BLEUS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BLEUS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 535.544.126

Publication

18/06/2013
ÿþ Motl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Ondernemingsnr : 534. /',2

Benaming

(voluit) : BLEUS

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap.

Zetel : Vogeleinde 34 - 3830 WELLEN

Onderwerp akte : OPRICHING N.V.

Ingevolge akte verleden voor Mtr. Christian Colla, notaris, met standplaats te Borgloon op 5 juni 2013 nog te registreren werd door

1.De Heer BLEUS Raf, geb.op 13.09.1975, Belg, wonende te 3830 Wellen, Steenweg Vrolingen nr 6, , ongehuwd; en 2.De Heer BLEUS Johny, Gustaaf geboren op 20.05.1952 Belg, wonende te 3830 Wellen, Vogeleinde 34, gehuwd met Mevrouw Dessart Huguette, de authentieke akte verleden houdende oprichting van een naamloze vennootschap, die zij oprichten onder de naam « BLEUS », met maatschappelijke zetel te 3830 Wellen, Vogeleinde nr. 34.De comparanten verklaren dat het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap , 65.000,00 ¬ volledig is geplaatst. Het kapitaal is verdeeld in 2600 aandelen zonder nominale waarde.

Voor het verlijden van deze oprichtingsakte hebben de oprichters een financieel plan overhandigd, De comparanten verklaren en erkennen dat het kapitaal volledig is volstort voor vijfenzestigduizend euro als volgt :door BLEUS Raf, voornoemd onder 1, 55.000 euro en door BLEUS Johny, 10.000 euro, Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere bankrekening bij Crelan te Borgloon. Als vergoeding voor de geldelijke inbreng, waarvan de comparanten verklaren kennis te hebben, worden volgend aantal aandelen toegekend aan de oprichters die elk aanvaarden voor eigen rekening : » zeshonderd (2200) aandelen aan Dhr. Bleus Raf;

-honderd vijftig (400) aandelen aan Dhr. Bleus Johny;

. STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

A.RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DUUR  DOEL

Artikel 1 Naam  Duur

Neergelegd ter griffie der rechtbank y. koophandel te TONGEREN

0 7 -06- 2013

De Flooldgriffier, Griffie

i

V

MI

*1309 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Naamloze Vennootschap onder de naam « BLEUS ». De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. De naam moet in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "naamloze vennootschap" of door de afkorting "nv", leesbaar weergegeven.

COLLA CHRISTIAN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij Mati:«herBed e bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegraffienBtridlaarl 9

Verso : Naam en handtekening. 3840 BORGLOON

rti" .:., ., rnIlAr?nt, r,rio ho

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij moet bovendien vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, van het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel(s) van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft en de exploitatiezetel(s), alsook van haar ondernemingsnummer.

Artikel 2 -- Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3830 Wellen, Vogeleinde 34. De zetel kan, zonder statutenwijziging, binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad verplaatst worden bij besluit van de raad van bestuur, bekend te maken in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland

Artikel 3 -- Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel in vaste als verplaatsbare inrichtingen :

-Aan-en verkoop van alle kruidenierswaren, vleeswaren, dranken, margarine, voedsel voor dieren, textielwaren, onderhoudsproducten, alcoholische dranken en samengestelde preparaten, versieringsvoorwerpen, parfumerieën, toiletartikelen, en alle aanverwante kleinhandel in levensmiddelen zoals al deze elementen omschreven zijn onder de koopwaar groep 11, 12, 31, 32, 41, 49 van de forfaitaire regeling inzake BTW voor kleinhandelaars in levensmiddelen; groenten en fruit; dag- en weekbladen, bureelbenodigdheden, schoolgerief, papierartikelen; valideringscentrum van Nationale Loterij; tabakswaren en rookartikelen -- alle diepvriesproducten; alle geschenkartikelen; tijdschriften, boeken en speelgoed; verdeelcentrum van geldige Loterij.

-Vervaardiging van siropen.

-Groothandel in suiker, chocolade en suikerwerk.

-Markthandel voedingswaren.

De vennootschap mag alle onroerende en roerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

B.KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 4 kapitaal

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op vijfenzestigduizend euro (65.000,00 EUR). Het is verdeeld in tweeduizend zeshonderd gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 5 aandelen

De aandelen zijn steeds op naam, dragen een volgnummer en worden genoteerd in een register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de vennoten.

Artikel 6 Niet volstorte aandelen. COLLA CHRISTIAN

Notaris B.V.B.A

Koningin Astricliaan 9

8840 BORGLOON

r?l-riC}i" ^n nnEiqar1(1tAvia hrs

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar .

Indien niet volstorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de

opgevraagde opeisbare stortingen. Bijstortingen of volstorting worden door de zaakvoerder opgevraagd op het door hem te bepalen tijdstip . Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een bankrekening waarop de betaling dooroverschrijving of storting moeten worden gedaan . De vennoot komt in verzuim door het enkel versrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en is rente verschuldigd tegen de op dat ogenblik vastgestelde wettelijke rentevoet, vermeerderd met twee ten honderd. Zolang de opgevraagde opeisbare

stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig dit artikel, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst. Vervroegde stortingen op de aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerders worden gedaan.

Artikel 7 Kapitaalsverhoging

Bij elke kapitaalsverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen. Met voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van tenminste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in dit artikel, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel126, genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten, die tenminste drie vierden van het kapitaal bezitten. Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht aan voorkeur bij de kapitaalverhoging toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de ouden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in voile eigendom.

Artikel 8 Kapitaalsvermindering

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Artikel 9 Verlies van kapitaal

Indien het werkelijk vermogen van de vennootschap als gevolg van de geleden verliezen niet langer meer bedraagt dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moeten de zaakvoerders de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering ; deze moet worden gehouden ten overstaan van een notaris en beraadslagen en besluiten overeenkomstig de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Artikel 10

Bij beslissing van de algemene vergadering mag de vennootschap op elk ogenblik aandelen uitgeven, onder welke vorm ook, en onder de voorwaarden en waarborgen die de raad van bestuur vrij bepaalt.

COLLA CHRÇSTIA i

Notaris B.V.B.A

Koningin Astridlaan 9 3840 BORGLOON r.nit }nntRris.be

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De vennootschap erkent slechts een enkel eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten. Wanneer een of meer aandelen aan meerdere personen toebehoren dan kan de uitoefening van de eraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden. Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst . Indien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in blote eigendom zal, behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, de blote eigenaar door de vruchtgebruiker vertegenwoordigd worden ; evenwel, bij stemmingen in verband met statutenwijziging, in de meest ruime zin genomen, zal het stemrecht aan de blote eigenaar toebehoren.

C.BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste twee leden, door de algemene vergadering benoemd voor een termijn van hoogstens zes jaar. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 13

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter telkens het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De oproepingsbrief tot een vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens ingeval van dringende noodzakelijkheid tenminste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproepingsbrief bevat de agenda. Over de punten die daarin niet vermeld zijn, kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en daarmee instemmen. Deze instemming wordt geacht te zijn gegeven, wanneer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt.

Artikel 14

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Zijn besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem. De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief of door een ander communicatiemiddel, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad van bestuur, maar slechts voor één vergadering. Elke bestuurder kan nochtans slechts één medelid van de raad van bestuur vertegenwoordigen.

Artikel 15

Met een besluit van de raad van bestuur staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan in het notulenregister aantekening is gedaan.

Artikel 16

Van de besluiten van de raad van bestuur worden notulen gehouden, die worden ingeschreven in een bijzonder register en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden van de raad. Afschriften en uittreksels

Notaris B.V.B.A

Koninpin Astridlaan 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

worden ondertekend door de voorzitter van de raad of door twee bestuurders.

Artikel 17

1.De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de algemene vergadering bevoegd is.

2.De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur toevertrouwen aan :

-één of meer bestuurders, alsdan afgevaardigd bestuurder genoemd binnen de raad.

-één of meer directeurs, gekozen buiten de raad.

3.De raad van bestuur of de afgevaardigden tot het dagelijks bestuur, in het raam van dat bestuur, mogen volmachten, beperkt tot één of meer rechtshandelingen of tot een bepaalde reeks rechtshandelingen, toekennen aan bijzondere gevolmachtigden.

Artikel 18

De vennootschap wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd

" Hetzij door twee bestuurders die samen optreden ; een van hen moet afgevaardigd bestuurder zijn, evenwel zonder dat deze vereiste tegen derden kan ingeroepen worden ;

"Heizij, binnen hun bevoegdheidssfeer, door de personen gelast met het dagelijks bestuur ;

" Hetzij, binnen de perken van hun mandaat, door de bijzondere gevolmachtigden. Artikel 19

Wanneer een bestuurder bij een verrichting die de goedkeuring van de raad van bestuur behoeft, een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is hij verplicht de raad daarvan op de hoogte te brengen en zijn verklaring te doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen. In de eerstvolgende algemene vergadering wordt van de verrichting waarbij een bestuurder een tegenstrijdig belang had met de vennootschap, verslag gedaan voordat over enig ander punt gestemd wordt.

D.ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20

Elk jaar op de derde maandag van de maand juni om 14 uur of, indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag zal de gewone algemene vergadering gehouden worden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in België, aangeduid in de bijeenroeping.

Artikel 21

De raad van bestuur mag buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang der vennootschap het vergt ; hij wordt hiertoe verplicht op eerste schriftelijke aanvraag van één of meer aandeelhouders die samen tenminste eenlvijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten. De buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden in de plaats, op dag en uur aangeduid in de oproepingsberichten.

COLLA CHRISTIAN

P.v.B.A

Koningin Astridiaan 9 RRnn RC1Rrl (YIN

Artikel 22

Elk aandeel geeft recht op één stem. De vennoot die niet persoonlijk op een algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet zelf stemgerechtigde vennoot zijn. Minderjarigen en ontzetten mogen evenwel vertegenwoordigd worden door een lasthebber of vertegenwoordiger die geen stemgerechtigde vennoten telt. Bij betwisting van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemkracht wordt over alle punten van de agenda tweemaal gestemd, met inachtneming eerst van het ene en dan van het andere standpunt.

Artikel 23

De notulen van de algemene vergadering zullen worden ondertekend door de voorzitter, de leden van het bureau en de aandeelhouders die zulks verlangen. De in rechte of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

Artikel 24

ledere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan ; de vergadering kiest twee stemopnemers. Samen met de andere aanwezige bestuurders vormen zij het bureau.

e

Artikel 25

Elke algemene vergadering, gewone of buitengewone, kan door de raad van bestuur een enkele maal verdaagd worden tot over drie weken, zelfs indien geen uitspraak over de jaarrekening moet gedaan worden. Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen, tenzij de raad van bestuur hierover

N uitdrukkelijk anders beslist. Op de tweede vergadering wordt de agenda van de eerste vergadering geheel afgehandeld voor alle vertraagde punten.

E.JAARREKENING WINSTVERDELING

etª% " Artikel 26 Boekjaar  Jaarrekening

iil

e Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december

x van ieder jaar . Op het einde van elke boekjaar worden de boeken en bescheiden afgestoten en maken de bestuurders de inventaris op, alsmede de jaarrekening overeenkomstig artikel 137 van de Vennootschapswet. De bestuurders stellen bovendien een verslag op waarin zij rekening geven over hun beleid.

Artikel 27

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van tenminste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Artikel 28

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling der dividenden, en heeft de bevoegdheid om, met inachtneming van de wettelijke voorschriften, op het resultaat van het boekjaar interim-dividenden uit te keren.

COLLA GHR/STIAN

, Ic" Usi>M

Koningin Astridiadn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

F. ONTBINDING

Artikel 29

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zijn de bestuurders in functie van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. De vereffenaars beschikken over de wettelijk voorziene machten, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders besluit met gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

Artikel 30

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden volgens het aantal van hun respectievelijke aandelen, zodanig dat ieder aandeel over dezelfde rechten beschikt. In voorkomend geval, zullen eerst alle aandelen op gelijke voet worden geplaatst aangaande hun volstoring en zullen bewijzen van deelgerechtigdheid niet in aanmerking komen voor terugbetaling van hun inbreng.

G.KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 31

De bestuurders, leden van het directiecomité, vaste vertegenwoordigers, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Voor hetgeen niet in deze statuten bepaald werd, wordt verwezen naar de desbetreffende bepalingen in het Wetboek van Vennootschappen.

H.OVERGANGS-EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 32 verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2 §4 van het wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 33 Benoemingen

Nadat de statuten zijn vastgelegd en de vennootschap is opgericht, rekening houdende met het feit dat zij haar rechtspersoonlijkheid zal bekomen bij de neerlegging van het dossier op de rechtbank van koophandel, komen de comparanten meteen samen in buitengewone algemene vergadering en beslissen éénparig te benoemen tot afgevaardigd bestuurders:

-Dhr. Bleus Raf, voornoemd onder 1; en - Dhr. Bleus Johny, voornoemd onder 2. Artikel 34 Eerste boekjaar

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op 31 december 2014.

Artikel 35 Eerste jaarvergadering .

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2015, overeenkomstig de statuten.

COLL.A, CHRISTIAN

Notaris F.,.M.B.A

" Koningin kstridiaar; 9

...,.n r,r..nni "-Ni-m..1

M

Artikel 36 Volmacht

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, NV REBA CONSULTING, met maatschappelijke zetel te 3840 Borgloon, Koningin Astridlaan 5, vertegenwoordigd door Mevrouw Requilé Sabine, zaalvoerder, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervuilen voor de inschrijving van de vennootschap bij de BTW-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket, alsmede alle formaliteiten te vervullen die ten gevolge van deze akte nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private en publiekrechtelijke instellingen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor ontledend uittreksel

C . COLLA, Notaris

Gelijktijdig neergelegd:

eensluidend afschrift van de oprichtingsakte

~/~~ ~S i l~.L~- " +~ ~l4~~" } -

``~~YYé " .~"'L, ~:x i 3r-a.~,

Notaris B.V.B.A

Koningin Astridlaan ~ 3840 BGnGLL? ''' "" hriS}iFJn.l':F'+".-F1

Cap de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BLEUS

Adresse
VOGELEINDE 34 3830 WELLEN

Code postal : 3830
Localité : WELLEN
Commune : WELLEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande