BEYDA SPORT EN CULTUURVERENIGING, AFGEKORT : BSC

Association sans but lucratif


Dénomination : BEYDA SPORT EN CULTUURVERENIGING, AFGEKORT : BSC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.949.723

Publication

15/12/2014
ÿþm00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter

111111111.11j1j1111111111111

Ondernemingsnr . . 0 5 0 5. 9 4 9, 7 2 3

Benaming

(voluit) : Beyda Sport en Cultuurvereniging

(verkort) . BSC

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : België,3630 Maasmechelen,Noordstraat 5

Onderwerp akte : Oprichting nieuwe vereniging

De ondergetekende en hierna vernoemde personen:

" Dogruel Erkan Noordstraat 5, 3630 Maasmechelen 81110513142

" Karaca Bilai Windekenstraat 1, 3630 Maasmechelen 94051830302

.Kurt Erdem Romeinkampstraat 28, 3630 Maasmechelen 91062822713

" Kurt Samet Jacobcatstraat 5/2 D, 3630 Maasmechelen 29050146353

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstgevende doel op te richten, overeenkomstig de wet van

27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet 2 mei 2002 waarvan zij de statuten als volgt voorstellen.

Statuten.

Titel 1: De benaming, zetel, doel, duur,

Art.1 De naam van de vereniging is als volgt: Vzw Beyda sport en cultuurvereniging.

Art2. De zetel van ons vereniging is gevestigd te Noordstraat 5, 3630 Maasmechelen met gerechtelijk assortiment Tongeren.

Art3. De vereniging heeft als doel:

-Het opvang (na schoolse, tijdens de g rote vakantie, weekends en woensdag namiddagen) en begeleiden van kinderen van 7 tot 13 jaar waarmee we samen activiteiten en uitstapjes gaan organiseren.

-Kinderen die bij ons gebracht gaan worden zijn kinderen die meestal thuis het moeilijk hebben en daarom gaan wij regelmatig met de ouders van de kinderen bijeenkomen en praten over de mogelijke oplossingen.

-Het ontwikkelen en stimuleren van Turkse gemeenschap en enerzijds de Belgische gemeenschap en andere immigranten anderzijds, voor betere samenleven te streven en integratie te bevorderen. Om dit te, verwezenlijken worden er vergaderingen georganiseerd en commissies gevormd.

-Er worden Nederlandse en op aanvraag van de leden, taalcursussen georganiseerd om een betere; communicatie te bekomen met verschillende gemeenschappen.

-Het organiseren van opvoedkundige activiteiten, vergaderingen en informatiethema's met het doel leden te beschermen tegen slechte gewoonten (vb. straatleven, alcohol en etc.,...) en sommige ziekten zoals: aids kanker enz,.., en nuttige informatie verstrekken.

-Het organiseren van culturele activiteiten om de Turkse cultuur (geschiedenis, muziek, theater, folklore, voeding enz.,...) te leren kennen en er kennis van te laten nemen door andere gemeenschappen. Evenals organisaties van sociale activiteiten met het oog op integratieontwikkeling en bevorderen enerzijds en ontspanning anderzijds.

-Een voornamelijk doel van de vereniging is het bestrijden tegen racisme, discriminatie en vandalisme.

-Verscheidene activiteiten, organiseren voor de leden opdat zij en hun familieleden zich beter zouden integreren binnen de vereniging en in de maatschappij (vb. sociaal culturele activiteiten, ontspanningsactiviteiten, ontplooiingsactiviteiten, enz.,...)

-De activiteiten bevorderen naar aanleiding voor integratie, emancipatie en participatie van de Turkse gemeenschap binnen de maatschappij.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.4 De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur, maar kan ten allen tijden ontbonden worden. Titel 2: Lidmaatschap, toetreden, uitreden, uitsluiting.

Art.6 De vereniging telt volgende categorieën van leden:

Effectieve leden: Deze leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld worden op de jaarlijks neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap. Het aantal effectieve leden is niet beperkt, maar moet tenminste 3 bedragen.

Toegetreden leden: deze leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Ze mogen de algemene vergadering ook niet bijwonen. Deze leden maken enkel gebruik van de diensten van de vzw.

Art.6 Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden mits zij door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen bekrachtigd worden.

Art.7 De toetreden en de uitsluiting van de leden geschied op wijze voorzien in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet 2 mei 2002, wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij deze hoedanigheid verliest. Het verlies van het lidmaatschap gaat in de dag waarop de raad van bestuur zulks heeft vastgesteld. De leden die ook om welke reden hun lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenaam of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, nog rekening of inventaris eisen, nog de zegles doen leggen,

Art.8 De jaarlijkse bijdrage bedraagt max. 50 euro. Zij zijn in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging. Niemand kan bezoldigd worden in functie van zijn wekking.

Titel 3: Raad ven bestuur,

Art.9 De verkiezing van de raad van bestuur worden om de 3 jaar georganiseerd. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur,bestaande uit min. 4 leden. Zij worden benoemde door de algemene vergadering die hen ten allen tijden kan wegzetten. Het mandaat van het bestuur is onbezoldigd. Het mandaat van bestuur eindigt met het overlijden, ontslag, afzetting, of verlies van lidmaatschap.

Art.10 De raad van bestuur kiest onder eigen leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.11 De raad van bestuur heeft als taak de vereniging te leiden en te vertegenwoordigen bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handleiding.

Art,12 De raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide bevoegdheden inzake bestuur en beschikking. Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehoeden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de wet, hetzij door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van besturen ondermeer leden te aanvaarden, het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van onroerende goederen, van huur-verhuisovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen: dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen en kredietopeningen, langs een bank of op een andere wijze; het verlenen hypotheek op alle maatschappelijke goederen en het verlenen van alle zakelijke waarborgen en andere, voortsafstand van alle rechten en rechtsvorderingen,opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen verzet.

Art.13 De raad van bestuur heeft de mogelijkheid, ander zijn verantwoordelijkheid om het geheel of een gedeelte van zijn bevoegdheid over te dragen aan een of meerdere personen, leden van de raad of van de vereniging, mandatarissen aanstellen of ontslaan, als ook de duur van hun mandaat en hun bevoegdheid bepalen. De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan een of meerdere personen van die raad of gezamenlijk handelen en zich kunnen laten vertegenwoordigen door een of twee gevolmachtigden. Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden en in pand geven van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden zakelijke rechten en huur contracten van meer dan 9 jaar, het aangaan van leningen en kredietopeningen, het optreden in rechte, zowel als eiser dan als verweerden, volstaat de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders, mits voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor het stellen van deze handelingen, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigt zijn tegenover derden.

Art.14 De raad van bestuur vergaderd op uitnodiging van de voorzitter, De uitnodiging vermeld de agenda bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer een vijfde van zijn leden het vraagt, Behouders in geval van hoogdringendheid wordt de uitnodiging ten minsten acht dagen voor de geplande vergadering verstuurd.

e f&

." a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art.15 De raad van bestuur slechts geldig beraadslagen bij afwezigheid van 1/2 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezigen leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld. De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezigen leden erom vraagt. Elke bestuurder mag schriftelijke volmacht geven aan een der andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan een andere bestuurder vertegenwoordigen. De raad van bestuur wordt verkozen en benoemd door de algemene vergadering voor de duur van 2 jaar en zijn steeds herkiesbaar.

Art.16 De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een dossier bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door degene hun vertegenwoordigt. Afschriften en uitreksels van de beraadslagingen bestemd door de leden of derden, worden ondertekend door twee bestuurders.

Art.17 De bestuurders nemen gen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Titel 4: algemeen vergadering.

Art.18 De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Zij beschikt enkel over de bevoegdheid om leden uit te sluiten de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen en te ontslaan, rekeningen en begrotingen goed te keuren en ontlasting te geven aan bestuurders, de ontbinding van de vereniging uit te spreken, de vereffenaars te benoemen en het netto overblijvend maatschappelijk actief na ontbinding en vereffening over te maken zoals voorzien in artikel 26

Art.19 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op plaats, dag en uur, te bepalen door de raad van bestuur; aile leden moeten erop uitgenodigd worden. Telkens als het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur het buitengewone algemene vergadering bijeenroepen; zij moet worden bijeengeroepen wanneer een vijfde van de leden zulks aanvraagt.

Art.20 De algemene vergadering wordt bijeen geroepen per gewone brief, door de voorzitter of door de secretaris van de raad van bestuur, minstens 15 voor de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda en de vergadering zal slechts beraadslagen over de punten erop vermeld. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de voorzitter,

Art.21 De algemene vergadering is geldig samengesteld, de algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 2/3 van zijn leden; is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, omgeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld. Deze stemming zou geheim zijn als de helft der aanwezigen leden erom vraagt. De beslissing van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten is er 2/3 meerderheid van de stemmen nodig, uitsluiting van een lid is er 2/3 meerderheid van de stemmen nodig, voor het wijzigen van het doel van de vereniging is er 4/5 meerderheid van de stemmen nodig, voor de vrijwillige ontbinding van de vereniging is er 4/5 van de stemmen nodig van de effectieve leden, en eventuele rechtelijke homologatie bepaald door de artikel 8,12 en 20 van de wet 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.22 Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen, hetzij persoonlijk, hetzij door een mandataris, zelf lid van de vereniging en voorzien van een geschreven mandaat. Een mandataris kan slechts een lid van de vereniging vertegenwoordigen. Alle leden hebben een gelijk stemrecht ; elk lid heeft recht op een stem.

Art.23 De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door degenen die hun functies waarnemen. Afschriften en uitreksels van de beraadslagingen bestemd door leden of voor derden, worden ondertekend door 2 bestuurders, afschriften of uitreksels worden vertrekt aan elk lid en zij vertrekt aan derden die erom vragen en in wettig belang inroepen.

Titel 5: begroting, rekeningen.

Art.24 Ieder jaar per 31 december, zullen de rekeningen van de verlopen dienstjaar door de raad van bestuur afgesloten worden. Deze rekeningen alsook de begroting voor het komend jaar zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden door de penningmeester. Vijftien dagen voor de jaarvergadering kunnen de leden inzage nemen in de rekeningen en de begroting, met bijgaande stukken, te zetel van de vereniging en zonder verplaatsing..

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel 6: ontbinding, vereffening.

Art.25 De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgesteld door de wet. Bij vrijwillig ontbinding duidt de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan en bepaald hun bevoegdheid. Word de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening gescheiden volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art,26 In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvende maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan (vereniging of federatie) of een en meer gelijkaardig doel. Als dit van de huidige verenigingen aan te wijzen door de algemene vergadering,

TITEL. 7: Eindbeschikking,

Art, 27 Voor al hetgeen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing ,

Aldus opgemaakt te Maasmechelen, 12 november 2014 in 3 (3) oorspronkelijke exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen door de stichtende leden, allen aanwezig, die ondertekenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Handtekeningen: De secretaris,

De voorzitter, Bilat Karaca

Dogruel Erkan

,,"«. ~--





Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BEYDA SPORT EN CULTUURVERENIGING, AFGEKORT :…

Adresse
NOORSTRAAT 5 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande