ASSTER

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.220.918

Publication

30/09/2013
ÿþ MOA 22



rL jïº%t 1.5 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

be

a

Bi

St. *13148 8>

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 9 A08- 2013

SELT

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel : 0410.220.918

Asster

V.Z.W.

Meiveren-Centrum 911, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : I. Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur - Il. Herneming statuten

L De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig haar statuten, heeft in haar vergadering van 20 juni 2013 het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

Dhr. Robert Jonckheere, Dhr. Luc De Staercke, Br. Luc Maes, Br. Victor Quets en Br. Veren Raes

Zij is verder overgegaan tot de aanstelling van volgende bestuurders:

Mevr. Herlinde Vanormelingen, br, Luc Lemmens, dhr. Stefan Van Sevecotte en dhr. Yves Demaertelaere

De Raad van Bestuur is aldus vanaf heden als volgt samengesteld:

ARTS ALEX, Sint-Martensbergstraat 11, 3600 Genk

BOLLEN JOS, Zepperenweg 94, 3800 Sint-Truiden

HERMANS RITA, Appelstraat 10, 3800 Sint-Truiden

LYSENS ANTOINE, Elderenweg 7, 3770 Riemst

MENTENS LODEWIJK, Merelstraat 29, 3550 Heusden-Zolder

VANORMELINGEN HERLINDE, Kortenbosstraat 227, 3800 Sint-Truiden

DE RYCKE RAPHAEL, Zeedijk 421, 8670 Koksijde

OOSTERLINCK KOEN, Berkenhagestraat 66, 8210 Zedelgem

VAN HOORDB FRANS, Suikerkaai 81, 9060 Zelzate

DELARUELLE~ HENDRIK, Weidestraat 8, 9050 Gent

LEMMENS LUC, Jules Destréelaan 67, 9050 Gentbrugge

VAN SEVECOTTE STEFAN, Sparrenlaan 30, 9080 Lochristi

DEMAERTELAERE YVES, Schuurstraat 100, 9040 Oostakker

II. Herneming van de integrale statuten zoals gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 11 maart 2011.

VZW 'ASSTEM

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Art. 1. De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk. Zij draagt de naam "Asster". In alle stukken die uitgaan van de vereniging, dient die naam onmiddellijk te worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art. 2. Haar zetel is gevestigd te Sint-Truiden, Melveren-Centrum 111. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art, 3. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, bij onderhandse akte van 2 maart 1922, onder de naam "Asile Sainte-Marie des Soeurs de la Charité, à Saint-Trond" of ook "Sint-Mariagesticht der Zusters van Liefde te Sint-Truiden". Die naam werd bij besluit van de algemene vergadering van 19 februari 1973 vervangen door"`J Psychiatrisch ZiekenhuisSartçta,Maria" en bij besluitvan de_ algemene vergadering. van__ 21

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

"

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

januari 2011 vervangen door "Psychiatrische Centra Sint-Truiden" en bij besluit van de algemene vergadering van 16 juni 2011 vervangen door 'ASSTER'.

Art.4.De vereniging heeft tot doel te zorgen voor medemensen die in hun menselijke ontplooiing begeleiding nodig hebben, ongeacht hun oorsprong, geslacht, overtuiging of financiële draagkracht. Dit doel houdt o.a. de oprichting en het beheer van initiatieven in de geestelijke gezondheidszorg.

Dit doel wil de vereniging realiseren vanuit een gelovige en liefdevolle grondhouding, in de geest van het evangelie en van Kanunnik Petrus Jozef Triest, de stichter van de congregaties van de Broeders van Liefde en van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria.

Art. 5. De vereniging mag in hoofdorde alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen en kan in het algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Voor de realisatie van haar doel kan de vereniging, in bijkomende orde, zelfs economische activiteiten en daden van koophandel stellen, op voorwaarde dat de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij sluit hierbij elk winstoogmerk of materieel voordeel voor haar leden uit.

HOOFDSTUK I L  De leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt ten minste vier.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen werkende en toegetreden leden. Alleen de werkende leden beschikken over stemrecht binnen de algemene vergadering.

De aanvaarding van nieuwe leden, zowel de werkende ais de toegetreden leden, gebeurt krachtens een beslissing bij gewone meerderheid in de raad van bestuur.

Art. 7. Minstens de helft plus één van de werkende leden voorgedragen dienen te worden door de vzw provincialaat der Broeders van Liefde, met zetel te 9000 Gent, Stropstraat 119.

Andere kandidaten die tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging kunnen bijdragen, dienen door twee leden, die reeds twee jaar lid zijn van de vereniging, voorgedragen te worden aan de raad van bestuur die beslist over de toetreding van de kandidaat.

Art. 6.Minimaal één vierde van de werkende leden moeten hun woonplaats in de provincie Limburg hebben.

Art. 9. Er wordt van de leden geen lidmaatschapsbijdrage gevorderd, tenzij de algemene vergadering daartoe mocht beslissen, in welk geval de bijdrage niet meer dan vijftig euro per jaar en per persoon mag bedragen.

Art. 10. Ieder lid is op elk ogenblik vrij uit de vereniging te treden. Daartoe volstaat een gewone ontslagbrief gericht aan de raad van bestuur.

Art. 11. Indien de raad van bestuur van oordeel is dat een lid, door meningsuiting, houding, levenswijze of desinteresse niet meer geëigend is om actief bij te dragen tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, kan hij de uitsluiting van dit lid op de agenda van de algemene vergadering plaatsen. De uitsluiting kan pas bevestigd worden na het lid in kwestie te hebben gehoord of minstens uitgenodigd te hebben.

Art, 12. Leden die tot de vereniging zijn toegetreden uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid of voorgedragen vanuit een bepaalde instantie, verliezen het lidmaatschap van de vereniging, van zodra zij de hoedanigheid verliezen waarop hun toetreding gestoeld was of van zodra de voordragende instantie de voordracht herroept. Van de betrokken hoedanigheid wordt melding gemaakt in de notulen betreffende de beslissing van hun toetreding.

Art. 13. De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kunnen de desgevallend betaalde bedragen niet terugvorderen.

HOOFDSTUK III. - Algemene vergadering

Art. 14. Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a. de wijziging van de statuten

b. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn bezoldiging

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissaris

e. de begroting van het komende jaar, de rekeningen van het afgelopen jaar, de kwijting aan de bestuurders en de commissaris

f. de ontbinding van de vereniging

g. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

h. de uitsluiting van de leden

1. alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

j. het overdragen van onroerende activa.

Art. 15. Een buitengewone algemene vergadering dient gehouden, telkens als het belang van de vereniging dit eist. Zij dient gehouden in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvraagt. Iedere vergadering wordt gehouden op plaats, dag en uur aangeduid in de bijeenroeping. Alle leden moeten voor elke algemene vergadering uitgenodigd worden.

Art. 16. De bijeenroepingen geschieden door de raad van bestuur, per omzendbrief aan ieder lid gericht, ten minste acht dagen voor de vergadering. Ze bevatten de agenda. Elk agendavoorstel, ondertekend door één twintigste van de leden, dient op de agenda te worden geplaatst. Alleen in dringende gevallen kan de vergadering beraadslagen over punten die niet op de agenda ingeschreven zijn, mits unanieme instemming van de aanwezige en vertegenwoordigde leden,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens ontstentenis, door de bestuurder met de grootste anciënniteit.

Art, 18. Ieder lid heeft het recht aanwezig te zijn op, en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij vertegenwoordigd bij volmacht door een ander lid van de vereniging. Ieder lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Art. 19, De vergadering is geldig samengesteld, wanneer het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden ten minste de helft bedraagt, Haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een statutenwijziging, de aanvaarding van leden en de uitsluiting van leden vereist een twee derde meerderheid.

Voor elke statutenwijziging, de ontbinding van de vereniging inbegrepen, moet minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig en vertegenwoordigd zijn. Wanneer dit quorum niet bereikt is, dient een tweede vergadering bijeengeroepen te worden, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Die vergadering dient evenwel gehouden te worden ten minste vijftien dagen na de eerste.

Een doelwijziging en de vervroegde ontbinding vereisen een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Voor het overdragen van onroerende activa dient twee derde der werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en moet de beslissing genomen worden met vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 20. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en de leden die het vragen.

De in rechte voor te leggen afschriften of uittreksels, worden ondertekend door twee bestuurders,

HOOFDSTUK IV.- Raad van bestuur

Art. 21. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij beschikt over alle bevoegdheden die de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verlenen. De raad fungeert als een college.

Art. 22. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen, benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van maximum vijf jaar, en ten allen tijde door haar afzetbaar. Het aantal werkende leden in de algemene vergadering dient in elk geval steeds hoger te zijn dan het aantal bestuurders.

Minstens de helft plus één van de bestuurders voorgedragen dienen te worden door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.

Art, 23.Wanneer een plaats van een bestuurder openvalt, blijft de raad geldig samengesteld door de overblijvende bestuurders, voor zover de raad ten minste nog drie bestuurders telt en minstens de helft plus één van de overblijvende bestuurders voorgedragen werd door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde. Is dit niet verzekerd, dan dient de algemene vergadering onmiddellijk te worden samengeroepen om een bijkomende bestuurder te benoemen.

Vóór het verstrijken van de duur van zijn opdracht kan een bestuurder ten allen tijde vrijwillig ontslag nemen, per brief gericht aan de raad van bestuur. Indien daardoor het aantal bestuurders beneden drie zou vallen of niet langer minstens de helft plus één van de overblijvende bestuurders voorgedragen werd door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde, is de ontslagnemende bestuurder gehouden in functie te blijven totdat in zijn vervanging is voorzien.

De opdracht van de bestuurders is onbezoldigd.

Art. 24, De raad kiest tussen zijn leden een voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn opdracht waargenomen door de bestuurder met de grootste anciënniteit.

Art. 25. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is, of vertegenwoordigd bij schriftelijke volmacht. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen.

De beslissingen worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Uittreksels uit deze notulen worden ondertekend door twee bestuurders.

Art. 26. Rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, worden namens de vereniging ingesteld en vervolgd namens de raad van bestuur door twee bestuurders.

Art. 27. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, samen handelend, die ten aanzien van derden niet moeten doen blijken van een enig besluit van de raad van bestuur.

Art. 28, De raad van bestuur kan een bijzonder en/of beperkt mandaat verlenen aan personen al dan niet lid van de raad Van bestuur of van de vereniging.

Art. 29. De raad van bestuur kan een beheerscomité samenstellen met afgevaardigden van de raad van bestuur en van de directie. Dit beheerscomité vervult beleidsvoorbereidende taken betreffende het geheel of een deel van de activiteiten van de vereniging. De beëindiging van het mandaat als bestuurder betekent ook een beëindiging van het lidmaatschap van het beheerscomité.

Art. 30. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht. Zij oefenen hun bevoegdheden alleen uit indien slechts één derde wordt aangeduid. Indien meerdere derden worden aangeduid zal het delegatiebesluit aangeven in welke mate zij deze bevoegdheid alleen dan wel gezamenlijk dienen uit te oefenen.

HOOFDSTUK V. - Inzagerecht leden

iu[0D 2.2

,

Luik B - Vervolg

Art. 31. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging inzage nemen van de notulen met de beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet bestuurder, die bij de vereniging of voor rekening ervan een opdracht vervuilen.

Derden kunnen inzage nemen van de stukken die zich in het dossier van de vereniging op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel bevinden, alsook van de bekendmakingen betreffende de vereniging in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad

HOOFDSTUK VI, - Boekjaar - begroting - rekening - toezicht

Art. 32, Het boekjaar vangt aan op één januari en wordt afgesloten op éénendertig december van hetzelfde jaar.

leder jaar en ten laatste op dertig juni, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt in overeenstemming met de voor de vereniging geldende voorschriften, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

leder jaar en ten laatste op eenendertig december, legt de raad van bestuur de begroting van het komende ' boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art, 33. Er wordt een commissaris benoemd, die instaat voor de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, in het licht van de wet en de statuten, van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen.

Die commissaris wordt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar benoemd uit de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren, door de algemene vergadering. Deze stelt tegelijk zijn bezoldiging vast, die bestaat in een vast bedrag.

De commissaris heeft een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging, Hij mag ter plaatse inzage nemen in de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen in alle geschriften van de vereniging,

HOOFDSTUK VIL - Ontbinding en vereffening

Art. 34. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij ontstentenis daarvan de rechtbank, één of meervereffenaars, Zij bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Aan het netto-vereffeningssaldo, na aanzuivering van het passief, wordt een bestemming gegeven, die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel van de vereniging die door de algemene vergadering van de ontbonden en in vereffening gestelde vereniging wordt aangewezen.

Indien, om gelijk welke reden, de vergadering dit werk niet aangeduid heeft, zal de bestemmeling van het netto-vereffeningsactief bepaald worden door de regionale raad van de Sint-Vincentiusreggio van de Broeders van Liefde.

Art. 35. Voor wat in deze statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Gedaan te Sint-Truiden op 25 juli 2013

Voor eensluidend afschrift

Getekend

Dhr. A. Arts, voorzitter

Dr. K. Oosterlinck, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

19/04/2012
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ililt11111,011!111111111

Cndarneiningeir ; 0410.220:918

E~.i1,1:{mde?ti~a,

(voie} : v.z.w. Asster

tverkort} :

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel : Meiveren-Centrum 111, 3800 Sint-Truiden

Ore:_ :tae.c :te : Benoeming commissaris - revisor

UITTREKSEL UIT HET VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN VZW ASSTER D.D, 16 FEBRUARI 2012 OM 18U - CAMPUS MELVEREN

AANSTELLING COMMISSARIS-REVISOR VOOR BOEKJAREN 2011  2012  2013

De algemene vergadering beslist de vennootschap PVMD Bedrijfsrevisoren opnieuw aan te stellen

als commissaris-revisor voor de boekjaren 2011 2012  2013 volgens de voorwaarden van zijn offerte

dd. 21 oktober 2011.

De vennootschap wordt voor de uitoefening van de opdracht vertegenwoordigd door dhr, A. Chaerels.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 6 -04- 2012

1

Sint-Truiden, 15 maart 2012 Dhr. K. Oosterlinck,

Getekend, Secretaris

Dhr. A. Arts,

Voorzitter

kst

Ci) de. iestske M<".. ven Liriic r. vern'16k1en :'. ictr3 : Élear, en Froe.danigiîvid van de irrztruri,e:lCvrCnde r)eturis, hetzij V^rr (:0 persCj,cmCrl) 1 avt,rnd de SíErerllÿing, stichting 4f organisme tei, aanzien «ei, ti r weii

: idanAl en .,anCitetGtSirttE.

26/08/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch-Staatsblad 26108/2011-- Anrrexes-du-Moniteur beige

MOP 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Onder errh snr : 410.220.918

,rola:it' : Psychiatrische Centra Sint-Truiden

v.z.w.

Melveren-Centrum 111, 3800 Sint-Truiden

Wijziging statuten - Naamswijziging

De Algemene Vergadering, geldig aangeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar vergadering van donderdag 16 juni 2011 besloten artikel 3 van de statuten te wijzigen (naamswijziging) en te vervangen door onderstaande tekst

Artikel 3 : De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, bij onderhandse akte van 2 maart 1922, onder de naam `Asile Sainte-Marie des Soeurs de la Charité, à Saint-Trond' of ook 'Sint-Mariagesticht der Zusters van Liefde te Sint-Truiden'. Die naam werd bij besluit van de Algemene Vergadering van 19 fe-bruari 1973 vervangen door `Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria', bij besluit van de algemene ver-gadering van 21 januari 2011 vervangen door 'Psychiatrische Centra Sint-Truiden' en bij besluit van de algemene vergadering van 16 juni 2011 vervangen door 'ASSTER'.

Gedaan te Sint-Truiden op 21 juni

Getekend

Dhr. Arts Alex, Voorzitter Raad van Bestuur

Dhr. Oosterlinck Koen, bestuurder

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

16 Mh. 2e

JJ(l IIJJ ffJl 11111 ffll Ill (I (IIJI (lII

+11131179*

Op de taetste LIAS. tdeRlisider3 : %ÿÇt3 : l`4&:~!?" er" f3oedani2heid van de i'gtrurYlenterFindl, 4?oiw~ils. !'eiz; lori de pe:-z{'!-1nre:1i be*!oend co~ v=rc" iliçlrg s?icht!n4 t( organisme een ae';zc' °iá ' darííeo, t_: v-~.1'ÉC%iii-:,eyir(i?ÿ~f

: en ;';$t.tiiE%e^.:^,~.

11/03/2011
ÿþ MOo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 1 -03- 2011

HAsettfie

IH Ii 1111 IIII II II I INIq

*iio39aae"

111

Ondernemingsnr ; 0410.220.918

Benaming

(voluit) : Psychiatrische Centra Sint-Truiden

{verkort):

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel Meiveren-Centrum 111, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Ontslagen en Benoemingen Raad van Bestuur - Wijziging statuten

De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig haar statuten, heeft in haar vergadering van 21 januari 2011 het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

dhr. F. Aumann - dhr. J. Dewez - mw. M. De Wulf - mw. M.C. Goslain - prof. P. Igodt - dhr. H. Martens - dhr. I. Temmerman - dhr. L. Viegen en mw. M. Wauters

Zij is verder overgegaan tot de aanstelling van volgende bestuurders:

dhr. V. Raes  dhr. R. De Rycke  dhr. H. Delaruelle  dhr. L. De Staercke  Cr. L. Maes  dhr. K. Oosterlinck  dhr. V. Quets en dhr. F. Van Hoorde

De Raad van Bestuur is aldus vanaf heden samengesteld als volgt:

- dhr. A. Arts, Sint-Martensbergstraat 11,3600 Genk

- dr. J. Bollen, Zepperenweg 94, 3800 Sint-Truiden

dhr. H. Delaruelle, Weidestraat 8, 9050 Gentbrugge

dhr. R. De Rycke, Zeedijk 421, 8670 Oostduinkerke

dhr. L. De Staercke, Oorloge 7, 9660 Brakel

- dr. R. Hermans, Appelstraat 10, 3800 Sint-Truiden

- dhr. R. Jonckheere, Tiensesteenweg 279, 3800 Sint-Truiden

- dhr. T. Lysens, Elderenweg 7, 3770 Riemst

- dhr. L. Maes, Stropstraat 119, 9000 Gent

dhr. L. Mentens, Merelstraat 29, 3550 Heusden-Zolder

- dhr. K. Oosterlinck, Berkenhagestraat 66,8210 Zedelgem

- dhr. V. Quets, Broeder Frederikstraat 3, 2170 Merksem

- dhr. V. Raes, Kloosterstraat 77,9910 Knesselare

dhr. F. Van Hoorde, Suikerkaai 81, 9060 Zelzate

De algemene vergadering, geldig aangeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake

aanwezigheid en meerderheid, heeft vervolgens besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door

onderstaande tekst:

VZW'PSYCHIATRISCHE CENTRA S1NT-TRUIDEN'

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Art. 1. De vereniging is een Belgische vereniging zonder winstoogmerk. Zij draagt de naam "Psychiatrische Centra Sint-Truiden". In alle stukken die uitgaan van de vereniging, dient die naam onmiddellijk te worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art. 2. Haar zetel is gevestigd te Sint-Truiden, Melveren-centrum 111. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Op ce laatster ttrz. van Link 13 verrieden : Recto : Naera, en hoedarit:llteld van :le ,uhïernmenlelende r c:tar a, =l-dzi van de pereow)n(en) hevicecd de verenuin . stichting of nirAniSele ten aanzien van (amen te vertiegenweenligeri Verse ' Naam ;en hardtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, bij onderhandse akte van 2 maart 1922, onder de naam "Asile Sainte-Marie des Soeurs de la Charité, à Saint-Trond" of ook "Sint-Mariagesticht der Zusters van Liefde te Sint-Truiden". Die naam werd bij besluit van de algemene vergadering van 19 februari 1973 vervangen door Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria" en bij besluit van de algemene vergadering van 21 januari 2011 vervangen door "Psychiatrische Centra Sint-Truiden".

Art. 4.De vereniging heeft tot doel te zorgen voor medemensen die in hun menselijke ontplooiing begeleiding nodig hebben, ongeacht hun oorsprong, geslacht, overtuiging of financiële draagkracht. Dit doel houdt o.a. de oprichting en het beheer van initiatieven in de geestelijke gezondheidszorg.

Dit doel wil de vereniging realiseren vanuit een gelovige en liefdevolle grondhouding, in de geest van het evangelie en van Kanunnik Petrus Jozef Triest, de stichter van de congregaties van de Broeders van Liefde en van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria.

Art. 5. De vereniging mag in hoofdorde alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen en kan in het algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Voor de realisatie van haar doel kan de vereniging, in bijkomende orde, zelfs economische activiteiten en daden van koophandel stellen, op voorwaarde dal de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij sluit hierbij elk winstoogmerk of materieel voordeel voor haar leden uit.

HOOFDSTUK ll.  De leden

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt ten minste vier.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen werkende en toegetreden leden. Alleen de werkende leden beschikken over stemrecht binnen de algemene vergadering.

De aanvaarding van nieuwe leden, zowel de werkende als de toegetreden leden, gebeurt krachtens een beslissing bij gewone meerderheid in de raad van bestuur.

Art. 7. Minstens de helft plus één van de werkende leden voorgedragen dienen te worden door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde, met zetel te 9000 Gent, Stropstraat 119.

Andere kandidaten die tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging kunnen bijdragen, dienen door twee leden, die reeds twee jaar lid zijn van de vereniging, voorgedragen te worden aan de raad van bestuur die beslist over de toetreding van de kandidaat.

Art. 8.Minimaal één vierde van de werkende leden moeten hun woonplaats in de provincie Limburg hebben.

Art. 9. Er wordt van de leden geen lidmaatschapsbijdrage gevorderd, tenzij de algemene vergadering daartoe mocht beslissen, in welk geval de bijdrage niet meer dan vijftig euro per jaar en per persoon mag bedragen.

Art. 10. Ieder lid is op elk ogenblik vrij uit de vereniging te treden. Daartoe volstaat een gewone ontslagbrief gericht aan de raad van bestuur.

Art. 11. Indien de raad van bestuur van oordeel is dat een lid, door meningsuiting, houding, levenswijze of desinteresse niet meer geëigend is om actief bij te dragen tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, kan hij de uitsluiting van dit lid op de agenda van de algemene vergadering plaatsen. De uitsluiting kan pas bevestigd worden na het lid in kwestie te hebben gehoord of minstens uitgenodigd te hebben.

Art. 12. Leden die tot de vereniging zijn toegetreden uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid of voorgedragen vanuit een bepaalde instantie, verliezen het lidmaatschap van de vereniging, van zodra zij de hoedanigheid verliezen waarop hun toetreding gestoeld was of van zodra de voordragende instantie de voordracht herroept. Van de betrokken hoedanigheid wordt melding gemaakt in de notulen betreffende de beslissing van hun toetreding.

Art. 13. De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en kunnen de desgevallend betaalde bedragen niet terugvorderen.

HOOFDSTUK III. - Algemene vergadering

Art. 14. Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a. de wijziging van de statuten

b. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn bezoldiging

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissaris

e. de begroting van het komende jaar, de rekeningen van het afgelopen jaar, de kwijting aan de bestuurders en de commissaris

f. de ontbinding van de vereniging

g. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

h. de uitsluiting van de leden

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

j. het overdragen van onroerende activa.

Art. 15. Een buitengewone algemene vergadering dient gehouden, telkens als het belang van de vereniging dit eist. Zij dient gehouden in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvraagt. Iedere vergadering wordt gehouden op plaats, dag en uur aangeduid in de bijeenroeping. Alle leden moeten voor elke algemene vergadering uitgenodigd worden.

Art. 16. De bijeenroepingen geschieden door de raad van bestuur, per omzendbrief aan ieder lid gericht, ten minste acht dagen voor de vergadering. Ze bevatten de agenda. Elk agendavoorstel, ondertekend door één

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

twintigste van de leden, dient op de agenda te worden geplaatst. Alleen in dringende gevallen kan de vergadering beraadslagen over punten die niet op de agenda ingeschreven zijn, mits unanieme instemming van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens ontstentenis, door de bestuurder met de grootste anciënniteit.

Art. 18. Ieder lid heeft het recht aanwezig te zijn op, en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij vertegenwoordigd bij volmacht door een ander lid van de vereniging. Ieder lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Art. 19. De vergadering is geldig samengesteld, wanneer het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden ten minste de helft bedraagt. Haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een statutenwijziging, de aanvaarding van leden en de uitsluiting van leden vereist een twee derde meerderheid.

Voor elke statutenwijziging, de ontbinding van de vereniging inbegrepen, moet minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig en vertegenwoordigd zijn. Wanneer dit quorum niet bereikt is, dient een tweede vergadering bijeengeroepen te worden, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Die vergadering dient evenwel gehouden te worden ten minste vijftien dagen na de eerste.

Een doelwijziging en de vervroegde ontbinding vereisen een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor het overdragen van onroerende activa dient twee derde der werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en moet de beslissing genomen worden met vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 20. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en de leden die het vragen.

De in rechte voor te leggen afschriften of uittreksels, worden ondertekend door twee bestuurders.

HOOFDSTUK IV. - Raad van bestuur

Art. 21. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij beschikt over alle bevoegdheden die de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verlenen. De raad fungeert als een college.

Art. 22. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen, benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van maximum vijf jaar, en ten allen tijde door haar afzetbaar. Het aantal werkende leden in de algemene vergadering dient in elk geval steeds hoger te zijn dan het aantal bestuurders.

Minstens de helft plus één van de bestuurders voorgedragen dienen te worden door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.

Art. 23.Wanneer een plaats van een bestuurder openvalt, blijft de raad geldig samengesteld door de overblijvende bestuurders, voor zover de raad ten minste nog drie bestuurders telt en minstens de helft plus één van de overblijvende bestuurders voorgedragen werd door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde. is dit niet verzekerd, dan dient de algemene vergadering onmiddellijk te worden samengeroepen om een bijkomende bestuurder te benoemen.

VÓÓr het verstrijken van de duur van zijn opdracht kan een bestuurder ten allen tijde vrijwillig ontslag nemen, per brief gericht aan de raad van bestuur. Indien daardoor het aantal bestuurders beneden drie zou vallen of niet langer minstens de helft plus één van de overblijvende bestuurders voorgedragen werd door de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde, is de ontslagnemende bestuurder gehouden in functie te blijven totdat in zijn vervanging is voorzien.

De opdracht van de bestuurders is onbezoldigd.

Art. 24. De raad kiest tussen zijn leden een voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn opdracht waargenomen door de bestuurder met de grootste anciënniteit.

Art. 25. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is, of vertegenwoordigd bij schriftelijke volmacht. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen.

De beslissingen worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels uit deze notulen worden ondertekend door twee bestuurders.

Art. 26. Rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, worden namens de vereniging ingesteld en vervolgd namens de raad van bestuur door twee bestuurders.

Art. 27. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, samen handelend, die ten aanzien van derden niet moeten doen blijken van een enig besluit van de raad van bestuur.

Art. 28. De raad van bestuur kan een bijzonder en/of beperkt mandaat verlenen aan personen al dan niet lid van de raad van bestuur of van de vereniging.

Art. 29. De raad van bestuur kan een beheerscomité samenstellen met afgevaardigden van de raad van bestuur en van de directie. Dit beheerscomité vervult beleidsvoorbereidende taken betreffende het geheel of een deel van de activiteiten van de vereniging. De beëindiging van het mandaat als bestuurder betekent ook een beëindiging van het lidmaatschap van het beheerscomité.

Art. 30. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht. Zij oefenen hun bevoegdheden alleen uit indien slechts één derde wordt aangeduid. indien meerdere derden worden

MOU 2.2

aangeduid zal het delegatiebesluit aangeven in welke mate zij deze bevoegdheid alleen dan wel gezamenlijk dienen uit te oefenen.

HOOFDSTUK V. - Inzagerecht leden

Art. 31. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging inzage nemen van de notulen met de beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet bestuurder, die bij de vereniging of voor rekening ervan een opdracht vervullen.

Derden kunnen inzage nemen van de stukken die zich in het dossier van de vereniging op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel bevinden, alsook van de bekendmakingen betreffende de vereniging in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

"

,

, s .

; V4Edt'- ; Luik B - VervtZlq

lieljouctes aan het i Belgisch Staatstalati

L

1- Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK VI. - Boekjaar - begroting - rekening - toezicht

Art. 32. Het boekjaar vangt aan op één januari en wordt afgesloten op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Ieder jaar en ten laatste op dertig juni, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt in overeenstemming met de voor de vereniging geldende voorschriften, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Ieder jaar en ten laatste op eenendertig december, legt de raad van bestuur de begroting van het komende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 33. Er wordt een commissaris benoemd, die instaat voor de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, in het licht van de wet en de statuten, van de in de jaarrekening weergegeven verrichtingen.

Die commissaris wordt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar benoemd uit de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren, door de algemene vergadering. Deze stelt tegelijk zijn bezoldiging vast, die bestaat in een vast bedrag.

De commissaris heeft een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Hij mag ter plaatse inzage nemen in de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen in alle geschriften van de vereniging.

HOOFDSTUK VII. - Ontbinding en vereffening

Art. 34. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij ontstentenis daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Aan het netto-vereffeningssaldo, na aanzuivering van het passief, wordt een bestemming gegeven, die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel van de vereniging die door de algemene vergadering van de ontbonden en in vereffening gestelde vereniging wordt aangewezen.

Indien, om gelijk welke reden, de vergadering dit werk niet aangeduid heeft, zal de bestemmeling van het netto-vereffeningsactief bepaald worden door de regionale raad van de Sint-Vincentiusregio van de Broeders van Liefde.

Art. 35. Voor wat in deze statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Gedaan te Sint-Truiden op 21 januari 2011

Voor eensluidend afschrift

Getekend

Dhr. R. Jonckheere, voorzitter

Dr. J. Bollen, bestuurder

Op dr !aa:$:e b1z, var; 1_.i1i:rFi lieur eluer ' Recto : itia2tts en lsçiPdas?íght~iÇ~, van Cie inntruEt'st::?t~rerl:ië 'iJtar¬ 3, hi;;tLit Yûn de pets'¬ o!tîtt,tl bevoegd de vereniging: stichting of L3fÇjar3s`wrt'ie ten aanzien van dHi'Cf'.n te ve:'Ceíy+el':v:£;ort)=. g:?il

Vereo : Naam on hantitel:er:irq

Coordonnées
ASSTER

Adresse
MELVERENCENTRUM 111 3800 ST-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande