AUTIWOONZORG LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : AUTIWOONZORG LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.614.992

Publication

18/07/2011
ÿþMOD 2.2

P> In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

II1 1I 11 liII 11 iirn ii Ili liii im

*11110184"

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel ie TONGEREN

tl n~~~

sriffi 2091

--Eiriu,IJër  c,,

Ondernemingsnr : 1) Fi .3 7. 6 1 4 . 9 g 2

Benaming

(voluit) : Autiwoonzorg Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boschelstraat 17, 3724 Vliermaal

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

* Breban Jean Nestor Ghislain, Boschelstraat 17, 3724 Vliermaal, ge

* Lobbinger Christiaan Harrie Dominique, Kneuterweg 11, 3520 Zonhoven

* Massa Christel Jeannine Leona, Statiestraat 3, 3890 Gingelom

* Tyrions Marijke Hendrika Johanna, Boekstraat 20, 3500 Hasselt

* Van de Broek Marie Jeanne Catharina Henrica, Boschelstraat 17, 3724 Vliermaal

* Vanardennen Marc Isidoor, Genenbosstraat 44, 3560 Lummen

* Vandijck Adelin Alfons Joseph, Lindestraat 93, 3545 Loksbergen-Halen

Vanhaekendover Martine Antonia Alberte, Lindestraat 93, 3545 Loksbergen-Halen

* Vanmaele Rita Maria Godelieve Ghislena, Reinpadstraat 106, 3600 Genk

* Verheyden Chantal Roza Albertine Paula, Dichterstraat 8, 3500 Hasselt

wordt bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 , met de hiernavolgende statuten

1l. NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1. Naam, adres en doel

De vereniging wordt "Autiwoonzorg Limburg genoemd. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd.

Autiwoonzorg Limburg vzw stelt zich tot doel het zelfstandig leven van (rand)normaal begaafde personen met autisme te faciliteren. Dit vanuit de grondgedachte van respect voor het individu en het recht op een eigen thuis. Hiertoe zal Autiwoonzorg Limburg vzw de belangen behartigen van personen met autisme door onder meer:

" als pionier bepaalde leemten binnen het bestaande woon- en zorgcircuit op te sporen, aan te kaarten, hier rond projecten op te zetten en door de samenleving en het beleid te beïnvloeden en te bewegen

" de mogelijkheid te bieden tot levenstang wonen

" te faciliteren van zorg op maat

" een steunpunt te zijn voor de persoon met autisme en zijn omgeving

" een netwerk op te bouwen met andere organisaties die bereid zijn zich in te zetten voor het realiseren van het doel van Autiwoonzorg Limburg vzw.

Autiwoonzorg Limburg vzw kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

De zetel van Autiwoonzorg Limburg vzw is gevestigd te 3724 Vliermaal, Boschelstraat 17, arrondissement Tongeren.

Artikel 2. Duur

Autiwoonzorg Limburg vzw wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden warden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3. Werkende leden en toegetreden leden

In Autiwoonzorg Limburg vzw zijn er werkende leden en toegetreden leden. Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

III. DE WERKENDE LEDEN EN DE TOEGETREDEN LEDEN

Artikel 4. Werkende leden

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de voorwaarden voldoet als werkend lid tot Autiwoonzorg Limburg vzw wordt toegelaten.

Wanneer een werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te zijn in Autiwoonzorg Limburg vzw, wordt dit lid beschouwd als ontslagnemend.

Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit Autiwoonzorg Limburg vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk of per mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het werkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

De bijdrage van de werkende leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur die dit meedeelt aan alle werkende leden. De maximale bijdrage bedraagt 150 euro.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van Autiwoonzorg Limburg vzw en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Artikel 5. Toegetreden leden

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

De werkende leden kunnen de rechten en de plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit Autiwoonzorg Limburg vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk of per mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Wanneer een toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te zijn in Autiwoonzorg Limburg vzw, wordt dit lid beschouwd als ontslagnemend.

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid. De bijdrage van de toegetreden leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur die dit meedeelt aan alle toegetreden leden. De maximale bijdrage bedraagt 150 euro

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van Autiwoonzorg Limburg vzw en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

IV. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6. Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur. Bij diens afwezigheid wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste

van de aanwezige bestuurders.

Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Artikel 7. Bevoegdheden van de algemene vergadering

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

" de goedkeuring van de statuten

" de goedkeuring van een statutenwijziging

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders

" de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging

" kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

" goedkeuring van de begroting en de rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" de ontbinding van de vzw

" de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden

" de uitsluiting van een lid

" de omzetting van Autiwoonzorg Limburg vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 8. Samenkomst van de algemene vergadering

De algemene vergadering moet minimum eenmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van een heel boekjaar. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur.

De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per mail en er wordt een aankondiging op de website van Autiwoonzorg Limburg vzw geplaatst, minimum één maand voor het tijdstip van de algemene vergadering.

De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst.

De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk 14 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering schriftelijk of per mail bezorgd worden aan de raad van bestuur.

Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Artikel 9: Aanwezigheidsquorum en meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, de uitsluiting van de werkende leden of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast zoals wettelijk is bepaald.

Elk werkend lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

De beslissingen binnen de algemene vergadering over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, de uitsluiting van de werkende leden of de ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals wettelijk is bepaald.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

V. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10. Voorwaarden en samenstelling van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn

dan het aantal werkende leden.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de

bestuurders. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Elke bestuurder kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De voorwaarden om als bestuurder te worden benoemd worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is

voorzien.

De algemene vergadering benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 11. Bevoegdheden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle

bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar.

Bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 12. Samenkomst van de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist.

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij richt hiertoe een verzoek aan de

secretaris.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de secretaris. De oproeping gebeurt per brief of per mail,

minimum 7 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter of de secretaris.

Artikel 13. Aanwezigheidsquorum en stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij 2/3 van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen.

Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Elke bestuurder heeft één stem.

Artikel 14. Exoneratieclausule

Indien een bestuurder een bestuursfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit Autiwoonzorg Limburg vzw tegen hem worden ingesteld.

Artikel 15. Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit Autiwoonzorg Limburg vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk of per mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Indien door het ontslag de werking van Autiwoonzorg Limburg vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de vzw en wanneer hij drie maal niet aanwezig is geweest op een samenkomst van de raad van bestuur zonder voorafgaande kennisgeving.

Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

VI. HET DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 16. Voorwaarden en samenstelling van het dagelijks bestuur

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur. De voorwaarden om als dagelijks bestuurder te worden benoemd worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur benoemt de dagelijks bestuurders met 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 17. Bevoegdheden van het dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de

dringende handelingen binnen Autiwoonzorg Limburg vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks

bestuur Autiwoonzorg Limburg vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen.

De dagelijks bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar.

Dagelijks bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van dagelijks bestuurder is onbezoldigd.

De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Artikel 18. Einde mandaat

Indien de temlijn" van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit Autiwoonzorg Limburg vzw. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit de contracten met Autiwoonzorg Limburg vzw.

Het ontslag gebeurt schriftelijk of per mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Indien door het ontslag de werking van Autiwoonzorg Limburg vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Luik B - Vervolg MOD 2.2



Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om dagelijks bestuurder te worden in de vzw.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de raad van bestuur met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de afzetting van een dagelijks bestuurder is geheim. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

VII. BIJKOMENDE BEPALINGEN

Artikel 19. Meerhandtekeningenclausule

Autiwoonzorg Limburg vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Bij handelingen waarvan de waarde 5.000 euro overschrijdt, zijn de gezamenlijke handtekeningen van drie bestuurders nodig.

Artikel 20. Begroting en rekeningen

Het boekjaar van Autiwoonzorg Limburg vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van Autiwoonzorg Limburg vzw en zal eindigen op 31 december van dat jaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Artikel 21. Ontbinding

Autiwoonzorg Limburg vzw kan op elk moment vrijwillig worden ontbonden door de algemene vergadering. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 22. Bestemming nettoactief

Bij ontbinding van Autiwoonzorg Limburg vzw wordt het eventuele nettoactief overgedragen aan een vereniging die de doelstellingen van Autiwoonzorg Limburg vzw zo dicht mogelijk benadert.

Artikel 23. Slotbepaling

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door deze statuten, is de wet van 27 juni 1921 , of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk.

De partijen komen onmiddellijk na de oprichting bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten.

- worden benoemd tot bestuurder:

* Van de Broek Marie Jeanne, wonende te 3724 Vliermaal, Boschelstraat 17, geboren op

28108/1953. Zij wordt benoemd tot voorzitter

* Vanhaekendover Martine, wonende te 3545 Loksbergen-Halen, Lindestraat 93

geboren op 06/0411964. Zij wordt benoemd tot secretaris

* Tyrions Marijke, wonende te 3500 Hasselt, Broekstraat 20, geboren op 30/11/1959.

Zij wordt benoemd tot penningmeester

Opgemaakt te Hasselt op 16 juni 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

tenoiaddn

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
AUTIWOONZORG LIMBURG

Adresse
BOSCHELSTRAAT 17 3724 VLIERMAAL

Code postal : 3724
Localité : Vliermaal
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande