BOKRIJK'S BUURTHUIS

Association sans but lucratif


Dénomination : BOKRIJK'S BUURTHUIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.592.873

Publication

31/12/2012
ÿþ MOD 2.2

tle In de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1111111!,1.10,1tilLijIll uhI

uir

rechtbank y. koophandel te TONGEREN

1 & -12- 2012

De Hoefdgriftier, Griffie

Onclernemingsnr : Ü 5.0 B. . 5 9 2 " 3 7

Benaming

(voluit) BOKRIJK'S BUURTHUIS

{verkort) :

Rechtetorm : VZW

Zetel: BROEDERSSTRAAT 8 3600 GENK

Onderwerp akte: OPRICHTING

Ondergetekenden,

1. Mevrouw Ingrid Dreessen, geboren op 29/03/1968, wonende te 3500 Hasselt, Vossenbergstraat 103 met rijksregisternummer 680329 110 81

2. De Heer Stef Stas, geboren op 27/07/1958, wonende te 3600 Genk, Kneippstraat 133 A met rijksregisternummer 580727 019 50

3. De heer Carlo Kums, geboren op 22/01/1966, wonende te 3600 Genk, Broedersstraat 10 met rijksregisternummer 650122 007 26

Beslissen hierbij tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen :

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Art,1

De vereniging draagt als naam "VZVV Bokrijk's Buurthuis".

Art.2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Broedersstraat 8, 3600 Genk en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Art.3

De vereniging heeft tot doel:

1.Uitbating van sociaal-culturele ontmoetingsruimte met cafetaria

organiseren van evenementen in de breedste zin van het woord

3.Het organiseren van naschoolse activiteiten

4.Het organiseren van een speelpleinwerking

Art.4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetz4 van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

TITEL II; LEDEN

Art.5

De vereniging groepeert aile leden die op schriftelijk voordracht van een lid van de Raad van Bestuur, aanvaard zijn door de bestaande algemene vergadering van de leden met gewone meerderheid.

De vereniging zonder winstoogmerk "Bokrijk's Buurthuis" heeft een vetorecht op de aanvaarding van de leden.

Art.6

De vereniging heeft enkel echte leden en geen toegetreden leden, Het aantal mag niet minder dan 3 bedragen. De lijst of het register van de leden dient steeds aanwezig te zijn op de zetel.

Art,7

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht of door en bestuurder voor ontvangst tegen getekend. De eventuele betaalde bijdrage is niet terugvorderbaar. Elke bijeenkomst van de vereniging is vrij toegankelijk voor elk lid.

Art.8

De vereniging kan een lid uitsluiten. De uitsluiting van een lid kan enkel worden beslist door de algemene vergadering. De beslissing moet worden genomen met een meerderheid van ten minste twee/derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en het uitdrukkelijk akkoord van de vereniging zonder winstoogmerk" Bokrijk's Buurthuis' (1 der oprichters zoals gezegd).

TITEL III; ALGEMENE VERGADERING

Art.9

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een bestuurder die de voorzitter heeft aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de jongste van de aanwezige leden de vergadering.

Art.10

Elk lid heeft in geval van zijn/haar aanwezigheid één stem. Stemmen bij volmacht is toegelaten : de leden kunnen zich laten vertegenwoordigen, doch enkel door een ander lid en niet door een persoon die geen lid is. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat per brief naar de leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende, samen met de aanwezigheidslijsten,

Art.11

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het:

-wijzigen van de statuten;

-Benoemen en afzetten van de bestuurders, hetgeen tevens de vaststelling van hun vergoeding omvat;

-De benoeming en afzetting van één (der) commissaris(sen) en de bepaling van hun vergoeding.

-De kwijting van de bestuurders en de commissarissen. Dit omvat tevens het instellen van de actio mandati, namelijk de aansprakelijkheidsvordering wegens foutieve uitoefening van de bestuursopdracht of commissarisopdracht;

-Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverstag en, de jaarrekening en van de beleidsnota en de begroting; -Uitsluiten van een lid;

.esp M002.2

" Ontbinden van de vereniging met inbegrip van de bestemming van het actief en de benoeming van de vereffenaar(s) voor zover de statuten dit niet reeds bepalen en bepaling van de vergoeding der vereffenaar(s);

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art.12

De Algemene Vergadering komt samen:

-telkens het belang van de vereniging zulks vereist;

-in de gevallen bij wet bepaald;

-wanneer ten minste een vijfde van het leden het vraagt.

De algemene vergadering komt minimaal 1 keer per jaar om de begroting en jaarrekening goed te keuren.

Tot deze samenkomst worden de leden schriftelijk opgeroepen per aangetekend schrijven door de Raad van Bestuur minimaal 14 dagen voor de datum van samenkomst. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd, Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Bij ontstentenis van een schriftelijke uitnodiging komt de Algemene Vergadering steeds samen op de eerste maandag van maart om 20 uur op de zetel van de vereniging.

Art.13

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de

personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Derden hebben geen inzagerecht voor de beslissingen van de algemene vergadering.

TITEL IV: RAAD van BESTUUR

Art.14

De Raad van Bestuur bestaat enkel uit leden. De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad uit slechts twee personen.. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dat het aantal personen dat lid is van de vereniging

In principe wordt een bestuurder voor vijf jaar benoemd met ingang van de eerste januari van het jaar volgend op de benoeming. Wanneer een mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijk mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de minimaal wettelijk vereist aantal bestuurders zou komen. De Raad van Bestuur verkiest onder zich een Voorzitter.

De kandidaturen moeten worden ingediend uiterlijk twee maand vexir de algemene vergadering van vijf mei, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vacant zijn of komen v66r de volgende algemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes: in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden, waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandaten omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Art.15

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling, waarbij aile bestuurders steeds gezamenlijk dienen op te treden, Echter voor alle handelingen van dagelijks bestuur en handelingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

waarbij de vereniging wordt verbonden voor een bedrag van minder dan 250 EURO (tweehonderdvijftig euro), kan één bestuurder alleen optreden.

Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen van één bestuurder of zelfs aan een derde

Zij kan ook volmachten verlenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

Art.16

De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de bestuurders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomst wordt een verslag opgesteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is het voorstel verworpen.

Elke beslissing is steeds onderworpen aan de uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van de vereniging zonder winstoogmerk " Bokrijk's Buurthuis ".

Een bestuurder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen.

TITEL V: BEGROTING en REKENING

Art.17

De jaarrekening en de begroting moet binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, De Raad van Bestuur bereidt de begroting en de rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering van vzw " Bokrijk's Buurthuis ".

TITEL VI: WIJZIGEN van statuten

Art.18

Alleen de Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de leden aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, volgens de hierboven beschreven werkwijze, deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige leden Tussen de eerste en tweede vergadering moeten minstens 15 dagen zijn. Voor elke statutenwijziging is bovendien de goedkeuring van een meerderheid van twee/derden van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de vereniging waarvoor een meerderheid van vier/vijfden van de aanwezige leden vereist is.

De wijzigingen moeten worden neergelegd op de Griffie en bij uittreksel gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad.

TITEL Vll ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

Ait 19

Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de statutenwijziging zonder doelswijziging, zoals hierboven omschreven in artikel 18.

Art.20

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering 1 of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden en hun eventuele bezoldiging

Art21

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een organisatie die zich bezig houdt met jeugdwerking,

1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2 2

Lie B - Vervolg

TITEL VIII FONDSENWERVING

Art.22

Het maximumbedrag van de bijdragen of de stortingen ten laste van de leden bedraagt 100 euro (honderd euro).

TITEL IX: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art.23

In aanvulling op deze statuten kan de vereniging een huishoudelijk reglement opstellen,

OVERGANGS, EN SLOTBEPALINGEN

De voormelde oprichters hebben nog unaniem volgende beslissingen genomen die uitwerking krijgen onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid van de vereniging, hetzij na publicatie van onderhavige statuten en navolgende benoemingen, hetzij bij het neerleggen van de oprichtingsakte op de bevoegde Griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg:

a) Er worden drie bestuurders aangesteld voor een periode die in principe eindigt op 1 april tweeduizend en veertien, te weten:

1.Mevrouw Ingrid Dreessen

2. De heer Stef Stas

3. De heer Carlo Kums

die elk verklaren dit mandaat te aanvaarden,

De aanstelling van een commissaris is op heden niet wettelijk verplicht.

b) De oprichters verklaren dat de vereniging de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2011.

c) Het eerste Werk- en boekjaar loopt vanaf 1/11/2012 tot 1/4/2014,

Opgemaakt te Genk op 22 november 2012, in drie originele exemplaren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persomn(e'm bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
BOKRIJK'S BUURTHUIS

Adresse
BROEDERSSTRAAT 8 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande