CAPABEL

Association sans but lucratif


Dénomination : CAPABEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.863.477

Publication

27/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111

" uoieoo1*

; 0ndernemingsnr : 048) 3 2 . 8 G

Benaming

(voluit) : Capabel

HECHTBANK VAN KOOPHA

17 11- 2011

HASSELT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Korenbloemstraat 5, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Paeps Sammy Albert Ida, Korenbloemstraat 5, 3800 Sint-Truiden

2. De Smedt Annemie Jozef Bertha Raoul, Korenbloemstraat 5, 3800 Sint-Truiden

3. Crois Sara Dora Bert, Hazeputstraat 28, 3210 Lubbeek

zijn overeengekomen op 01/01/2011, om in overeenstemming niet de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Capabel" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam "Capabel".

Art. 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3800 Sint-Truiden, Korenbloemstraat 5, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel:

.mensen met een (arbeids)handicap te tonen dat ze mogen en kunnen werken.

" Werkgevers sensibiliseren om mensen met een (arbeids)handicap een kans te geven.

" De maatschappij duidelijk te maken dat mensen met een (arbeids)handicap willen en kunnen werken.

" Mensen met een (arbeids)handicap advies geven en begeleiden binnen het thema werk.

De hoofdactiviteit van vzw Capabel is een website bouwen en via deze website naar alle bovengenoemde doelgroepen te communiceren. Dit door positieve verhalen te brengen rond het thema 'Werken & mensen met een (arbeids)handicap'. De website zal ook een forum bieden aan mensen met een (arbeids)handicap om in contact te komen met gespecialiseerde opleidings- en begeleidingscentra in Vlaanderen en potentiële werkgevers.



. De vzw is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in art. 3 en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. 5: De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste vier werkende leden. De stichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door de statuten. Deze statutaire bepalingen kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Art. 6: Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard en die een band heeft met de vereniging.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk, per brief of per e-mail, aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker, alsook de reden tot toetreding. Lid worden is gratis.

Art. 7: De werkende leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

" De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en de besluiten van haar organen na te leven;

" De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Art. 8:. Elk lid of toegetreden lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met

tweederdemeerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Ontslag nemende of uitgesloten werkende leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Algemene vergadering

Art. 9: De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" de uitsluiting van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10: De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of een plaatsvervanger, aangeweze door de voorzitter. Deze A.V. komt ieder jaar samen op de derde vrijdag van februari.

Art. 11: De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger, aangewezen door de voorzitter.

Art. 12: Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 13: Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 14: De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekendgemaakt door publicatie op de website, en door opname in het register dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 15: De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste tweederde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Raad van bestuur

Art. 16: De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar,

Art. 17: De bestuurders zijn blijvend benoemd tenzij anders beslist tijdens de algemene vergadering. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Als door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter is automatisch voorzitter van de algemene vergadering.

Art. 18: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door een plaatsvervanger aangewezen door de voorzitter.

Art. 19: Elke bestuurder is bevoegd de zaken van de vereniging te leiden en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De bestuurders zijn bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Voor het stellen van daden van beschikking met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen en het lichten van hypotheken, moet de raad van bestuur akkoord gaan.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

MOI) 2.2

Luik B - Vervolg

"

Voor- ".'

behouden aan het Belgisch Staatsbla

Art. 20: Alle beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register. Zij worden ondertekend door de voorzitter.

Begrotingen, rekeningen

Art. 21: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 22: in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 23: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan hun doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 24: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 01/01/2011 tot 31 december 2011.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Sint-Truiden op 01/01/2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

Benoeming bestuurders

De leden van vzw Capabel, samen in algemene vergadering op 01/01/2011, te Sint-Truiden hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Paeps Sammy Albert Ida, Sint-Truiden, Geboren te Vilvoorde op 04/01/1970

De Smedt Annemie Jozef Bertha Raoul, Sint-Truiden, Geboren te Leuven op 19/02/1969

Crois Sara Dora Bert, Lubbeek, Geboren te Leuven op 03/02/1981

: Deze hebben aangesteld als Voorzitter: Paeps Sammy

Getekend:

Oprichter 1: Paeps Sammy Albert Ida, Sint-Truiden

Oprichter 2: De Smedt Annemie Jozef Bertha Raoul, Sint-Truiden

Oprichter 3: Crois Sara Dora Bert, Lubbeek

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CAPABEL

Adresse
KORENBLOEMSTRAAT 5 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande