AXIS

Société anonyme


Dénomination : AXIS
Forme juridique : Société anonyme
N° entreprise : 453.019.593

Publication

04/06/2013 : ME. - COMPTES ANNUELS 30.11.2012, APP 19.05.2013, DPT 31.05.2013 13141-0258-011
21/12/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

~~ I= [n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

12 -12- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : 0453.019.593

Benaming

(voluit) : AXIS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Nieuwe Steenweg 212 te 3870 Heers (Gutschoven)

(volledig adres)

Onderwerp akte : VERVANGING DER STATUTEN

Uittreksel uit het proces-verbaal opgesteld door Notaris Jean-Philippe Lagae, te Brussel, op 30 november 2012.

De buitengewone algemene vergadering heeft beslist de Franse tekst der statuten af te schaffen en de Nederlandse tekst der statuten goed te keuren zonder de naam, de zetel, het doel, het kapitaal, de datum van de jaarvergadering of het boekjaar te wijzigen. Volgt een uittreksel uit de statuten:

Artikel 1: Vorm - benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap met de vorm van een naamloze vennootschap.

Zij draagt de naam AXIS.

Artikel 2: Zetel van de vennootschap

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3870 Heers (Gutschoven), Nieuwe Steenweg 212. (...)

Artikel 3: Doel

a) De vennootschap heeft tot doel:

 consulting en het leveren van diensten, in het bijzonder op het gebied van aan- en verkoop, marketing, public relations, advertising, sociale, fiscale en wettelijke aspecten, de verwerking van electronische gegevens en het algemeen beleid;

 het waarnemen van opdrachten als bestuurder van vennootschappen;

 de productie, de aankoop en verkoop en de installatie van eigen hardware en software

evenals van hardware en software van derden en het onderhoud hiervan;

 de aankoop, verkoop en het onderzoeken van zachte energie;

alle handel in en het beheer van onroerende goederen;

 de makelarij of de commissiehandel.

Zij kan alle mogelijke commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen

uitvoeren, die direct of indirect het maatschappelijk doel bevorderen.

Zij kan deelnemen in alle Belgische en buitenlandse vennootschappen.

Zij kan zich borg stellen of haar aval geven, voorschotten of kredieten toekennen, hypothecaire of

andere waarborgen verlenen.

b) Het maatschappelijk doel kan worden gewijzigd overeenkomstig artikel 559 van het Wetboek van

vennootschappen.

Artikel 5: Kapitaal

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfenzestigduizend euro (EUR. 65.000,00). Het wordt vertegenwoordigd door 1.480 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/duizend vierhonderd tachtigste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6: Opvraging van stortingen

(...) De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen op dewelke de stortingen niet zijn verricht, wordt geschorst zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en eisbaar, niet werden gedaan.

Artikel 8: Ondeelbaarheid der effecten

De aandelen zijn ondeelbaar en de vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per effect. Indien er meerdere eigenaars zijn van één aandeel of indien de eigendom van een aandeel is gesplitst tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, heeft de vennootschap het recht de rechten die eraan zijn verbonden te schorsen totdat één enkele persoon is aangewezen als zijnde de eigenaar van het effect ten aanzien van de vennootschap.

Artikel 9: Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad met ten minste het wettelijk vereiste minimum aantal bestuurders, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders die ze te allen tijde kan ontslaan.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger. Deze vaste vertegenwoordiger wordt belast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Het mandaat van de uittredende bestuurders, die niet herkozen zijn, neemt een einde dadelijk na de algemene vergadering die tot de herkiezing is overgegaan.

Artikel 14: Machten van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 15: Directiecomité - Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichtten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Overeenkomstig artikel 524 bis van het Wetboek van vennootschappen, kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De bestuursbevoegdheid van het directiecomité kan door de raad van bestuur worden beperkt. De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. Het directiecomité vormt een college.

Het directiecomité of, indien er geen directiecomité werd ingesteld of dit niet met het dagelijks bestuur werd belast, de raad van bestuur, mag het dagelijks bestuur evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat dit bestuur betreft, aan één of meer personen toevertrouwen; indien deze personen bestuurders zijn worden zij `gedelegeerd bestuurder' genoemd.

De raad van bestuur of het directiecomité mag ook een bepaald deel of een bepaalde tak van de activiteiten van de vennootschap aan één of meer uit hun midden of daarbuiten gekozen personen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

opdragen. Zij zullen hun bevoegdheden en vergoedingen bepalen. Zij kunnen hen ontslaan en zo nodig in hun vervanging voorzien.

De raad van bestuur, het directiecomité en/of de personen belast met het dagelijks bestuur kunnen bijzondere volmachten verlenen aan elke Iasthebber binnen de perken van hun eigen bevoegdheden. Artikel 18: Vertegenwoordiging - Akten en rechtshandelingen

De vennootschap wordt in alle akten, met inbegrip van deze waarin een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt en in rechte, vertegenwoordigd door:

- door de gedelegeerd bestuurder, alleen handelend,

- hetzij twee bestuurders samen handelend,

hetzij, binnen de perken van het dagelijks bestuur, een persoon aan wie dit bestuur is opgedragen. Deze ondertekenaars hoeven ten opzichte van derden niet het bewijs te leveren van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

De vennootschap is tevens geldig verbonden door bijzondere lasthebbers binnen de perken van hun mandaat.

Artikel 20: Vergaderingen

Ieder jaar de derde zaterdag van de maand april om 14 uur wordt er een gewone algemene vergadering van de aandeelhouders gehouden.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag plaatsvinden.

De gewone algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats van de gemeente van de zetel aangeduid in de bijeenroeping. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproepingen.

Artikel 21: Stemmen op afstand

Elke aandeelhouder heeft het recht op afstand te stemmen vóór de algemene vergadering, per brief of langs elektronische weg.

Deze stemming dient te gebeuren bij middel van een formulier dat door de raad van bestuur ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld en dat ten minste de volgende vermeldingen bevat:

- de naam van de aandeelhouder en zijn woonplaats of maatschappelijke zetel;

- het aantal stemmen dat de aandeelhouder tijdens de algemene vergadering wenst uit te brengen;

- de vorm van de gehouden aandelen;

- de agenda van de vergadering, inclusief de voorstellen tot besluit;

de termijn waarbinnen de vennootschap het formulier voor het stemmen op afstand dient te

ontvangen;

- de handtekening van de aandeelhouder, in voorkomend geval, met een geavanceerde elektronische handtekening in de zin van artikel 4, § 4, van de wet van 9 juli 2001 houdende vaststelling van bepaalde regels in verband met het juridisch kader voor elektronische handtekeningen en certificatiediensten, of met een elektronische handtekening die voldoet aan de voorwaarden van artikel 1322 van het Burgerlijk Wetboek.

De formulieren moeten ten laatste 14 dagen vóór de algemene vergadering beschikbaar zijn op verzoek van elke aandeelhouder.

Indien de stemming gebeurt per brief moeten deze formulieren ten laatste 3 werkdagen v66r de algemene vergadering worden betekend aan de raad van bestuur (bij aangetekend schrijven).

Er kan elektronisch worden gestemd tot de dag vóór de vergadering.

De hoedanigheid van aandeelhouder en de identiteit van de persoon die op afstand wil stemmen vóór de algemene vergadering, wordt gecontroleerd en gewaarborgd op de wijze bepaald in een intern reglement opgesteld door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het komt toe aan het bureau van de algemene vergadering om de eerbiediging van de modaliteiten bedoeld in de vorige paragrafen te controleren en de geldigheid vast te stellen van de op afstand uitgebrachte stemmen.

Artikel 23: Schriftelijke vragen

Vanaf de mededeling van de oproeping kunnen aandeelhouders schriftelijk vragen stellen aan de bestuurders en aan de commissarissen, die tijdens de vergadering zullen worden beantwoord, voor zover die aandeelhouders voldoen aan de formaliteiten die vervuld moeten worden om tot de vergadering te worden toegelaten. Die vragen kunnen langs elektronische weg tot de vennootschap worden gericht via het in de oproeping tot de vergadering vermelde adres.

De vennootschap dient die schriftelijke vragen uiterlijk op de 3e dag vóór de algemene vergadering te ontvangen.

Artikel 25: Vertegenwoordiging - Toelating tot de vergadering

Elke eigenaar van effecten mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, aandeelhouder of niet.

De mede-eigenaars, blote eigenaars en vruchtgebruikers, evenals de schuldeisers en hun pandgevende schuldenaars moeten zich respectievelijk door één en dezelfde persoon laten vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen:

- de eigenaars van aandelen op naam, ten minste 3 werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

- de eigenaars van gedematerialiseerde aandelen, ten minste 3 werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest dienen neer te leggen, waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

De obligatiehouders, warranthouders en houders van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap kunnen deelnemen aan de algemene vergadering met raadgevende stem, mits vervulling van de voorwaarden bepaald in de vorige alinea's.

Artikel 26: Deelname op afstand

1. De aandeelhouders kunnen op afstand deelnemen aan de algemene vergadering door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel. Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de aandeelhouders die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden.

De hoedanigheid van aandeelhouders en de identiteit van de persoon die aan de vergadering wenst deel te nemen, wordt gecontroleerd en gewaarborgd op de wijze bepaald in een intern reglement opgesteld door de raad van bestuur. Dit reglement bepaalt tevens de wijze waarop wordt vastgesteld dat een aandeelhouder via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

Om de veiligheid van het elektronische communicatiemiddel te waarborgen, kan het intern reglement voorwaarden stellen aan het gebruik van het elektronische communicatiemiddel.

Het komt toe aan het bureau van de algemene vergadering om de eerbiediging van de voorwaarden die zijn bepaald door de wet, deze statuten en het intern reglement te controleren en vast te stellen of een aandeelhouder op geldige wijze via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het door de vennootschap ter beschikking gestelde elektronische communicatiemiddel moet hem ten

minste in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de

besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle

punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken.

Het elektronische communicatiemiddel moet de aandeelhouder bovendien in staat stellen om deel te

nemen aan de beraadslagingen en het recht uit te oefenen om vragen te stellen.

De oproeping tot de algemene vergadering omvat een heldere en nauwkeurige beschrijving van de

krachtens dit artikel 26, eerste alinea, in het intern reglement vastgestelde procedures met betrekking

tot de deelname op afstand. Die procedures worden voor eenieder toegankelijk gemaakt op de

website van de vennootschap.

De vorige paragrafen zijn van toepassing op de houders van winstbewijzen, obligaties, warrants en

certificaten die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, rekening houdend met de

hun toegekende rechten.

Artikel 28: Verdaging

Elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag tijdens de zitting drie weken

uitgesteld worden door de raad van bestuur ook al beperkt de agenda zich niet tot een beraadslaging

over de jaarrekening.

De verdaging doet de genomen besluiten niet vervallen tenzij de algemene vergadering een

andersluidende beslissing neemt,

De formaliteiten vervuld om aan de eerste vergadering deel te nemen (neerlegging van attesten en/of

volmachten) blijven geldig voor de tweede.

Nieuwe neerleggingen mogen worden gedaan met het oog op de tweede vergadering.

Artikel 29: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 31: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 december en eindigt op 30 november.

Artikel 32: Verdeling

De nettowinst van het boekjaar wordt gevormd overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van deze nettowinst wordt elk jaar vijf procent voorafgenomen, bestemd tot vorming van een wette-

lijk reservefonds. Wanneer dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, is deze

voorafneming niet meer verplicht.

Het saldo krijgt de bestemming die de algemene vergadering het zal geven bij meerderheid der

stemmen, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 33: Interimdividenden

De raad van bestuur zal op eigen verantwoordelijkheid mogen beslissen interimdividenden uit te

betalen en het bedrag en de datum van hun betaling vaststellen.

Artikel 34: Betaling der dividenden

De dividenden zullen betaald worden op de plaatsen en op de tijdstippen vast te stellen door de raad

van bestuur.

Alle dividenden toekomende aan houders van aandelen op naam, die niet opgenomen zijn binnen de

vijf jaar, zijn verjaard en blijven verworven voor de vennootschap. Zij worden in het reservefonds

gestort.

Artikel 35: Verdeling

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie der daartoe nodige

sommen, dient het netto-actief eerst om, in effecten of in geld, het afbetaalde maar niet afgeloste

bedrag der aandelen terug te betalen.

Indien alle aandelen niet in dezelfde mate afbetaald zijn houden de vereffenaars, alvorens tot

terugbetaling over te gaan, rekening met dit verschil van toestand en herstellen het evenwicht door

L

la

b. C

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

alle aandelen op volstrekt gelijke voet te stellen hetzij door aanvullende stortingen ten laste van effecten die in onvoldoende mate werden afbetaald hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld ten voordele van aandelen die in grotere mate werden afbetaald.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte en een coördinatie der statuten



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de raatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/12/2012 : NI633584
12/06/2012 : NI633584
23/05/2011 : NI633584
19/05/2010 : NI633584
03/06/2009 : NI633584
02/06/2008 : NI633584
30/03/2007 : NI633584
05/03/2007 : NI633584
22/12/2006 : NI633584
29/06/2006 : NI633584
28/06/2005 : BL633584
05/07/2004 : BL633584
13/08/2003 : BL633584
31/07/2003 : BL633584
28/07/2003 : BL633584
29/06/2002 : BL633584
06/06/2001 : BL633584
11/07/2000 : BL633584
24/04/1999 : ME081808
06/08/1998 : ME81808
20/06/1997 : ME81808

Coordonnées
AXIS

Adresse
NIEUWE STEENWEG 212 3870 GUTSHOVEN

Code postal : 3870
Localité : Gutshoven
Commune : HEERS
Province : Limbourg
Région : Région flamande