CV DE JODELERRE

Association sans but lucratif


Dénomination : CV DE JODELERRE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.795.838

Publication

14/02/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : Benaming ' . 0 5 4 5. 7 9 5, 8 38

(voluit) : Cv de jodelèrre

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Krekelgrachtstraat 3, 3770 RIEMST

Onderwerp akte : Statuten

Tussen de ondergetekenden

Voorzitter : Neven Jordy, Sint-Antoniusstraat 4 3370 Riemst Belg;

Secretaris : Engels Michiel, bolderstraat 120, 3770 Riemst, Belg:

Penningmeester : Hauban Femke,Krekelgrachtstraat 3, 3770 Riemst, Belg;

2de Penningmeester : Vos Wim,Bampstraat 7a/2, Riemst, Belg;

Beheerder-Opzichter: Pruisscher Ruud, Mgr, Kerkhofslaan 49, 3770 Riemst, Belg.

Bestuursleden

Jackers Maarten, Valmeerstraat 122, 3770 Riemst

Froidmont Ron, Stroekestraat 2A, 3770 Riemst

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk

op te richten, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld :

TITEL 1.  Naam, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam : " CV DE JODELERRE", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3770 Riemst, Krekelgrachtstraat 3, 3770 Riemst.

De raad van beheer is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen het territorium van BeIgië. Het gerechtelijk arrondissement is gelegen te Tongeren. Rechtbank van Koophandel, Kielenstraat 22/4, 3770 Tongeren, Tel: 012/399704.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel om de deelname aan carnavalsoptochten zowel binnen de fusie Riemst

als daarbuiten van zijn leden mogelijk te maken door de deelnameprijs sterk te verlagen

voor leden van de vereniging, evenals deelname van zijn leden aan de culturele activiteiten in de

gemeenten Riemst en aangrenzende gemeenten.

De vereniging kan, om dit doel te bereiken, activiteiten organiseren,

zoals het organiseren van fuiven, eetdagen, etc. De vereniging is niet gebonden door enige beperking in de

middelen waardoor ze dit doel kan realiseren. Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij'

voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te verwerven of hieromtrent andere zakelijke

rechten zonder enige beperking hieromtrent, uit te oefenen.

TITEL II.  Leden

Art. 4. Het aantal werkende leden is niet beperkt maar mag niet minder bedragen dan drie. De

ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden: al wie door de raad van beheer aanvaard wordt met een 2/3 meerderheid van stemmen zonder dat de raad zijn: beslissing moet wettigen. De raad van beheer beslist soeverein over elk ander verzoek tot opneming. De raad van beheer kan op de door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, aangesloten, corresponderende, steunende of beschermende leden tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Elk lid dat de vereniging vroegtijdig verlaat heeft geen aanspraak

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd t@r griffie der

rechtbank V. koophandel to TONGEREN

O 4 -02- 2.014

De Hoofdgriffier, Griffie

IIIiiuIuiuiR111.1u

be a BE sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

op enig deel van maatschappelijk bezit en kan niet teruggave van de door hem betaalde bijdragen eisen. Het lid is echter gehouden zijn verplichtingen voor het lopende jaar te vervullen.

Art. 5. Van de werkende leden kan door een beslissing van de algemene vergadering een jaarlijkse bijdrage, met een maximum van EUR 100,00 per jaar, gevraagd worden waarvan het bedrag door datzelfde orgaan wordt vastgesteld.

Art. 6. Het lidmaatschap kan beeindigd worden op verijwillige basis, enkel bestuursleden en beheerders dienen hun ontslag in te dienen bij secretaris. Enkel in geval van hoogdringendheid kan het bestuur een lid uitsluiten met een meerderheid van twee derden der stemmen.

TITEL III.  Beheer

Art. 7. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie

beheerders. De beheerders dienen werkend lid van de vereniging te zijn. Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur. De beheerders zijn steeds herverkiesbaar. Het mandaat eindigt door overlijden, ontslag, afzetting en door verlies van het lidmaatschap. De beheerders zijn automatisch lid van het dagelijks bestuur en worden belast met de dagdagelijkse werkzaamheden.

Art. 8. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke

gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking

te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn

voorbehouden. De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der beheerders of zelfs aan een derde niet-lid van de vereniging, Beheerders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Art. 9. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een secretaris een

penningmeester en een opzichter. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste aanwezige beheerder, Het voorzitterschap van de raad mag door dezelfde persoon slechts gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren worden waargenomen tenzij de raad met een meerderheid van drie vierden der uitgebrachte stemmen zou beslissen om zijn mandaat te verlengen met een opvolgende nieuwe termijn van drie jaar. Dezelfde meerderheid is vereist voor de daaropvolgende termijnen van drie jaar voorzittersmandaat door dezelfde persoon, De raad kan één of meer afgevaardigde-beheerders of directeurs aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast. De secretaris verzorgt de dagelijkse briefwisseling en de penningmeester tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas, en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties als eiser of verweerder.

Art. 10. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen der aanwezige beheerders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art, 11. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden bij uitsluiting van de ereleden, aangesloten, corresponderende, steunende of beschermende leden. De uitsluitende bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Ohet wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de beheerders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Art. 12, De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting en van het beleid van de beheerders. De beheerders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens ais tenminste een vijfde van de werkende leden daarom verzoekt en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad. Al de werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering.

Art. 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens

afwezigheid door de oudste van de beheerders. Al de werkende leden beschikken in de vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander !id. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur,

Art. 14. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen, behalve in de gevallen waar de wet of deze statuten het anders voorzien.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Luik B -Vervolg

Over het wijzigen van statuten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en mits artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 wordt nageleefd. Bij elke statutenwijziging dient dus de wet van 27 juni 1921 te worden nageleefd.

Art. 15. De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder ter zetel van de

vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels warden door de voorzitter en de secretaris van de raad van beheer ondertekend.

TITEL V. -- Ontbinding, vereffening

Art. 16. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan ontbonden werden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 bepaalde of door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Art. 17. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden overgemaakt worden aan: Make a Wish Fundation Belgium-Vlaanderen, de Merodelei 79/16, 2300 Tumhout

Art, 18. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen zonder winstoogmerk van overeenkomstige toepassing.

Aldus opgemaakt te Riemst op 28 oktober 2013,

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk " CV DE JODELERRE " met zetel te

Riemst, Krekelgrachtstraat 3 , zijn de stichters in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en

hebben in uitvoering van artikel zeven van de statuten voor de eerste maal als leden van de raad van beheer

aangesteld:

Neven Jordy, Sint-Antoniusstraat 4 3370 Riemst

Engels Michiel, bolderstraat 120, 3770 Riemst

Hauben Femke,Krekelgrachtstraat 3, 3770 Riemst

Vos Wim,Bampstraat 7a/2, Riemst

Pruisscher Ruud, Mgr. Kerkhofslaan 49, 3770 Riemst

Onmiddellijk na hun aanstelling in vergadering bijeengekomen, hebben de leden van de raad van beheer,

overeenkomstig artikel negen van voormelde statuten, met eenparigheid van stemmen onder elkaar

aangesteld :

Ais voorzitter: Neven Jordy

Als secretaris : Michiel Engels

Als penningmeester:Hauben femke

Als 2de penningmeester : Vos Wim

Als Beheerder-Opzichter : Pruisscher Ruud

Zij hebben in uitvoering van artikel negen bovenvermelden ais afgevaardigd-bestuurder aangeduid die gemachtigd worden om door hun handtekening in zaken van dagelijks bestuur, waaronder gerekend worden de financiële verrichtingen, de vereniging te verbinden.

Opgemaakt te Riemst op 28 Oktober 2013 en ondertekend door aile stichtende leden, beheerders en

afgevaardigde-beheerders die verklaren te aanvaarden.

Jordy Neven, Engels Michiel, Hauben femke, Pruisscher Ruud, Vos Wim,

Nood

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOA 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nofaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/08/2015
ÿþ LIOO22

lyi6ez C3 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr. : 0545795838

Benaming Cv De Jodelèrrre

(voluit) :

(afgekort) : Cv De Jodeièrre

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Krekelgrachtstraat 3 3770 Riemst Belgie

Onderwerp akte : Verandering statuten

Graag willen wij melden dat de volgende bestuursleden onze vereniging hebben verlaten.

Penningmeester : Hauben Femke, Kerkeigrachtstraat 3, 3770, Riemst, Belg;

2De Penningmeester : Vos Wim, Bampstraat 7a12, 3770, Riemst, Belg

Bij deze zijn wij genoodzaakt onze zetel te veranderen.

Y 1H11It11IIIAIII

iveergeidgd ter grime aer-recrue« y. koophandel Antwerpen, afd. Tongeren

0 ó -ca- 2015

De griffeifFie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onze vereniging zal verder gaan met de volgende bestuursleden :

Voorzitter : Neven Jordy, Sint Antoniusstraat 4, 3770, Riemst, Belg;

Secretaris: Engels Michiel, Bolderstraat 120, 3770, Belg;

Penningmeester: Pruisscher Ruud, Mgr. Kerkhofslaan49, 3770, Riemst, Belg;

Ruud Pruisscher neemt de taak over als Penningmeester.

Onze zetel zal zich heden bevinden op:

Mgr. kerkhofslaan 49

3770 Val-Meer Riemst

Belgie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CV DE JODELERRE

Adresse
KREKELGRACHTSTRAAT 3 3770 RIEMST

Code postal : 3770
Localité : RIEMST
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande