CARLO DEWITTE BEDRIJFSREVISOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CARLO DEWITTE BEDRIJFSREVISOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 565.941.451

Publication

29/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Art.: stemrechten: De vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten.

De meerderheid van de aan de aandelen verbonden stemrechten moet in het bezit zijn van auditkantoren en/of wettelijke auditors. Indien meerdere personen eigenaar van een titel zijn, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon is aangeduid als eigenaar van het effect ten overstaan van de vennootschap.

Indien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in blote eigendom en behou-dens afwijkende overeenkomst tussen partijen, zal de blote eigenaar door de vruchtgebruiker vertegenwoordigd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.9. :A. De afstand van aandelen onder levenden is vrij aan een medevennoot:

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de andere vennoten kennis geven, bij een aangetekende brief of bij voor ont-vangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woon-plaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun toegezonden bij aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te ver-zetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat beroep bij de rechter open, bij de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de ze-tel van de vennootschap.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het ver-langt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aan-delen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende ven-noten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toe-passing.

Indien de vennoot geen kandidaat-overnemer kan voorstellen en zijn aandelen toch wenst over te dragen zijn de andere vennoten verplicht de aandelen over te nemen rekening houdend met het recht van voorkeur.

De verkoopprijs zal gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de over-dracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaanmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die behoudens akkoord tussen de des-kundigen, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aan-gewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen van recht.

De afstand of overdracht van aandelen waarvoor géén goedkeuring vereist dient ook ter kennis te worden gebracht van het bestuursorgaan van de vennootschap bij aangetekend schrijven of een ander wettelijk toegestaan communicatiemiddel, en zal slechts zijn uitwerking verkrijgen de eerste van de zesde maand volgend op de datum van deze kennisgeving, behoudens unaniem akkoord van alle vennoten.

De bepalingen van dit artikel zijn van toepassing op elke overdracht onder le-venden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel vrijwillig als ge-dwongen (uitsluiting en uittreding) zowel in vruchtgebruik, blote eigendom als volle eigendom, van aandelen of enige andere effecten die recht geven op de verwer-ving van aandelen.

B. De overdracht wegens overlijden is vrij in de volgende gevallen:

a) aan een andere vennoot;

b) aan de echtgenoot van de erflater;

c) aan de kinderen of afstammelingen van de erflater.

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet tot één der opgesomde categorieën behoren, hebben recht op de waarde der overgelaten aandelen. Deze waarde zal bepaald worden door de betrokken partijen, of ingeval van be-twisting, door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen of zoniet, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

De betaling van de overnameprijs zal contant, of ten laatste binnen de maand na de definitieve

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

vaststelling van de prijs geschieden in handen van de overlater.

Zo de afkoop niet tot stand gekomen is binnen de zes maanden, kunnen de erf-genamen of legatarissen de vervroegde ontbinding van de vennootschap vorderen.

De meerderheid van de aan de aandelen verbonden stemrechten moet in het bezit zijn van auditkantoren en/of wettelijke auditors.

Art. 10: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben. De meerderheid van de zaakvoerders moeten de hoedanigheid hebben van bedrijfsrevisor en/of be-drijfsrevisorenkantoor ingeschreven in het openbaar register van het Insti-tuut van de Bedrijfsrevisoren, auditor en/of auditkantoor.

D e algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, eventueel hun bevoegdheden. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voor-zitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders is belast met het besturen van de vennootschap en is bijgevolg bevoegd om alle handelingen van intern en extern bestuur te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van deze waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, kunnen zij overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling is niet tegenstelbaar aan derden. De zaakvoerders zijn tegenover de vennootschap verplicht tot een behoorlijke invulling van hun taken.

Telkens wanneer een revisorale opdracht wordt toevertrouwd aan de vennoot-schap is deze ertoe gehouden, onder haar vennoten of de personen anderszins er-aan verbonden, een vaste vertegenwoordiger natuurlijk persoon te benoemen die de hoedanigheid heeft van bedrijfsrevisor. De aldus benoemde vertegen-woordiger, is belast met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. De vennootschap mag haar vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en de beëindiging van de functie van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap slechts één vennoot zou tellen, kunnen zowel de enige vennoot als een derde tot zaakvoerder worden benoemd. Indien evenwel geen zaakvoerder is benoemd, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Art. 11: vertegenwoordiging: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Voor het stellen van revisorale opdrachten, dient de vennootschap zoals voormeld vertegenwoordigd te worden door een vaste vertegenwoordiger (natuurlijk persoon) die de hoedanigheid heeft van bedrijfsrevisor en belast is met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap.

Art. 15 : Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen.

Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van al de boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan door een accountant, zoals wettelijk voorzien.

Indien de wet daartoe verplicht of bij gebreke aan wettelijke verplichting, indien de algemene vergadering ertoe beslist, wordt de controle over de verrichtingen der vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaren en wordt hun vergoeding vastgesteld door de algemene vergadering.

Art. 17: Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping en dit op de derde vrijdag van de

maand juni om negentien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de volgende werkdag gehouden worden op hetzelfde uur. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders; deze laatste zijn verplicht dergelijke vergaderingen te beleggen op aanvraag van de vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten.

De bijeenroepingen geschieden bij een door de wet voorzien communicatiemiddel, tenminste vijftien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

dagen vooraf en vermelden de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaatshebben; indien de oproeping gebeurt op een andere wijze dan per aangetekende zending, dient de bestemmeling daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk zijn toestemming gegeven te hebben. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde vrijdag van de maand juni van het jaar 2016. Art. 21: Maatschappelijk boekjaar: begint op één januari en eindigt op eenendertig december

van hetzelfde kalenderjaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

Art. 24: ontbinding - vereffening. Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij wijziging van statuten.

De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen zoals bepaald in dit Wetboek van Vennootschappen. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik,of door de zorgen van een of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, en dit tengevolge van een besluit van de vergadering. Hierbij moet de geldende regels van het Wetboek van Vennootschappen worden nageleefd die bepalen wanneer de vereffenaar(s) in functie treden. Zo kan de rechtbank eventueel zelf een vereffenaar aanduiden, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank oordeelt over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht beves-tigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT:

Art. 27: Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van de aandelen zoals bepaald in artikel 9, punt A, wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Art. 28.: Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 9 van deze statuten niet van toepassing. Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun

rechten in de nalaten-schap. Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige

vennoot, oefent de daaraan verbonden rechten uit. Kan tussen de gerechtigden geen

overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Bij ontstentenis van erfgerechtigden is de vennootschap echter van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

Art. 31 : Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten.

Art. 32: De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

ZAAKVOERDER (niet-statutair): - De heer DEWITTE Carlo, voornoemde oprichter sub 1.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Bert Vrancken - standplaats te As

Coordonnées
CARLO DEWITTE BEDRIJFSREVISOR

Adresse
SMISPOELSTRAAT 35 3665 AS

Code postal : 3665
Localité : AS
Commune : AS
Province : Limbourg
Région : Région flamande