ARCHITECTENBUREAU WILKENHUYSEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU WILKENHUYSEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 878.162.774

Publication

25/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.05.2013, NGL 17.06.2013 13195-0187-008
15/04/2013
ÿþMedWo,d11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de .akte

iu

Undememingsnr. 878.162.774

r : Benaming

{voluit) ANCH1TECTENBUREÁU 11VILXENHUYSEN

i -

á . .

(vei-kort)

,;Feelitsijornr:;,Burgerlijke véT3nóô4Chap pnder áe vorm van',ée11 béslot.1~e vennoótsc4p Met .beperkte" aansprákelíjkheiá "

"

" -` Zetel : ` :3500 Hasselt Leopoldplein; 24 (bus 1}` (volle [i adres)

Onderwerp akte'. VERVANGING VAN DE STATUTEN.ZAAKVOERDER.

.v Er blijkt uit een- akte verfeden voor Biiip JUNILIS, notaris te Raswit=(Kievuit), 'op 5. maart 2013;. geregistreerd; á 7 bladen zonder verzending te,Hasselt, op 5- maart 2013, in boek X98 blad 11 vak 2à aan het recht Van 25 gure; (getekend:) K.. Blondeel, dat de' buitengewone vennotenvergadering van de burgerlijke vennootschap onder de; vorm: van- een .besloten Vennootschap met beperkte ,-aanspakehjkneld 'ARCHITECTENBUREAlli: WILKENHUYSEN'° niet inaatacheopelleemaatschappelijke zetel té 3500 Hasselt, Leopoldplein 24, (bus 1), vallende onder het rechtsgebied :Ha'sseit, en, er: ingeschreven in het register `der :ree htspersonen onder " nummer, 878.162;774. besloten heeft de statuten te vervangen door een nieuwe tekst die geldt als geco&dineerde tekst der statuten:

" ; Volgt-een uittreksel:

Artikel 1,- Bénaming ért)iorm " `~ :: ;

1.-t Dá vennóotscháp is een burgerlijke vërinóotsclláp Prier: de vomi een béslotérk vennootschap tiet;

beperkte aensprakefijkheid en draagt'.dé naam "ARCFiÍTECiENBIJRfrÀU:WILKENHUYSEN":

, <

Artikel i._ " . , . .

.: Dé vennootschap heeft een;onbepaalde duur ` .

t " _

` Artikel'3 ;Zetel

." " 3:1 . De zetel. van de vennootschap;is gevestigdté 3500 Hasselt, Leopoldplein 24 (bits 1), .

" Artikel4 " Doel

-'a:1: De vennootschap heeft als doel; : -' - -

- Het ontwerpen; en het: opstellen van stedenbouwkundige,, bouwkundige. en architecturaie werken en het;.

, -toezicht en "de controle op.de uitvoering ervan::. _ - ` - " , ' . - - - . "

.: Het ontwerpen en. het' opstellen van technische uitrustingen van- bouw ierken, infrastructuurwerken en het!,

I toezicht en de controle'op de.uitvoe ing ervan, " , - " ., -,,`-' .: " '_ :: " _ ' - "

" , , - Het snaken-van stabiliteitsberekeningen van' structuren_ en' onderbouw en het toezicht en de controle.op des t uitvoering. ervan; . _

Het uitvoeren van deskundige' opdrachten inzake industriele.: constructies gebouwen, infrastructuur;;

" i technische` uitrusting; van bouwwerken, structuren, organisaties'en dergelijke.

" i De :Uitoefening ' van het .beroep van- arct3itect" door tussenkomst van haar aangestelden architecten, ingeschreven , op- één van dé tabellen. Of -op -de lijst " van de .Stagiairs van de Orde van Architecten, in overeenstemming met de bepalingen van het Reglement van de Beroepsplichten van de Orde van Architecten;

-.alle verrichtingen dte" verbend'houden met het beheer-van haar eigen onroerend vermogen,

Zij mag olie beheersverrichtingen, .financiele, roerende of onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij haal- doel of van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, bij uitsluiting van elke activiteit die met de uitoefening van het beroep van architect,

onverenigbaar is.- ,

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, soortgelijk, gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming; kunnen bevorderen, maar Wei mende architectuur verenigbaar zijn, " "

Bedoelde opsomming is aanwijzend, en niet beperkend;

De vennootschap zal steeds het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten naleven.

De vennootschap. ,dient -zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het; architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

~r

Op de laatste Na, van Luik 8 vermelden Recto ° Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de petsn(o}alen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versti : Naam en handtekening.

e-

, ~ "fis ~. g, .~.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen enlof rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen enlof onder de jurisdictie van de Orde van

Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doei, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Artikels Kapitaal

Het geplaatste kapitaal bedraagt negenentwintigduizend vijfenvijftig Euro en tien cent, vertegen-+woordigd door tweehonderd negentig aandelen, zonder vermelding van waarde, die elk één/tweehonderd negentigste van het kapitaal vertegenwoordigen

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, iasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de

hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

13.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s) , dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 14 Controle

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het wetboek van vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opge-dragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

t ~r L

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, en besluit om er geen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onder'zoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.....

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

15.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

15.5.De gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de negentiende mei om achttien uur. Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden worden

Artikel 16 : Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december.

Artikel 17 : Bestemming van de winst

Jaarlijks wordt, op de zuivere winsten, een bedrag van tenminste één/twintigste (1/20) voorafgenomen tot het oprichten van een reservefonds, deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering. Artikel 19 Ontbinding

19.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de. Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

19.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikking en getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

19.3 Bq ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

19.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 20 Vereffening

20.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffertaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

20.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

20.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Artikel 21 Vereffeningssaldo

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectieve aandelen, zodanig dat ieder aandeel over dezelfde rechten beschikt. In voorkomend geval zullen eerst alle aandelen op gelijke voet worden geplaatst aangaande hun volstorting.

Zaakvoerder

Een buitengewone vennotenvergadering gehouden onmiddellijk na voorgaande bevestigde de heer Jan WILKENHUYSEN, burgerlijk ingenieur-architect, geboren te Hasselt op 19 mei 1971, wonende te 3520 Zonhoven, Oppelsenweg 51, als (niet-statutair) zaakvoerder voor onbepaalde duur.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

notaris F. Junius

tegelijk neergelegd :

- de expeditie van de akte

- gelijkvormig afschrift van de notulen vande vergadering vn 5 maart 2013 (bevestiging zaakvoerder)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naarh en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(d)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

19/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.05.2012, NGL 12.06.2012 12173-0285-008
22/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 19.05.2011, NGL 16.06.2011 11176-0295-008
25/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 19.05.2010, NGL 16.06.2010 10199-0423-009
22/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 19.05.2009, NGL 15.06.2009 09247-0068-009
18/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 19.05.2008, NGL 12.06.2008 08222-0160-009
25/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 21.05.2007, NGL 19.06.2007 07253-0132-009

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU WILKENHUYSEN

Adresse
LEOPOLDPLEIN 24, BUS 1 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande