BE-DIVE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BE-DIVE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 507.608.819

Publication

23/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14313044*

Neergelegd

19-12-2014

Griffie

0507608819

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

be-DIVE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

In een akte verleden voor Luc TOURNIER, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Tournier & Despiegelaere, geassocieerde notarissen , met zetel te Beverlo (Beringen), Koolmijnlaan 386 op negentien december tweeduizend veertien, staat onder meer het volgende:

Zijn gekomen:

1/ De naamloze vennootschap  LIMBURGSE RECONVERSIE MAATSCHAPPIJ , afgekort  LRM , met zetel te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 555, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer 0452.138.972.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door haar algemeen directeur, de heer BIJNENS Stijn Paul, geboren te Bilzen op éénendertig december negentienhonderd achtenzestig, rijksregisternummer 68.12.31-169.25, wonend te 3500 Hasselt, Sint-Truidersteenweg 109.

2/ De naamloze vennootschap  MIJNEN , met maatschappelijke zetel gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische steenweg 555, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer 0406.218.182.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door haar algemeen directeur, de heer BIJNENS Stijn Paul, voornoemd.

Hierna ook:  De oprichter(s) .

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en met de naam  be-DIVE .

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische steenweg 555.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt drie miljoen euro (3.000.000,00 EUR). Het is vertegenwoordigd door drie duizend (3.000) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

door de oprichter voormeld sub 1, de naamloze vennootschap  LIMBURGSE RECONVERSIE MAATSCHAPPIJ , afgekort  LRM , voor tweeduizend negenhonderd negenennegentig (2.999) aandelen;

- door de oprichter voormeld sub 2, de naamloze vennootschap  MIJNEN , voor één (1) aandeel. Zoals blijkt uit het bankattest is het kapitaal gedeeltelijk volgestort ten belope van zevenhonderd vijftig duizend euro (750.000,00 EUR).

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van minimum één/vierde.

Statuten

Artikel 1. RECHTSVORM NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "be-DIVE".

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Kempische steenweg 555

3500 Hasselt

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 2.- ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 555.

Artikel 3.- DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

" de financiering, commercialisering en uitbating van een gebouw,  Indikkers genoemd, gelegen op de voormalige mijnsite van Beringen, Koolmijnlaan 201 3580 Beringen en gelegen op een terrein, thans ten kadaster gekend onder Beringen 4de afdeling Koersel, sectie C, deel van nummer 5M21 (het  Onroerend Goed );

" het verhuren, in leasing geven, in erfpacht geven of anderszins ter beschikking stellen of uitbaten van het Onroerend Goed;

" het voeren van activiteiten inzake projectontwikkeling, projectvoorbereiding (waaronder ondermeer doch niet beperkt tot: de opmaak van bestekken en tekeningen, kostenramingen, planningen en de aanbesteding van een werk) en projectbegeleiding (waaronder ondermeer docht niet beperkt tot: de coördinatie, de kostenbewaking, het toezicht en de directievoering van een werk), in de meest ruime zin van het woord, met betrekking tot het Onroerend Goed;

" het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen;

" uitoefening van mandaten van bestuurder en/of vereffenaar in andere ondernemingen of vennootschappen.

" het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook van bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap mag zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven, of hypothekeren voor verbintenissen, door derde personen, bestuurders of aandeelhouders aangegaan.

De Vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De Vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de Vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De Vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De Vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de Vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. Artikel 4. DUUR.

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

Artikel 5.- KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt drie miljoen euro (3.000.000,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door drieduizend (3.000) aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 9.- AARD VAN DE AANDELEN - REGISTER.

Alle aandelen hebben gelijke rechten en elk aandeel geeft recht op één stem.

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een register van aandelen, gehouden op de zetel.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1° de nauwkeurige gegevens van elke vennoot alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door (i) hetzij twee bestuurders, (ii) hetzij een bijzonder gevolmachtigde, (iii) hetzij de overdrager en de overnemer.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 14.- SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie (3) leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes (6) jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee (2) leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee (2) aandeelhouders zijn.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is zij verplicht één natuurlijk persoon aan te duiden die individueel bevoegd zal zijn om haar te vertegenwoordigen voor alle handelingen die dit bestuur betreffen.

Artikel 15.- BIJEENKOMSTEN BERAADSLAGING EN BESLUITVORMING.

De raad van bestuur zal vergaderen op bijeenroeping door de voorzitter of door één van de bestuurders zo dikwijls als de belangen van de vennootschap het vereisen. De voorzitter zal bij elk verzoek tot bijeenroeping door één van de bestuurders binnen de 10 werkdagen een vergadering van de raad van bestuur bijeenroepen.

De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of email en bevatten de agenda, datum, uur en plaats van de vergadering. Oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de

vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere bestuurder kan, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, met inbegrip van de digitale handtekening in de zin van artikel 1322 Burgerlijk Wetboek, waarvan kennis is gegeven per brief, elektronische post of anig ander communicatiemiddel zoals bedoeld in artikel 2281 Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen. De bestuurders kunnen op afstand deelnemen aan de bijeenkomst van de raad van bestuur door middel van een elektronisch communicatiemiddel (waaronder onder meer doch niet beperkt tot conference call, video call, hang-out session, internet, telefonie en e-mail). Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden bestuurders die op deze manier aan de bijeenkomst deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de bijeenkomst van de raad van bestuur wordt gehouden. Het komt toe aan de voorzitter om vast te stellen of een bestuurder op geldige wijze via het elektronische communicatiemiddel aan de bijeenkomst deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Behoudens in de uitzonderingsgevallen bedoeld in het Wetboek van vennootschappen, dient een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen na te leven.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering en de leden die zulks verlangen. Deze notulen worden ingelast in een speciaal register. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn gegeven.

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee (2) bestuurders.

Artikel 16.- BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook het bestuur van één of meer aangelegenheden van de vennootschap of de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur delegeren aan één of meerdere bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen. Artikel 17.- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR. De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een Notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door twee bestuurders samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Bovendien wordt de vennootschap, binnen het kader van hun mandaat, geldig vertegenwoordigd door bijzondere gevolmachtigden.

Artikel 18.- ONKOSTEN VAN DE BESTUURDERS.

De mandaten van de bestuurders zijn onbezoldigd.

Artikel 20.- JAARVERGADERING BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal ieder jaar gehouden worden op de derde dinsdag van de maand mei om elf uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats.

Artikel 29.- BOEKJAAR JAARREKENING JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 33.- ONTBINDING EN VEREFFENING.

Behoudens in geval de voorwaarden vervuld zijn voor de ontbinding en sluiting van de vereffening in één akte, gelden de volgende bepalingen:

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergade-ring anders beslist.

Het vennootschapsvermogen zal vooreerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort, herstellen de vereffe-naars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaan-delijk betalingen te doen. BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Overeenkomstig artikel 518, paragraaf 2 van het Wetboek van vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd voor een periode van zes jaren te rekenen vanaf heden:

1. De naamloze vennootschap  LIMBURGSE RECONVERSIE MAATSCHAPPIJ , afgekort  LRM , voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger, de heer DE CEUSTER Paul Angela Victor, wonend te 3500 Hasselt, Priorijlaan 6;

2. De naamloze vennootschap  LRM BEHEER , met zetel te 3500 Hasselt, Kempische Steenweg 555, ingeschreven in het rechtspersonenregister met ondernemingsnummer 0440.550.442, met als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vaste vertegenwoordiger, de heer DONNÉ Theodoor Mathieu Helena, wonend te 3630

Maasmechelen, Joseph Smeetslaan 223;

3. De heer BOGAERTS Sven Camille Simone, rijksregisternummer 80.08.11-049.96, wonend te

3500 Hasselt, Vijversstraat 36.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op

eenendertig december tweeduizend vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Vennootschappenwet

de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn

aangegaan te rekenen vanaf 1 september 2014 en met name worden volgende verbintenissen

overgenomen die werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting:

- Term sheet duikproject Todi te Beringen de dato 5 december 2014.

- Overeenkomst tussen Be-Mine NV en de vennootschap de dato 18 december 2014.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid

verkregen heeft. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan

artikel 60 vennootschappenwet, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te

worden bekrachtigd.

Voor ontledend uittreksel.

Neergelegd samen met eensluidende uitgifte van de oprichtingsakte.

Notaris Luc Tournier.

Coordonnées
BE-DIVE

Adresse
KEMPISCHE STEENWEG 555 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande