ARGUM

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARGUM
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.917.604

Publication

12/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

08-05-2015

Griffie

*15307938*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629917604

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ARGUM

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Meester Myriam FRANSMAN-DAELEMANS, notaris te Bree, op 8 mei 2015, nog te registreren, blijkt dat :

De heer JANSSEN Jonathan, zelfstandige, geboren te Bree op 21 april 1981, rijksregisternummer 810421 107-22, wonende te 3960 Bree, Oudstukkenstraat 10.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprake¬lijkheid hebben opgericht, waarvan de voornaamste bepalingen en statuten luiden als volgt :

Inbreng in geld.

De comparanten verzoeken mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die zij hebben opgericht, onder de naam  ARGUM , met zetel te 3960 Bree, Oudstukkenstraat 10, waarvan het kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) bedraagt en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Vóór het verlijden van de oprichtingsakte hebben de oprichters mij een financieel plan overhandigd, opgemaakt op 21 april 2015 en ondertekend door de oprichter, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verant¬woorden. Het verslag wordt door mij, notaris, bewaard. De comparant verklaart op de totaliteit van het maatschappelijk kapitaal in te tekenen en een onmiddellijke inbreng te doen in kontanten ten bedrage van twaalfduizend vierhonderd Euro (12.400,00 ¬ ), waarvoor hem honderd (100) aandelen worden toegekend.

Ten bewijze dat het maatschappelijk kapitaal gedeeltelijk werd volgestort wordt aan ondergetekende notaris een bankattest overhandigd, uitgaande van KBC Bank en gedateerd op 29 april 2015, waaruit blijkt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd Euro (12.400,00 ¬ ) werd gedeponeerd op naam van de vennootschap in oprichting op rekening BE62 7350 4139 7261.

Rechtsvorm  naam  maatschappelijke zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft met als naam: "Argum".

De zetel is gevestigd te 3960 Bree, Oudstukkenstraat 10.

De zaakvoerder kan de zetel binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- Managementsactiviteiten van holdings: tussenkomen in het dagelijks bestuur, vertegenwoordigen van bedrijven op grond van bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal, enzovoort; - Handel in eigen onroerend goed;

- Verhuur en exploitatie van eigen of geleasd residentieel onroerend goed, exclusief sociale woningen;

- Verhuur en exploitatie van eigen of geleasd niet-residentieel onroerend goed, exclusief terreinen;

Onderwerp akte :

Oudstukkenstraat 10 3960 Bree

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Overige adviesbureaus op het gebied van bedrijfsbeheer: adviesbureaus op het gebied van bedrijfsvoering;

- Consultancy;

- Specialist in industriële automatisering, engineering, techniek en productie;

- Software ontwikkeling (programmatie)

- Elektrisch ontwerp en bordenbouw;

- Consultancy;

- Machinebouw;

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die, direct of indirect, verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuurdersmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere daarvoor in aanmerking komende derde-vertegenwoordiger, die door de vennootschap wordt afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

- De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

- De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

- De vennootschap kan, in het algemeen, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

- Het verwerven en beheren van roerend patrimonium, met inbegrip van participaties in vennootschappen, het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering.

- Het besturen van vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben; het uitoefenen van de functies van bestuurder en vereffenaar in dergelijke vennootschappen.

- Het toestaan van leningen, kredietopeningen en kasvoorschotten aan derden (gereglementeerde bankfuncties of spaarkasfuncties niet inbegrepen).

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van het woord. De vennootschap mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij kan ook participeren in of samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd Euro (18.600,00 ¬ ).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Bestuur - Bevoegdheden

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder; ook indien er verschillende zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te treden voor alle handelingen.

Het bestuur mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen.

Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

Indien de algemene vergadering een bezoldiging toekent die deels in een vergoeding in natura bestaat zal zij jaarlijks, ter gelegenheid van de jaarvergadering, gezegde bezoldiging bevestigen met vermelding van de aard van de geleverde prestaties en het behaalde resultaat.

Vergoeding

Behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder thans bezoldigd.

Volmachten

Een bijzondere volmacht wordt verleend aan: SBB regio Lim-burg Noord, vertegenwoordigd door de heer Wouters Pascale, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk te handelen en met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregis¬ter en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren. Algemene vergadering

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats op de tweede vrijdag van de maand juni om negentien uur. Indien deze dag evenwel een feestdag is, wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

De vennoten kunnen evenwel éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld bij artikel 271 van het Wetboek van vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen.

Notulen en afschriften

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door een zaakvoerder. In de notulen van de algemene vergadering dient expliciet vermeld te worden hoe elke aanwezige of vertegenwoordigde vennoot heeft gestemd aangaande enige kwijting te verlenen aan een zaakvoerder.

Stemrecht  vertegenwoordiging op de vergadering

Elk aandeel geeft recht op één stem, Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot zich op een vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot

Verdaging jaarvergadering

Het bestuursorgaan heeft het recht tijdens de zitting de jaarvergadering één enkele maal drie (3) weken uit te stellen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de reeds genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Inventaris  jaarrekening

Op het einde van ieder boekjaar zal het bestuur de inventaris opmaken en op de jaarvergadering desgevallend het jaarverslag en de jaarrekeningen aan de goedkeuring der vennoten onderwerpen. Winstbesteding

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een/twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar soeverein besluiten mits inachtneming van een gelijk recht voor elk aandeel.

Ontbinding  vereffening  verdeling liquidatiesaldo

Behoudens toepassing van artikel 184, paragraaf 5, van het Wetboek van vennootschappen geschiedt bij ontbinding der vennootschap de vereffening door de zaakvoerder(s), alsdan in functie en die een college zullen vormen, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt waarvan zij tevens de machten en de bezoldiging vaststelt.

Een vereffenaar treedt evenwel pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van diens benoeming.

Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening rekening houdend met de reeds verrichte volstorting.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten dien(en)(t) de vereffenaar(s) het verdelingsplan voor te leggen aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar vangt aan op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt en eindigt op éénendertig december tweeduizend zestien (2016).

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen verklaart de oprichter dat de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap:

- alle verbintenissen bekrachtigt welke werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en:

- alle daaruit voortvloeiende verplichtingen overneemt,

onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, van het Wetboek van vennootschappen.

Een zelfde verplichting geldt voor alle verbintenissen welke zouden worden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in de periode tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zeventien (2017).

3. Ondergetekende notaris heeft de verschijner gewezen op de consequenties van het eventueel hebben van meerdere éénhoofdige besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

4. Als niet statutaire zaakvoerder voor onbepaalde termijn, op elk ogenblik herroepbaar, wordt benoemd: JANSSEN Jonathan, voornoemd, die verklaart zijn opdracht te aanvaarden en die bevestigt, op vraag van de notaris, dat hij niet getroffen is door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van zaakvoerder thans bezoldigd.

5. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

6. De verschijner erkent door ondergetekende notaris gewezen te zijn op artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en onder meer dat, indien iemand een verbintenis heeft aangegaan of aangaat voor de vennootschap in oprichting, de vennootschap die verbintenis binnen de twee maanden na de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte dient over te nemen.

Voor ontledend uittreksel,

Notaris Myriam Fransman-Daelemans

Tegelijk neergelegd: een voor eensluidend verklaard afschrift van de oprichtingsakte

Coordonnées
ARGUM

Adresse
OUDSTUKKENSTRAAT 10 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande