BO ARCHITECTURE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BO ARCHITECTURE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.756.271

Publication

22/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 03.06.2013, NGL 16.08.2013 13433-0338-013
21/06/2013
ÿþMod word 11,1

rC1:Ij! ier ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IfleVIR~VI II~~I~IIIMI~InI~N

a3osas~o*

Ondernemingsnr : 0844.756.271

Benaming

(voluit) : BO ARCHITECTURE

(verkort)

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER VORM VAN EEN BESLOTEN

VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : NIJVERHEIDSLAAN 33

3630 MAASMECHELEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging quasi-inbreng

Neerlegging van het verslag van de bedrijfsrevisor en het verslag van de zaakvoerder/lasthebber ad hoc overeenkomstig artikel 222 van het wetboek van vennootschappen voor de quasi-inbreng van de heer Dexters Boris.

Voor éénsluidend verklaard afschrift,

Dexters Boris

zaakvoerder

Naergelefj; [or grlffla d~r

rechtbank V. kopgiund$f b YONGC4EN

~ 2 w06- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

06/04/2012
ÿþMoa 20

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i

" 12069909*

Voc

behat. aan I Belgi

Staats

e.r''/,f x.1 :Crgr+ i ..

.,__r ,. . dcr

rechtbank v, koophendel te TONGEREN

2 7 -03- 2012

De Hoofdgriffier, Griffie

Ondernemingsnr : L "56- 2 ~~

Benaming : BO ARCHITECTURE

(voluit): burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Rechtsvorm :

Zetel : 3630 Maasmechelen, Nijverheidslaan 33

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Tom COLSON, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "COLSON & FAGARD, geassocieerde notarissen", met zetel te Maasmechelen, op 26 maart 2012, neergelegd ter registratie, dat een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door:

De heer DEXTERS Boris Johan Albert, geboren te Genk op vijfentwintig augustus negentienhonderd zevenenzeventig, met woonplaats te 3630 Maasmechelen, Nijverheidslaan 33, ongehuwd, met rijksregisternummer 77.08.25-089.58.

I. OPRICHTING

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,-) vertegenwoordigd door HONDERD (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde doch met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

Alle aandelen zijn door de oprichter ingeschreven a pari in speciën. De oprichter verklaart en erkent dat elk der aandelen volgestort is ten belope van twee/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (E 12.400,-) .

II. STATUTEN.

Artikel één - NAAM.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap, opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt : "BO ARCHITECTURE",

Artikel twee - ZETEL.

De zetel is gevestigd te 3630 Maasmechelen, Nijverheidslaan 33.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België binnen het Vlaams Gewest of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad, alwaar het kantoor van één van de architectenvennoten gevestigd is, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, die zorgt voor de bekendmaking hiervan in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, en nadat hiervan kennis gegeven is aan de Provinciale Raad van de Orde van Architecten waar de nieuwe zetel gevestigd wordt en aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was.

Van de oprichting van een filiaal of bijkantoor wordt kennis gegeven aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, en eventueel ook aan

:a`sie htz van Lurt: i3 vern,x den RFct L, id:,am w"7 :or d.t._ srYurnr:r.:erc hetzii van de perso.epr7,,, >> , n ",ai` ^n 1C'1 tr ., r: 'a,Yr~roordige¬ r

,.,..F.:.,^e1 nt re-cr" s: . .

`dE Man f:a,'.dte.,,~

Voor-

behouden

aan het

----~ëtgiscÈi

Staatsblad

Luik B - vervolg

de provinciale raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd is. Artikel drie - DOEL.

De vennootschap is een multiprofessionele architectenvennootschap die tot doel heeft, het uitoefenen door de vennoot of de vennoten, voor rekening van de vennootschap, van het beroep van architect, evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare disciplines, inzonderheid ;

het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs; het verrichten van materieel werk dat voortvloeit uit bouwkundige opdrachten met ondermeer tekenwerk, plannen, visualisaties, planning, coordinatie en de daaruit voortvloeiende lastgevingen;

het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken, zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken; het uitvoeren van expertises, opmetingen, schattingen, waardebepalingen, en technische onderzoeken met aflevering van de resp. verslaggeving en certificaten met betrekking tot onroerende goederen zoals ondermeer Epb,

bouw- en veiligheidscoördinatie,

het beoefenen van alle andere aanverwante activiteiten, voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten:

1. het verlenen van diensten aan bedrijven en personen, zoals advies, consultatie, begeleiding, leiding, het optreden als tussenpersoon, agent, commissionair, enzoverder.

2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van roerend vermogen.

3. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen.

het ter beschikking stellen van alle materiële en immateriële middelen, nodig of nuttig voor de uitoefening en realisatie van de interprofessionele activiteiten der vennoten.

De vennoten zijn gehouden alles wat betrekking heeft op architectuur in de ruimste zin van het woord, zowel wat betreft de begeleiding van bouw- en inrichtingsactiviteiten, publicaties en tentoonstellingen en de daaruit voortvloeiende inkomsten in te brengen in de vennootschap. Contracten en facturen worden afgesloten in naam van de vennootschap. De vennoten zullen een ereloon uitbetaald krijgen overeenkomstig de afspraken van intern reglement. Iedere vennoot-architect is persoonlijk en met de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor de opdrachten, waarvoor hij als "ondertekende architect" beroepsverantwoordelijkheid draagt. De vennootschap zal erover waken dat zij kan instaan voor de materiële gevolgen van de beroepsverantwoordelijkheid van de vennoten-architecten.

De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen, maar zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen, van welke aard ook, dan met de uitdrukkelijke toelating van de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap vervult haar doel, hetzij voor zichzelf, hetzij voor rekening van derden,

maar heeft geen handelsdoeleinden; zij kan eventueel alle daden, nodig in verband met het hierboven omschreven doel en er rechtstreeks mee verband houdend, stellen als zijnde

burgerlijke activiteiten; zij mag op een niet-commerciële wijze alle handelingen van roerende onroerende, en financiële aard verrichten, zowel in België als in het buitenland, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen vergemakkelijken of bevorderen.

Deze opsomming geldt slechts als aanhaling, is niet beperkend, voor zover de deontologie van de Orde van Architecten van België geëerbiedigd wordt.

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.











































Luik B - vervolg

Voor-

behouden

aan het

"FJëigisa

Staatsblad

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

De architect-rechtspersoon en de vennoten (en zaakvoerders en mandatarissen) dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

Artikel vier - DUUR.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Artikel zes - KAPITAAL.

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (E 78.600,-).

Het is vertegenwoordigd door HONDERD (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde doch met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

Artikel twaalf - BESTUUR.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer statutaire of niet-statutaire zaakvoerder(s), vennoten of niet, benoemd door de algemene vergadering.

De zaakvoerder moet als architect-vennoot ingeschreven zijn op de Tabel van de Orde van Architecten of op de lijst van de stagiairs-architecten.

De algemene vergadering stelt hun aantal vast.

De jaarlijkse algemene vergadering heeft de bevoegdheid een bezoldiging toe te kennen aan de zaakvoerders.

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder : voornoemde heer Boris DEXTERS, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet. Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij tevens vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging. Het ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Een niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor een welbepaalde termijn en het mandaat is steeds herroepbaar mits naleving van een opzegtermijn van zes maanden.

Een zaakvoerder kan slechts aftreden met inachtname van een opzeggingstermijn van drie maanden.

Alle personen die wettelijk bevoegd zijn om het beroep van architect uit te voeren en die deelnemen aan de vennootschap, moeten ofwel zaakvoerders met vertegenwoordigingsbevoegdheid zijn ofwel aangestelden van de vennootschap zijn.

De zaakvoerders zijn verplicht hun beste zorgen te besteden aan de belangen van de vennootschap.

Artikel dertien - BEVOEGDHEDEN

Paragraaf één : Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij het college der zaakvoerders.

Het college wordt voorgezeten door de voorzitter, die benoemd wordt door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen.

Het college van zaakvoerders vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van een zaakvoerder.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt het college voorgezeten door de oudste in jaren aanwezige zaakvoerder. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproepingsbrief. Deze bevat tevens de agenda.

Over de punten die daarin niet vermeld zijn kan slechts geldig worden beraadslaagd wanneer alle zaakvoerders aanwezig zijn en ermee instemmen.

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Staatsblad

De instemming wordt geacht te zijn gegeven wanneer blijkens de notulen geen bezwaar gemaakt is.

Het college van zaakvoerders kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Zijn besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen heeft de zaakvoerder die de vergadering voorzit, beslissende stem. De zaakvoerder die belet is, kan bij eenvoudige brief volmacht geven aan één van zijn collega's van het college, maar slechts voor één vergadering.

Nochtans kan een zaakvoerder slechts één medelid vertegenwoordigen, Met een besluit van het college staat gelijk een gedagtekend stuk dat ondertekend is door alle zaakvoerders en waarvan in het notulenregister aantekening is gedaan.

Van de besluiten van het college worden notulen gehouden, die worden ingeschreven of gebundeld in een bijzonder register, en ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden van het college.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de bevoegde organen van vertegenwoordiging.

Paragraaf twee : leder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering. Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat een derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is' hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerder kan volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschap moeten gedragen volgens de deontologische regels van de Orde van Architecten.

Ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij dezelfde bevoegdheidsoverdrachten doen.

Paragraaf drie : Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van cle vennootschap, zodat zij_



















Voorbehouden aan het Eielg=sc-Fi Staatsbad

Luik B - vervolg

[niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Indien ingevolge een andere reden dan het overlij den van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien." Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft. Artikel vijftien - ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste maandag van juni om negentien uur,

Artikel twintig - BOEKJAAR, Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar. De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde wettelijke bepalingen.

Artikel eenentwintig - VERDELING.

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds ééntiende van het kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s),

Geen uitkering mag echter geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van het desbetreffend artikel van het W. Venn.

III.OVERGANGSBEPALINGEN.

I. Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar gaat in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt, en eindigt het op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in juni tweeduizend dertien, overeenkomstig de

statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd.

De comparant verklaart te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige

Bijlagen bff'lrrt Betgtsclï St fsbI d - 06104710-12 - Annexes du-Moniteur belge

Luik B - vervolg

oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant verklaart dat de vennootschap met toepassing van art. 60 W. Venn. de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert één januari tweeduizend en twaalf. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van deze oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig art. 60 W. Venn. te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

VOOR EENSLUIDEND BEKNOPT UITTREKSEL, neergelegd voor registratie ter verkrijging van onmiddellijke rechtspersoonlijkheid.

Notaris Tom COLSON

Tegelijkertijd hierbij neergelegd : expeditie van de akte.

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes hüMoniteur belge

r

Coordonnées
BO ARCHITECTURE

Adresse
NIJVERHEIDSLAAN 33 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande