BALSEM

Association sans but lucratif


Dénomination : BALSEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.464.085

Publication

26/11/2012
ÿþ MDD22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0833.464.085 Benaming

(voluit) : Balsem

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-11- 2012

HASSELT

Griëfie

r

lverkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leenzaalstraat 2, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van Balsem vzw heeft bij meerderheid van stemmen tijdens de algemene vergadering van 11/11/2012 beslist:

-Het ontslag van bestuurslid en lid van de algemene vergadering van de vzw te aanvaarden van; Millie Marquet, Spoorwegstraat 20, 3910 Neerpelt, 760122 074 93

-Als nieuw lid van de raad van bestuur en lid van de algemene vergadering van de vzw te aanvaarden; Indra Jammaers, Leenzaalstraat 2, 3900 Overpelt, 790410 108 18

Voor eensluitend verklaard

(Get.) Dries Devens, lid en voorzitter van Balsem vzw

(Get.) Indra Jammaers, lid, ondervoorzitter en gedelegeerd bestuurder van Balsem vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 -Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Remmto Naam en hoedanigheid qan de tnstruneenserende notaris hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting ci organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekeninc

16/02/2011
ÿþMOD 2.2

; In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

im

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad ~

I liuI I lI I II I I II l

11036197"

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-02- 2011

HASSELT

teinte

Ondernerningsnr : c) `b 3 `I G y .o % Ç

Benaming

(voluit) : BALSEM

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : leenzaalstraat 2, 3900 Overpelt

Onderwerp akte : Statuten oprichting "balsem vzu"

De oprichters:

Devens, Thomas, Leenzaalstraat 2, 3900 Overpelt Marquet, Miilie, Spoorwegstraat 20, 3910 Neerpelt Devens, Odes, Djef Antenstraat 21, 3500 Hasselt

zijn overeengekomen op 28 januari 2011 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk BALSEM op te richten waarvan de statuten ais volgt luiden:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de naam BALSEM, Vereniging zonder winstoogmerk, afgekort : balsem vzw

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te 3900 Overpeit, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, Leenzaalstraat 2

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de hedendaagse podiumkunst, beeldende kunst, muziek en nieuwe media te bevorderen door de realisatie, productie en ondersteuning van dans-, muziek- en theatervoorstellingen alsook installaties/exposities. De vereniging biedt een kader waarbinnen kunstenaars in deze disciplines onderzoek kunnen verrichten. Zij kan ook educatieve projecten met dit doel aangaan. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen en middelen aanwenden die dit doel kunnen bevorderen. Zj kan eveneens roerende en onroerende goederen verwerven en verhuren, en kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, teneinde het doel te bereiken.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit, alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art. 4.Oe vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende

oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die uit hoofd van h2n functie, hun

bevoegdheid, hun materiële of financiële steun in staat zijn bij te dragen tot het welslagen van het doel, of om

de nodige autoriteit te verlenen.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Algemene Vergadering. Dit

schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De Algemene Vergadering beslist over de toelating met gewone meerderheid van stemmen.

Art. 6. Lidgeld bedraagt maximaal 200 euro. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers

kunnen nooit teruggave voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand op voorhand schriftelijk kennis van geeft aan de Raad.

van Bestuur, uit de vereniging treden. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde

meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

unne>

het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of een bestuurder die hiervoor door hem werd aangeduid. Elk lid draagt één stem. Elk lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elk aanwezig lid kan slechts één volmacht dragen.

Art. 9. De Algemene vergadering is bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders en eventuele commissarissen en bepalen van hun bezoldiging

- controle op de werking van de Raad van Bestuur

- het aannemen en uitsluiten van een lid

- het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

- het verlenen van décharge aan de bestuurder en eventuele commissarissen

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging

- het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art. 10. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de begroting en de rekeningen van het afgelopen jaar, en voor décharge bestuurders.. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vOór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief, fax of per e-mail, met vermelding van de agenda. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. De beslissingen die betrekking hebben op een statutenwijziging of een wijziging van doel moeten in ieder geval wettelijk gezien met een bijzondere meerderheid worden genomen: respectievelijk een 2/3de en een 415de meerderheid.

Art 12. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze kunnen ten alle tijden door de leden of door derden bij de voorzitter of de bevoegde bestuurder opgevraagd worden.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum twee bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij een gewone meerderheid van stemmen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 14. §1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een afgevaardigd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die, behalve met de hem door de raad van bestuur gegeven bijzondere opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt belast. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

§2. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden ais college uit.

Art. 15. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de voorzitter zelf ontslag neemt uit de raad dient hij de algemene vergadering hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen.

iedere bestuurder kan enkel door de algemene vergadering ontslagen worden.

Bij overlijden, ontslag of herroeping van een mandaat van een lid van de raad van bestuur zal de eerstvolgende algemene vergadering in zijn vervanging voorzien. Het Aldus benoemde lid voltooit het mandaat van degene die hij opvolgt.

Art. 18. De raad van bestuur vergadert minstens eenmaal per jaar, en telkens wanneer het belang van de vereniging zulks nodig maakt. De voorzitter of afgevaardigd bestuurder roept de vergadering samen. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, door de afgevaardigde bestuurder. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de aanwezige leden van de raad van bestuur op de desbetreffende vergadering.

, r "

MOO 22

Art. 17. §1. De raad van bestuur is bevoegd voor elle pangelegenheden, met uitzondering van degene die door artikel 9 uitdnikkerjk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. Voor elke handeling buiten rechte kan de raad van bestuur een deel van haar " bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders, of derden. In dit geval wordt het bereik van de " bevoegdheid van de mandaathouder gepreciseerd.

§3. De betuurders beoefenen hun mandaat kosteloos uit, behalve de afgevaardigde bestuurder die voor zijn mandaat verged kan worden. De kosten die gemaakt worden door bestuurders voor het volbrengen van hun taak kunnen terugbetaald worden.

§4. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Het reglement en aile wijzigingen eraan worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering ; voorgelegd.

M. 18. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die bulten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Begrotingen, Rekeningen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Vereffening, ontbinding,

Art. 20. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij

bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

ening.

M. 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 28 januari 2011 tot 31 december 2011.

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende

" personen aangesteld als bestuurder:

1. Marquet Miilie woonachtig te spoorwegstraat 20 3910 Neerpelt, geboren op 22/01/1976 te Neerpelt, Rijksregistemummer: 760122 074 93.

2. Devens Dries woonachtig te Djef Antenstraat 21, 3500 Hasselt, geboren op 27/07/1976 te Leuven Rijksregistmnummet . 760727 193 60

De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders (evenals de dagelijks bestuurder) zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is

" toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Overpelt op 26 januari 2011 in drie exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te jplaats].

Getekend:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Oprichter en bestuurder: Marquet, Millie, Spoorwegstraat 20, 3910 Neerpelt Oprichter en bestuurder: Devens, Dries, Djef Antenstraat 21, 3500 Hasselt

tlfiket, ()4e)ique.G

{. f j~fR.Q~ i/~

or~#exvceicz tf~t

"

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BALSEM

Adresse
LEENZAALSTRAAT 2 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande