CHATEAU D'HAMONT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CHATEAU D'HAMONT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 540.839.534

Publication

24/10/2013
ÿþ '441 Mod 11.1

..~._.~" .- In de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK VAN K0OPHANDEI.

-10-t 2013

WMELT

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Belgisch-Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr gzz,

Benaming (voluit) : CHATEAU D' HAMONT

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Korpse Straat 91

3540 Donk

(volledig adres)

Onderwer s en akte :OPRICHTING

Uit een akte verleden voor meester Vincent Talion, geassocieerde notaris in de besloten Vennootschap met beperkte Aansprakelijkheid Eric Talion en Vincent Talion, geassocieerde notarissen met zetel te Geetbets, Kasteellaan 12, op drie oktober tweeduizend dertien, ter registratie aangeboden, blijkt dat:

Jans-Jonkmans V.O.F., met maatschappelijke zetel te 3540 Donk, Korpse straat 91. Opgericht op zes september tweeduizend dertien en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van vijfentwintig september tweeduizend dertien onder nummer 13145937. Ondernemingsnummer: 0538.643.473. Hier vertegenwoordigd door

1) Jonkmans Liliane Clementine, nationaal nummer 64.10.0 228-73 wonende te 3740 Bilzen, Grote Mereweg 10, geboren te Hasselt op 8 oktober 1964

2) Jans Jean-Paul, nationaal nummer 63.07.30 339-36 wonende te 3740 Bilzen, Grote Mereweg 10,

geboren te Hasselt op 30 juli 1963.

een vennootschap heeft opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "CHATEAU D'HAMONT" met maatschappelijke zetel te 3540 Donk, Korpse Straat 91 en waarvan het geplaatste kapitaal achttienduizend zeshonderd euro bedraagt.

De verschijner verklaart en erkent dat het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro volledig geplaatst is en volstort is voor twaalfduizend vierhonderd euro.

De verschijner verklaart inbreng te doen van achttienduizend zeshonderd euro waarvoor hem honderd zesentachtig aandelen op naam zonder nominale waarde toegekend wordt.

De genoemde bedragen zijn bij storting gedeponeerd op een bijzondere rekening BNP Paribas Fortis onder nummer BE80 0017 0750 8477 geopend ten name van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op zesentwintig september tweeduizend dertien dat mij is overhandigd om aan deze akte te worden gehecht. Alle aandelen zijn voor een gelijk deel volstort. Ondergetekende notaris bevestigt dat hij de partijen ingelicht heeft dat de eigendom van de aandelen van diegenen die gehuwd zijn onder een gemeenschapstel eigendom is van de gemeenschap indien het geld betreft van de gemeenschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgrsc íï

Staatsblad

Luik B - vervolg

C Oprichtingskosten.

De kasten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen bij benadering duizend tweehonderd euro.

D. Overneming van verbintenissen.

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 60 Vennootschappenwetboek dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf heden onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel van een oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van Koophandel te Hasselt.

E. Ondergetekende notaris heeft de oprichters ingelicht omtrent de draagwijdte van artikel 212 van het wetboek van Vennootschappen dat bepaalt dat hij slechts van één enkele besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid de enige vennoot kan zijn en dat hij geacht wordt hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan.

II.STATUTEN.

De verschijners verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

I.NAAM ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1.De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt: "CHATEAU D'HAMONT".

In alle akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, en andere stukken die uitgaan van de vennootschap, moet deze naam voorafgaan of gevolgd worden door de woorden "Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of de afkortingen "BVBA10, leesbaar aangeduid.

Zij moet bovendien melding maken van de juiste aanduiding van de maatschappelijke zetel van de vennootschap, van het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR" gevolgd door het ondernemingsnummer, en van de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3540 Donk, Roxpse straat 91.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door beslissing van de enige zaakvoerder, of alle zaakvoerders samen, overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandstalige taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De enige zaakvoerder, of alle zaakvoerders samen, mogen ook administratieve zetels, uitbatingen en kantoren oprichten in België en in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels. Artikel 3. De vennootschap heeft tot doel:

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het leveren van diensten onder de vorm van beheer (management), in de meest ruime zin, aan vennootschappen en alle andere ondernemingen en organisaties.

Onderneming in onroerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, het verlenen en ontvangen, de renovatie, de procuratie en het makelen in onroerende goederen, evenals alle andere onroerende (ver)handelingen in de meest ruime zin, met uitsluiting van de activiteiten, die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering.

Het omvat onder meer :

Handel in eigen onroerend goed, verkoop van eigen handelszaken en van zelf verworven sleutelgeld, verhuur en exploitatie van eigen of geleasd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24110/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

residentieel onroerend goed, exclusief sociale woningen, verhuur van al dan niet gemeubelde appartementen en huizen, verhuur van appartementen in hotels, exploitatie van onroerend goed in de vorm van timesharing, verhuur en exploitatie van eigen of geleasd niet-residentieel onroerend goed, exclusief terreinen, verhuur van niet-residentiële gebouwen zoals kantoorgebouwen, handelspanden, tentoonstellingsruimtes, enz., verhuur per jaar van garageboxen en staanplaatsen voor auto's, verhuur van handelszaken, verhuur en exploitatie van terreinen, verhuur van grond en terreinen, ook indien bebouwd, voor landbouwdoeleinden, verhuur van staanplaatsen voor caravans voor een periode van een jaar of meer, verlenen in opdracht van de eigenaar van alle diensten die noodzakelijk zijn voor het behoorlijk functioneren van de gebouwen.

onderneming in lichamelijke en onlichamelijke roerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de valorisatie, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, de procuratie en het makelen in enerzijds concessies, octrooien, licenties, know-how, merken en soortgelijke rechten, evenals alle andere roerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis.

Onderneming in geldbelegging, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, de ruiling, het beheer, de valorisatie, de procuratie en het makelen in aandelen, obligaties, kasbons en alle andere financiële instrumenten, evenals alle andere vormen van belegging van 'vermogens, met uitsluiting van de activiteiten die onderworpen zijn aan een bijzondere reglementering.

Het verstrekken van leningen en voorschotten aan natuurlijke personen en rechtspersonen met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering.

Participatieonderneming, wat onder meer omvat: het deelnemen in de oprichting, de ontwikkeling, de omvorming en de controle van alle ondernemingen en organisaties, Belgische of buitenlandse, commerciële, financiële, industriële en alle andere, de verwerving van eender welke titels of rechten door middel van participatie, inbreng, onderschrijving, koop, aankoopoptie, verhandeling, of op iedere andere wijze.

Het omvat onder meer

Managementactiviteiten van holdings : tussenkomen in het dagelijks bestuur, vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit of de controle over het maatschappelijk kapitaal, enz., op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van verschillende andere bedrijven uit verscheidene economische sectoren.

Het verlenen aan de ondernemingen en organisaties waarin zij deelneemt, alsook in alle andere ondernemingen en organisaties, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij financieel, met inbegrip van borgstellingen, ontleningen, of hypotheken en inpandgevingen van onroerende goederen, het verlenen van consultancy en engineering bijstand.

Het omvat onder meer :

Adviesbureaus op het gebied van public relations en communicatie, verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven i.v.m. public relations en communicatie, overige adviesbureaus op het gebied van bedrijfsbeheer; adviesbureaus op het gebied van bedrijfsvoering, verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz., berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz., algemene audit-activiteiten, ontwerpen van publicitaire teksten en slogans (copywriters)

Computerconsultancy-activiteiten, overige diensten op het gebied van informatietechnologie en computer, gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten, webportalen, overige dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie, overige telecommunicatie. Tussenpersoon in de handel, als makelaar in goederen, als zelfstandige handelsvertegenwoordiger en als commissionair, het zelf produceren en handel drijven zonder enige beperking. Het verlenen van onderricht en

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen birhet Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

opleiding, het voeren van onderzoek, het promoveren van kunst, het inrichten van tentoonstellingen, het aanbieden van diensten in de brede zin van het woord.

Het omvat onder meer :

Verpleegkundige activiteiten, overige menselijke gezondheidszorg, rust- en verzorgingstehuizen (R.V.T.), rusthuizen voor ouderen (R.O.B.), serviceflats voor ouderen, instellingen met huisvesting voor minderjarigen met een lichameijke handicap, instellingen met huisvesting voor volwassenen met een lichameijke handicap, instellingen met huisvesting voor ouderen en voor personen met een lichamelijke handicap, activiteiten van gezins- en bejaardenzorg aan huis, (thuis)verpleging, activiteiten van dag- en dienstencentra voor ouderen

Behandeling (ophalen, wassen, strijken, thuisbezorgen, enz.) op niet-industriële schaal van wasgoed en reiniging van kleding, overwegend ten behoeve van particulieren, overige zakelijke dienstverlening.

Klusjesman, snoeien van fruitbomen en wijnstokken, snoeien van bomen en heggen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en het groene gedeelte van sportvelden, onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden, reinigen van het interieur van allerlei gebouwen

kantoren, fabrieken, werkplaatsen, allerlei commerciële gebouwen,

appartementsgebouwen, enz., lappen van ramen, andere

reinigingsactiviteiten, reparatie van diverse artikelen, inclusief de expresreparaties aan huis, overige reparaties van consumentenartikelen.

Handelsbemiddeling in goederen, algemeen assortiment, handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen, groothandel in hout, detailhandel in houten bouwen tuinmaterialen in gespecialiseerde winkels, kleinhandel in artikelen van hout, kurk of vlechtwerk, detailhandel in groenten en fruit in gespecialiseerde winkels, overige kleinhandel in voedings- en genotmiddelen in gespecialiseerde winkels, kleinhandel in souvenirs, ambachtelijke producten en religieuze artikelen, groothandel in wijnen en geestrijke dranken, bottelen voor eigen rekening van in bulk aangekochte wijn, groothandel in dranken, algemeen assortiment, detailhandel in wijnen en geestrijke dranken in gespecialiseerde winkels, detailhandel in dranken in gespecialiseerde winkels, algemeen assortiment.

Verschaffen van logies voor kortstondig verblijf, al dan niet in combinatie met het verschaffen van maaltijden, in : hotels, motels en pensions (met hotel-service), verschaffen van logies voor kortstondig verblijf in vakantiehuisjes en -appartementen, gastenkamers, overige accomodaties voor kortstondig verblijf, verschaffen van collectief logies aan studenten, seizoenarbeiders, migrantenwerknemers, enz. Eetgelegenheden met volledige bediening, restaurant van het traditionele type, restaurants gespecialiseerd in de organisatie van gastronomische weekends, exotische eethuizen, enz., restaurants met een beperkt aantal kamers (max.5) ten behoeve  van de eigen cliënteel, café-restaurants (tavernen), eetgelegenheden met beperkte bediening, verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken : snelbuffetten (snackbars, sandwichbars, enz), verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken : frietkramen, hotdogstalletjes, enz., verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken . croissanteries, crêperies en warmewafelkramen, verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken : tearooms, ijssalons,

enz., verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken : cafetaria's. Catering, klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel

serveren van maaltijden en bereide schotels , organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, enz., overige eetgelegenheden, bereiden van maaltijden en spijzen in centrale keukens,

voor rekening van derden, zoals voor - luchtvaartmaatschappijen -

kantines, bedrijfsrestaurants, enz., cafés en bars, verkoop van dranken voor, in het algemeen, consumptie ter plaatse, eventueel in combinatie met enigerlei vorm van amusement door : cafés, bar, bierhallen, enz., andere drinkgelegenheden.

Organisatie van congressen en beurzen, promotie en organisatie van uitvoerende kunstevenementen, overige ondersteunende activiteiten voor de

Voor-

behouden

aan het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

uitvoerende kunsten, ondersteunende activiteiten voor scheppende kunsten, exploitatie van schouwburgen, theaters, concertzalen, music-halls, cabarets en andere accomodaties voor podiumkunst, beheer en exploitatie van culturele centra, beheer en exploitatie van multifunctionele centra en evenementenhallen, overwegend ten behoeve van de scheppende en uitvoerende kunst, exploitatie van musea, inclusief openluchtmusea : kunstmusea, musea

van sieraden, meubelen, kleding, aardewerk, zilverwerk, enz.; natuurhistorische musea, musea voor wetenschappen en techniek, enz., promotie en organisatie van sportevenementen, als zelfstandige activiteit of voor rekening van derden, bieden van overig amusement, circussen,

poppentheaters, rodeo's, klank- en lichtspelen, enz.,

terbeschikkingstelling van faciliteiten voor recreatiedoeleinden, zoals fietsen, waterfietsen, roeibootjes, poney's, enz., overige recreatie- en ontspanningsactiviteiten, overige activiteiten i.v.m. recreatie die niet elders zijn gerangschikt, exploitatie van visvijvers, paardenrenbanen en manèges, jacht en de visvangst als sport of recreatie, ondersteunende diensten i.v.m. de sportbeoefening.

Verhuur van sport- en kampeerartikelen, verhuur van fietsen, verhuur en operationele leasing zonder bedieningspersoneel van tenten voor tentoonstellingen, bedrijfsfeesten, concerten, enz., verhuur en lease van vaat- en glaswerk, keuken- en tafelgerei, elektrische huishoudapparaten en andere huishoudelijke benodigdheden, verhuur en lease van andere consumentenartikelen, verhuur en lease van andere machines en werktuigen en andere materiële goederen.

Gemengd landbouwbedrijf, teelt van granen (m.u.v. rijst), peulgewassen en oliehoudende zaden, teelt van groenten, meloenen en wortel- en knolgewassen, teelt van bloemen, teelt van pit- en steenvruchten, teelt van

druiven, teelt van gewassen bestemd voor de vervaardiging van dranken,

fruitteelt : de teelt van appels, peren, abrikozen, kersen, perziken, enz.,

teelt van andere boomvruchten, kleinfruit en noten, boomkwekerijen, ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen, voorbereiden van landbouwvelden, opzetten van een teelt, voorbereidende behandeling van de gewassen in functie van primaire markten : wassen, afsnijden, sorteren, desinfecteren, verwerking en conservering van fruit, houtteelt : aanplanten, herbeplanten, verplanten, uitdunnen en in stand houden van bossen en andere houtopstanden, exploitatie van bossen houthakken en de productie van onbewerkt hout als mijnhout, gekloofde staken, palen en brandhout, teelt van hakhout, exploitatie van bosboomkwekerij, zagen en schaven van hout, vervaardiging van fineer en van panelen op basis van hout, vervaardiging van ander schrijn- en timmerwerk, vervaardiging van andere artikelen van hout.

Vervaardiging van groente- en fruitsappen, vervaardiging van gedistilleerde dranken door distilleren, rectificeren en mengen, vervaardiging van wijn uit druiven, vervaardiging van cider en van andere vruchtenwijnen, vervaardiging van andere niet-gedistilleerde gegiste dranken, vervaardiging van bier, vervaardiging van frisdranken, productie van mineraalwater en ander gebotteld water.

Internationale dealerpolitiek, internationaal productiebeleid,

internationale marketing, internationale sales, alsmede consolidatie en coórdinatie daaronder met name begrepen het beheer van de administratieve en personeelsaangelegenheden, algemene en juridische zaken en concernplanning.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen van industriële, commerciële, financiële, producerende, burgerlijke, beherende, roerende of onroerende aard, die verband houden met de verwezenlijking, de uitbreiding of de vergemakkelijking van haar doel.

Het doel zoals hiervoor bepaald kan worden uitgeoefend in België en in het buitenland, voor eigen rekening of door middel van derden en/of tussenpersonen.

De vennootschap mag haar werking uitoefenen op alle plaatsen, op alle wijzen en volgens de methoden die zij goedvindt.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Bijlagen bij het Bdgiisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

verband met haar maatschappelijk doel, voor zover die handelingen niet verboden zijn krachtens de wet of de uitvoeringsbesluiten.

De vennootschap mag eveneens het mandaat van vereffenaar uitoefenen.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Zij kan ook participeren in of op enige andere wijze deelnemen in of samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in kommissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid.

II. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL AANDELEN

Artikel 5. Het geheel geplaatste kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) verdeeld in honderd zesentachtig aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6. De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. De overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdragers en de overnemers ingeval van overdracht onder de levenden , door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden ingeval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 7.

Indien de vennootschap éénhoofdig is, kan de enige vennoot het geheel of een gedeelte van zijn aandelen onder levenden vrij overdragen.

Artikel 8.

Indien de vennootschap éénhoofdig is, wordt deze niet ontbonden door het overlijden van de enige vennoot.

De rechten verbonden aan diens aandelen worden dan uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, zelfs al heeft de verdeling van de aandelen nog niet plaatsgevonden.

Wanneer echter één persoon het vruchtgebruik van de aandelen erft bij het overlijden van de enige vennoot, oefent de vruchtgebruiker de rechten uit zoals voorzien in artikel 10 van de statuten.

Bij ontstentenis van erfgerechtigden vervalt de nalatenschap aan de Staat en

wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Artikel 9.

A/ Indien de vennootschap meerhoofdig is, is de overdracht van aandelen

onder levenden steeds onderworpen aan de uitoefening van een voorkeurrecht

; " " ; " a - - nnexes u ' Om eur e ge

" Voorbehouden aan het

" 5~iscfi Staatsblad

Luik B - vervolg

dat als volgt in het voordeel der andere vennoten is geregeld:

1. De vennoot die het geheel of een gedeelte van zijn aandelen wil

overdragen, moet de zaakvoerder bij aangetekend schrijven hiervan in kennis stellen met de vermelding van het aantal aandelen waarvan de overdracht gevraagd wordt alsook de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer.

2 Binnen de maand na de ontvangst van deze kennisgeving geven de

zaakvoerders hiervan kennis aan de andere vennoten. Deze genieten een voorkeurrecht tot het afkopen van de aandelen waarvan de overdracht voorgesteld is.

Dit voorkeurrecht is evenredig aan het aantal aandelen dat elke vennoot bezit. Het in het geheel of ten dele niet uitoefenen van het voorkeurrecht door één of meer vennoten, verhoogt het voorkeurrecht der andere.

Indien het aantal af te stane aandelen niet nauwkeurig proportioneel is aan het aantal aandelen waarvoor het voorkeurrecht wordt uitgeoefend, worden, bij gebrek aan akkoord , de overtollige aandelen toegewezen door het lot.

3 De vennoot die zijn voorkeurrecht wenst uit te oefenen moet, op straf

van verval, de zaakvoerder hiervan binnen de dertig dagen inlichten, die de overlater hiervan op zijn beurt binnen de dertig dagen in kennis stelt.

4 De prijs waarvan de vennoot, die zijn voorkeurrecht wenst gebruik te

maken, de aandelen kan overnemen, is de waarde van de aandelen die jaarlijks na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen zal vastgesteld worden, rekening houdend met de werkelijke waarde van het maatschappelijk vermogen, of bij gebreke aan dergelijke vaststelling, en behoudens minnelijke overeenkomst, door twee deskundigen, waarvan één door de overlater en één door de andere vennoten benoemd wordt.

Ingeval één der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien dagen van de ingebrekestelling door de andere partij, zal deze laatste de benoeming van deze deskundige mogen vragen bij eenvoudig verzoekschrift, gericht aan de heer Voorzitter van de rechtbank waar de zetel gevestigd is.

5 De vereffening van de aldus overgenomen aandelen zal kontant dienen te

geschieden.

Evenwel, indien de overnameprijs hoger ligt dan vijfentwintig duizend euro zal deze prijs betaalbaar zijn bij jaarlijkse schijven van ten minste één/derde der totale som, verhoogd met de wettelijke intrest op het overblijvend kapitaal.

6 Indien de vennoten geheel of ten dele hun voorkeurrecht niet

uitoefenen, mogen de aandelen niet overgedragen worden dan met de instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De weigering van toelating van een overdracht onder levenden kan aanleiding geven tot verhaal voor de bevoegde rechtbank in kortgeding.

Indien de weigering willekeurig wordt geoordeeld, hebben de vennoten die zich verzet hebben drie maanden vanaf de beschikking om kopers te vinden voor de prijs en op de voorwaarden bepaald door de betrokken partijen, of ingeval van betwisting, door een deskundige, aangesteld door de betrokken partijen, of zoniet, door de voorzitter van de rechtbank waar de zetel gevestigd is.

B/ Indien de vennootschap meerhoofdig is, is de overdracht of de overgang

van aandelen wegens overlijden eveneens steeds onderworpen aan de uitoefening van een voorkeurrecht in het voordeel van de overlevende vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen van de overleden vennoot hebben recht op de waarde der overgelaten aandelen.

Voor-

behouden aan het egsc

Staatsblad

'" .st!! ' ~'. _ .. . .. ~ ! ~~ ~~ ~~' ~ 1

-

Luik B - vervolg

Zij mogen er de afkoop van vragen bij ter post aangetekend schrijven aan de zaakvoerders der vennootschap gericht en waarvan onmiddellijk door de zaakvoerders aan de verschillende vennoten bij aangetekend schrijven afschrift wordt gezonden.

De overdracht of overgang van deze aandelen zal geschieden zoals voorzien sub A/ hierboven.

Indien de overlevende vennoten de aandelen niet wensen over te nemen, zullen voormelde erfgenamen of legatarissen als vennoot erkend worden.

Artikel 10.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap.

In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging de blote eigenaar toe. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze laatste op die manier alleen verkrijgt, komen hem dus toe in volle eigendom.

III. BESTUUR VERTEGENWOORDIGING

Artikel 11. De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders , al dan niet vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor bepaalde tijd of zonder beperking van duur.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten , met inbegrip van de zaakvoerder zelf , indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten van de statutenwijziging.

Artikel 12.

Het mandaat van zaakvoerder is in principe kosteloos. De goedkeuring door de algemene vergadering van de jaarrekening waarin een bezoldiging verwerkt is, is voldoende als goedkeuring van die bezoldiging.

Artikel 13.Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap , met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 14.

a) Zijn er verscheidene zaakvoerders, dan is de zaakvoerder die bij een

verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met dat van de vennootschap, verplicht artikel 259 en volgende van de vennootschapwet na te komen.

b) Indien de vennootschap eenhoofdig is en een derde tot enige zaakvoerder

werd benoemd of indien de vennootschap meerhoofdig is en er slechts één zaakvoerder is, moet de zaakvoerder indien hij voor gemelde tegenstrijdigheid van belangen geplaatst is, de venno(o)t(en) daarvan op de hoogte brengen en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting slechts worden gedaan door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap.

c) Indien de vennootschap eenhoofdig is en de enige zaakvoerder-vennoot

voor gemelde tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen op voorwaarde dat hij hierover een bijzonder verslag uitbrengt in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

î

Luik B - vervolg

Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 15. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechten als eiser of verweerder.

Artikel 16. De zaakvoerder kan bijzondere lasthebbers aanstellen om de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht te verbinden.

IV. CONTROLE

Artikel 17. De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan een of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in dit geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris , onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch een of meer commissarissen te benoemen.

V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18. De jaarvergadering moet ieder jaar bijeengeroepen worden op dertig november om 20.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt die vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Zij wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De jaarvergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder.

Artikel 19.

De oproepingen gebeuren volgens wet.

De stemgerechtigde aandeelhouder die niet persoonlijk op een algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn mag zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien (15) dagen voor de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders. de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid vande oproepingsbrief.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 20. Ieder aandeel geeft recht op een stem.

Artikel 21. De algemene vergadering kan op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal ter vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 22. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 23. Ten alle tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een wijziging van de statuten , dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

Artikel 24. Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt , oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan de bevoegdheden niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering , worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

VI. JAARREKENING WINSTVERDELING RESERVES

Artikel 25. Het boekjaar begint een juli en eindigt op dertig juni van ieder

jaar.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

~.

C.J

Voorbehouden aan het belgisc  Staatsblad

Luik B - vervolg

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op , alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wordt binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder aan de algemene vergadering voorgelegd.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 26. Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Artikel 27. Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt , na aftrek van de overgedragen verliezen , verdeeld als volgt:

i)ten minste vijf ten. honderd wordt vooraf genomen tot vorming van de wettelijke reserve tot dat die een /tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2)over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder door de algemene vergadering beslist, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

Artikel 28. De zaakvoerder bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

VII. ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 29. De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regelen voorzien voor een wijziging van de statuten.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten alle tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder, die op het tijdstip van de ontbinding in functie is , van rechtswege vereffenaar.

VIII. OVERGANGSBEPALING

Het eerste boekjaar loopt van de oprichting van de vennootschap tot dertig juni tweeduizend vijftien.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op dertig november twee duizend vijftien.

Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd: Jans-Jonkmans V.O.F. hebbende als vaste vertegenwoordiger in de vennootschap mevrouw Jonkmans Liliane voornoemd.

Vaste vertegenwoordiger.

IX.VOLMACHT

De oprichter geeft volmacht aan de heer Sempels Jan, van het boekhoudkantoor Sempels BVBA, met maatschappelijke zetel te Slachthuisstraat 108 te 3300 Tienen met recht van indeplaatssstelling, om de vennootschap te vertegenwoordigen bij alle belastingadministraties, waaronder de "B.T.W.", alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennootschap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Vincent Tallon

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte.

~ ' _ II I II". I- " " ~ " ~ ~ i i - ~ ~ O u ' om eur e ge

Coordonnées
CHATEAU D'HAMONT

Adresse
KORPSE STRAAT 91 3540 DONK

Code postal : 3540
Localité : Donk
Commune : HERK-DE-STAD
Province : Limbourg
Région : Région flamande