DE BAMBI'S

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BAMBI'S
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 420.578.538

Publication

28/07/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

lIE

*14145203*

Ondernemingsnr : 0420.678.538

Benaming

(voluit) : De Bambi's

(verkort)

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Dorpsstraat 24A bus 3, 3830 Wellen

°m'entre t akte: Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van De Bernes vzvi beeft in vergadering van 05/06/2014 kennis genomen van; het ontslag van Jacques Simons, Jean Thoelen, Marcel Verjans, Joseph Vroonen, Guy Deckers en Henry: Alfons C Wijnants als bestuurslid

Dhr. Jorden Jackers, mevr, Miet Simons, mevr, Greta Philippaerts, mevr, Marie Louise Vanmuysen, mevr. Margareta Vanden holt en mevr. Elke Verdoodt worden benoemd als leden van de Raad van Bestuur.

De samenstelling van de Raad van Bestuur wordt als volgt::

Jackers Jorden, voorzitter, Vinckenroyestraat 58, 3720 Kortessem

philippaerts Greta, ondervoorzitter, Musstraat 25, 3570 Alken

Van muysen Marie Louise, ondervoorzitter, Vilsterbron 32, 3840 Borgloon

Vandenholt Margareta, secretaris, Hameestraat 101, 3570 Alken

Simons Miet, penningmeester, Bloemenstraat 6/1.02, 3500 Hasselt

Schepers Lutgarde, Leemkuilstraat 100, 3570 Alken

Verdoodt Elke, Flerthuizen 7, 9660 Brakel

Jorden Jackers Margareta Vandenholt

voorzitter secretaris

Noorgelegd ter griffie der reehtbRiik

y, keephendel AnIvarpee. Toritiren

I -07- lotit

gtWitie



------ - w - " a{ f_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

30/09/2013
ÿþMOD 2.2

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3830 Wellen, Dorpsstraat 24A bus 3

Onderwerp akte : 1. wijziging zetel 141. wijziging statuten I 111. gecoördineerde statuten I. WIJZIGING ZETEL

De algemene vergadering van 11/06/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om de zetel van de VZW over te brengen naar Dorpsstraat 24A bus 3, 3830 WELLEN, en het artikel 2 van de statuten aldus integraal te vervangen door volgende tekst :

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Dorpsstraat 24A bus 3, 3830 WELLEN en ressorteert onder heti gerechterlijk arrondissement Tongeren,

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht` neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

II. WIJZIGING STATUTEN

Tevens heeft de algemene vergadering van 11/06/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, in haar zitting besloten cm artikel 5 te wijzigen en het artikel aldus integraal te vervangen door volgende tekst :

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zes bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen. stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ry

Op de laatste blz. van Luik ê vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111M1111,11§1118

' Ondernerningsnr : 0420.578.538

Benaming

(voluit) : De Bambi's

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN

19 -09- 2013

De HoofdgriffierPriffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

.,r" MOD 2.2

III. GECOORDINEERDE VERSIE VAN DE STATUTEN

Nadat de algemene vergadering van 11/06/2013 de zetel van de VZW heeft gewijzigd en ook artikel 5 heeft gewijzigd, volgt hierna de gecoördineerde versie van de statuten.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: De Bambi's,

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Dorpsstraat 24A bus 3, 3830 WELLEN en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge De vereniging heeft als doel het behartigen, organiseren en inrichten van kwalitatieve, betaalbare en voor iedereen toegankelijke kinderopvang die tegemoet komt aan een diversiteit van opvangbehoeften zoals daar zijn: kinderplaatsing bij opvanggezinnen, in kinderdagverblijf, flexibele opvang onder meer voor vroege of late uren, 's nachts, tijdens het weekend of occasioneel, opvang van zieke kinderen, naschoolse kinderopvang, vakantieopvang en andere. Deze opsomming is louter exemplatief en niet limitatief,

Tevens kan de vereniging instaan voor begeleiding van ouders via cursussen en eigentijdse middelen, de ondersteuning en begeleiding van de onthaalouders, aangesloten bij de VZW,

De VZW kan studiewerk en onderzoek verrichten met betrekking tot de actualiteit en ontwikkelingen op het terrein van de kinderopvang, de kinderen, ouders. Zij kan onthaalouders vertegenwoordigen en hun belangen verdedigen.

De VZW mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel van de VZW en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik ter bede, bruikleen, bezit, ...).

De VZW kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteit integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LED EN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zes bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. IJe wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet via e-mail, gewone brief of bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf leden die lid moeten zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

ln geval van openvallen van één of meer mandaten zal er tot de vereiste benoemingen over gegaan worden op de eerstkomende algemene vergadering. Ondertussen behouden de overgebleven bestuurders dezelfde bevoegdheid als ware de raad nog volledig samengesteld. Het vervangende lid voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien evenwel door het openvallen van een bestuurdersmandaat het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum van vijf is gedaald moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder(s) dient te voorzien en deze daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders..

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen,

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art, 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan al dan niet uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, een manager of een directeur en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is,

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van twee bestuurders gezamenlijk, waarvan minstens één de voorzitter of de secretaris is.

De vereniging is in voorkomend geval in en buiten rechte tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van de manager, die alleen kan handelen. Volgens een interne afspraak kunnen bepaalde beslissingen door de manager of directeur slechts worden genomen na bekrachtiging door de raad van bestuur. Dergelijke bevoegdheidsbeperking is niet tegenstelbaar aan derden, maar brengt wel de interne aansprakelijkheid van de manager of directeur in het gedrang.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

0 ~ T MOD 2.2

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per fax, per e-mail, per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen enkel bij hoogdringendheid worden behandeld, Deze onderwerpen kunnen evenwel enkel met een meerderheid van 213e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden goedgekeurd.

ARTIKEL 28

In gewone gevallen warden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 29: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register, Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

MOD22

Luik B - Vervolg

TÎTEL VÍ ONTBINDING ËN VËRËF~ErÏNÍfNG "

ART1KEl- 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

" Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige

" of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars , ' neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

TITEL VIL SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 35: Rekeningtoezichters  Commissarissen

De vereniging kan rekeningtoezichters benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering rekeningtoezichters benoemen zowel uit haar leden ais uit derden.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet

a) het equivalent gemiddeld over het jaar van 50 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978;

b) in totaal 6.250.000 EUR, aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW;

c) een balanstotaal van 3.125.000 EUR.

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden ; krachtens K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt.

De algemene vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Te Wellen, op 11-06-2013

SEMONS Jacques VROONEN Joseph

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

19/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b 111t JI 11111 1ff 1111 il I 111ff JJ1 1ff NI

s " 12173976*

Ondernemingsnr : 0420.578.538 Benaming

(voluit) : De Bambi's

-.«..... iSc;t;r!;tTl¬ :gd ~ttf-gritjieráer i :GÊ Rr'.'

t(;Cütbanl: v.koopi,andcl to TUkIGEK-14-

" i

1 o -l0- 2012

Dia Hooldgrlffler, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3840 Borgtoon, Sittardstraat 40 Bus 1

Onderwerp akte : I. wijziging statuten 1 II. gecoördineerde statuten I III. benoeming manager / IV. opheffing dagelijks bestuur

1. WIJZIGING STATUTEN

De algemene vergadering van 02/05/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om artikel 21 te schrappen en artikel 18 en' 20 te wijzigen en beide artikels aldus integraal te vervangen door volgende tekst

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is: ; van de vereniging. De raad van bestuur kan al dan niet uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een= penningmeester, een manager of een directeur en elke functie die voor de goede werking van de vereniging, noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van twee' bestuurders gezamenlijk, waarvan minstens één de voorzitter of de secretaris is.

De vereniging is in voorkomend geval in en buiten rechte tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van de manager, die alleen kan handelen, Volgens een interne afspraak kunnen: bepaalde beslissingen door de manager of directeur slechts worden genomen na bekrachtiging door de raad van bestuur. Dergelijke bevoegdheidsbeperking is niet tegenstelbaar aan derden, maar brengt wel de interne aansprakelijkheid van de manager of directeur in het gedrang.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging ' te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : haam en handtekening.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/40/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

II. GECOORDINEERDE VERSIE VAN DE STATUTEN

Nadat de algemene vergadering van 02/05/2012 artikel 21 heeft geschrapt en artikels 18 en 20 heeft gewijzigd, volgt hierna de gecoördineerde versie van de statuten.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: De Bambi's.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Sittardstraat 40 bus 1, 3840 BORGLOON en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel het behartigen, organiseren en inrichten van kwalitatieve, betaalbare en voor iedereen toegankelijke kinderopvang die tegemoet komt aan een diversiteit van opvangbehoeften zoals daar zijn: kinderplaatsing bij opvanggezinnen, in kinderdagverblijf, flexibele opvang onder meer voor vroege of late uren, 's nachts, tijdens het weekend of occasioneel, opvang van zieke kinderen, naschootse kinderopvang, vakantieopvang en andere. Deze opsomming is louter exemplatief en niet limitatief.

Tevens kan de vereniging instaan voor begeleiding van ouders via cursussen en eigentijdse middelen, de ondersteuning en begeleiding van de onthaalouders, aangesloten bij de VZVV.

De VZW kan studiewerk en onderzoek verrichten met betrekking tot de actualiteit en ontwikkelingen op het terrein van de kinderopvang, de kinderen, ouders. Zij kan onthaalouders vertegenwoordigen en hun belangen verdedigen.

De VZW mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel van de VZW en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik ter bede, bruikleen, bezit, ...)

De VZW kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteit integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITELII:LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De reohten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden!

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

h30D 2.2

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht,

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet via e-mail, gewone brief of bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf leden die lid moeten zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vijf jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van dè bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur, Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

In geval van openvallen van één of meer mandaten zal er tot de vereiste benoemingen over gegaan worden op de eerstkomende algemene vergadering. Ondertussen behouden de overgebleven bestuurders dezelfde bevoegdheid als ware de raad nog volledig samengesteld. Het vervangende lid voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2.2

Indien evenwel door het openvallen van een bestuurdersmandaat het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum van vijf is gedaald moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder(s) dient te voorzien en deze daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15 Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als etser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan al dan niet uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, een manager of een directeur en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van twee bestuurders gezamenlijk, waarvan minstens één de voorzitter of de secretaris is.

De vereniging is in voorkomend geval in en buiten rechte tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van de manager, die alleen kan handelen. Volgens een interne afspraak kunnen bepaalde beslissingen door de manager of directeur slechts worden genomen na bekrachtiging door de raad van bestuur. Dergelijke bevoegdheidsbeperking is niet tegenstelbaar aan derden, maar brengt welde interne aansprakelijkheid van de manager of directeur in het gedrang.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL 1V: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per fax, per e-mail, per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27

De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen enkel bij hoogdringendheid worden behandeld. Deze onderwerpen kunnen evenwel enkel met een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden goedgekeurd.

ARTIKEL 28

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 29, statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlag en bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bil ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 33

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moe 2.2

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 34

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 35: Rekeningtoezichters  Commissarissen

De vereniging kan rekeningtoezichters benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering rekeningtoezichters benoemen zowel uit haar leden als uit derden,

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

a) het equivalent gemiddeld over het jaar van 50 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978;

b) in totaal 6.250.000 EUR. aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW;

c) een balanstotaal van 3.125.000 EUR.

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden krachtens K.B. nr, 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt.

De algemene vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

, ni, BENOEMING MANAGER EN AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

1) DE MANAGER

De raad van bestuur heeft op 02-05-2012, aansluitend op de algemene vergadering waarin ondermeer artikel 20 werd aangepast, aangesteld als manager vanaf heden en voor onbepaalde tijd: mevrouw ' VERDOODT Elke, geboren te Brasschaat op 25-09-1976 en wonende te 9660 BRAKEL, Herthuizen 7.

De Raad van Bestuur heeft sommige van haar bevoegdheden overgedragen aan de manager en haar verantwoordelijk gesteld voor de operationele uitvoerende leiding van de vereniging, en dit volgens de bepalingen van voornoemd besluit.

2) BESTUURDERS

SIMONS Jacques, Bosweg 23, 3723 Guigoven, geboren 16/04/1948 te Hasselt, voorzitter

VROONEN Joseph,Bekstraat 28,3870 Heers, geboren 2410211948 te Sint-Truiden, secretaris

THOELEN Jean, Parkstraat 40, 3570 Alken, geboren 05/02/1937 te Alken, ondervoorzitter

VERJANS Marcel, Hendrikstraat 63A, 3570 Alken, geb. 13/09/1949 te Diepenbeek, penningmeester DECKERS Guy, Tongersesteenweg 202, 3842 Borgloon, geboren 12/09/1943 te Sint-Truiden SCHEPERS Lutgarde, Leemkuilstraat 100, 3570 Alken, geboren 30/07/1950 te Tongeren WIJNANTS Henry, Tongersesteenweg 88, 3842 Borgloon, geboren 26/04/1928 te Alken

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van twee bestuurders gezamenlijk, waarvan minstens één de voorzitter of de secretaris is.

De vereniging is in voorkomend geval in en buiten rechte tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening of het optreden van de manager, die alleen kan handelen. Volgens een interne afspraak kunnen bepaalde beslissingen door de manager of directeur slechts worden genomen na bekrachtiging door de raad ' van bestuur. Dergelijke bevoegdheidsbeperking is niet tegenstelbaar aan derden, maar brengt wel de interne aansprakelijkheid van de manager of directeur in het gedrang.

IV, OPHEFFING DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur heeft op 02-05-2012, aansluitend op de algemene vergadering waarin ondermeer artikel 21 werd geschrapt, beslist dat het dagelijks bestuur wordt opgeheven, met ingang van heden.

Gezien de opheffing van het dagelijks bestuur maken volgende bestuurders aldus geen deel meer uit van

het dagelijks bestuur:

SIMONS Jacques, Bosweg 23, 3723 Guigoven, geboren 16/04/1948 te Hasselt

VROONEN Joseph, Bekstraat 28,3870 Heers, geboren 24/02(1948 te Sint-Truiden

THOELEN Jean, Parkstraat 40, 3570 Alken, geboren 05/02/1937 te Alken

VERJANS Marcel, Hendrikstraat 63A, 3570 Alken, geboren 13/09/1949 te Diepenbeek

Te Borgloon, op 02-05-2012

SIMONS Jacques VROONEN Joseph

Voorzitter Secretaris

'Vdor-

behduden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz, ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van do perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/08/2011
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111*111.11.11W1131 N





Onderrterr:ingsnr : 0420.578.538 Benantós

(volLit) : De Bambi's

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v . koophandel to TONGEREN

De Hoo(dgrilfier,GÉffCe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) : VZW

Rechtsvorm : 3840 Borgloon, Sittardstraat 40 Bus 1

Zetei 1. Rechtzetting Wijziging zetel 1 wijziging samenstelling Raad van Bestuur 1 vervanging secretaris (foutieve en onvolledige tekst neergelegd ter griffie rechtbank koophandel Tongeren 22107/2010 en gepubliceerd in bijlagen B.S. ref. 10116305 dd 0310812010)

®t denrie'p EMs 2. Samenstelling Dagelijks Bestuur

1. Ingevolge enkele materiële vergissingen in de gepubliceerde teksten van 03/08/2010 (o.m. foutieve datum alg.vergad., foutieve geboorteplaats van nieuwe bestuurder Schepers Lutgarde en ten onrechte vermelding van artikel 35) volgt hier de gecorrigeerde tekst die de gepubliceerde tekst van 03/08/2010 volledig vervangt:

WIJZIGING ZETEL:

De algemene vergadering van 21 mei 2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om de zetel van de VZW over te brengen naar Sittardstraat 40 bus 1 3840 Borgloon. Artikel 2 wordt dus integraal vervangen als volgt :

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Sittardstraat 40 bus 1, 3840 BORGLOON en ressorteert onder het gerechterlijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR:

Tevens heeft de algemene vergadering van 21 mei 2010 ingevolge het ontslag van Vandercapellen Justin,

Tongersesteenweg 86, 3840 Borgloon, geboren op 03/11/1928 te Borgloon tot nieuwe bestuurder benoemd :

Schepers Lutgarde, Leemkuilstraat 100, 3570 Alken, geboren op 30/07/1950 te Tongeren.

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld :

Deckers Guy, Tongersesteenweg 202, 3842 Grootloon, geboren op 12/09/1943 te Sint-Truiden

Simons Jacques, Bosweg 23, 3723 Guigoven, geboren op 16/04/1948 te Hasselt

Schepers Lutgarde, Leemkuilstraat 100, 3570 Alken, geboren op 30/07/1950 te Tongeren

Thoelen Jean, Parkstraat 40, 3570 Alken, geboren op 05/02/1937 te Alken

Verjans Marcel, Hendrikstraat 63A, 3570 Alken, geboren op 13/09/1949 te Diepenbeek

Vroonen Joseph, Bekstraat 28, 3870 Heers, geboren op 24/02/1948 te Sint-Truiden

Wijnants Henry, Tongersesteenweg 88, 3842 Borgloon, geboren op 26/04/1928 te Alken

VERVANGING SECRETARIS:

De raad van bestuur heeft op 05/07/2010, ingevolge het ontslag als secretaris door Deckers Guy, Tongersesteenweg 202, 3842 Grootloon, geboren op 12109/1943 te Sint-Truiden, onder zijn leden benoemd als nieuwe secretaris Vroonen Joseph, Bekstraat 28, 3870 Heers, geboren op 24/02/1948 te Sint-Truiden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

li

MOD 2.2

f- Voor- 1.aucik IEe - Vervolg

behouden 2. SAMENSTELLING DAGELIJKS BESTUUR:

aan het

Belgisch

} Staatsblad



Ingevolge de vervanging van de secretaris op 05/07/2010 is de samenstelling van het dagelijks bestuur, dat

volgens de beslissing van de raad van bestuur van 21/09/2009 formeel is samengesteld uit de volgende leden:

voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, vanaf 05/0712010 samengesteld als volgt:

Simons Jacques, Bosweg 23, 3723 Guigoven, geboren op 16/0411948 te Hasselt (voorzitter)

Thoelen Jean, Parkstraat 40, 3570 Alken, geboren op 05/0211937 te Alken (ondervoorzitter)

Verjans Marcel, Hendrikstraat 63A, 3570 Alken, geboren op 13/09/1949 te Diepenbeek (penningmeester)

Vroonen Joseph, Bekstraat 28, 3870 Heers, geboren op 24/0211948 te Sint-Truiden (secretaris)

Jacques SIMONS (voorzitter) Jos VROONEN (secretaris)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE BAMBI'S

Adresse
DORPSSTRAAT 24A, BUS 3 3830 WELLEN

Code postal : 3830
Localité : WELLEN
Commune : WELLEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande