BREEZO!

Association sans but lucratif


Dénomination : BREEZO!
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.803.020

Publication

09/10/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

C 141 Î In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie





Neergelegd ter griffie der rechtbank v . koophandel te TO,NGEFEN

i

3 0 -09- 2013



*131 3589



De Hoofdgriffier, Griffie





Ondernemingsnr : 0 5 3 9, 8 0 3. 0 2 0

Benaming

(voluit) : BreeZO!

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwstadstraat 7, 3960 Bree

Onderwerp akte :

De ondergetekenden, in alfabetische volgorde,

1. Coenen Elvire, Francine G, Kloosterstraat 15, 3960 BREE 59.04.27-212.51

2. De Beule Eric, Walter G, Hoogstraat 36, 3960 BREE 59.03.25-247.69

3. Dreezen Ronny Jan L, Lentestraat 34, 3670 MEEUWEN-GRULTRODE 67.11.10-147.67

4. Ermel Jan Emiel K, Kloosterstaat 19,3960 BREE 57.08.17-065.96

5. Laumen Dominique Joan G, Vrijthof 7, 3960 BREE 65.01.30-209.69

6. Maesen Benny Arnold R, Kruittorenwal 2, 3960 BREE 64.05.18-425.26

7. Neyens Marnick Peter T, Nieuwstadstraat 7, 3960 BREE 94.12.12-211.32

8. Ramaekers Sonja Martha J, Hoogstraat 5, 3960 BREE 68.06.22-304.21

9, Remels Marielle Margaretha V, Hoogstraat 18, 3960 BREE 58.09.28-348.93

10. Vandeursen Gaston Jean M, Nieuwstadstraat 3, 3960 BREE 61.02.28-277,81

11. Van Lindt Filip Jan C, Hoogstraat 15, 3960 BREE 64.09.23-303.26

richten een vereniging zonder winstoogmerk op, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in

het Belgisch

Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003

(hierna "VZW-Wet"),

welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd:

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming: "BreeZO!", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "BreeZ01", VZW.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken

uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder

winstoogmerk" of door

de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Nieuwstadstraat 7, 3960 BREE.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie

van de rechtbank

van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

/

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De vereniging heeft als doel de algemene en de beroepsbelangen van de zelfstandige ondernemers, dit zijn zowel handelaars, ondernemers en beoefenaars van een vrij beroep als kandidaat-zelfstandige ondernemers, van de stad Bree te behartigen, te bestuderen, te ontwikkelen en te verdedigen, zowel op economisch, sociaal, cultureel als maatschappelijk vlak. Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging,

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd, geografische spreiding, origine, ....

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als werkend lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als werkend lid.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de stad Bree die de jaarlijkse BreeZOl-ledenbijdrage hebben betaald. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen. Door het betalen van het lidmaatschapsgeld bij BreeZO! vzw, met maatschappelijke zetel te 3960 Bree, Nieuwstadstraat 7, zijn deze leden uit de stad Bree automatisch toegetreden lid van BreeZOl VZW.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden, en ook de toegetreden leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen,

Artikel 6

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven, of door melding op de raad van bestuur waarbij het ontslag in het verslag wordt genotuleerd. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen, In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voer de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 500 (vijfhonderd) Euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van de gezondheidsindex, de aanvangsindex is deze van mei 2013.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 werkende leden, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager of gelijk zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

De bestuurders zijn herkiesbaar, Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van schepen, burgemeester, OCMW-voorzitter, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister,

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad Kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 11

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stelten van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meer personen, Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens hun urgentie een onverwijlde beslissing vragen die het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

~ t

Artikel 13

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel ais eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de bestuurder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te stuiten, de omzetting van de vereniging in een vennootshap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 6 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 17

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief die de dagorde vermeldt.

Artikel 18

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 19

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

Artikel 20

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, verdeeld onder alle (werkende plus toegetreden) leden van BreeZOl vzw.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22

De algemene vergadering kan ten alle tijden tot de ontbinding van de vereniging besluiten tijdens een vergadering waarop ten minste twee derde van de leden zullen aanwezig zijn.

De beslissingen in verband met de ontbinding moeten genomen worden bij vier vijfde meerderheid van stemmen en de beslissing moet binnen de vijf dagen door de raad van bestuur schriftelijk worden medegedeeld aan de administratieve overheid.

Artikel 23

De bestemming van het netto-actief van het patrimonium wordt vastgesteld door de algemene vergadering of bij gebreken hieraan door de vereffenaar(s), ln ieder geval mag deze bestemming belangeloos zijn en moet zoveel mogelijk overeenkomen met het doet waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 24

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, en bepaalt zij hun bevoegdheid. bij aanstelling van meerdere vereffenaars oefenen zij hun bevoegdheden als collega uit. Bij gebrek aan bepaling van hun bevoegdheid zullen zij over de bevoegdheden beschikken zoals vermeld in artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen weliswaar rekening houdend met de specifieke kenmerken van een vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 25

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de

wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering.

Van deze akte werden drie oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichters.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

1.Voorzitter: Neyens Marnick Peter T, Nieuwstadstraat 7, 3960 BREE, 94.12.12-211.32

2. Ondervoorzitter: Van Lint Filip Jan C, Hoogstraat 15, 3960 BREE, 64.09.23-303.26

3. Secretaris: Ermel Jan Emiel K, Kloosterstaat 19,3960 BRES, 57.08.17-065.96

4. Penningmeester: Dreezen Ronny Jan L, Lentestraat 34, 3670 MEEUWEN-GRUITRODE, 67.11.10-147.67

5. Vertegenwoordiger in adviesraden: De Beule Eric, Walter G, Hoogstraat 36, 59.03.25-247.69

0 2 JULI 1013

Neyens Marnick Van Lint Filip Ermel Jan Dreezen Ronny De Beule Eric

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Penningmeester Vertegenwoordiger in

adviesraden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

or- º% behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BREEZO!

Adresse
NIEUWSTADSTRAAT 7 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande