COMPANI

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : COMPANI
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.860.095

Publication

11/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

07-05-2015

Griffie

*15307865*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629860095

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

ComPani

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Meester Bart Drieskens, geassocieerd notaris te Houthalen op 27 april 2015, blijkt dat de hiernavermelde personen voor zijn ambt een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk hebben opgericht als volgt:

Oprichters:

1) De Heer Herman Jozef KUPPERS, geboren te Hasselt, op 16 augustus 1947, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Keverstraat 7/A.

2) De Heer Gilbert Denis CLAES, geboren te Hasselt, op 22 september 1956, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Weidestraat 28

3) De vereniging zonder winstoogmerk  Wereldwinkel Houthalen-Helchteren , met maatschappelijke zetel te Houthalen-Helchteren, Vredelaan 36, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Antwerpen, afdeling Hasselt onder nummer 0450.715.349, vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten door 2 bestuurders, zijnde

- de heer Willy Kuppens, bestuurder, wonende te Houthalen, Boogstraat 1 en

- de heer August Lefrère, bestuurder, wonende te Houthalen, Kruisstraat 17

Beiden tot bestuurder benoemd bij de oprichting.

Rechtsvorm - Naam: De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met sociaal oogmerk, afgekort CVBA-SO.

De naam van de vennootschap luidt  ComPani .

Zetel: De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3530 Houthalen-Helchteren, Weidestraat 28.

Doel: De vennootschap heeft als doel  het produceren en/of verkopen van lokale, duurzame en ethische (lees fairtrade-) producten en diensten en door middel van de vermelde handelsactiviteit en zijn afgeleiden het creëren van tewerkstelling voor personen met een arbeidsbeperking, het organiseren van herstelarbeid en het bevorderen van de plaatselijke gemeenschapsvorming . De vennootschap mag op om het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo n activiteit deelnemen. Ze kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

De vennootschap mag alle handelingen  roerende en onroerende  stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks en volledig of gedeeltelijk tot de ontwikkeling van haar doel kan leiden of die er de verwezenlijking van kan vergemakkelijken. De vennootschap mag op om het even welke wijze werken met en belangen nemen in verenigingen, ondernemingen of instellingen die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking of de ontwikkeling van haar doel.

Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die ingaat op heden. Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering krachtens de inzake statutenwijziging geldende regels en voorwaarden.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het veranderlijke gedeelte

Onderwerp akte :

Weidestraat 28

3530 Houthalen-Helchteren

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen kunnen geschieden zonder dat de statuten dienen gewijzigd te worden.

Het bedrag van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfentwintig duizend euro (25.000 EURO).

KAPITAAL - AANDELEN - VOLSTORTING.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt VIJFENTWINTIG DUIZEND EURO (¬ 25.000).

Het wordt vertegenwoordigd door 25 A-aandelen met een nominale waarde van duizend euro (¬ 1.000).

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de Heer Herman Kuppers voornoemd ten belope van tien (10) aandelen

- door de heer Gilbert Claes voornoemd, ten belope van tien (10) aandelen

- door de vzw Wereldwinkel Houthalen-Helchteren voornoemd ten belope van vijf (5) aandelen Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig (100 %) volstort bij de KBC-bank van Houthalen-Helchteren op het rekeningnummer BE35 7350 3948 3937. Een door deze bank afgeleverd bankattest, opgemaakt per 24/4 /2015 wordt voorgelegd.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van vijfentwintig duizend euro (25.000,00 EUR).

Het kapitaal is volledig volgestort.

Aard en categorie van de aandelen

Naast de A-aandelen (of oprichtersaandelen) met een waarde van duizend EURO (¬ 1.000) voorziet de vennootschap in B- aandelen ter waarde van vijfhonderd EURO (¬ 500), in te brengen door organisaties en bedrijven en C-aandelen ter waarde van honderd EURO (¬ 100), in te brengen door de niet stichtende leden.

De Raad van Bestuur stelt de modaliteiten vast voor onderschrijving van de aandeelbewijzen en bepaalt de verhouding waarin de maatschappelijke deelbewijzen moeten worden volgestort en de tijdstippen waarop de stortingen kunnen worden opgevraagd. Daarenboven moet er op elk aandeel dat een inbreng in geld of geheel of gedeeltelijk een inbreng in natura vertegenwoordigt, een vierde worden volgestort zoals bepaald door de wet.

Het aantal categorie A-aandelen ligt vast op vijfentwintig (25) aandelen van duizend EURO (¬ 1.000) elk.

De aandeelhouders met categorie A-aandelen hebben stemrecht in de Algemene Vergadering, kunnen de statuten wijzigen, stellen kandidaten voor de Raad van Bestuur voor en hebben wrakingsrecht bij de voorstelling van de kandidaat-bestuurders door categorie B- en categorie C-aandeelhouders.

Het aantal categorie B-aandelen en C-aandelen is onbeperkt.

De aandeelhouders met categorie B- en C- aandelen hebben stemrecht in de Algemene

Vergadering, met uitzondering van de wijziging van de statuten. Ze kunnen eveneens kandidaten voor de Raad van Bestuur voorstellen.

De aandelen zijn steeds op naam en dragen een volgnummer. Ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. De vennootschap heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede- eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Jaarvergadering: De Algemene Vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen, met name op de derde maandag van de maand april, volgend op het afsluiten van de rekeningen.

Stemrecht

Iedere vennoot heeft :

. 10 stemmen per A-aandeel

. 5 stemmen per B-aandeel

. 1 stem per C-aandeel

Het aantal door iedere vennoot geldig uitgebrachte stemmen, voor hem persoonlijk en als lasthebber, mag niet hoger liggen dan 1/10 van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandeelbewijzen. Bestuursorgaan: De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit

minstens 3 leden, al dan niet vennoten, benoemd door de Algemene Vergadering.

De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend door een commissaris conform de wet. Deze commissaris wordt benoemd door de Algemene Vergadering.

De termijn van het mandaat van de bestuurders bedraagt vier jaar, die van het mandaat van de commissaris bedraagt eveneens 4 jaar; bestuurders en commissaris zijn herkiesbaar.

Zij kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bestuursbevoegdheid: De Raad van Bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de Algemene Vergadering bevoegd is.

Externe Vertegenwoordigingsmacht: Voor alle akten en handelingen, die het dagelijks bestuur overschrijden, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn, naargelang het geval, door twee bestuurders, die van een beslissing of volmacht van de Raad van Bestuur moeten doen blijken.

Boekjaar: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint heden en eindigt op eenendertig december tweeduizendzestien.

Bestemming van de winst: Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

1°) 5 % van de winst wordt besteed aan de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft (deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt).

2°) Er kan een interest worden toegestaan op het deel van het gestorte kapitaal. Het maximumpercentage mag in geen geval meer bedragen dan dit vastgesteld conform het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot erkenning van de nationale groeperingen van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen voor de Nationale Raad voor de Coöperatie.

Gezien het sociaal oogmerk van de vennootschap, zal bij het bepalen van het dividend de jaarlijkse index (gezondheidsindex) als stafmaat voor de bovengrens gelden.

3°) Het overschot wordt gereserveerd of overgedragen

Bij verlies mag net nadelig saldo worden overgedragen.

Benoemingen: Worden benoemd tot bestuurders:

- de heer Herman Kuppers, voornoemd, nationaal nummer 47.08.16-011.67

- mevrouw Berte Ketelslegers, wonende te Houthalen Keverstraat 7, nationaal nummer 48.09.17272.95

- de heer Gilbert Claes, voornoemd, nationaal nummer 56.0922-015.79

- mevrouw Vandebeek Hilde, wonende te Houthalen, Weidestraat 28, nationaal nummer 58.11.26026-04.

- de heer Willy Kuppens, voornoemd, nationaal nummer 54.01.01-021.23

- mevrouw Rita Van Meulder, wonende te Houthalen, Boogstraat 1, nationaal nummer 53.01.31030.63

- de heer Jef Lingier, wonende te Houthalen, Vredelaan 2/3, nationaal nummer 48.01.25-237.28 - de heer August Lefrère, voornoemd, wonende te Houthalen, Kruisstraat 17, nationaal nummer 590915-023.53

- mevrouw Hilde Stulens, wonende te Houthalen, Kruisstraat 17, nationaal nummer 59.08.18.012.64 - de heer Urbain Vanspauwen, wonende te Houthalen, Groenstraat 68, nationaal nummer 50.06.27.017.71

- mevrouw Paula Huisman, wonende te Houthalen, Groenstraat 68, nationaal nummer 49.06.12.014.18

Bezoldiging: Het mandaat van de bestuurders en van de commissaris is niet bezoldigd. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een vergoeding worden toegekend; deze beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn. Gedelegeerd bestuurder

De heer Gilbert CLAES, voornoemd, wordt als gedelegeerd bestuurder aangeduid om binnen de richtlijnen van het huishoudreglement het dagelijks bestuur uit te oefenen. Aan de gedelegeerd bestuurder verlenen de oprichters, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de bijzondere volmacht om de vervulling van de formaliteiten zoals de inschrijving in de Kruispuntenbank van Ondernemingen, de inschrijving in het Rechtspersonenregister, de aanmelding bij de Belasting over de Toegevoegde Waarde naast deze van andere in het huishoudelijk reglement opgenomen formaliteiten, te verzekeren.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergade¬ring zal gehouden worden in het jaar 2017.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend

Bart Drieskens

Geassocieerd notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
COMPANI

Adresse
WEIDESTRAAT 28 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande