raad van bestuur volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. 13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel 14 Controle

Het toezicht over de werkzaamheden van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten of indien de wet het vereist door één of meer commissarissen die bedrijfsrevisoren dienen te zijn.

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De zaakvoerder / bestuurder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders / bestuurders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

15.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

15.5 De jaarlijkse algemene vergadering der vennoten zal gehouden worden op de derde dinsdag van de maand mei om twintig uur.

Artikel 16 Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag

16.1 Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 17 Winstverdeling

17.1 Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 20 Ontbinding

20.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

20.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

20.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

20.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 21 Vereffening

21.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) / bestuurder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

21.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

21.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. BENOEMING VAN STATUTAIRE ZAAKVOERDER.

Werd tot statutaire zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap :

De heer HOUBEN Philippe, voornoemd.

Zijn mandaat is bezoldigd, welke bezoldiging zal worden vastgesteld door de algemene vergadering en behoudens andersluidende beslissing dezer.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen bekrachtigt, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

Voor ontledend uittreksel.

Neergelegd samen met eensluidende uitgifte van het proces-verbaal.

Notaris Luc Tournier.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.05.2015, NGL 13.08.2015 15422-0079-012
08/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.05.2016, NGL 04.08.2016 16399-0410-013

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU HOUBEN PHILIPPE

Adresse
ROMEINSE KASSEI 201 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande