BEJO

Association sans but lucratif


Dénomination : BEJO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.708.356

Publication

18/05/2012
ÿþMOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IllIflhI1 II !I!I1Il! H

*12091456*

Neergelegd ter grifr+e car rechtbank y. koophandel te TONGEREN

0 k -05- 2012

De Hoofdgriffier, Ge

Onciernemir3gsnr Benaming 0845.708.356

(voluit) ; BEJO

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

ZEtef : Europaplein 4/3.1 te 3740 Bilzen;

Onderweg» akte

VZW BEJO

De Ondergetekenden:

1. De heer Bert Brebels, Belg, geboren 24 juni 1969, Europaplein 4/3.1 te 3740 Bilzen;

2. De heer Johan Raithel, Belg, geboren 18 maart 1969, Dorpsstraat 125/4, 3665 As;

3. Mevrouw Veerle Schreurs, Belg, geboren 9 juli 1970, Timkensbergstraat 95, 3600 Genk;

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk `BEJO" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM en ZETEL

Artikel 1.

De vzw draagt de naam «BEJO".

Artikel 2.

De zetel van de vzw is gevestigd in te 3740 Bilzen, Europaplein 4/3.1, gelegen in het gerechtelijke arrondisement Tongeren,

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de nodige openbaarmakingvereisten terzake te vervullen.

DOEL

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel

-Het verlenen van rechtstreekse of onrechtstreekse financiële, materiële, praktische of andere hulp en ondersteuning aan socio-culturele verenigingen, organisaties en/of bedrijven uit de non-profit sector.

Op de laatste blz. van Lik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. heizij van de perso(a)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het doel. Onder meer het organiseren van verkoopacties, ontwerpen en verkopen van gadgets, het organiseren of deelnemen aan concerten, festivals, wedstrijden, workshops en eventuele allerhande.

-Zij onthoudt zich van alle politieke strekkingen of acties en behoort niet tot een filosofische of godsdienstige strekking.

Daarnaast kan de vzw aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Voorts mag de vereniging op algemene wijze, hetzij rechtstreeks hetzij onrechtstreeks bij middel van afstand, van aanbrengst, van samensmelting, van deelneming, van financiel tussenkomst, van aankoop van aandelen, of op elke andere wijze, zich interesseren in aile ondernemingen en alle daarmee in verband staande rijverheden.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doei omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

LIDMAATSCHAP

Artikel 4.

De vereniging is samengesteld uit 2 soorten leden: Effectieve leden en steunende leden.

Artikel 5.

Voor de effectieve leden geldt het volgende:

-Er zijn minstens 3 effectieve leden

-De effectieve leden die de oprichtingsakte ondertekend hebben zijn de eerste effectieve leden. Ze zijn de stichtende leden.

-Alleen de effectieve leden bezitten stemrecht op de Algemene Vergadering.

-iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen ais Effectief Lid.

-De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Raad van Bestuur

-De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Effectief Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op de vergadering dienen minstens 3 leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur, De beslissing moet niet gemotiveerd worden en tegen de beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 6.

Voor de steunende leden geldt het volgende:

-Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan op het adres van de zetel van de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om steunend lid te worden,

-De Raad van Bestuur zal beslissen over de dagvaarding van de kandidaat als steunend lid op haar eerst volgende vergadering. De beslissing wordt genomen bij gewonen meerderheid van de aanwezige stemmen. De beslissing moet niet gemotiveerd worden en tegen de beslissing is geen beroep mogelijk.

-Toetredende leden kunnen niet deelnemen aan de algemene vergadering en hebben geen stemrecht.

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 7,

Alle leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een schaven te richten aan de Raad van Bestuur op het adres van de zetel. Het ontslag gaat in vanaf de ontvangst van het schrijven. Het ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij het lid tevens bestuurder is en door zijn ontslag het aantal bestuurders zou dalen tot onder het statutaire minimum, in welk geval de procedure zoals voorzien in artikel 19 van toepassing is.

Artikel 8

Leden hebben aile rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden beschreven, Zij betalen jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage die zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 250 euro zal bedragen.

Artikel 9,

Het lidmaatschap van de Leden die hun lidmaatschapbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, worden opgeschort na een eerste schriftelijke

aanmaning tot regularisatie binnen de 2 maanden na die aanmaning.

Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen al hun rechten als Lid.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

Artikel 10.

Als een Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, worden beeindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde Effectieve Leden vereist is.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11,

De Algemene Vergadering bestaat uit Effectieve Leden, De Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een afgevaardigd lid van de Raad van Bestuur door de voorzitter aangesteld.

Artikel 12,

Enkel de Effectieve Leden hebben stemrecht. Elk Effectief Lid heeft één stem.

Een Effectief Lid mag zich door een ander Effectie Lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met uitzondering van beslissingen over zaken waarvoor de wet of de statuten een gekwalificeerde meerderheid vereisen. In geval van gelijkheid der stemmen zal de stem van de voorzitter bepalend zijn

Artikel 13.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1-De wijziging van de statuten;

2-De benoeming en afzetting van bestuurders;

3-De benoeming en afzetting van de commissarissen en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging;

4-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5-De goedkeuring van de begroting en de van de jaarrekening;

6-De ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

7-De uitsluiting van een Lid;

8-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 14,

Er moet ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar. In elk geval dient zij plaats te vinden binnen de 6 maanden na sluiting van het boekjaar en telkens wanneer de vereniging het vergt De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders.

De oproepingsbrief met de agenda, plaats, datum en uur wordt aan ieder effectief Lid ten laatste 8 kalenderdagen voordien toegezonden.

Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders of dat door minstens 1/20 van de Effectieve Leden ondertekend werd en minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda geplaatst.

Artikel 15.

De vergaderingen moeten bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur in geval 115 van de Effectieve Leden zulks schriftelijk vraagt

Artikel 16,

De wijziging van de statuten vereist, naast de uitdrukkelijke vermelding van de voorgestelde wijzigingen in de oproeping, een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de Effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd is_ Indien op de eerst vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, ka een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden. De beslissing tot wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, alsook de beslissing van ontbinding, vereist een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden.

Artikel 17.

Er worden notulen opgesteld en bezwaard in een notulenregister welke ondertekend worden door de voorzitter en secretaris of een andere bestuurder, dat ter inzage is van de Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen,

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18.

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuurd samengesteld uit ten minste 3 bestuurders verkozen door de Effectieve Leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Effectief Lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kan elk huishoudelijk reglement uitvaardigen dat hij nuttig oordeelt.

Artikel 19.

De bestuurders worden benoemd en herbenoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar, De bestuurders kunnen te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien gewenst kan de bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden. Hij mag zich hierbij niet laten bijstaan door een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

raadsman. De beslissing tot ontslag moet niet gemotiveerd zijn en tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Elke bestuurder kan te allen tijde zijn ontslag indienen, via een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in bij ontvangst van het aangetekende schrijven, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders zou dalen tot onder het minimum bepaald in artikel 18, in welk geval het ontslag pas ingaat vanaf het ogenblik dat de algemene vergadering in de vervanging heeft voorzien, zonder dat de Algemene vergadering in de vervanging heeft voorzien, zonder dat de periode die verloopt tussen de ontvangst van de ontslagbrief en de vervanging meer mag bedragen dan 6 maanden. Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege van zodra de bestuurder niet langer Lid is van de vereniging.

Artikel 20.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een Voorzitter, desgevallend één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris en een Penningmeester die de taken zuilen vervullen die horen bij deze functie.

Artikel 21.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen vergoed worden. Zij zijn niet persoonlijk gebonden uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitoefening van het mandaat dat zij aanvaard hebben.

Artikel 22.

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW dat

vereist, ais ook na een daartoe strekkend verzoek van 2 bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of door de bestuurder door hem aangesteld. De vergadering wordt gehouden op de plaats aangewezen in de oproeping.

Artikel 23.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij gelijkheid van stemmen wordt het punt verschoven naar de volgende vergadering.

Artikel 24.

De Raad van Bestuur kan werkgroepen oprichten waarbij een werkgroep steeds minstens 1 lid van de Raad van Bestuur moet bevatten.

Artikel 25.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte bevoegdheid zowel voor de administratie ais voor het bestuur van de vereniging voor de realisatie van het doel van de VZW met uitzondering van deze aangelegenheid welke exclusief voorbehouden zijn door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26.

2 willekeurige bestuurders kunnen met hun gezamelijke handtekeningen de VZW verbinden en vertegenwoordigen in alle materies; het louter bewijs van hun benoem volstaat hiervoor.

FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 27.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

bë vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, gillen, bijdragen, -S-c- hankingen, legaten en andere voorzieningen in de laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 28.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op 31 december worden de rekeningen afgesloten en wordt door de raad van Bestuur de begroting en de rekeningen van ontvangsten en uitgaven opgemaakt, die dienen klaar te zijn voor de Algemene vergadering.

Artikel 2S.

Jaarlijks moet ter gelegenheid van de Algemene vergadering, de Raad van Bestuur rekenschap geven over zijn beleid in het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar ter goedkeuring voorleggen.

ONTBINDING

" Artikel 30.

. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de concrete bestemming van het vermogen van de VZW dat moet toegekend worden aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel,

Gedaan te Bilzen, 4 mei 2012 in drie exemplaren

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Met ingang van 1 juni 2011 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen de Raad van Bestuur gekozen:

-De heer Bert BREBELS als voorzitter

= -De heer Johan RA1THEL al secretaris

- Deze hebben onder elkaar aangesteld als

Voorzitter: Bert BREBELS

Ondervoorzitter

Secretaris: Johan RAITHEL

Penningmeester.

Voorzitter Secretaris

Gedaan te Bilzen, 1 juni 2011 in drie exemplaren

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, netzit van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Coordonnées
BEJO

Adresse
EUROPAPLEIN 4, BUS 3.1 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande