BELGIUM ENTERPRISE MANAGEMENT USER GROUP, AFGEKORT : BEMUG.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIUM ENTERPRISE MANAGEMENT USER GROUP, AFGEKORT : BEMUG.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.638.937

Publication

06/03/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I: Naam, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Art.1 De vereniging draagt als naam Belgium Enterprise Management User Group - BEMUG.be

Art.2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Genk 3600 , Timkensbergstraat 97.

Art.3 De vereniging heeft tot doel om alle Belgische IT professionals die met Microsoft Server producten (Hyper-V en System Center) in aanraking komen te verenigen in één vereniging zonder winst oogmerk namenlijk de Belgium Enterprise Management User Group. Met deze vereniging willen we op regelmatige tijdstippen bijeenkomsten organiseren waar de Belgische IT professionals in staat zullen zijn elkaar te ontmoeten, kennis te delen, ervaringen uitwisselen en presentaties volgen.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde worden ontbonden.

Art.5 De vereniging groepeert alle leden van de Belgium Enterprise Management User Group die:

" Aanvraag doen tot aansluiting bij deze vereniging;

" De doelstelling van de vereniging en haar interne reglementen eerbiedigen;

" Door de Raad van beheer als lid zijn aanvaard;

" Niet uit de vereniging uitgesloten zijn;

" De vastgestelde jaarlijkse bijdrage vereffenen.

Art. 6 De vereniging heeft enkel werkende leden. Het aantal mag niet minder dan 3 bedragen. De lijst of het

Beslissen hierbij tot de oprichting van en vereniging zonder winstoogmerk, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen :

TITEL II: LEDEN

Ondergetekenden,

1. Voorzitter: Kenny Buntinx wonende te Timkensbergtraat 97 , 3600 genk met rijksregisternummer 79.10.15077.38 en geboren op 15/10/1979 te Genk

2. schatbewaarder: Dieter Wijckmans wonende te Guido Gezellestraat 4 2840 Rumst met rijksregisternummer 80.07.31-305.09 en geboren op 31/07/1980 te Reet (Rumst)

3. secretaris: Tim De Keukelaere wonende te Steenweg 239 B te 9810 Eke met rijksregisternummer 78.11.11063.61 en geboren op 11/11/1978 te Gent

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Belgium Enterprise Management User Group

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BEMUG

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Timkensbergstraat 97

*14302289*

Luik B

0547638937

3600

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Genk

Griffie

Neergelegd

04-03-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 7 Jaarlijks bepaalt de Algemene Vergadering de in artikel 5 bedoelde bijdrage, die niet hoger kan zijn dan 50 Euro

register van de leden dient steeds aanwezig te zijn op de zetel.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 8 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Beheer ter kennis worden gebracht of door een bestuurder voor ontvangst tegengetekend. De betaalde bijdrage is niet terugvorderbaar. Elke bijeenkomst van de vereniging is vrij toegankeiijk voor elk lid, behoudens tuchtzaken.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13 De Raad van Beheer bestaat enkel uit werkende leden. De beheerders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Er zullen maximaal 5 beheerders zijn. In principe wordt een beheerder voor 3 jaar benoemd met ingang van de eerste januari van bet jaar volgend op de benoeming. Wanneer een mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijk mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de 3 zou komen. De Raad van Beheer verkiest onder zich een Voorzitter. De kandidaturen moeten worden ingediend uiterlijk twee maand voor de algemene vergadering van oktober, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vakant zijn of komen voor de volgende aIgemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes: in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandaten omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Art.9 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Beheer. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een beheerder die de voorzitter heeft aanqewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de jongste van de aanwezige werkende leden de vergadering.

Art. 10 Elk werkend lid heeft in geval van zijn of haar aanwezigheid één stem. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. Van elke vergadering wordt er een verslag opgesteld dat per brief/email naar de werkende leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende,

samen met de aanwezigheidslijsten.

Art.11 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het:

Art. 12 De Algemene Vergadering komt samen telkens het belang van de vereniging zulks vereist en minimaal 1 keer per jaar. Tot deze samenkomst worden de werkende leden schriftelijk of per Email opgeroepen door de Raad van Beheer maximaal 14 dagen voor de datum van samenkomst. Elke ontstentenis van een schriftelijke uitnodiging komt de Algemene Vergadering steeds samen 1 oktober telkens on 20.00 uur op de zetel van de vereniging.

Art. 14 De Raad van Beheer bestuurt de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelìjke handeling. Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Beheer een volmacht verlenen van één beheerder of zelfs aan een derde. Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de Voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen. De vereniging wordt vertegenwoordigd door een bestuurder die tekent namens de vereniging. Voor betalingen en verbintenissen boven het bedrag van driehonderdvijftig euro (350 euro) zullen evenwel minstens twee bestuurders gezamenlijk moeten optreden. Ook wordt de vereniging slechts rechtsgeldig vertegenwoordigd door de twee bestuurders, samen optredend voor de volgende verrichtingen:

a) aankoop en verkoop van onroerende goederen voor en van de vereniging

b) hypotheekvestiging van deze goederen of het verlenen van mandaten

daartoe,

c) het in huur geven van deze goederen voor rneer dan negen jaar of

handels huur

TITEL IV: RAAD van BEHEER

- Opmaken en wijzigen van de statuten;

- Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverslag en de rekening en van de beleidsnota en de begroting;

- Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Beheer;

- Uitsluiten van een lid;

- Ontbinden van de vereniging.

- De benoeming van één (der) commissaris(sen)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art.15 De Raad van Beheer vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de beheerders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen. Een beheerder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen.

d) het in leasing nemen of geven van deze onroerende goederen

TITEL V: BEGROTING en REKENING

Art. 16 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Beheer bereidt de begroting en de rekeningen voor en legt ze ter qoedkeuring voor aan de Algemene Vergadering van februari. Het eerste werkjaar loopt vanaf 1 maart 2014 tot 31 december 2014.

TITEL VI: WIJZIGEN van statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17 Alleen de Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de werkende leden aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, volgens de beschrijving in artikel 14, deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien de unanieme goedkeuring van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de vereniging waarvoor de unanimiteit vereist is van de aanwezige leden.

Art. 18 Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de statutenwijziging zonder doelswijziging, zoals omschreven in artikel 19.

Art. 19 In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging hernoemt de Algemene Vergadering 1 of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 20 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedraqen aan BOKS VZW, Belgische organisatie voor kinderen met een stofwisselings ziekte, met als maatschappelijke zetel, Alice Nahonlaan 7, 9120 Melsele.

Art. 21 In aanvulling op deze statuten kan de vereniging een huishoudelijk reglement opstellen.

TITEL VII: ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

TITEL VIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige algemene vergadering bijeengekomen en hebben aangesteld als bestuurders voor een periode die in principe eindigt op 31.12.2017 :

1. Kenny Buntinx wonende te Timkensbergtraat 97 , 3600 Genk met rijksregisternummer 79.10.15-077.38 en geboren op 15/10/1979 te Genk

2. Dieter Wijckmans wonende te Guido Gezellestraat 4, 2840 Rumst met rijksregisternummer 80.07.31-305.09 en geboren op 31/07/1980 te Reet (Rumst)

3. Tim De Keukelaere wonende te Steenweg 239 B, 9810 Eke met rijksregisternummer 78.11.11-063.61 en geboren op 11/11/1978 te Gent

Coordonnées
BELGIUM ENTERPRISE MANAGEMENT USER GROUP, AF…

Adresse
TIMKENSBERGSTRAAT 97 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande