ARSIS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ARSIS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 836.842.457

Publication

21/06/2011
ÿþ Med 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor III

behouc *11091815

aan h

Belgis

Staatst









RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-

0 8 -06- 2011

Hagdft$

Ondernemingsar : .± G . .

penaming

(voluit) : ARSIS

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel Meerlestraat 40, 3560 LUMMEN

Onderwerp akte : Oprichting vennootschap

Op datum van 24 mei 2011 wordt de vennootschap ARSIS V.O.F. opgericht bij onderhandse akte waarvan. de statuten luiden als volgt :

Hoofdstuk I - OPRICHTING

Ondergetekenden :

1.De Heer Simons Jozef, geboren op 6 augustus 1965 te Bree, woonachtig te 3560 Lummen, Meerlestraat 40, rijksregisternummer 65.08.06-223-48, gehuwd met Mevr. Loenders Nadia;

2.Mevrouw Loenders Nadia, geboren op 16 juni 1967 te Turnhout, woonachtig te 3560 Lummen,' Meerlestraat 40, rijksregisternummer 67.06.16-034-62, gehuwd met Dhr. Simons Jozef;

Verklaren hierbij een vennootschap op te richten onder de vorm van een Vennootschap onder Firma: genaamd 'ARSIS'.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfduizend euro ¬ 5.000,00 en

is verdeeld in 50 aandelen zonder nominale waarde.

Op deze aandelen werd in geld ingeschreven tegen een prijs van 100,00 euro per aandeel als volgt :

" Simons Jozef, voornoemd, tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00) waarvoor hem vijfentwintig (25) aandelen worden toegekend zonder nominale waarde;

" Loenders Nadia, voornoemd, tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00) waarvoor haar vijfentwintig (25)

aandelen worden toegekend zonder nominale waarde.

"

Hoofdstuk II - STATUTEN

TITEL 1 : VORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 : Vorm - Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een 'Vennootschap onder Firma' (VOF),' onder de benaming : 'ARSIS'

Deze benaming dient steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden V.O.F. Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3560 Lummen, Meerlestraat 40.

Deze mag bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan overgebracht worden naar een andere stad of

gemeente in Belgie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(er» bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen " bij het Belgisch Staatsblad . 21/06/2011- Annexes du Moniteur- belg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel zal door het bestuur bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

a. Het organiseren, uitvoeren, dirigeren van muzikale programma's in zijn breedste zin

b. Het promoten, stimuleren, organiseren, deelnemen aan- en uitvoeren van muzikaal/ vocale/ theatrale evenementen zoals concerten, films, recitals, scenische producties, muzikaal) vocale! theatrale experimenten, academische zittingen, missen, voordrachten allerhande.

c. Het organiseren en geven van initiatiecursussen, workshops en vervolmakingscursussen ten behoeve van zowel amateurs, beginnende professionelen, als reeds gevorderde zangers musici! uitvoerende kunstenaars, alsook het rechtstreeks voorbereiden van een individu of een ensemble met het oog op en wedstrijd, een auditie, een optreden of een opname, ...

d. Het opsporen en aankopen van moeilijk vindbare partituren en geschriften allerhande.

e. Het verlenen van logistieke en administratieve steun of van rechtstreekse medewerking bij de programmatie en productie van geluids- en beelddragers en van muziek- en theaterproducties.

f. Het oprichten van een centrum voor vocale en instrumentale begeleiding en advies.

g. Het bijwonen of door een afvaardiging laten bijwonen van leerrijke evenementen zoals cursussen, lezingen, voorstellingen, uitvoeringen, repetities en dit wereldwijd.

h. Het zoeken naar en verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van al deze gestelde doeleinden.

i. Het verzamelen van informatie in binnen en buitenland, die kan leiden tot het tot stand komen van punt a.

j. Verspreiding van publiciteitsmateriaal, folders, video- opnamen, geluidsopnamen en alle geluidsdragers en

beelddragers: het contacteren van concertbureaus, concertorganisaties, management,

kunstenaarssecretariaten, platenfirma's orkesten, officiële instellingen: het organiseren van concerten, cursussen, conferenties, studiereizen; uitlenen van muziekinstrumenten en muziekmateriaal; publicatie van platen , boeken, tijdschriften, artikels.

k. Het uitgeven van partituren, boeken en alle andere drukwerken, geluidsdragers en andere

reproductievormen.

I. Het aankopen van muziekinstrumenten voor conservatie, studie, eigen gebruik en gebruik door derden.

m. Het aannemen en uitvoeren van componeer- en schrijfopdrachten voor diverse instanties.

De vennootschap mag eveneens alle handels-, financiele, roerende en onroerende handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met een of meerdere van haar activiteiten. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings deelnemen aan of belang nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan onder meer aan haar venncten en/of zaakvoerders en ze kan zich voor derden, haar vennoten en/of zaakvoerders borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, voor zover de wet dit toelaat. Zij mag onroerende goederen aanwerven, bouwen, opschikken, uitrusten, ombouwen doch alleen met, het oog op het beheer en de opbrengst en dus niet met het oog op de verkoop of de wederverkoop. Zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op de wederbelegging en opbrengst. Zlj mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden.

De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

Zij mag haar doel zowel in Belgie als in het buitenland verwezenlijken.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur vanaf heden.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, genomen onder de voorwaarden zoals vereist bij een statutenwijziging.

De vennootschap is niet ontbonden door de dood, de onder-voogdijstelling, het onvermogen of het faillissement van een vennoot.

~

TITEL 2 : KAPITAAL - AANDELEN - VENNOTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 5 : Maatschappelijk Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfduizend euro (E 5.000,00) vertegenwoordigd door vijftig (50) aandelen op naam, zonder aanduiding vaan de nominale waarde.

Artikel 6 : Rechten der vennoten - aard der aandelen - vennootschapsregister

De rechten van elke vennoot in de vennootschap vloeien enkel voort uit onderhavige akte, latere statutenwijzigingen en later goedgekeurde overdrachten.

De aandelen zijn op naam.

Het aantal aandelen dat toebehoort aan elke vennoot zal, met vermelding van de uitgevoerde stortingen, worden ingeschreven in het register dat zal worden bijgehouden ten zetel van de vennootschap en waarvan elke vennoot of elke belanghebbende derde ten allen tijde kennis zal kunnen nemen.

Artikel 7 : Overdracht aandelen

7.1 Overdracht onder de levenden

Een vennoot kan zijn aandeel slechts afstaan onder levenden aan een derde of aan een medevennoot mits eenparige toestemming van de andere vennoten.

7.2 Overdracht bij overlijden

Bij overlijden van een vennoot beslissen de overblijvende vennoten of de vennootschap verder gezet wordt met de overblijvende vennoten en/of erfgenamen, mits deze laatste in de voorwaarden verkeren om vennoot te worden.

De erfgenamen die worden uitgesloten van deelname aan de vennootschap hebben recht op een scheidingsaandeel.

7.3 Toetreding van een nieuwe vennoot

Een nieuwe vennoot kan slechts toetreden tot de vennootschap mits eenparige instemming van alle vennoten.

7.4 Uittreding

De vennoot die wenst uit te treden dient dit ter kennis te brengen van de vennootschap per aangetekend schrijven of voor ontvangst getekend schrijven.

Een vennoot kan slechts uittreden mits eenparig akkoord van alle overige vennoten. Wordt dit akkoord niet bekomen dan moet de vennoot die wenst uit te treden binnen de drie maand een nieuwe vennoot zoeken om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen. Slaagt hij hier niet in binnen de drie maand of verkrijgt de nieuwe vennoot niet de hierboven sub 7.3 vereiste instemming, dan zijn de andere vennoten er toe gehouden het scheidingsaandeel van het uittredende lid over te nemen. De vennootschap blijft dan verder bestaan tussen de overige vennoten behoudens andersluidende beslissing.

7.5 Uitsluiting van een vennoot.

Ingeval een vennoot zijn verplichtingen niet nakomt of indien hij door een aanhoudende kwaal ongeschikt is voor de werking van de vennootschap, kunnen de andere vennoten met éénparigheid van stemmen beslissen tot zijn uitsluiting.

De uitgesloten vennoot kan de nietigverklaring van dit besluit vorderen voor de rechter. ingeval de rechter de uitsluiting ongegrond verklaart, kan de uitgesloten vennoot de ontbinding van de vennootschap vorderen overeenkomstig artikel 1871 van het Burgerlijke Wetboek.

De uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel zoals hierna bepaald.

7.6 Scheidingsaandeel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Ingeval er een scheidingsaandeel wordt uitbetaald zal dit vastgesteld worden, behoudens minnelijke overeenkomst, door een deskundige, lid van een der gereglementeerde economische beroepen, aangeduid in gemeen overleg of bij onenigheid door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de zetel van de vennootschap. De deskundige zal het aandeel waarderen volgens de algemene principes, gesteund op rendement, cashflow en intrinsieke waarde, rekening houden met alle elementen die de waarde beinvloeden. Tegen zijn waardebepaling staat geen verhaal open, behoudens collusie, bedrog of zware fout.

ingeval van uitsluiting van een vennoot wegens tekortkoming aan zijn verplichtingen, wordt de waarde van het scheidingsaandeel beperkt tot zijn aandeel in het eigen vermogen van de vennootschap.

7.7 Vruchtgebruik - Blote eigenaar

Indien de aandelen bezwaard zijn met vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende overeenkomst.

Artikel 8 : Exclusiviteit

Zolang de vennootschap bestaat, zullen de vennoten zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse activiteit van dezelfde aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke overeenkomst tussen de vennoten.

TITEL 3 : BESTUUR

Artikel 9 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders benoemd onder de vennoten.

Mits eenparige toestemming van alle vennoten kan een niet-vennoot als zaakvoerder aangesteld worden.

De zaakvoerders worden door de vennoten benoemd voor onbepaalde tijd.

Artikel 10 : Bevoegdheid

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om aile handelingen te verrichten die nodig of

nuttig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Artikel 11 : Statutaire zaakvoerder

Worden benoemd tot statutaire zaakvoerder, die afzonderlijk mogen optreden, voor de duur van de vennootschap, de heer Simons Jozef en mevrouw Loenders Nadia, voornoemd, die verklaren de opdracht te aanvaarden. Hun ontslag zal slechts uitgesproken mogen worden, hetzij met eenparigheid van stemmen van alle vennoten, hetzij om ernstige en zwaarwichtige redenen bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Art. 12 : Bezoldiging

Het mandaat van Dhr. Simons Jozef is onbezoldigd. Het mandaat van Mevrouw Loenders Nadia is bezoldigd. De algemene vergadering kan echter bij eenvoudige meerderheid der stemmen, het bedrag der vaste of evenredige vergoedingen of zitpenningen vastleggen die zullen worden toegewezen aan de zaakvoerders en die in voorkomend geval dienen te worden ingebracht in de algemene kosten onafhankelijk van alle eventuele vertegenwoordigings-, reis- en verplaatsingskosten.

TITEL 4 : ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

Artikel 13 : Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering zal van rechtswege plaatsvinden op de eerste vrijdag van de maand juni van elk jaar, om 20.00u en voor het eerst in 2013.

Indien deze dag een feestdag is, zal de algemene vergadering plaatsvinden op de eerstvolgende werkdag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Een buitengewone algemene vergadering kan bovendien worden bijeengeroepen door de zaakvoerders volgens de vormen voorzien door de wet, telkens wanneer het maatschappelijk belang dit vereist. De bijeenroeping is verplicht op aanvraag door de vennoten die samen een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. In dit geval dient zij te worden bijeengeroepen binnen de maand na de aanvraag.

De oproeping tot een buitengewone algemene vergadering geschiedt bij aangetekend schrijven. Dit dient minstens vijftien dagen voor de buitengewone algemene vergadering te worden gericht aan de vennoten.

Artikel 14 : Beraadslaging & besluiten

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de vennoten die

minstens drie/vierden van het kapitaal vertegenwoordigen, aanwezig zijn.

Elk aandeel geeft recht op een stem.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen worden de

voorstellen verworpen.

Voor het wijzigen van de statuten is vereist dat alle vennoten aanwezig zijn en dat de besluiten worden

genomen met eenparigheid van stemmen.

TITEL 5 : BOEKJAAR - BALANS - BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

Artikel 15: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar. Op die datum wordt een inventaris, balans en een resultatenrekening opgemaakt.

Artikel 16 : Resultaatbestemming

De netto-winst van het boekjaar wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De algemene vergadering die bij meerderheid van stemmen beslist, op voorstel van de zaakvoerder(s), zal

een bestemming geven aan het saldo.

TITEL 6 : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 17 : Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen voorzien in de wet.

Met uitzondering van de gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, zal de ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene vergadering, onder de voorwaarden zoals bepaald voor een wijziging van de statuten.

Artikel 18 : Vereffening

De algemene vergadering der vennoten benoemt de vereffenaars.

Zijn er geen vereffenaars benoemd door de algemene vergadering dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar zowel ten aanzien van de vennoten als van derden.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL 7 - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 19 : Keuze van woonplaats

Voor het ten uitvoer brengen van onderhavige statuten kiezen de zaakvoerders, vereffenaars en vennoten woonplaats op de maatschappelijke zetel van de vennootschap waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig zullen kunnen worden gedaan.

Artikel 20 : Ven nootschapsrecht

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, zullen als niet geschreven worden beschouwd.

HOOFDSTUK III - OVERGANGSBEPALINGEN ri .

" Afsluiting van het eerste boekjaar.

" , Het eerste boekjaar zal lopen vanaf 1 juni 2011 tot 31/12/2012

" Eerste algemene vergadering.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in juni 2013.

HOOFDSTUK IV - BESTUUR

Op dit ogenblik zijn de zaakvoerders bijeengekomen in een raadsvergadering en hebben zij beslist om, overeenkomstig het art. 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle daden, rechten en verbintenissen gesteld tot op heden, die in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting werden aangegaan, uitdrukkelijk over te nemen, te bekrachtigen en uit te voeren, doch onder de opschortende voorwaarde van verkrijging van rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel , daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel overeenkomstig art. 2 paragraaf 4, eerste lid van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijgevolg worden de ondertekenaars van deze verschillende verbintenissen ontslagen van elke verantwoordelijkheid in hoofde van het afsluiten van deze verbintenissen.

Opgesteld in vijf exemplaren, waarbij elke partij verklaart een origineel exemplaar te hebben ontvangen: Het " derde exemplaar zal dienen tot neerlegging van deze oprichtingsakte. De overige twee exemplaren zijn dienstig voor fiscale en administratieve doeleinden.

Lummen, 24/05/2011

Simons Jozef & Loenders Nadia

Oprichters-vennoten

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hcedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ARSIS

Adresse
MEERLESTRAAT 40 3560 LUMMEN

Code postal : 3560
Localité : LUMMEN
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande