BALLET NAJADE

Association sans but lucratif


Dénomination : BALLET NAJADE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 435.693.712

Publication

30/09/2013
ÿþ MOD 2.2

__; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 435.693.712 Benaming

(voluit) : Ballet Najade

Rechtbank van koophandel

19 SEP. 2013

te HA,SS L r

Griffie

8131 8436*

uIll

be' a Bi Ste

Bijlagen bij fiètïëlgiséh Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Deken Habrakenstraat 16, 3511 Kuringen-Hasselt, ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt

Onderwerp akte : Statutenwijziging en benoeming bestuurders

STATUTENWIJZIGING

1. Naam en zetel

De vereniging draagt de naam Ballet Najade.

De zetel is gevestigd te Dorpsbeekstraat 4-3511 Kuringen-Hasselt, ressorterend onder het gerechtelijk; arrondissement Hasselt.

2. Doel

Zij heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van de balletdanskunst en alle aanverwante kunsten van verbale en lichamelijke expressie, inbegrepen de fotografie van deze kunsten.

Hierbij ligt als voorbetrachting voor:; de bevolking, in de context van haar culturele ontwikkelijk, meer bewist te maken en nauwer te betrekken bij het eigentijdse balletgebeuren.

De vereniging kan alle activiteiten ontwikkelen die bijdragen tot voormelde doelstelling. De vereniging kan optreden in rechte ter verdediging van zijn belangen als vereniging alsook ter verdediging van de individuele en ' collectieve belangen van zijn werkelijke of toegetreden leden. De vereniging mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de verwezenlijking van haar doelstelringen, met inbegrip van bijkomstige en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

4. Algemene Vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden, waarvan het aantal niet minder dan 3

mag bedragen.

5.0m toegetreden lid te zijn van de vereniging moet men voldoen aan de volgende voorwaarden;

a) het lidmaatschap aanvragen aan de raad van bestuur, schriftelijk instemmen met de onderhavige statuten, de missie en visie teksten en met het intern reglement van de vereniging, en zich hier naar gedragen;

b) Ais lid aanvaard worden door de raad van bestuur met unanimiteit der stemmen van de aanwezige bestuurders.

6. Aan de vereniging lidgeld betalen waarvan het bedrag desgevallend jaarlijks wordt vastgesteld op de statutaire algemene vergadering. Dit is jaarlijks uiterlijk betaalbaar voor de eerste van de maand volgend op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

deze waarin de statutaire algemene vergadering heeft plaatsgevonden en bedraagt maximum 25 E. De laattijdige betaling of de weigering te betalen maakt een disciplinaire overtreding uit.

7. De bijzondere algemene vergadering of de statutaire algemene vergadering dient te beslissen over de uitsluiting of schorsing van een lid van de Vereniging. Opdat een lid zou kunnen worden uitgesloten dient de algemene vergadering rechtsgeldig bijeengeroepen te zijn en dient de uitsluiting beslist te worden met unanimiteit der stemmen van de aanwezige werkelijke leden. Een lid kan maar uitgesloten worden nadat het opgeroepen is geweest, per aangetekend schrijven, om gehoord te worden.

Elk lid van de vereniging dat op een gegeven ogenblik de voorwaarden niet meer vervult door artikel 5 vereist, kan door de algemene vergadering uitgesloten worden, mits de algemene vergadering hiertoe met unanimiteit der stemmen beslist.

Elk lid heeft te allen tijde het recht zich uit de vereniging terug te trekken. De ontslagnemingen moeten bij aangetekend schrijven tot de voorzitter van de vereniging worden gericht en hebben onmiddellijk gevolg.

8. Een ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging, noch terugbetaling eisen van de gestorte bijdragen.

9.Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit 3 leden.

10.De raad van bestuur wordt verkozen door de algemene vergadering, die het mandaat van de bestuurders te allen tijde kan herroepen. Het mandaat duurt 4jaar.De raad van bestuur kiest onder haar eigen leden en voor een periode van 4 jaar een voorzitter, een secretaris-penningmeester en een commissaris

De leden van de raad van bestuur zijn na hun mandaat van 4 jaar, opnieuw herkiesbaar. De raad van bestuur kan ook het dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, zijnde de dagelijks bestuurder, zoals hierna wordt uiteengezet.

11.Tijdens de eerste ambtstermijn van 4 jaar van de raad van bestuur zal ten minste een bestuursmandaat toegewezen worden aan een lid dat heeft deelgenomen aan de statuataire stichtingsvergadering.

12.De secretaris zorgt voor de nodige boekingen. Hij regelt de ontvangsten en de uitgaven.

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide machten voor het beheer van de vereniging. Al wat niet uitdrukkelijk voorbehouden is aan de algemene vergadering valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur neemt de leiding waar van de zaken en werkzaamgheden van de vereniging en vertegenwoordigt haar in gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De voorzitter is bevoegd tot alle daden van bestuur, conform het doel van de vereniging, welke nodig zijn voor de noden van het dagelijks leven van de vereniging en die het optreden van de raad van bestuur overbodig maken.

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de secretaris-penningmeester.

13. De raad van bestuur kan onze zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid overdragen aan een bestuurder, aan een ander lid van de vereniging of zelfs aan derden, alsmede mandaat geven voor het dagelijks bestuur aan één of meerdere bestuurders. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, waarondr de voorzitter, zonder dat deze enige bijzondere of beraadslaging moeten voorleggen.

14.De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, telkens het beheer van de vereniging zulks vereist en dit minstens 1 keer per jaar, alsook ieder maal dat bestuursleden dit bij gemotiveerd schrijven aan de Voorzitter vragen.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door ten minste een derde van de in dienst zijnde bestuurders. Hij kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van de in dienst zijnde bestuurders aanwezig zijn.

15. De raad van bestuur bepaalt zelf zijn huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

ivIOD 2.2

16.1-let toezicht op de verrichtingen van de vereniging wordtg uitgeoefend door een comissaris die benoemd en afgezet wordt door de algemene vergadering. Het mandaat van de commissaris loopt over 4 jaar en is hernieuwbaar. Het is daarenboven kosteloos.

17.De commisaris heeft een onbeperkte bevoegdheid van controle en nazicht. Hij zal de algemene vergadering op de hoogte brengen van de resultaten van zijn opdracht en van de voorstellen die hij geraden oordeelt te doen.

18. De commissaris bepaalt zelf zijn huishoudelijk reglement.

19.De regelmatig bijeengeroepen vergadering vertegenwoordigt al haar leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegen stemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

20.De algemene vergadering gehouden door de raad van bestuur telkens het doel of belang van de vereniging dit vereist.

De jaarlijkse algemene vergadering vindt elk jaar minstens eenmaal plaats, en dit in de maand september, voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting en van het beleid van de bestuurders, alsmede van het verslag. Deze algemene vergadering benoemt één commissaris uit de werkelijke leden voor de periode van 1 jaar. Tijdens de volgende statutaire algemene vergadering brengt hij verslag uit over zijn opdracht en wordt dit verslag ter goedkeuring aan de algemene vergadering onderworpen.

Buiten de algemene vergaderingen voorzien door deze statuten, wordt de algemene vergadering bovendien door de bestuurders verplicht samengeroepen, telkens als tenminste een derde (113) van de werkelijke leden daarom verzoeken en dit binnen de 30 dagen volgend op zulk verzoek bij de raad, en tevens het onderwerp vermelden dat zij op de agenda willen geplaatst zien. De aanvraag vermeldt tevens de motivatie van het verzoek.

Alle leden worden opgeroepen om aanwezig te zijn op de algemene vergadering 15 dagen vooraleer deze plaatsvindt. De oproeping bevat ook de agenda van de algemene vergadering. Deze oproepingen kunnen per gewone brief, fax of email geschieden.

21. De werkelijke leden beschikken over één stem op de algemene vergadering. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander Iid, voorzien van een schriftelijke volmacht,

Het stemrecht komt enkel toe aan deze werkelijke leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de raad van bestuur, of, bij diens afwezigheid, door de Secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De werkelijke leden welke belet zijn de vergadering bij te wonen, mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid dat drager is van een bijzondere volmacht. Niemand mag drager zijn van meer dan één volmacht. De modaliteiten van neerlegging van deze volmachten wordt geregeld in het intern reglement.

De voorzitter waakt over de naleving der statuten en bijzondere reglementen en zorgt voor de uitvoering ervan. Zij zit de vergaderingen voor en treft alle maatregelen die nodig zijn voor de uitvoering der genomen beslissingen. Zij bepaalt de agenda der vergadering. Zij is tevens gelast met de administratie van de vereniging en houdt hiervan afschrift. Zij stelt de verslagen der zittingen op. Zij is de bewaarder van het archief, van de verzamelingen en van de zegel der vereniging. De ledenlijst wordt door haar bijgehouden. Archief, verzamelingen, zegel en ledenlijst bevinden zich op de zetel van de vereniging.

Het intern reglement opgesteld door de raad van bestuur wordt op de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Elke verandering van het intern reglement moet goedgekeurd worden door de eerstvolgende algemene vergadering.

De algemene vergadering beraadslaagt en stemt enkel over de geagendeerde punten.

22.De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer de gewone meerderdheid van de leden aanwezig is, uitgezonderd in de gevallen waar de wet op de vereniging zonder winstoogmerk anders voorziet.

23.De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid, uitgezonderd waar de wet op de vereniging zonder winstoogmerk anders voorziet.

24. De vergadering wordt voorgezeten door door voorzitter van de raad van bestuur.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

25. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een speciaal register ingeschreven. Dit register wordt bewaard op de zetel van de Vereniging, waar alle Ieden er ter plaatse inzage van kunnen nemen,

26. De algemene vergadering zal een algemeen reglement van inwendige orde uitvaardigen tot regeling van datgene wat noodzakelijk is om de goede werking van de vereniging te verzekeren, alsmede tot regeling van datgene wat noodzakelijk is om de goede werking van de vereniging te verzekeren, alsmede tot precisering van een aantal wettelijke en statutaire bepalingen, Voor de goedkeuring of wijziging van het algemeen reglement zijn dezelfde bijzondere meerderheden nodig als deze bepaald in de wet van 2 mei 2002.

B jTágen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

)

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. Ze worden, samen met het in artikel 20 bedoelde verslag van de commissaris , aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering onderworpen.

° 28. De vereniging is ontbonden wanneer het aantal werkende leden minder dan drie bedraagt,

28. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft of aan een liefdadige instelling door de algemene vergadering te bepalen.

ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

De leden heeft in een buitengewone algemene vergadering van 22 december 2012 en treffen eenparig de volgende beslissingen:

-Worden ontslagen uit de raad van bestuur,

Florimond Delée, gepensioneerd inspectuur, Deken Habrakenstraat 16, 3511 Kuringen-Hasselt, Secretaris

Dragicevic Slobodan, postbode, Plantenstraat 95, 3500 Hasselt, voorzitter

Dragicevic Zlatko, arbeider, Dorpsbeekstraat 4, 3511 Kuringen, commissaris

Wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

Ingrid Delee, ° 2 maart 1966, wonende te 3511 Kuringen, Dorpsbeekstraat 4, secretaris-penningmeester

Ingrid Lavreysen, ° 16 juli 1963, wonende 3500 Hasselt, Plantenstraat 95, commissaris

Lieve Picard, ° 25 februari 1971, wonende te 3500 Hasselt, Genkersteenweg 386, voorzitter

=Getekend: Ingrid Delee, secretaris=-p ingneester

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BALLET NAJADE

Adresse
DEKEN HABRAKENSTRAAT 16 3511 KURINGEN

Code postal : 3511
Localité : Kuringen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande