BOLLEN LILIANE

Divers


Dénomination : BOLLEN LILIANE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 833.792.303

Publication

28/02/2011
ÿþe

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





lIII II 111ff 11111 llhI III lffI 11111 11I Iii

" iioaisea"

II `eerge eg" er gr ' ie " er rechtbank v. koophandel te TONGEREN

1 6 -02- 2011 p ,

///~..~I

De HoofdgriffeTiffie / Alid

aanvraag 08 33. 792. 303

BOLLEN LILIANE

Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte Aansprakelijkheid Gelindenstraat 103 te 3870 HEERS - BOVELINGEN

OPRICHTING VAN EEN COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET ONBEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID - C.V.O.A.

©ndernemingsnr Benaming

(voluit}

Rechtsvorm :

Zetel

Onderwerp akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Het jaar tweeduizend en elf, op tien februari

Volgende comparanten:

1.Mevrouw Liliane, Gusta, Edouarda BOLLEN, met nationaal nummer 50.10.03-234-20, wonende te 3870 Heers (Bovelingen), Gelindenstraat 103, weduwe van wijlen de heer Armand Onckelinx.

2.Mevrouw Annick, Elisabeth, M. ONKELINX, met nationaal nummer 69.09.13-246-03, wonende te 3880 Wellen, Blokenstraat 3, echtgenote van de heer Ronny Bortels.

3.De heer Jozef, Romain, R. ONKELINX, met nationaal nummer 67.06.23-327-44, wonende te 3891 Gingelom (Borlo), Thewitstraat 43, echtgenoot van mevrouw Sandra Buzzi.

richten samen een cooperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid op, beheerst door het artikel 350 en volgende van het Wetboek Vennootschappen, gedefinieerd als volgt:

TITEL I: Benaming - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vennootschap bestaat onder de benaming "BOLLEN LILIANE." Coöperatieve Vennootschap met Onbeperkte Aansprakelijkheid.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3870 Heers (Bovelingen), Gelindenstraat 103. Hij kan naar elders overgeplaatst worden bij beslissing van de Algemene Vergadering. De vennootschap kan ook elke exploitatiezetel vestigen in België bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel, zowel in het buitenland als in het binnenland voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, in die mate dat de hierna beschreven activiteiten niet zijn onderworpen aan wettelijke bepalingen die de toegang ertoe of de uitoefening ervan reglementeren:

-De fabricage, zowel ambachtelijk als industrieel, de aan- en verkoop, de groot- en kleinhandel, de in- en uitvoer van slagroom en soortgelijke producten, van chocolade, roomijs en consumptie-ijs, plantaardige room, zuivel, alle producten bestemd voor de suikerbakkerij alsmede van alle daartoe bestemde grondstoffen en voedingswaren, dit alles genomen in de meest ruime zin van het woord.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is niet beperkt. Zij kan binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België, als in het buitenland, alle roerende, onroerende, financiële, commerciële of burgerrechterlijke verrichtingen doen. Zij kan bij wijze van inbreng, overdracht, samensmelting, inschrijving, participatie, financiële tussenkomst of op andere wijze interesseren in alle vennootschappen, ondernemingen of verrichtingen die een gelijkaardig of verwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. De algemene vergadering mag het maatschappelijk doel wijzigen onder de bij artikel zeventig bis van de gecoördineerde watten op de handelsvennootschappen bepaalde voorwaarden. Zij mag alle financiële, roerende en onroerende zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag op gelijk welke wijze betrokken zijn in de zaken, ondernemingen of in de vennootschappen, die hetzelfde, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, of die van aard zijn haar grondstoffen te leveren of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken. Deze onderneming kan geschieden door overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op gelijk welke wijze ook. De vennootschap kan ook functies van beheerder, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur die heden aanvangt.

TITEL Il: Kapitaal - Aandelen - Aansprakelijkheid

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op 1.500,00 ¬ (duizend vijfhonderd euro) en verdeeld in 60 aandelen met een nominale waarde van 25,00 ¬ (vijfentwintig euro) elk.

Het kapitaal wordt bij oprichting volledig onderschreven en volstort in speciën door de vennoten als volgt:

- door mevrouw Liliane Bollen, voornoemd 58 aandelen van 25,00 ¬ , hetzij 1.450,00 ¬

- door mevrouw Annick Onkelinx, voornoemd 1 aandeel van 25,00 ¬ , hetzij 25,00 ¬

- door de heer Jozef Onkelinx, voornoemd 1 aandeel van 25,00 ¬ , hetzij 25,00 ¬

Hetzij een totaal van 60 aandelen, ter waarde van 1.500,00 ¬

De comparanten verklaren dat alle onderschreven aandelen onmiddellijk volledig volstort worden door storting op een rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting, zodat de vennootschap vanaf heden over een som van 1.500,00 ¬ (duizend vijfhonderd euro) beschikt.

Het deponeringsattest van deze storting blijft aangehecht aan onderhavige akte.

Artikel 6

De aandelen mogen noch overgedragen worden, noch overgaan dan aan de vennoten en dit mits de voorafgaande toestemming van de Algemene Vergadering, die beslist met een gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van vruchtgebruik zijn de aandelen in onverdeeldheid en worden zij ingeschreven op naam van de vruchtgebruiker voor het vruchtgebruik en op naam van de blote eigenaar voor de blote eigendom. De vruchtgebruiker oefent alle rechten uit verbonden aan de aandelen die hem toekomen in zijn hoedanigheid.

Artikel 7

De aansprakelijkheid der vennoten is onbeperkt en hoofdelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL III: Vennoten

Artikel 8: Toetreding

De toetreding van nieuwe vennoten wordt onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, die hierover beslist met een drie/vierde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De vennootschap kan slechts de toetreding van vennoten weigeren wanneer zij niet de algemene toetredingsvoorwaarden vervullen. De toetreding van een vennoot blijkt uit het plaatsen van zijn handtekening, voorafgegaan door de dagtekening, tegenover zijn naam, en de handgeschreven vermelding "goed voor onbeperkte en hoofdelijke verbintenis" in het aandelenregister van de vennootschap.

Artikel 9: Ontslag

Ieder vennoot mag uittreden in de eerste zes maanden van het maatschappelijk dienstjaar, mits een schriftelijke vooropzeg van drie maanden. Deze vooropzeg kan verminderd of opgeheven worden, mits akkoord van de Algemene Vergadering, die hierover beslist met een drie/vierde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De aansprakelijkheid van de uittredende vennoot loopt ten einde op het einde van het maatschappelijk dienstjaar tijdens hetwelk hij uitgetreden is. Niettemin blijft elke uittredende vennoot gedurende vijf jaar te rekenen vanaf zijn uittreding, binnen de grenzen van zijn verbintenis persoonlijk instaan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan voor het einde van het jaar waarin zijn ontslag gepubliceerd wordt.

Artikel 10: Uitsluiting

Elke vennoot kan uit de vennootschap gesloten worden.

Deze uitsluitingen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering na een gemotiveerde beslissing en na de vennoot te hebben gehoord wiens uitsluiting ter sprake is, en mits naleving van de voorwaarden vereist voor het minimum kapitaal bepaald in artikel 17.

Een eensluidend afschrift van het uitsluitingsproces-verbaal wordt aan de belanghebbende verstuurd binnen de veertien dagen per aangetekend schrijven.

Artikel 11: Uittreding

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft het recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel, zoals die zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, zonder dat hem een deel van de reserves wordt uitgekeerd. In geen geval mag hem meer worden terugbetaald dan het volgestort deel van zijn aandeel en mag de terugbetaling negatief effect hebben op de toereikendheid van het kapitaal en de geïncorporeerde reserves.

Artikel 12: Opvolging

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel overeenkomstig vorige beschikkingen.

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich beroepen op de boeken en maatschappelijke geschriften en op de beslissingen van de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering.

" TITEL IV: Bestuur en toezicht

Artikel 13

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten of niet, aangesteld door de Algemene Vergadering en herroepbaar door haar.

De zaakvoerder mag op ieder ogenblik zijn/haar ontslag indienen, mits naleving van een opzegtermijn van 3 maanden, gedurende dewelke de Algemene Vergadering in zijn/haar vervanging kan voorzien.

Het aantal zaakvoerders wordt op één vastgesteld.

Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd: mevrouw Liliane Bollen, wonende te 3870 Heers (Bovelingen), Gelindenstraat 103.

De aangestelde zaakvoerder verklaart haar mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist. De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide machten om alleen het dagelijks bestuur waar te nemen.

Artikel 14: Bevoegdheden van de zaakvoerder

ot De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alleen alle handelingen van bestuur en beheer te doen die binnen het raam van het maatschappelijk doel vallen, met uitzondering van wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt.

e

Voor alle gerechtelijke akten en handelingen, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door de zaakvoerder, die geen beslissing van de Algemene Vergadering dient te rechtvaardigen.

e De zaakvoerder mag zijn/haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk aan de gevolmachtigden, gemandateerden of directeur delegeren.

Artikel 15: Controle

Het toezicht op de vennootschap wordt toevertrouwd aan de vennoten overeenkomstig artikel 166 van het Wetboek Vennootschappen.

Zij hebben elk afzonderlijk onderzoeksbevoegdheid en toezicht van de commissarissen. oo

TITEL V: Algemene Vergadering

et

" Artikel 16: Vergadering

et

et

De Algemene Vergadering groepeert alle vennoten.

Zij komt ten minste één maal per jaar bijeen, binnen de zes maanden, volgend op de afsluiting van de

o rekeningen, op de plaats, datum en uur vastgesteld door de zaakvoerders.

P:

De zaakvoerders mogen tevens de Algemene Vergadering bijeenroepen, telkens wanneer het belang van

de vennootschap dit vereist.

z

Artikel 17: Bijeenroeping

ot

et

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen ten minste acht dagen voor de vooropgestelde datum, door een schrijven die de dagorde van de vergadering vermeldt.

Indien aile vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient de verzending van de bijeenroeping niet te worden verantwoord.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 18: Wijziging van statuten

In geval van statutenwijziging kan de Algemene Vergadering slechts geldig beraadslagen indien het voorwerp van de vooropgestelde wijzigingen speciaal in de bijeenroeping aangeduid is.

Elke statutenwijziging vereist een drie/vierde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 19: Beraadslaging

De Algemene Vergadering beslist met een gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen, tenzij in de gevallen waar de huidige statuten of de wet een andere meerderheid vereisen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Een vennoot mag zich bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een andere vennoot.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien diegenen die de vergadering bijwonen minstens de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Deze voorwaarde geldt zowel voor de gewone als voor de buitengewone Algemene Vergadering.

Artikel 20: Notulen

De notulen van de Algemene Vergadering worden overgeschreven of ingelast in een bijzonder register en worden door de zaakvoerder en de vennoten die zulks vragen ondertekend. De afschriften en uittreksels voor te leggen aan het gerecht of elders worden ondertekend door de zaakvoerder.

TITEL VI: Dienstjaar - Balans Artikel 21: Dienstjaar

Het maatschappelijk dienstjaar begint op één maart van elk jaar en loopt tot de laatste dag van de maand februari van het daaropvolgend jaar. Het eerste dienstjaar begint vandaag om te eindigen op de laatste dag van de maand februari van het jaar 2012.

De vennootschap erkent alle handelingen verricht voor haar rekening vanaf één oktober 2010.

Artikel 22: Balans en resultatenrekening

Op het einde van elk maatschappelijk boekjaar maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de balans, de resultatenrekening en zijn bijlagen. Deze zullen ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden onderworpen.

Artikel 23: Verslag van de zaakvoerders

De jaarlijkse Algemene Vergadering hoort het verslag van de zaakvoerders en doet uitspraak over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de jaarrekening doet de Algemene Vergadering uitspraak over de kwijting van de zaakvoerders.

"

TITEL VEI: Uitkering van de winst

Artikel 24: Winstverdeling

De nettowinst volgens de balans zal als volgt bestemd worden:

1. 5% aan de wettelijke reserve, tot deze 1/10 van het kapitaal bereikt

2. De Algemene Vergadering zal jaarlijks de bestemming der winsten beslissen na aftrek van de wettelijke reserve.

Voorbehouden 1" áari het Belgisch Staatsblad

TITEL VIII: Ontbinding - Véreffening

Artikel 25: Ontbinding

Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering genomen in de voorwaarden voorzien voor de statutenwijzigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 26: Vereffening

Bij de vervroegde ontbinding en/of vereffening van de vennootschap duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan.

Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheden, de wijze van verrekening en hun vergoedingen.



TITEL IX: Overgangsbepalingen

Artikel 27: Keuze van de woonplaats

Alle vennoten, zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.



Artikel 28: Gerechtelijke bevoegdheid

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders en vereffenaars betreffende de werking van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten zullen voorgelegd worden aan de bevoegde rechtbanken van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, tenzij de vennootschap anders beslist.

Artikel 29: Gemeenrecht

Voor alle bepalingen die in deze statuten niet worden voorzien, zullen de wettelijke voorschriften van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen van toepassing zijn.

WAARVAN AKTE

Gedaan en verleden te Heers, op de maatschappelijke zetel, op 10 februari 2011.

Liliane Bollen Annick Onkelinx

zaakvoerder-vennoot vennoot

Jozef Onkelinx

vennoot



Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOLLEN LILIANE

Adresse
GELINDENSTRAAT 103 3870 BOVELINGEN

Code postal : 3870
Localité : Bovelingen
Commune : HEERS
Province : Limbourg
Région : Région flamande