BELGISCH SPRINGPAARDENFONDS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BELGISCH SPRINGPAARDENFONDS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.354.235

Publication

06/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.09.2013, NGL 31.10.2013 13651-0148-010
17/01/2012
ÿþi.i

~ I

f~~~_-~ ~ \~ Moa 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

L E a;ear;;ziegd ;er [;ri'iir' tizr

i. rat;tdb

nk y. koophandel te YOiMEREN4

1 4 12- 2D11

.

º% H" " fdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : ee, 3 54. 23

Benaming

(votuit) : BELGISCH SPRINGPAARDENFONDS

Rechtsvorm : Cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : 3670 Meeuwen-Gruitrode, Weg naar As 99

" Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de akte verleden op drieëntwintig december tweeduizend en elf voor Meester Herbert Houben, notaris te Genk, opgesteld voor registratie naar analogie van artikel 173 van het wetboek der registratierechten, met als enig doel neergelegd te worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, waarbij de buitengewone algemene vergadering van de cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met zetel te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Weg naar As 99, volgende beslissingen genomen heeft :

Oprichters:

1.De heer PHILIPPAERTS Ludo René Mathilde, geboren te Genk op tweeëntwintig juni negentienhonderd drieënzestig, nationaal nummer 63062201907, echtgenoot van mevrouw Engelen Véronique Liesbet Theodora, wonende te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Weg naar As 99.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebreke aan een huwelijkscontract. Dit huwelijksstelsel is verder volgens verklaring van comparant ongewijzigd gebleven.

2.De heer SOETAERS Bart Roza Leon, geboren te Sint-Truiden op dertien juni negentienhonderd achtenzestig, nationaal nummer 68061318126 ongehuwd, wonende te 3570 Alken, Klameerstraat 86.

3.De heer VAN DEN BOSCH Daniël August Martha, geboren te Heist-Op-Den-Berg op twintig augustus negentienhonderd vierenzestig, nationaal nummer 64082038923, echtgenoot van mevrouw Dammen Els Maria Roger, wonende te 3920 Lommel, Sint-Ritastraat 220.

Gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Bruno Indekeu te Lommel op zeven juni negentienhonderd negentig. Dit huwelijksstelsel is verder volgens verklaring van comparant ongewijzigd gebleven.

Kapitaal  vast gedeelte van het kapitaal  volstorting  aandelen

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt 20.000 euro. Het wordt vertegenwoordigd door 4 aandelen met. een nominale waarde van 5.000 euro ieder.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst. Er wordt op ingeschreven als volgt :

-door de heer Philippaerts Ludo, voornoemd ten bedrage van 10.000,00 euro, volledig volstort waarvoor hij 2 aandelen bekomt, waarvan de lidmaatschapsrechten hem toebehoren als eigen goed, bij toepassing van artikel 1401,5° van het Burgertijk Wetboek, en waarvan de vermogenswaarde toebehoort aan het gemeenschappelijk vermogen;

-door de heer Soetaers Bart voornoemd ten bedrage van 5.000,00 euro, volledig volstort waarvoor hij 1 aandeel bekomt.

-door de heer Van Den Bosch Daniël ten bedrage van 5.000,00 euro, volledig volstort, waarvoor hij 1 aandeel bekomt.

In vergelding voor deze inschrijvingen worden volgende aandelen met een nominale waarde van 5.000,00 euro toegekend :

aan de heer Philippaerts Ludo voornoemd ten bedrage van 10.000,00 euro

aan de heer Soetaers Bart voornoemd ten bedrage van 5.000,00 euro

aan de heer Van Den Bosch Daniël voornoemd ten bedrage van 5.000,00 euro

totaal 20.000 euro.

De inschrijvers verklaren dat alle aandelen waarop zij ingeschreven hebben volgestort zijn. De, vennootschap beschikt dus vanaf heden over een bedrag in geld van 20.000,00 euro.

Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden krachtens een besluit van de algemene vergadering op de wijze als vereist voor een statutenwijziging.

Het veranderlijke gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden.

- -- " De aandelen zijn op naam.

Op de laatste blz van Luik 13 vermelden : Reçto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MIII ulula ii 14iiiuius i

120668*

~--

0 ô -01- 2

BEL

REST1Jt1R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Buiten de aandelen die het kapitaal vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten worden

uitgegeven.

Rechtsvorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam is "Belgisch Springpaardenfonds° afgekort "B.S.F."

De woorden «coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid» of de afkorting «CVBA» moeten

in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of

volgen.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Weg naar As 99.

Deze zetel mag bij besluit van de raad van bestuur verplaatst worden. Bij beslissing van de raad van bestuur

kunnen in België en in het buitenland administratieve en uitbatingzetels, opslagplaatsen, agentschappen en

dergelijke opgericht en gewijzigd worden.

Doel

De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening en/of voor rekening van derden, in binnen- en

buitenland:

-Het kweken, kopen en verkopen van paarden;

-Hel trainen, africhten en berijden van paarden;

-Het bemiddelen bij het verhandelen van dieren en alle hieraan verbonden transacties;

-Het huren en verhuren van stallingen en opslagruimten;

-Het opleiden, trainen, en op welke wijze ook ondersteunen van ruiters;

-Het inrichten van ruiterkampen, het organiseren van wedstrijden in alle disciplines in de paardensport, het

organiseren van allerlei evenementen in verband met de paardensport;

-De uitbating van een manège;

-De uitbating van een paardenrijschool;

Deze opsomming is niet beperkend. De vennootschap mag in eigen naam en voor eigen rekening, uit naam en/of voor rekening van haar vennoten en zelfs voor rekening van derden, onder meer in de hoedanigheid van commissionair, alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel. Zij mag door middel van inschrijving, inbreng, fusie, participatie of anderszins deelnemen in en samenwerken met aile ondernemingen die haar doelstellingen kunnen bevorderen.

Aldus is onder meer ook in het doel begrepen

-het verwerven, onderschrijven, kopen en verkopen van aandelen en obligaties van om het even welke onderneming, vennootschap of vereniging;

-hel aanvaarden en uitoefenen van mandaten van bestuurder in vennootschappen;

- het kopen, verkopen, huren, verhuren en exploiteren, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden of samen met hen, van installaties, vervoermateriaal, machines, gebouwen enz.

In het algemeen kan de vennootschap alle maatregelen treffen lot vrijwaring van haar rechten, en kan zij alle om het even welke verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij, of bijdragen tot de bevordering van haar doel.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbrengen, inschrijvingen of anderszins in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag leningen toestaan aan en waarborgen stellen voor derden.

Het doel kan gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen in de voorwaarden van een wijziging van de statuten.

Duur

Re vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn vastgesteld.

Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap Is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt 20.000,00 euro. Het wordt vertegenwoordigd door 4 aandelen met een nominale waarde van 5.000,00 euro ieder. Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst. Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, verkozen onder de vennoten door de algemene vergadering, voor een duur bepaald door de algemene vergadering. De bestuurder is na het verstrijken van het mandaat herkiesbaar.

Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, of deze delegeren aan derden, al dan niet bestuurders. In alle gevallen is de raad van bestuur bevoegd om de vergoeding vast te stellen, die ten laste van de algemene kosten valt, voor aile personen aan wie delegatie wordt verleend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere algemene vergadering - Statutenwijziging

De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten slechts op geldige wijze beraadslagen en

besluiten, als de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk aangegeven zijn in de oproeping, en als de aanwezigen

ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie vierden van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen heeft verkregen.

Oproeping

De algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal ieder jaar samenkomen op de

tweede vrijdag van de maand mei om 18.00 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering

op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Er kan te allen tijde een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen worden op verzoek van de raad

van bestuur. Deze moet de algemene vergadering bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde van het

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping geschiedt minstens vijftien dagen vôôr de algemene vergadering bij aangetekende brief,

ondertekend door de bestuurders.

De algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in het

gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproeping.

De vennoten kunnen daarenboven eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van

de algemene vergadering behoren, niet uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden

verleden.

Stemrecht

Elke vennoot is stemgerechtigd op de algemene vergadering. Elk aandeel geeft zonder beperking recht op

één stem.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Winstverdeling

Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen

verliezen, voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang als, en in de mate waarin, dit

wettelijk verplicht is.

De algemene vergadering beslist met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen over de uitkering en de verdeling van de winst.

De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip dat de algemene vergadering, daartoe beslissend met

een twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen aanduidt.

Ontbinding  vereffening

Rechtspersoonlijkheid na ontbinding

Na haar ontbinding door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, of ook van

rechtswege, blijft de vennootschap voortbestaan voor de doeleinden van haar vereffening.

Benoeming van vereffenaars

In geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welk ogenblik, benoemt de

algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van

vereffening.

Liquidatieboni

Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de vennoten

naar evenredigheid van hun aandelenbezit.

Benoeming bestuurders

In aansluiting met de oprichting, zijn de voormelde vennoten bijeengekomen in buitengewone algemene

vergadering en hebben met eenparigheid van stemmen beslist met ingang van heden vier bestuurders aan te

stellen :

" De heer MARECHAL ivo Antoine Leon, geboren te Hasselt op achtentwintig april negentienhonderd vierenzestig, nationaal nummer 64042832711, gehuwd, wonende te 3560 Lummen, St.-Annastraat 47.

" De heer SOETAERS Bart Roza Leon, geboren te Sint-Truiden op dertien juni negentienhonderd achtenzestig, nationaal nummer 68061318126 ongehuwd, wonende te 3570 Alken, Klameerstraat 86.

-De heer VAN DEN BOSCH Daniël August Martha, geboren te Heist-Op-Den-Berg op twintig augustus negentienhonderd vierenzestig, nationaal nummer 64082038923, gehuwd, wonende te 3920 Lommel, Sint-Ritastraat 220.

" De heer BOLLEN Peter Louis Gustave Marie, geboren te Tongeren op veertien mei negentienhonderd

achtenzestig, nationaal nummer 64051440965, gehuwd, wonende te 2811 Mechelen, Driesstraat 14.

die hier allen aanwezig zijn en hun mandaat aanvaarden.

De bestuurders worden benoemd voor drie jaar.

Benoeming voorzitter

Daarna zijn de bestuurders in raad van bestuur bijeengekomen om tot voorzitter te benoemen : de heer Ivo

Marechal voornoemd.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig

december tweeduizend en twaalf

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL (Get. Meester Herbert Houben, notaris)

Tegelijk hierbij neergelegd, expeditie van de akte

v

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 08.06.2015, NGL 18.06.2015 15188-0381-010

Coordonnées
BELGISCH SPRINGPAARDENFONDS

Adresse
WEG NAAR AS 99 3670 MEEUWEN-GRUITRODE

Code postal : 3670
Localité : Gruitrode
Commune : MEEUWEN-GRUITRODE
Province : Limbourg
Région : Région flamande