BELGISCHE SCHOOL VOOR BOOMVERZORGING EN BOOMBEHEER, AFGEKORT : BSBB

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE SCHOOL VOOR BOOMVERZORGING EN BOOMBEHEER, AFGEKORT : BSBB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.600.560

Publication

30/01/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i IUlIlIIllI II~~IIIII

<iao3os a*









RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 1 -t1- 2014

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Belgische School voor Boomverzorging en Boombeheer

(verkort) : BSBB

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Rummenweg 59, 3540 Herk-de-Stad, België

Onderwerp akte : Oprichting

Uit de onderhandse akte d.d. 1 december 2013, dewelke binnen de wettelijke termijnen ter registratie zal worden neergelegd, blijkt dat een VZW werd opgericht door:

1.Dhr. Kim Jacobs, geboren te Diest op 11 december 2013, wonende te Rummenweg 59, 3540 Herk-de Stad;

2.Mevr. Cassandre van der Ree, geboren te Dordrecht (Nederland) op 9 september 1981, wonende te Rummenweg 59, 3540 Herk-de-Stad;

3.Dhr. Alfred Jacobs, geboren te Scherpenheuvel op 8 maart 1949, wonende te Parkstraat 16, 3270 Scherpenheuvel.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet" genoemd), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld op 1 december 2013

Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur

ARTIKEL 1 - NAAM VAN DE VERENIGING

1,1. De vereniging draagt de naam "Belgische School voor Boomverzorging en Boombeheer", afgekort "BSBB".

1.2, Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but Lucratif of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

ARTIKEL 2 - ZETEL VAN DE VERENIGING

2.1. De vereniging is gevestigd te 3540, Herk-de-Stad, Rummenweg 59. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan op om het even welke plaats worden gevestigd door een besluit van de raad van bestuur.

2.2. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

ARTIKEL 3 - DOEL VAN DE VERENIGING

3.1. De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

Het organiseren, begeleiden en inrichten van educatieve opleidingen en zulks voornamelijk in de

landbouwsector.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

., MOD2.2

Deze opleidingen zullen a.m. gericht zijn op bomen en groenvoorziening en alle aanverwante activiteiten in de breedst mogelijke betekenis van het woord, zoals onder meer opleidingen inzake het klimmen, verzorgen, adviseren, controleren, vellen, snoeien, verwerken tot landbouwproducten, evenals het bestuur van groen- en landbouwbedrijven en daarmee verbonden vennootschappen en al hetgeen hiermee verwant is, en zulks in de breedst mogelijke betekenis van het woord. Voornoemde opleidingen zowel in georganiseerde (groeps-) vorm als in de vorm van privélessen/privébegeieiding. Dergelijke opleidingen zullen door de vereniging ter beschikking warden gesteld van zowel natuurlijke- als rechtspersonen evenals van publieke instellingen.

Tevens stelt de vereniging zich tot doel: het verzorgen en uitvoeren van boom technische en groengerichte opdrachten, voornamelijk met een educatief karakter en teneinde het groenbestand zoveel als mogelijk in goede staat en in stand te houden.

Tevens stelt de vereniging tot doel: het organiseren van klim technische opleidingen, zoals onder meer ' industrieel klim technische opleidingen (o.m. het beklimmen van bomen, gebouwen, edm.) correct gebruik van valbeveiliging, het werken met klimtechnieken op daken, het werken vanuit hoogwerkers, valbeveiliging en werkpositionering op hoge objecten (containers, tanks, zendmasten, e.d.) evenals op diepte (putten, gangen, afgravingen e.d.).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging heeft tot doel, los van elke politieke, filosofische, religieuze of syndicale overtuiging om alle educatieve activiteiten en producten die zij interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken, en te verspreiden in binnen- en buitenland, zelf te organiseren, te produceren en te exploiteren.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer: alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die dit doel kunnen bevorderen.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciele en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

3.2, De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van het doel bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen, zoals onder meer het organiseren van evenementen, bijeenkomsten en seminaries.

ARTIKEL 4 - DUUR VAN DE VERENIGING

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II Lidmaatschap

ARTIKEL 5 - EFFECTIEVE EN TOETREDENDE LEDEN

5,1. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

5.2. De vereniging telt tenminste 3 effectieve leden.

5.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toetredende leden.

5.4. De toetredende leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten en

desgevallend het huishoudelijk reglement. De statutaire en reglementaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toetredende leden worden gewijzigd.

ARTIKEL 6 - VOORWAARDEN VOOR LIDMAATSCHAP

6.1. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard, beslissend met een meerderheid van de stemmen van de

" MOD 2.2

aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen,

6.2. Als toetredend lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze natuurlijke- of rechtspersoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren. De toetredende leden worden ook ereleden, steunende leden of beschermende leden genoemd.

6.3, Verzoeken om toetreding, zowel in hoedanigheid van effectief lid, als in hoedanigheid van toetredend lid, dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, ondememingsnummer en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm, ondernemingsnummer en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen ais effectief lid of toetredend lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk twee maanden nadat het verzoek de raad van bestuur heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Bij gebreke aan antwoord binnen voormelde termijn, dient de aanvraag als afgewezen te worden beschouwd. De raad van bestuur kan volledig discretionair en zonder motivering beslissen of een kandidaat- lid al dan niet wordt aanvaard als effectief of toetredend lid.

6.4, De stichtende leden zijn van rechtswege effectief lid van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 7 - JAARLIJKS LIDGELD

7.1. Het jaarlijks lidgeld voor effectieve leden zal jaarlijks worden vastgesteld door de raad van bestuur, met een maximum van 5.000 EUR.

7.2. Het eventueel (jaarlijks) lidgeld voor de toetredende leden wordt bepaald door de raad van bestuur. ARTIKEL S - VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het eventueel huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

ARTIKEL 9- ONTSLAG, UITSLUITING EN SCHORSING VAN EEN LID

9,1. Elk effectief lid of toetredend lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, op de zetel van de vereniging. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende gewone algemene vergadering. Een ontslagnemend lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld en deelname in de kosten die werden of worden goedgekeurd voor het jaar waarin het zijn ontslag indient,

Een lid dat nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt na een regularisatieperiode van 8 weken geacht van rechtswege ontslag te hebben genomen.

9.2. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen, Voordat de algemene vergadering tot eventuele uitsluiting zal besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen.

9.3. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een effectief lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van een lid:

a. dat de verplichtingen, opgelegd aan de leden in deze statuten of het huishoudelijk reglement, op ernstige wijze schendt;

b. dat, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen,

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken effectief lid. Op de bijeenkomst van de algemene vergadering die over een eventuele uitsluiting beslist, behoudt het betrokken effectief lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad,

9.4. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting of schorsing van een toetredend lid. Zij zal het

betrokken lid uitnodigen om te worden gehoord vooraleer over de uitsluiting te besluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

tu[oD 2.2

9.5. Het lidmaatschap van een effectief lid of een toetredend lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement,

De leden verliezen van rechtswege de hoedanigheid van lid, wanneer zij niet meer de vereiste hoedanigheid hebben. Zij verbinden zich ertoe om de vereniging onverwijld te informeren over het verlies van de door deze statuten vereiste hoedanigheid.

9.6. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden of toetredende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III Raad van Bestuur

ARTIKEL 10 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders, dewelke effectief lid van de vereniging dienen te zijn, of een gemandateerde vertegenwoordiger van een effectief lid, indien deze een rechtspersoon is. Wanneer evenwel de vereniging slechts drie effectieve leden telt, kan de raad van bestuur uit twee bestuurders bestaan. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het santal effectieve leden van de vereniging.

De bestuurders handelen ais een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden vergoed.

ARTIKEL 11 - DUUR VAN HET MANDAAT

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die over hun benoeming beslist, en zijn desgevallend herbenoembaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 12 - ORGANISATIE VAN DE RAAD VAN BESTUUR

12.1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur kan onder haar leden tevens andere functies toekennen, indien zij zulks nodig of nuttig acht. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v. de vereniging in het gedrang.

12.2. De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De oproepingen gebeuren per brief, per fax of per e-mail. De oproepingstermijn bedraagt minimum vijf werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en er unaniem mee instemmen dat een of meerdere punt(en) wordt/worden toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wcrdt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (i.e. de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld).

12.4. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

12.5. De raad van bestuur kan vergaderen en geldig besluiten per telefoon- of videoconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

12.6. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur warden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een schrijven, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen: (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging of naar het fax nummer of e-mail adres van de voorzitter of secretaris. Dit schriftelijk akkoord kan aldus geldig worden meegedeeld per brief, per fax of per e-mail.

12.7. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door twee bestuurders, samen handelend.

12.8. Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat, Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ARTIKEL 13 - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, enz.

13,2, Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders of door de handtekening van de voorzitter, alleenhandelend. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

13.3. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt wordt bepaald door de raad van bestuur en het mandaat kan te allen tijde, al dan niet met onmiddellijk ingang, worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

13.4. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken,

13.5. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Titel IV Algemene vergadering

ARTIKEL 14 - SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1, De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toetredende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

14,2, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

14.3. Een effectief lid kan zich door een ander effectief üd laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

14.4. Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 15 - BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a, het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g, het uitsluiten van een effectief lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

ARTIKEL 16 - ORGANISATIE VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

16.2. Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering per email uitgenodigd op de algemene vergadering. De toetredende leden worden eveneens per e-mail opgeroepen voor de algemene vergadering. De oproepingen tot de algemene vergadering kunnen desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, website, ledenblad of andere publicatie van de vereniging, De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. Alle leden zullen eenmalig worden uitgenodigd door de raad van bestuur om hun e-mail adres op te geven, waarop zij geldig wensen te worden opgeroepen voor de algemene vergadering, Elk lid is individueel verantwoordelijk om eventuele wijzigingen inzake hun e-mail adres kenbaar te maken aan de raad van bestuur.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de effectieve leden heeft het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden hiermee instemmen en minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ARTIKEL 17 - MEERDERHEDEN EN AANWEZIGHEIDSQUORUM

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd in artikel 17, sub 2, warden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (i.e. de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

17,2. In geval van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3, ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 18 - NOTULEN

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze warden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V Inzagerecht van de effectieve leden

ARTIKEL 19 - INZAGERECHT VAN DE EFFECTIEVE LEDEN

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle effectieve leden op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 20 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement, Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht,

Titel VI Begrotingen - Rekeningen - Controle

ARTIKEL 21 - JAARREKENING  BEGROTING

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

21.3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 22 COMMISSARIS(SEN)

22.1, Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op dè financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

22.2. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

ARTIKEL 23 - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

23.1, Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de effectieve leden wordt verzonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

23.2. In geval van vrijwillige ontbinding en indien vereist benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 24 -BESTEMMING VAN HET VEREFFENINGSSALDO

in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de (afsluiting van de) vereffening beraadslaagt en beslist.

ARTIKEL 25 - VZW-WET

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk.

OVERGANGSBEPALINGEN

1, Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op de datum waarop de vereniging rechtspersoon lijk verkrijgt en eindigt op 31

december 2014.

2. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de voorlaatste dinsdag van de maand mei in 2015 om

19.00 uur.

3. De partijen komen bijeen in een eerste bijzondere algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a) worden hierbij tot bestuurder van de vereniging benoemd:

1.Dhr. Kim Jacobs, geboren te Diest op 11 december 1980, wonende te Rummenweg 59, 3540 Herk-de

Stad;

2.Mevr. Cassandre van der Ree, geboren te Dordrecht (Nederland) op 9 september 1981, wonende te

Rummenweg 59, 3540 Merk-de-Stad;

3.Dhr. Alfred Jacobs, geboren te Scherpenheuvel op 8 maart 1949 wonende te Parkstraat 16, 3270

Scherpenheuvel.

b) de opdracht van Dhr. Kim Jacobs is bezoldigd, de opdracht van Mevr. Cassandre van der Ree en Dhr.

Alfred Jacobs is onbezoldigd.

De aangestelden aanvaarden hun opdracht in gezegde hoedanigheid.

De bestuurders worden benoemd vanaf heden met dien verstande dat zij vanaf heden tot op de datum van neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 26novies, §1 van de wet van de VZW-wet, zullen optreden als volmáchtdragers van de gezamenlijke oprichters en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vereniging overeenkomstig de bepalingen van de statuten. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur, de penningmeester en de secretaris, overeenkomstig de bepalingen van de oprichtingsakte, welke benoemingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de wettelijke bepalingen.

Volmacht wordt verleend met mogelijkheid van indeplaatstelling aan burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Fiducial Tax & Legal Consulting", gevestigd te 2018 Antwerpen, Lamorinièrestraat 274, vertegenwoordigd door de heer Meissner Peter en/of mevrouw Van Meensel Krizia, individueel handelend, om namens en voor rekening van de vereniging, naar aanleiding van de in deze vergaderingen genomen besluiten, al het nodige te doen inzake neerlegging ter griffie, publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad en desgevallend door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren voor het actualiseren van de in de Kruispuntbank van Ondernemingen geregistreerde identificatiegegevens, alsook bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Na deze oprichtingsvergadering komen de bestuurders samen in eerste vergadering en nemen eenstemmig volgende besluiten:

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

1.Tot voorzitter vin de raad van bestuur wordt benoemd: Dhr. Kim Jacobs, geboren te Dièst op 1I december 1980, wonende te Rummenweg 59, 3540 Herk-de-Stad;

2.Tot penningmeester van de raad van bestuur wordt benoemd: Mevr. Cassandre van der Ree, geboren te Dordrecht (Nederland) op 9 september 1981, wonende te Rummenweg 59, 3540 Herk-de-Stad;

3.Tot secretaris van de raad van bestuur wordt benoemd: Dhr. Alfred Jacobs, geboren te Scherpenheuvel op 8 maart 1949, wonende te Parkstraat 16, 3270 Scherpenheuvel.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Kim Jacobs Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE SCHOOL VOOR BOOMVERZORGING EN BOOM…

Adresse
RUMMENWEG 59 3540 HERK-DE-STAD

Code postal : 3540
Localité : HERK-DE-STAD
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande