B+ ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : B+ ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.408.234

Publication

12/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 28.08.2014, NGL 09.09.2014 14580-0263-011
09/10/2013
ÿþRechtsvorm : burgerlijke vennootschap o.v.v. een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Heeldstraat 101, 3600 Genk

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING ZETEL

Bij beslissing van de zaakvoerder blijkt dat de zetel, met ingang van 1 juli 2013, overgebracht

wordt naar:

ZAGERIJSTRAPT 39 BUS 1, 3690 GENK

BRAEKEN Ruben

zaakvoerder

Mod Word 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Naara F1Uri ter griffie flor

rechtbank v. koophandel te TQNGEREN

3 0 -09- 2013

0e Hoofdgriffier, Griffie

na neerlegging ter griffie

*13153400*

ll

Ondernemingsnr : 0836.408.234

Benaming

(voluit) : B+ ARCHITECTEN

(verkort)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 29.08.2013, NGL 11.09.2013 13578-0154-011
24/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 30.08.2012, NGL 20.09.2012 12567-0591-010
31/05/2011
ÿþ

Ondernemingsnr: Benaming 0 8 3 6. 4 0 8. 2 3 4

(voluit) Bi- ARCHITECTEN

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap ovv BVBA

Zetel : 3600 Genk, Heeldstraat 101

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN







Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bert VRANCKEN te As op 18 mei 2011, dat er een vennootschap

werd opgericht als volgt:

OPRICHTER :

De heer BRAEKEN Ruben Leon Jozef, geboren te Genk op 27 februari 1983, architect, wonende te 3600!

Genk, Heeldstraat 101.

Artikel 1- Naam - Duur.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid met als benaming "B+ architecten".

Artikel 2 - Zetel.

De vennootschap heeft haar zetel te 3600 Genk, Heeldstraat 101.

Artikel 3 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

- het uitvoeren van alle opdrachten en het verlenen van alle diensten die behoren tot de uitoefening van het;

beroep van architect en dit conform de deontologische voorschriften van de Orde van Architecten.

- het beoefenen van alle aanverwante activiteiten en disciplines, voor zover deze niet onverenigbaar zijn met' het beroep van architect;

- het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair,; centrale verwarming, ventilatie en airconditioning, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving,: binnenhuisinrichting, tuin-en land-schapsinrichting, opmetingen, topografie, expertisen, veiligheidscoërdinatie,` ener-gie, energieverbruik en energieprestatiecertificaten evenals alle activiteiten en ver-richtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het: beroep van architect onverenigbaar zijn.

- het geven van advies en opleidingen met betrekking tot het voorgaande ;

Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in ver-band staan met haar doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, behoudens de; wettelijke of reglementaire voorziene beperkingen. Zij mag aile werkzaamheden, roerende en onroerende: verrichtingen en rechtshandelingen verrichten om haar goederen en reserves ais een goed huisvader te; beheren. Hoewel de vennootschap bevoegd is om financië-le, roerende en onroerende handelingen te: verrichten, zijn daar een aantal voor-waarden aan verbonden :

-het gebeurt op een niet commerciële wijze:

-volgens het beheer van een goed huisvader;

-de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

De vennootschap kan eveneens optreden als zaakvoerder, bestuurder, volmacht-drager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen.

Het maatschappelijk doel mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten' overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, doch slechts na voorafgaandelijke goedkeuring van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Artikel 4 - Kapitaal en aandelen.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHON-DERD EURO (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (11186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn steeds op naam, dragen een volgnummer en worden genoteerd in een register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de vennoten. De vennootschap is steeds verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor;

_ te leggen.

Op de laatste 13-1z. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

hbd2.1

De Hoofdgriffier,

tin

" 11081836"

Vo beha aan Belg Staat

Neergelegd ter griffie Ce,

rechtbank v. koophandel te 'i

r

Bíjsagen bij'liëtiëlgisëliSt àti[ilád - 317ü5120I1- Annexes dù 1VIóniteur beIgë





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 5  Vennoten

a) Minstens zestig procent (60%) van de aandelen (verder genoemd "de architect-aandelen") moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Ar-chitecten. De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen of rechtspersonen wiens activiteiten niet onverenigbaar zijn met het be-roep van architect en die gemeld zijn bij de Raad van Orde van Architecten.

b} Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap of met het beroep van architect.

c) Ambtenaren kunnen nooit vennoot zijn in de vennootschap.

d) Een stagiair kan slechts een rechtspersoon in de zin van deze wet oprichten of er vennoot, zaakvoerder, bestuurder, lid van het directiecomité van zijn, indien het een rechtspersoon betreft waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

e) De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van Architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect. Zij zullen steeds de aan-bevelingen van de Orde van Architecten naleven. Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen hun aandelen over te dragen aan een vennoot-architect of een vennoot wiens activiteit niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

Artikel 6 - Besloten karakter van de vennootschap.

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en/of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaande toestemming van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelen-overdracht, hetzij via een kapitaalverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze en dit hetzij als volle eigenaar als blote eigenaar of als vruchtgebruiker van aandelen, mits de instemming van de helft van de architecten-vennoten die tenminste drie/vierden van de architecten-aandelen bezitten. Nieuwe architect-vennoten kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Een verzoek tot instemming wordt aan de zaakvoerder(s) gericht en moet de vol-ledige identiteit, beroep en adres van de eventuele nieuwe venno(o)t(en) vermel-den,evenals het aantal aandelen dat deze zou(den) verwerven. Binnen de veertien dagen maakt de zaakvoerder dit verzoek over aan alle vennoten.

Vennoten die in gebreke blijven binnen één maand hierop te antwoorden zullen geacht worden in te stemmen.

Tegen de weigering van instemming staat geen beroep open. Nochtans kunnen de weigerende vennoten door de belanghebbende verplicht worden binnen de drie maanden hetzij een koper te vinden voor de betreffende aandelen, hetzij ze zelf te kopen met zo nodig analoge toepassing van het voorkeurrecht; en dit opnieuw mits naleving van dit artikel.

Bij gebrek aan overeenstemming zal dergelijke verkoop dan gebeuren aan de werkelijke waarde van de aandelen op de dag van overgang, vast te stellen door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen of, zoniet, door de voor-zitter van de rechtbank van koophandel waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal vastgesteld zijn. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle rechtsmiddelen

Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten-vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan zestig procent (60 %) van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten.

Artikel 7 - De zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet ven-noten, in of buiten de statuten benoemd. Alle zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moe-ten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De zaakvoerder(s) hebben/heeft de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang.

Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien de vennootschap ten gevolge van het overlijden van de zaakvoerder niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle hande-lingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

º%

" "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie....

Artikel 8 - Vertegenwoordiging en intern bestuur - Belangenconflict

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het doel, behalve deze die de wet voorbehoudt voor de Al-gemene Vergadering.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Beper-kingen of verdelingen van de bevoegdheid van de zaakvoerders kunnen aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Wanneer een zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermo-gensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of voorgelegde verrich-ting, dienen de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

Artikel 9 - Algemene Vergadering

...De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoémd, wordt ieder jaar gehouden op de laatste donderdag van de maand augustus om twintig uur op de zetel van de vennootschap. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Indien wordt geop-teerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming zoals vermeld in artikel 10 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen twintig dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering....

Artikel 12- Ontbinding  Vereffening- Benoeming van vereffenaars

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zijn de zaakvoerder(s) van rechtswege vereffenaar(s), tenzij de algemene vergadering anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen worden benoemd tot vereffenaar. De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestiging of homologatie van hun benoeming...

Artikel 14-Statutenwijziging

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voor-waarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten...

Artikel 16  Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap begint op één april en eindigt op éénendertig maart van het daaropvolgende kalenderjaar.

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. De jaarre-kening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

Voor zover dit wettelijk verplicht is, stellen de zaakvoerders een jaarverslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de jaarvergadering bij afzonderlijke stemming, over de kwijting te verlenen aan de zaakvoerder(s) en desgevallend aan de commissarissen.

Artikel 17 - Winstbestemming

Over de aanwending van de winst beslist de algemene vergadering, onverminderd de wettelijke beperkingen terzake.

Jaarlijks wordt van de netto winst een bedrag van tenminste één/twintigste afge-nomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De zaakvoerder bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling der dividenden.

Artikel 19 - Algemeen

Voor hetgeen niet in deze statuten bepaald werd, wordt verwezen naar de desbetreffende bepalingen in het Wetboek van Vennootschappen, de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, de wet van 15 februari 2006, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect. De architect-rechtspersoon en de vennoten (en de zaakvoerders en mandatarissen) dienen deze bepalingen na te leven. De statuten worden geïnterpreteerd conform de deonto-logie.

INSCHRIJVING op het kapitaal: Door de voomoemde oprichter en architect, op honderd zesentachtig (186) aandelen à rato van honderd euro (100,00 EUR) per aandeel, zijnde In totaal voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00 EUR); elk van deze aandelen werd volledig onderschreven á rato van honderd euro (100,00 EUR) per aandeel, doch slechts volstort voor tweelderde, zodat een totaal

bedrag van 12.400,00 vanaf heden ter beschikking van de vennootschap is op een bijzondere rekening op

naam van de vennootschap.

TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting, doch omvat de verrichtingen gesteld voor en namens de

vennootschap in oprichting sedert 1 januari 2011 en zal worden afgesloten op 31 maart 2012.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in de maand augustus van het jaar 2012.

ZAAKVOERDER: De heer BRAEKEN Ruben, voomoemde oprichter en architect.

VOOR EENSLUIDEND AFSCHRIFT afgeleverd voor registratie en uitsluitend dienend voor de neerlegging

en de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de oprichtingsakte;

Notaris Bert Vrancken

Opde laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende van

g de notaris, hetzij vande persa(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijl --gén 6ij het BeIgisch Stnâtsbind - 3I/a57'21j1T- Annëxés dü Mikitënrbëlgé

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

03/02/2016 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 27.08.2015, NGL 02.02.2016 16035-0242-014

Coordonnées
B+ ARCHITECTEN

Adresse
ZAGERIJSTRAAT 39, BUS 1 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande