CV VEULS TE LOAT BEGOST

Association sans but lucratif


Dénomination : CV VEULS TE LOAT BEGOST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.341.441

Publication

19/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte: Oprichting VZW

Heden, 30 november 2013 wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Bij algemene vergadering van 30 november 2013, gehouden in de Dennenstraat 7 A te 3940 Hechtel-Eksel, na vaststelling dat de vergadering regelmatig is, wordt bij unanimiteit besloten de statuten vast te leggen.

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel en duur

Art. 1: Benaming van de vereniging: De vereniging draagt de naam  CV Veuls te loat begost .

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in de Hoofdstraat 22 bus 3 te 3940 Hechtel-Eksel en valt onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De maatschappelijke zetel kan door een gewone beslissing van de raad van bestuur worden verplaatst. De vereniging heeft als rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 3: Doel vereniging: De vereniging heeft tot doel om deel te nemen aan de activiteiten die rechtstreeks en onrechtstreeks te maken hebben met carnaval om zo het carnavalsgebeuren in de gemeente levendig te houden. De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. De vereniging mag daarom alle handelingen stellen, contracten afsluiten en opdrachten verrichten ter verwezenlijking van haar doel.

Art. 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2: Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art. 5: Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Hasselt. Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 6: Om lid te worden van de vereniging moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van

Naam vereniging: CV Veuls te loat begost

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Hoofdstraat 22 bus 3 - 3940 Hechtel-Eksel

OPRICHTINGSAKTE VZW

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : CV Veuls te loat begost

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307869*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Hoofdstraat 22 3

0543341441

3940

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Hechtel-Eksel

Griffie

Neergelegd

17-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de aanwezige stemgerechtigden. Bij een gelijk aantal stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Tegen deze beslissing, die niet dient gemotiveerd te worden, is geen beroep mogelijk. In de notulen wordt enkel vermeld of de kandidaat al dan niet aanvaard is en met welke meerderheid van stemmen. Diegene die niet werd aangenomen kan zich slechts een jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

Art. 7: Er mag een lidgeld aan de leden worden gevraagd die niet meer dan 100 ¬ per jaar bedraagt. De algemene vergadering kan dit bedrag herzien, de beslissing gebeurt met een 2/3e meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden.

Art. 8: Het lidmaatschap eindigt van rechtswege door overlijden van een lid of de ontbinding van lidrechtspersoon en wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder hij/zij aanvaard werd vanaf het moment dat het betrokken lid per aangetekende brief op de hoogte werd gesteld dat hij/zij niet meer aan de voorwaarden voldoet. Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door het opsturen van een brief aan de raad van bestuur. Elk toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door een mondelinge vermelding aan de raad van bestuur. Een lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3e van de stemmen.

Art. 9: Elk lid verbindt er zich toe actief mee te werken aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De leden werken op vrijwillige basis. De leden verbinden zich er toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het doel van de vereniging of die de vereniging op enigerlei wijze schade toe brengen.

Art. 10: De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van overleden leden, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

Hoofdstuk 3: Het bestuur

Art. 11: De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 3 jaar. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. De bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar. Valt een mandaat tussentijds open, dan zal de bestuurder die door de algemene vergadering wordt benoemd ter vervanging het mandaat van zijn voorganger voltooien.

Art. 12: De raad van bestuur komt bijeen door oproep vanwege de voorzitter telkens het belang van de vereniging dat vergt.

Art. 13: Iedere bestuurder kan zelf ontslag indienen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 14: De bestuurders kunnen ten alle tijden ontslagen worden door de algemene vergadering die daarover beslist met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 15: De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Hoofdstuk 4: Algemene Vergadering

Art. 16: De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid van de voorzitter door de ondervoorzitter. Elk effectief lid

heeft het recht om de algemene vergadering bij te wonen en beschikt over een stem. Elk effectief lid kan zijn/haar

stem bij afwezigheid op de algemene vergadering schriftelijk een volmacht overdragen aan een ander effectief

lid. Ieder effectief lid mag maximaal één gevolmachtigde stem van een niet aanwezig lid in rekening brengen.

Art. 17: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- Het wijzigen van de statuten, indien hiervoor 2/3e van de effectieve stemgerechtigde leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn. De wijziging is pas aangenomen indien 2/3e van de aanwezige stemgerechtigden

hiermee instemmen.

- Het benoemen en het ontslaan van de bestuurders.

- Het goedkeuren van de begroting en rekeningen.

- De ontbinding van de vereniging.

- De uitsluiting van een lid.

- In alle gevallen waarin de wet of de statuten dit vereisen.

- Behoudens de hiervoor vermelde gevallen kan de algemene vergadering geldig beraadslagen over de punten

die niet vermeld zijn op de agenda, mits alle aanwezige effectieve leden hiermee instemmen.

Art. 18: Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de

leden dit vraagt.

Art. 19: De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter, ondervoorzitter of secretaris-penningmeester per gewone

brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens vijf dagen

voor de voorgestelde datum. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur.

Art. 20: Van elke vergadering worden notulen gemaakt die aan alle leden worden verstuurd.

Hoofdstuk 5: De boekhouding

Art. 21: Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 mei tot 30 april. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders. Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend gebruikt worden voor de verwezenlijking van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Art.22: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op wijze die bepaald is in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of een ander goed doel.

doel van de vereniging.

Hoofdstuk 7: Slotbepaling

Art. 23: Voor al wat niet in de statuten bepaald is, blijft de wet op de vzw s van toepassing.

Art. 24: De algemene vergadering beslist om te benoemen tot raad van bestuur:

- Voorzitter: Wim Soogen, Geerstraat 4, 3940 Hechtel-Eksel

- Ondervoorzitter: Roel Steensels, Windmolenstraat 4, 3940 Hechtel-Eksel

- Secretaris-penningmeester: Jordi Vander Elst, Hoofstraat 22 bus 3, 3940 Hechtel-Eksel

Opgemaakt te Hechtel-Eksel op 30 november 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Wim Soogen Roel Steensels Jordi Vander Elst

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris-Penningmeester

Coordonnées
CV VEULS TE LOAT BEGOST

Adresse
HOOFDSTRAAT 22, BUS 3 3940 HECHTEL

Code postal : 3940
Localité : Hechtel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande