DE BOSLANDRUITERS EKSEL, AFGEKORT : DE BOSLANDRUITERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BOSLANDRUITERS EKSEL, AFGEKORT : DE BOSLANDRUITERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.975.467

Publication

14/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto :.Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

IJII,!]1.19111111611J

bel a; BE Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 2 -09- 2011

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : De Boslandruiters Eksel

(verkort) : De Boslandruiters

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lommelse Gracht 4, 3940 Hechtel - Eksel

Onderwerp akte : Statuten

Ondergetekende:

Leten Adelmar, Lommelse Gracht 4, 3940 Hechtel - Eksel Eyckmans François, Lommelse Gracht 6, 3940 Hechtel - Eksel Bammens Gerard, Kiefhoekstraat 33, 3940 Hechtel - Eksel

Verklaren hierbij in deze akte, dat zij in de stichtingvergadering van 21 augustus 2011 besloten hebben om een vereninging zonder winstoogmerk op te richten en waarvan zij de statuten als volgt vastellen:

STATUTEN

TITEL 1: De benaming, zetel, doel, duur.

Art. 1 De vereniging is een vereniging zonder winstgevend doel, en draagt de naam De Boslandruiters Eksel, verkort De Boslandruiters.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Lommelse Gracht 4, 3940 Hechtel  Eksel in het arrondissement Hasselt.

Art. 3 De vzw heeft als doel:

.samenbrengen van paardenliefhebbers, ruiters en menners

" organiseren van paardentochten, uitstappen per paard en per koets

" paardendemonstraties organiseren

" paardenwedstrijden houden

" koetsenhappenings organiseren

" houden van ruilmarkten van paardenspullen

" zadelmak maken van paarden voor ruiters en menners

" wedstrijdklaar maken van paarden, ruiters en menners

Art. 4 De vereniging is voor een onbeperkte termijn opgericht, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2: lidmaatschap, toetreden, uittreden, uitsluiting.

Art. 5 De vereniging telt volgende categorieën van leden:

Effectieve leden: deze leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld.

worden op de jaarlijks neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap.

Het aan effectieve leden is niet beperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Toegetreden leden: deze leden nemen ook deel aan de werking van de vereniging doch bezitten niet het.

volle lidmaatschap. Zij zijn dan ook niet stemgerechtigd op de algemene vergadering.

Art. 6 Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden mits zij door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen aanvaard worden.

o. $3 8 91s- (-1e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7 De uittreding en de uitsluiting van leden geschiedt op wijze voorzien in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij deze hoedanigheid verliest.

De raad van bestuur mag de leden, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een emstige inbreuk op de staturen of op de wetten in verband met de eer of wellevendheid, schorsen. De leden die om welke reden ook het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

Art. 8 De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximum 50 euro per jaar. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

Niemand kan bezoldigd worden in functie van zijn werking in de vereniging.

TITEL 3: Raad van bestuur

2Art .9 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Zij

worden benoemd door de algemene vergadering die hen ten allen tijde kan afzetten.

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Art. 10: De verkiezing van de raad van het bestuur heeft plaats o.l.v. de voorzitter en geschieden geheim. Voor iedere afzonderlijke functie wordt een verkiezing gehouden. Om gekozen te worden, behoren de kandidaten bij de eerste stemronde 2/3 van de aanwezige stemmen te behalen. Indien geen van de kandidaten bij de eerste stemronde de 2/3 meerderheid behaald zal er een tweede stemronde volgen. In de tweede stemronde is de kandidaat met de meeste aantal stemmen verkozen.

Art. 11 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling.

Art 12 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden betreffende bestuur en beschikking. Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering hetzij door de wet, hetzij door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Dit houdt onder meer in leden aanvaarden, het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuisovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden en het verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen en kredietopeningen, langs een bank of op een andere wijze, het verlenen van hypotheek op alle maatschappelijke goederen en het verlenen van alle zakelijke waarborgen en andere, voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen verzet.

Art 13 De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het geheel of een gedeelte van zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere personen, leden van de raad of van de vereniging, deze mandatarissen aanstellen en ontslaan, alsook de duur van hun mandaat en hun bevoegdheid bepalen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen van die raad of van de vereniging die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen handelen en zich kunnen laten vertegenwoordigen door één of twee gevolmachtigden.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, zoals het verwerven, vervreemden en in pand geven van onroerende goederen, het toestaan of aanvaarden van zakelijke rechten en huurcontracten van meer dan negen jaar, het aangaan van leningen en kredietopeningen, het optreden in rechte, zowel als eiser dan als verweerder, volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, mits voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor het stellen van deze handelingen, zodat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigt zijn tegenover derden.

Art. 14 De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter. De uitnodiging vermeldt de agenda. De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplichtend wanneer één vijfde van zijn leden het vraagt.

Behoudens in geval van hoogdringendheid wordt de uitnodiging ten minste acht dagen voor de geplande vergadering verstuurd.

Art. 15 De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van 2/3 van zijn leden, is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van de stemmen, onthoudingen niet meegeteld. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien er, in geval van geheime stemming, gelijkheid van stemmen is, wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige leden erom vraagt.

T

MOD 2.2

Elke bestuurder mag schriftelijke volmacht geven aan één der andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen. Nochtans mag een bestuurder niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De raad van bestuur wordt verkozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor de duur van 5 jaar en zijn steeds herkiesbaar.

Art. 16 De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door diegenen die hun functies waarnemen. Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen, bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders.

Art. 17 De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zicht betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat zoals omschreven in het huishoudelijk reglement.

TITEL 4: Algemene vergadering

Art. 18 De algemene vergadering bestaat uit al de effectieve leden van de vereniging. Zij beschikt enkel over de bevoegdheid om zowel effectieve al toegetreden leden uit te sluiten, de statuten te wijzigen, bestuurders te benoemen en te ontslaan, rekeningen en begrotingen goed te keuren en ontlasting te geven aan de bestuurders, de ontbinding van de vereniging uit te spreken, de vereffenaar te benoemen en het netto overblijven maatschappelijk actief na ontbinding en vereffening over te maken zoals voorzien in artikel 26.

Art.19 Er zal jaarlijks een gewone algemene vergadering gehouden worden op plaats, dag en uur, te bepalen door de raad van bestuur, alle effectieve leden moeten erop uitgenodigd worden. Telkens als het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, zij moet worden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de effectieve leden dat aanvraagt.

e

Art. 20 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen per gewone brief, door de voorzitter of door de secretaris van de raad van bestuur, minstens 15 dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de agenda en de vergadering zal slecht s beraadslagen over de punten erover vermeld.

bDe algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of één van de verkozen bestuursleden.

Art 21 De algemene vergadering is geldig samengesteld, ongeacht het aantal aanwezige of pvertegenwoordigde effectieve leden en haar beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, onthoudingen niet meegerekend, behoudens in de gevallen waarin de wet het anders voorziet.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien er, in geval van geheime stemming, gelijkheid van stemmen is, wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. De stemming zal geheim zijn als de helft der aanwezige leden erom vraagt.

De beslissing van de algemene vergadering tot wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen slecht genomen worden mits het naleven van de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel gerechtelijke homologatie bepaald door artikelen 8,12 en 20 van et

de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

et

Art.22 Elk effectief lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen, et

et hetzij persoonlijk, hetzij door een mandataris, zelf effectief lid van de vereniging en voorzien van een

z geschreven mandaat. Een mandata ris kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

el ' " Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht, elk effectief lid heeft recht op één stem.

Art. 23 De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register bijgehouden ten

pq zetel van de verenging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door diegenen die hun functies waarnemen.

Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen bestemd voor de leden of voor derden worden ondertekend door twee bestuurders, afschriften of uittreksels worden verstrekt aan elk lid en zij kunnen worden verstrekt aan derden die erom vragen en een wettig belang inroepen.

et TITEL 5: Begroting, rekeningen

:r.73

eel Art. 24 Ieder jaar, per 31 december, zullen de rekeningen van het verlopen dienstjaar door de raad van bestuur afgesloten worden. Deze rekeningen alsook de begroting voor het volgende jaar zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden door de penningmeester.

Vijftien dagen voor de jaarvergadering kunnen de effectieve leden inzage nemen in de rekeningen en begroting, met bijgaande stukken, ten zetel van de vereniging en zonder verplaatsing.

TITEL 6: Ontbinding, vereffening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

TITEL 6: Ontbinding, vereffening

Art. 25 De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgesteld door de wet. Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zef de vereffening geschieden volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 26 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft en zonauw mogelijk aansluit bij dit van de vzw.

TITEL 7: Eindbeschikking

Art. 27 Voor al hetgeen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus opgemaakt te Hechtel  Eksel op 21 augustus 2011 in 3 oorspronkelijke exemplaren en aangenomen met meerderheid van stemmen door de effectieve leden, allen aanwezig, die ondertekenen.

~9 o

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De Bestuursraad is aldus, met ingang van heden samengesteld als volgt: Voorzitter: Leten Adelmar, Lommelse Gracht 4, 3940 Hechtel - Eksel Secretaris: Eyckmans François Lommelse Gracht 6, 3940 Hechtel - Eksel Penningmeester: Bammens Gerard Kiefhoekstraat 33, 3940 Hechte! - Eksel

De secretaris . " De voorzitter

Eyckmans François Leten Adelmar

Penningmeester

13arrnerts Gerard

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE BOSLANDRUITERS EKSEL, AFGEKORT : DE BOSLA…

Adresse
LOMMELSE GRACHT 4 3940 HECHTEL

Code postal : 3940
Localité : Hechtel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande