CUISSON D'OR

Association sans but lucratif


Dénomination : CUISSON D'OR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.403.115

Publication

04/12/2013
ÿþegnil MOD 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Il1 101055"

Voi behol aan Belgi Staat:

£-1/4-1 a. ---- /1 5-

Ondememingent : Benaming :

(voluit) (verkort)

Rechtsvorm :

Zetel

Cuisson d'Or

V.z.w,

Biesdeile 58

3980 Tessenderlo

RECHTBANK VAN

2 2 -11- 2013

Griffie

, HASSELT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : VZW: oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Carlos De Baecker te Antwerpen op 14 november 2013 dat eenl

vereniging zonder winstoogmerk werd opgericht door:

1, Mevrouw EBCKELS Gwendoline Mariëlia Jas, geboren teLAntwerpen op t's september 1978, wonende te:

3980 Tessenderlo, Biesdeile 58, "

2. De heer BALUWE Paul Anna Ernest, geboren te Merksem op 8 juli 1958, wonende te 3980 Tessenderlo,' . Biesdeile 58.

3. De heer ROMBOUTS Frans Jan Constantie, geboren te Mol op 28 januari 1950, wonende te 3071. Kortenberg (Erps-kwerps), Donkerstraat 56.

4. De heer THIJSSEN Richard Lambert Adrien Ghislain, geboren te Brussel(district 2) op 20 april 1952, (I.K.: 591-2373925-491 R.R. 52,04,20-161.68], wonende te 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever), Beverstraat 11. met volgende standregelen:

STATUTEN

HOOFDSTUK 1. -ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1:

De naam van de vereniging luidt; "Cuisson d'Or",

, Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging

' vermelden haar naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk:

"of de letters "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

De vereniging is gevestigd te 3980 Tessenderlo, Biesdelle 58, Zij ressorteert onder het gerechtelijk'

' arrondissement Hasselt. Om de zetel te verplaatsen is een beslissing van de algemene vergadering vereist,:

: genomen met inachtneming van de formaliteiten opgelegd voor een statutenwijziging.

Artikel 2:

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

. Zij verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van deze akte ter griffie van

' de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt,

Zij kan te allen tilde worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, genomen met inachtneming

van de formaliteiten opgelegd voor een statutenwijziging,

Artikel 3:

" De vereniging heeft als doel: initiatieven te nemen ter bevordering van de goede praktijken in de horeca in" België en eventueel ook buiten het land. Hiertoe kan de vereniging eigen initiatieven ontwikkelen en zelf ter: uitvoering brengen, of de uitvoering ervan toevertrouwen aan externe verenigingen of bedrijven, al dan niet. tegen vooraf bepaalde financiële voorwaarden. Om haar initiatieven te ondersteunen ken de vereniging; persartikels leveren, persrelaties verzorgen, audiovisuele of multimedia presentaties verwezenlijken of deze aan, andere verenigingen of bedrijven toevertrouwen, alle secretariaat- en uitvoeringsactiviteiten voor de eigen, initiatieven ontplooien of deze toevertrouwen aan externe verenigingen en bedrijven, al of niet tegen vooraf: bepaalde financiële voorwaarden.

De vereniging ken aile advies die zij nodig acht om haar doelstelling te bereiken, inwinnen bij andere:

" verenigingen of bedrijven, al of niet tegen vooraf bepaalde financiele voorwaarden,

De vereniging kan assistentie verlenen, zowel aan particulieren, handelaars, bedrijven en andere organisaties. Tevens kan zij cursussen of seminaries en voordrachtcycli organiseren over onderwerpen die de horeca; rechtstreeks of onrechtstreeks aanbelangen.

" De vereniging kan alle roerende en onroerende, financiële en commerciële handelingen stellen die, rechtstreeks' of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met het doel van de vereniging verband houden of de verwezenlijking 'eivan kunnen vergemakkelijken enfof helpen uitbreiden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa ; Naam en handtekening

ffl

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

:Artikel 4: - - ------- - --------

' De vereniging streeft het hierboven gemeld doel na door met betrekking tot de hierboven omschreven aangelegenheden en de daaraan verwante domeinen: met onder andere het opzetten en operationeel houden van een website en andere sociale media, de organisatie van een gastvrijheidswedstrijd, de publicatie van een aan die wedstrijd verbonden palmaresboek, de organisatie van niet in aantal gelimiteerde activiteiten bedoeld voor de horeca en aanverwante leveranciers.

Zij kan bij het nastreven van dit doel alle initiatieven nemen en voor de verwezenlijking ervan alle passende middelen aanwenden. Zij mag de onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn verwerven en behouden zo in volle eigendom als in vruchtgebruik.

Zij is er niet op gericht enige nijverheids- of handelszaak te drijven en tracht niet een stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

Artikel 5:

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Artikel 6:

Er kunnen bijzondere reglementen opgesteld worden in aanvulling en/of uitvoering van huidige statuten doch deze reglementen mogen geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met deze statuten.

Over de vaststelling alsmede de in werking stelling of opheffing van deze reglementen beslist de raad van bestuur, tenzij door deze statuten een ander orgaan daartoe de bevoegdheid krijgt.

De naad van bestuur zal een Huishoudelijk Reglement opstellen.

Dit huishoudelijk reglement geeft, voor zover nodig, nadere regels omtrent het lidmaatschap, de introductie, het bedrag der contributies en lidgelden voor beperkte duur (gastleden), de werkzaamheden van de raad van bestuur de vergaderingen, de wijze van uitoefening van het stemrecht, het beheer en gebruik van het gebouw der vereniging, de redactie en uitgave van publicaties, de organisatie van uitstappen, evenementen en bijeenkomsten, de splitsing van activiteiten en bevoegdheden van de vereniging in afdelingen en secties, en alle verdere onderwerpen, waarvan de regeling haar gewenst voorkomt.

Het huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd bij besluit van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid indien daarom schriftelijk wordt verzocht door ten minste een derde van de stemgerechtigde leden der vereniging.

Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die afwijken van of die in strijd zijn met de bepalingen van de wet of van de statuten, tenzij de afwijking door de wet of de statuten wordt toegestaan. HOOFDSTUK Il. - LIDMAATSCHAP

Artikel 7:

7.1 Werkende leden

Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen als werkend lid aanvaard worden. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als werkend lid op de eerstvolgende vergadering, Op deze vergadering dienen minstens twee leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met unanimiteit van stemmen.

Werkende leden zijn personen die zich verbinden de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen en zich actief in te zetten voor de werking van de vereniging met naleving van de bepalingen van deze statuten en de interne reglementen. Nadat zij overeenkomstig de bepalingen van deze statuten tot het lidmaatschap zijn toegelaten zijn zij stemgerechtigd in de algemene vergadering,

7.2 Toegetreden leden

De vereniging aanvaardt bovendien de steun, sympathie en medewerking van alle personen die zich betrokken voelen bij haar doel en activiteiten, aan wie zij toetreding tot de activiteiten van de vereniging ais "sympathisanten, begunstigers of ereleden" kan aanbieden zonder dat zij hierdoor het lidmaatschap verwerven, toegang hebben tot de algemene vergadering en/of er stemrecht hebben.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke of mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden en mits de betaling van het toepasselijke lidgeld, zoals jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die omschreven worden in het huishoudelijk reglement. Zij worden regelmatig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden van de vereniging en kunnen aanspraak maken op de diensten van deze laatste binnen het kader van haar doel en de reglementen van de vereniging.

7.3 Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden, Dit register vermeldt hun identiteit (naam, voornaam en woonplaats) evenals de nauwkeurige opgave van hun adres. In dit register worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding, schorsing of uitsluiting van de leden ingeschreven door de raad van bestuur binnen de acht dagen nadat hij daarvan in kennis is gesteld. Evenzo de i adreswijzigingen van de leden. Het adres van de leden zoals opgenomen in het register is bepalend voor de verzending van de oproepingen en kennisgevingen aan de leden.

i Alle leden kunnen dit register op de zetel raadplegen.

Artikel 8:

Over de toetreding ais " werkende lid", als bedoeld in artikel 7.1 en aanvaarding als "sympathisant, begunstiger of erelid" bedoeld in artikel 7.2 beslist de raad van bestuur, met inachtneming van de bij het Huishoudelijk Reglement vast te stellen regels. Het lidmaatschap begint op het ogenblik van de aantekening ervan in het ' ledenregister.

lid. kan _op_ elk .uittreden..door.zijn.ontslag_ aan te _bieden.aan,het_bestuur ,bij_aangetekende..brief:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

s

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

verzonden-naar-de zetel van de'vereniging.

Het ontslag gaat in een maand na de verzendingsdatum van de ontslagbrief ogenblik waarop de aantekening in

het ledenregister wordt geschrapt.

Artikel 9:

Het lidmaatschap eindigt door:

a/ overlijden;

bl uittreding;

cl uitsluiting, overeenkomstig het bij het volgende artikel bepaalde,

Artikel 10:

1. Een lid kan door de algemene vergadering uit de vereniging gesloten worden :

a) wanneer hij of zij handelt in strijd met deze statuten, de krachtens szleze statuten ingestelde reglementen, of de besluiten van de vereniging;

b) wanneer hij of zij, door handelingen, nalatigheid of anderszins, naar het oordeel van de raad van bestuur, de belangen van de vereniging schaadt;

c) wanneer hij of zij gedurende de eerste vier weken van het verenigingsjaar in gebreke blijft de lidmaatschapsbijdrage over dat jaar te voldoen.

2. De uitsluiting kan slechts uitgesproken worden met een meerderheid van tweelderden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3. Van de uitsluiting wordt de betrokkene in kennis gesteld bij aangetekend schrijven,

4. Van deze algemene vergadering die moet beslissen over de al dan niet uitsluiting wordt de betrokkene ten minste veertien dagen van tevoren schriftelijk verwittigd, op het adres zoals het voorkomt in het ledenregister.

5. De uitsluiting wordt binnen de week na het besluit van de algemene vergadering aangetekend in het leden register..

Artikel 11:

a/ Een lid kan door de raad van bestuur voor een periode van ten hoogste één jaar worden geschorst, indien artikel 10-1 op de betrokkene weliswaar van toepassing is, doch volgens de raad van bestuur met een lichtere maatregel kan worden volstaan; de raad van bestuur bepaalt voor elk geval de omvang en duur van de disciplinaire maatregel.

b/ De betrokkene wordt van de schorsing schriftelijk in kennis gesteld.

cl Het besluit wordt binnen de week aangetekend in het ledenregister.

Artikel 12:

al De leden nemen persoonlijk geen verplichtingen op uit hoofde van de verbintenissen aangegaan door de vereniging andere dan het naleven van de wet, de statuten, de reglementen en de directieven van de organieke vertegenwoordigers van de vereniging en hun aangestelden.

Hun financieel engagement is strikt beperkt tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage waarvan het bedrag voor aile leden gelijkelijk wordt vastgesteld door de algemene vergadering, behoudens de betaling van eventuele retributies en bijdragen in de kosten bij deelname aan bijzondere activiteiten en gebruikmaking van diensten van de vereniging.

Het maximumbedrag van de jaarlijkse ledenbijdrage is bepaald op 750,00 euro.

b/ De ontslagnemende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden, evenals de erfgenamen of rechtverkrijgenden van het overleden lid hebben hoegenaamd geen recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of door hun lastgevers, niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch verzegeling of inventaris van het bezit van de vereniging eisen of vorderen.

HOOFDSTUK III. - BESTUUR

Artikel 13:

1. De leiding van de vereniging berust bij een raad van bestuur, bestaande uit minimum drie personen, benoemd door de algemene vergadering voor de duur die zij bepaalt bij de aanstelling.

De bestuursfuncties worden minstens ingevuld als volgt: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Als evenwel slechts drie personen werkende leden zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Indien de raad van bestuur slechts twee leden telt, dan vervult de secretaris tevens de taak van penningmeester,

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging Uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar.

2. De verkiezing van de bestuursleden geschiedt ais volgt

De bestuursleden worden gekozen door de algemene vergadering. Voor elke bestuursfunctie wordt afzonderlijk

gestemd, te beginnen met de Voorzitter, vervolgens de Secretaris en ten slotte de Penningmeester mits er ten

minste twee kandidaten zijn voor het opnemen van de functie.

Om te worden verkozen moet de kandidaat bij de stemming de gewone meerderheid van de uitgebrachte

stemmen behalen.

In de tweede stemronde is de kandidaat die de meeste stemmen behaalt verkozen.

3. De bestuurders in functie kunnen te allen tijde worden afgezet door de algemene vergadering die daarover besluit met gewone meerderheid van stemmen.

4. De opdracht van bestuurder neemt van rechtswege een einde bij zijn overlijden of onbekwaamverklaring of wanneer de in de tijd beperkte duur van de opdracht is verstreken.

Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene termijn niet hernieuwd worden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat zij worden vervangen. In tussentijdse vacatures voorziet, indien nodig, de raad van bestuur. Elke bestuurder aangeduid om een vacant mandaat in te vullen, doet de tijd uit van zijn voorganger.

5._Bij afwezigheid_otbelet,.wordt_de voorzitter.door_de.secretaris_vervangen,_ertde_secretaris_dooneen_raadslid..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Vocfr-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Zij verkrijgen' alsdan- op' -intern"vlak,"de ` bevoegdheden 'die- -aan- -de door -hen waargenomen functie -zijn-

verbonden.

Artikel 14:

1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

2. Indien er drie of meer bestuurders zijn aangesteld, vertegenwoordigt de raad van bestuur als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging ten aanzien van derden voor alle rechtshandelingen rechtsgeldig verbonden ofwel door twee bestuurders, die gezamenlijk optreden ofwel door de Voorzitter, aan wie individuele vertegenwoordigingsmacht is toegekend,

Indien de vennootschap slechts twee bestuurders telt, wordt zij in en buiten rechte vertegenwoordigd door beide bestuurders, gezamenlijk handelend.

3. Het dagelijks bestuur kan worden toevertrouwd aan een directiecomité of aan een of meer directeurs die binnen de perken van de hen opgedragen bevoegdheid de vereniging kunnen verbinden.

De raad van bestuur of, indien er slechts twee bestuurders zijn, de bestuurders, stelt/stellen de directeur(s) aan en legt/leggen de vaarwaarden vast van zijn/hun aanstelling met inbegrip van de omschrijving van de omstandigheden krachtens dewelke hun functie wordt beëindigd. De raad van bestuur of de twee bestuurders kan/kunnen op elk ogenblik en zonder verplicht te zijn tot enige verantwoording een einde stellen aan de door hem/hen verleende opdracht(en).

indien een directiecomité wordt aangesteld, dan wordt aan de leden ervan alle macht verleend om gezamenlijk handelend met tenminste twee van hen namens de vereniging op te treden binnen het kader van het dagelijks bestuur.

Indien een of meer directeurs worden aangesteld, zonder dat deze worden verenigd in een comité, dan heeft elke directeur afzonderlijk handelend de macht om namens de vereniging op te treden binnen het kader van het dagelijks bestuur.

De leden van de raad van bestuur en de personen gelast met het dagelijks bestuur nemen geen enkele persoonlijke verplichting op inzake de verbintenissen door de vereniging aangegaan uitgenomen wat betreft de bestuurders in de aangelegenheden als opgesomd in artikel 26 septies van de wet op de VZW.

Artikel 15:

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of zijn gemachtigden telkens ais het belang van de vereniging dit vergt. De raad van bestuur moet bijeengeroepen worden binnen de vijftien dagen wanneer twee bestuursleden, een schriftelijk verzoek hiertoe aan de voorzitter richten.

Artikel 16:

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Elke bestuurder kan bij gewone brief een ander lid van de raad van bestuur afvaardigen om hem te vertegenwoordigen of in zijn plaats te stemmen. Een bestuurder kan echter niet meer dan één ander bestuurslid vertegenwoordigen.

HOOFDSTUK IV.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17:

1. De algemene vergadering is binnen de bepalingen van deze statuten en van de reglementen krachtens deze statuten ingesteld, de hoogste macht in de vereniging, voor zover de beslissing over bepaalde aangelegenheden krachtens statuten of reglementen niet aan een ander orgaan is opgedragen. Zij is uitsluitend bevoegd om te beraadslagen en te besluiten in de hierna gemelde aangelegenheden ais bepaald in de wet, te weten

-wijziging van de statuten;

-benoeming of afzetting van bestuurders en commissarissen;

-kwijting aan bestuurders en commissarissen;

-goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-ontbinding van de vereniging;

-uitsluiting van een lid;

-omzetting in een andere rechtsvorm (vennootschap met sociaal oogmerk).

2. Alle leden worden tenminste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen bij email gericht

aan hun adres zoals dit in het ledenregister is opgenomen. De agenda wordt bij de email tot oproeping

gevoegd.

De oproeping mag ook geschieden door een mededeling ten minste drie weken voor de vergadering

aangebracht op het mededelingenbord in het verenigingslokaal of opgenomen in het ledenblad.

Omtrent de leiding van de algemene vergadering, worden bij huishoudelijk reglement regels gesteld.

Artikel 18:

1. Jaarlijks wordt op 7 juni om 18 uur op de zetel of in de plaats aangeduid in de oproeping de jaarvergadering

gehouden.

Omtrent de in deze vergadering te behandelen punten worden bij huishoudelijk reglement regels gesteld,

Op deze vergadering wordt door de raad van bestuur de rekeningen voorgelegd met betrekking tot het

afgelopen verenigingsjaar.

2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden:

a) zo dikwijls de raad van bestuur zulks nodig oordeelt;

b) wanneer ten minste één/vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt.

3. in de gevallen, bedoeld in het tweede lid sub b), is de raad van bestuur ertoe gehouden de vergadering te _beleggen.binnen_een_door_de aanvragers.te.bepalen termijn,_die.niet_korier, dan twee maanden.kan.zijn..BliFtde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

raad-van'bestour terzake in gebreke;-dan-wordt de vergaderingza spoedig mogelijk belegd-doorde-aanvragers;

' met inachtneming van hetgeen bij huishoudelijk reglement omtrent de oproeping tot algemene vergadering is

bepaald.

Artikel 19:

1. Alleen de werkende leden hebben stemrecht. Elk werkend lid heeft recht op één stem. Stemming bij volmacht is geoorloofd doch de volmacht moet worden gegeven aan een mede werkende lid dat slechts houder mag zijn van één volmacht. De raad van bestuur kan de vorm van de volmachten bepalen en voorschrijven dat deze volmacht ten minste vijf dagen voor de vergadering, neergelegd wordt op de zetel van de vereniging.

2. Tenzij bij deze statuten anders is bepaald, worden aile besluiten bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Voor het bepalen van die meerderheid worden blanco en ongeldige stemmen geacht niet te zijn uitgebracht.

3. De raad van bestuur bepaalt de wijze van stemming,

4. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5. Er kan alleen maar geldig worden gestemd over voorstellen die zijn opgenomen in de agenda. Elk voorstel ondertekend door tenminste éénitwintigste van de leden wordt op de agenda gebracht.

6. De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard in een register op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Ze zijn daar ter inzage beschikbaar voor leden en derden. Derden dienen echter een belang aan te tonen. Leden en belanghebbenden kunnen zich een afschrift van deze besluiten laten afleveren mits zij daarvoor de geëigende vergoeding betalen bepaald door de raad van bestuur. Verder worden de besluiten gepubliceerd en ter inzage gegeven aan derden in de gevallen waarin en op de wijze waarop de wet dit voorziet.

HOOFDSTUK VII. - WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 20:

1. Deze statuten kunnen slechts gewijzigd worden bij besluit van een algemene vergadering, die over de voorgestelde wijziging slechts geldig kan beraadslagen en besluiten, wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en ten minste tweelderden van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

2. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met unanimiteit van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3. Wanneer de wijziging betrekking heeft op de statutaire bepalingen die de bevoegdheid, de organisatie en werking van de raad van bestuur van de vereniging regelen, kan zij alleen worden aangenomen op dezelfde wijze ais is voorgeschreven voor een verandering van het doel.

4. Indien op de eerste vergadering minder dan tweelderden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten en de hiervoor opgesomde wijzigingen aannemen bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze tweede vergadering mag niet eerder gehouden worden dan vijftien dagen na de eerste vergadering.

HOOFDSTUK VIII.  CONTROLE

Artikel 21:

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen, kan aan één of meer commissarissen worden opgedragen, gekozen onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, die benoemd worden voor een hernieuwbare termijn van drie jaar door de algemene vergadering, die tevens hun bezoldiging vaststelt.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft ieder werkende lid individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van de commissaris.

Artikel 22:

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, ai dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK IX. - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

Artikel 23:

1. De vereniging is ontbonden :

a) nadat in een bijzonder daartoe belegde algemene vergadering met unanimiteit van de uitgebrachte stemmen tot ontbinding is besloten;

b) zodra de vereniging minder dan drie werkende leden telt en op verzoek van een belanghebbende;

c) na een rechterlijke beslissing waarbij de ontbinding wordt uitgesproken om één van de redenen opgesomd in de wet;

d) door de vaststelling dat zij van rechtswege eindigt.

2. De in het eerste lid sub a) bedoelde vergadering mag het voorstel tot ontbinding niet in behandeling nemen, indien niet ten minste tweelderden van de werkende leden aanwezig zijn.

Ingeval dit aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, wordt binnen de maand een nieuwe algemene vergadering belegd, die dan, ongeacht het aantal aanwezige werkende leden, het voorstel in behandeling neemt en erover kan beslissen met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 24:

1. De vereffening wordt gevoerd door één of meer vereffenaars daartoe aangesteld al naar het gelang het geval door de rechter of de algemene vergadering, en bij ontstentenis daarvan, door de bestuurders in functie op het tijdstip waarop de beslissing tot ontbinding wordt genomen.

2. De vereffenaars stellen na aanzuivering van het passief de bestemming van het actief vast.

3. Bij ontstentenis van een enige bepaling hieromtrent in deze statuten of van een beslissing terzake van de 1.algemene_vergadering .geven. de_vereffenaars_aan.hetsaldo Aran_da iereffeningsrekening-eea bestemming. dia,

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vo6r-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

" c "

.

MOMOD 2.2

Luik B Vervolg

-zoveel mogelijk -overeenkomt met het maatschappelijk doel waarvoor de-vereniging is opgericht: "'

4. Bij het einde van de vereffening brengen de vereffenaars verslag uit al naar het gelang het geval aan de rechter of de algemene vergadering, waarbij zij, in voorkomend geval, een overzicht voorleggen van de waarden van de vereniging en van het gebruik daarvan.

5. De goedkeuring die de rechter of de algemene vergadering geven aan de rekening en verantwoording, strekt

de vereffenaars tot volledige decharge.

HOOFDSTUK X. - ONVOORZIENE GEVALLEN

Artikel 25:

In alle gevallen, waarin deze statuten of de krachtens deze statuten ingestelde reglementen niet voorzien,

beslist de raad van bestuur

EERSTE ALGEMENE VERGADERING

AGENDA

Benoeming bestuurders

Nadat aldus de comparanten de statuten van de vereniging hebben vastgesteld zijn zij onmiddellijk

samengekomen in eerste algemene vergadering en hebben zij aangesteld als bestuurders voor onbepaalde

duur met volgende taakverdeling :

Voorzitter: Mevrouw EECKELS Gwendoline, voornoemd.

Secretaris: De heer ROMBOUTS Frans, voornoemd.

Penningmeester: De heer BALUWÉ Paul, voornoemd.

Voot-behouden aan het Belgisch Staatsblad

DE NOTARIS, Carlos De Baecker

Tegelijk hiermee neergelegd

Uitgifte oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CUISSON D'OR

Adresse
BIESDELLE 58 3980 TESSENDERLO

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande